1. Simpsons Hit & Run (PS2)

Simpsons Hit & Run (PS2)

Onze vrolijke gele familie krijgen er weer een game bij. Dit keer eentje met een echt verhaal erachter. Simpsons: Road Rage had wel een verhaal, maar was niet goed afgewerkt. Dit word, als je Simpsons Skateboarding meetelt, het derde spel over de Simpsons op de Playstation 2. Ik heet je welkom bij de recensie van The Simpsons: Hit & Run, met Homer als medecommentator.

Een dag bij de kerncentrale: Door Homer

Hier zat ik dan, in de heerlijke zetel naar de Krusty de Clown show te kijken. Ik kwam na 5 minuten te hebben gedenkt erachter dat ik enorme dorst had. Toen draaide ze net een reclame voor de nieuwe Buzz Cola... Mmmmmmm, Buzz Cola. Dus besloot ik mijn luie kont op te heffen en naar de Kwik-E-Mart te rijden. Marge zei me, als ik toch naar de Kwik-E-Mart ging direct een nieuwe ijsbeker mee te pakken. Moet waarschijnlijk Milhouse zijn geweest die dat heeft naar binnen gegooid. Met hulp van Bart leerde ik mijn auto besturen in de zeer kleurrijke stad genaamd... uhm... Springfield! Terwijl ik rustig zat rond te rijden genoot ik ook van de mooi afgewerkte bomen en huizen. Uiteindelijk arriveerde ik bij de Kwik-E-Mart voor een heerlijk blik met Buzz Cola en een grote ijsbeker... Mmmmmmm, cola met ijs.

Join the family: Door -Shadow-

We laten Homer nu nog even genieten van zijn cola en zijn ijsbeker, ik vertel ondertussen wat verder over de game zelf. Het hoofddoel is eigenlijk 2 bekende ruimtewezens tegen te houden. Door middel van opdrachten, die kunnen verschillen van spulletjes vinden voor Flanders tot tegen iemand racen, kom je er alsmaar meer achter dat er iets speciaal is met die cola en de rare camerawespen. Bijna iedereen, behalve Maggie, zal een rol spelen in dit verhaal. Maggie wordt vervangen door Apu, want hij heeft een slecht gevoel over die cola. Een leuk deel was dat je in bijna alle auto's kan gaan, waarvan je een merendeel bij Gil moet kopen. Deze sturen meestal heel soepel, maar sommige wagens zijn zwaar en komen niet snel vooruit. Ze zijn dan weer handig om te rammen. Even kijken of Homer al wakker is, want het is al 10:00.

I am evil Homer: Door Homer

Ja, dat was me een heerlijke droom. Ik danste als duivel op Flanders graf, ahahahahahaha. Mijn muziek is wel wat meer uitgebreider dan wat je in deze game hoorde. Elk land had zijn eigen muziekthema en dat veranderde alleen bij bepaalde opdrachten. Sommige opdrachten waren zeer moeilijk en dan nog zo'n ergelijk muziekje? Nee, in muziek is er weinig noch geen moeite gestoken en dat is jammer, want er bestaan veel typische Simpsondeuntjes die je hier mist. Ik wil het ook wat hebben over de afwerkingen. Zowel bij de huizen als auto's is er veel moeite in gestoken. Bij het dorpsvolk zag je om de zoveel tijd een freak met een vervormd gezicht. Ik lachte me kapot, ahahahahahahaha. Terug over naar -Shadow-, want ik wil een dutje doen.

Een grote verkleedpartij met races: Door -Shadow-

Ik vergat bijna wat over de extra's te vertellen. Bij elke wereld zijn er 1 tot 2 plaatsen waar je alternatieve kleding kunt kopen, waaronder sommige kostuums zullen nodig zijn om een opdracht te kunnen beginnen. Ook organiseren Ralph, Milhouse en Nelson op bevel van Patty en Selma 3 verschillende soorten races. Ralph organiseert een Quik-Race, wat betekent dat je van een bepaald punt naar een ander punt in de stad moet rijden. Milhouse daarintegen, organiseert een Time Trial, waar je zo snel mogelijk een uitgelegd parcour een paar ronden moet doen binnen de tijd. En Nelson, gestraft wegens verkopen van cd's, laat je tegen andere racen over een uitgestippeld parcour. Win ze alle 3 in een wereld en ontvang een geschenk. Wie weet iets dat je kan gebruiken?

Homer, Het was een hele eer om met je te kunnen samenwerken. Hopelijk werken we binnenkort nog eens samen. Nog veel plezier daar in Springfield.

Hebben wij een recensie geschreven? Euh... Ik bedoel natuurlijk. Het was mij ook een eer met jou deze recensie te maken. en ik wens jou ook veel geluk, waar jij ook mag wonen.

Conclusie en beoordeling

None

Het was mijn eerste game op de PS2 en ik heb me er lang mee geamuseerd. Buiten de gemakkelijke moeilijkheidsgraad en de irritante muziek, vond ik het een prachtgame om te spelen en ik vond deze een beter verhaal hebben dan die van Road rage. Zeker geen miskoop voor fans van de Simpsons.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Mooi afgewerkte huizen en auto's
 • Bekende Simpsongezichten
 • Soepele besturing
 • Goede opdrachten
 • Leuke extra's
 • Minpunten
 • Makkelijk
 • Misvormde omstaanders
 • Muziek

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wel mooi dat er steeds meer games komen die van de Wiimotion Plus gebruik maken…niet dat jedat ding koopt en je speelt er maar 1 spel mee…hopelijk volgen meerdere developers dit voorbeeld.

 • Dit wordt mogelijk de beste TW ooit!

 • Zelf wil ik graag eens golfen, maar het kost zo overdreven veel geld. Dus dan is dit met Motionplus wel leuk om een keer te proberen. Het is natuurlijk niet The Real Deal, maar beter iets dan niets. En het lijkt natuurlijk meer op golf dan met een gamepad.  Vond 06 altijd de beste, Rival's mode was mega verslavend. Hopelijk krijgt deze of een volgende TW die Modi weer.

 • Mooi. Golf in Wii Sports werkt, maar is niet zo toegankelijk als dat het hoort te zijn.

  Verder ga ik deze game toch niet kopen… koop liever The Conduit ofzo.

 • de heel name zeg me niets ??

 • Past goed bij een golf-game lijkt mij zo. Mooie toevoeging.

 • Nice

 • Past er wel op zijn plaats.

 • Jeeeeh, weer een motion plus game!

 • Goed nieuws!

  Als er meer games zijn die dit gaan ondersteunen zullen meer mensen het kopen, waardoor het waarschijnlijker wordt dat er nog meer games komen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren