1. Top Spin 2 (X360)

Top Spin 2 (X360)

Het eerste Top Spin deel verscheen ruim 3 jaar geleden op de Xbox en was meteen een ace. Het beste tennisspel op dat moment, Virtua Tennis, moest de eerste plaats afstaan, mede door de prachtige graphics, soepele gameplay met een aangename leercurve en de mogelijkheid om het tegen echte tegenstanders te spelen via Xbox Live. Ondertussen mogen we genieten van de 360 en was het vrij logisch dat er een vervolg zou komen, even kijken of ze ook de next-gen Grand Slam kunnen winnen.

In een vrij simpel maar degelijk hoofdmenu krijg je de keuze uit een aantal bekende opties. Wil je snel een balletje slaan dan kies je voor exhibition match waar je de keuze krijgt uit een gezond aantal bekende sterren zoals Federer of de mooie Sharapova. Je kan natuurlijk ook een toernooi starten en zelfs enkele multiplayer minigames spelen die leuk bedacht zijn maar niet lang blijven boeien, een echte pot blijft nog steeds het leukst. De hoofdbrok in Top Spin 2 is echter de career mode waarin je met een beginnend personage aan de bak kan met als enige doel, de allerbeste worden! Je personage kan je met een uitgebreide editor volledig naar hartelust aanpassen, het is net geen Oblivion maar komt aardig in de buurt. Eens je tevreden bent over je toekomstige ster kan je beginnen aan het echte werk.

In het begin bestaat het vooral uit trainen en kleine toernooitjes afwerken waardoor je steeds hoger klimt op de rangschikking. Zo speel je ook de grotere toernooien en Grand Slams vrij. Het trainen bestaat vooral uit het spelen van minigames, de ene al wat leuker dan de andere en bij sommige ligt de frustratiegraad vrij hoog. In de meeste tennisgames is het een saaie bedoening maar bij Top Spin ligt dat mede door de variatie net wat anders. Je personage heeft verschillende vaardigheden en je kan in totaal zestig sterren uitdelen. Door dit aantal zal je bewust een keuze moeten maken waar je de verdiende sterren wil plaatsen, dankzij overwinningen kan je de geplaatste sterren nog verbeteren met respectievelijk zilveren en gouden sterren.

Maar je beloning gaat verder dan sterren alleen, je krijgt ook heel wat miljoenen prijzengeld. Met dat prijzengeld betaal je de verschillende trainingspotjes maar er is geld zat waardoor je in de winkel een mooi outfitje kan kopen van bekende merken zoals Nike & Lacoste. Net als in het echte leven koop je alles zonder problemen en blijft er genoeg geld over om zonder zorgen door het leven te gaan.

Net als in het vorige deel kan je vrij snel met het spel weg waardoor iedereen kan genieten van een lekker potje tennis maar daar stopt het niet, de leercurve is perfect waardoor je langzaam aan alle slagen kan beheersen en zo het maximale uit de game kan halen. Enige oefening is vereist om de risico slagen uit te voeren, deze activeer je door een combinatie van de rechter trigger met één van de actietoetsen. Een goede uitvoering staat voor een krachtig en zo goed als onhoudbare slag. Maar daar blijft het niet bij, deze keer kan je door het behalen van punten een metertje vullen waardoor je ook slagen op je tegenstander kan afvuren met de linker trigger. Simpel en efficiënt! Vooral als je online iets wil betekenen zal je alle bewegingen volledig moeten beheersen.

Grafisch is het spel meer dan degelijk, zeker niet de mooiste 360 titel die je op dit moment kan krijgen. Maar wat het doet, doet het wel goed. Zo zijn de echte sterren heel goed te herkennen en mogen de verschillende omgevingen er ook wel zijn. Wat ze wel tot in de puntjes uitgewerkt hebben zijn de animaties, die lopen soepel en zijn heel realistisch. Van een tennisspel kan je natuurlijk verwachten dat geluid niet het sterkste punt is want wat kan je nu meer doen dan het geluid van de bal, het geschreeuw van een speler bij een harde slag, de scheidsrechter die elke keer mooi de score zegt en het gejuich van het publiek.De soundtrack die je tijdens de menu’s hoort is niet spectaculair genoeg en steeds hetzelfde deuntje horen deed me al snel grijpen naar de volumeknop op men afstandsbediening. Dit is echter een persoonlijke smaak en wie weet zet jij het volume nog wat hoger.

Heb je het wel gehad met de singleplayer? Dan is het tijd voor de onlinemode, hier kan je kiezen uit een aantal opties, zo kan je een gewone player match met de bekende sterren spelen maar als je voor de statistieken gaat moet je met je eigen personage aan de bak in een ranked match. Dit is echter alleen aan te raden wanneer je de carrière tot een goed einde hebt gebracht anders maak je geen schijn van kans, wil je online iets beteken moet je ook alle slagen beheersen of je geraakt niet verder dan een totale vernedering van de echte kenners. Af en toe kwam ik ook het fenomeen lag tegen maar dit werd nooit hinderlijk aangezien ik in de meeste gevallen gewoon een vloeiend potje kon spelen.

Zo is Top Spin 2 wat je van een vervolg kan verwachten, een paar kleine aanpassingen hier en daar zorgen er wel voor dat dit spel de nieuwe standaard is. De uitdagende en verslavende gameplay laat je steeds weer naar het spel grijpen. Na een tijdje heb je het wel gehad maar is er nog een uitstekende onlinemode waardoor je toch verder gaat. De Grand Slam is in ieder geval binnen…

Conclusie en beoordeling

None

Top Spin 2 is de nieuwe nummer 1 in de wereld van tennisspellen, kleine aanpassingen maken het spel alleen maar beter. Grafisch minder dan de meeste 360 spellen van het moment maar dat maakt de gameplay meer dan goed
8,7
Score
87
Score: 85
  • Pluspunten
  • Soepele en verslavende gameplay
  • Animaties
  • Career mode
  • Xbox Live
  • Minpunten
  • Grafisch minder dan de meeste 360 spellen
  • Af en toe lag tijdens een online wedstrijd

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren