1. Luigi's Mansion (NGC)

Luigi's Mansion (NGC)

Op het moment ben ik een actieve member recensent op InsideGamer, vaak gingen mijn recensies over Mario en zijn games. Zijn jongere broer Luigi stond niet vaak in het middelpunt van de belangstelling, tijd voor verandering! Ditmaal treedt Luigi uit de schaduw van zijn heldhaftige broer in Luigi's Mansion. Anyway, ik zit hier samen met mijn maatje, en grote held, Cosmo uit de Fairly Odd Parents, hij zal je voor nu verder leiden, ik moet even naar het toilet.

Dank je wel VIP.... en zoals je al

zei bespreken we vandaag Luigi's Mansion. Een heel apart spel is het zeker, ten eerste dachten we dat we te maken hadden met een horror-game, maar niets is minder waar.

In Luigi's Mansion wint de kleine, groene geklede broer een landhuis, waar hij een afspraak met Mario had gemaakt. Kijkend op zijn kaartje waarop zijn landhuis er kleurrijk en al uitziet komt hij aan bij zijn nieuwe woning. Maar integenstelling tot zijn kaart blijkt het huis een grauwe, enge plek te zijn. Eenmaal binnen is Mario nergens te bekennen, wat zou er gebeurd zijn? Mario was toch veel te machtig om ontvoerd te worden, of is hij verdwaald in dit grote huis? Het maakt niet uit! Luigi moet gewoon naar hem opzoek! De groene broeder komt er al gauw achter dat het huis vol spoken zit, voor het Mario-universum een vernieuwend en best leuk verhaal vonden wij. Achteraf bleken we met een zeer vreemd concept te maken te hebben, Luigi had namelijk iets op zijn rug.....

Tja, dat was een stofzuiger Cosmo, voor als je het nog niet door had. Die stofzuiger maakt een groot deel van de gameplay uit. Ik vind het iets grappigs hebben en tegelijkertijd werkt het ook erg goed. Het is de bedoeling om met je zaklamp donkere kamers te verlichten, op deze plaatsen verstoppen spoken zich en wanneer je ze verrast met je licht verschijnt er een hartje bij het spook in kwestie. Dan is de tijd rijp voor de stofzuiger om in actie te komen, je zuigt en vervolgens moet je je besturingspookje heen en weer halen om de hartenpunten van het spook te doen verdwijnen. Het aantal verschilt per spook en op het moment dat ze op zijn verdwijnt het spook in de stofzuigerzak. Het leuke aan die gameplay vind ik dat als je de puzzels oplost er allerlei 'upgrades' vrijkomen, je kunt bijvoorbeeld gebruik gaan maken van vuur en water. Daarentegen is het veel te makkelijk, de puzzels waarmee je dit vrijspeelt zijn kinderlijk simpel en zelfs de meeste bazen laten zich zo één, twee, drie strikken. Daarnaast is het spel mij net iets te kort, in pak en beet 6 uur was ik klaar met dit avontuurtje. Wacht heel even NintendoVIP, ik wil het nog even hebben over die bazen hebben, ze waren misschien wel erg makkelijk maar ik vond ze erg mooi gemaakt. Het geheel van Luigi's Mansion vind ik wel origineel...... Daar moet ik je gelijk in geven Cosmo.

Waar we het over hadden in onze discussie geef ik je echter minder gelijk in, jij zei namelijk dat je het qua geluid maar standaard vond. Ik spreek dat volledig tegen, want het maakt namelijk de sfeer waar die hij behoort te hebben. Het is namelijk grappig en de angst van Luigi komt goed tot zijn recht naar mijn mening. VIP, ik heb nooit gezegd dat het slecht is, het is standaard. Maar zeker oké, het drukt de sfeer goed uit, het grappigste vond ik nog wel dat Luigi op een onzeker toontje met het achtergrondmuziekje meeneuried. Tja Cosmo, jij bent degene die dat het beste weet, je bent immers de lolligste fee in de (Feeën)wereld. Over het algemeen vind ik het geluid goed tot zijn recht komen Cosmo, de spoken klinken cool, de stofzuiger maakt een zuigend geluid en ga zo maar door.

Nou ja, hoe dan ook, minstens zo grappig zijn de

animaties. Ik vind dat die door de grafische kwaliteit goed worden weergeven, Luigi ziet er echt ( overdreven ) bang uit. Alles ziet er fantastisch uit, helemaal voor 2002 vind ik het er indrukwekkend uitzien. Het sluit goed aan bij het geluid en versterkt de geweldig grappige sfeer. Het water dat je kan spuiten met je stofzuiger ziet er echt uit als echt nat water en het ijs ziet er ook echt uit als koud ijs. NintendoVIP, houd nou eens op dat pleonasme, dat is niet grappig. Oeps sorry, ik dacht even net zo grappig als jij te zijn!

Conclusie en beoordeling

None

Luigi's Mansion had alles inzich om een nieuwe "Miyamoto-klassieker" te worden, zo schreef InsideGamer. Niet onwaar naar onze mening, helaas is hij te kort en kinderlijk makkelijk. De ingrediënten bestaan uit een vloeiende, leuke gameplay en een geweldige sfeer. Het verhaal doet er een klein schepje bovenop, voor Luigi's eerste eigen game is de plank niet gemist!
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Vernieuwend verhaal;
 • Leuke gameplay;
 • Geweldige sfeer!
 • Minpunten
 • Te kort en te makkelijk.

Dit artikel delen

Over de auteur

VIP

Reacties

 • Ach, ik hoopte eens op een goed detectivespel voor op de DS (van toen ik de inleiding las). Maar als het om de doelgroep \"grootouders - kleine zusje - vriendin\" draait, weet ik genoeg (laatste 2 ontbreken bij mij btw). Toch maar niet dus :)

 • mijn vrouw (JAJA) vind deze game geweldig, en ik ben het ook een beetje aan het spelen. Nu ben ik persoonlijk meer iemand van de HardCore arcade shooters. Maar deze game is best tof, beetje suf dingen zoeken in een zoekplaatje. Ik weet niet waarom maar ik ben al bij mijn 4e serie plaatjes waar ik domme dingen moet vinden… het is maf maar het is een perfecte game om voor het slapen te spelen :)

 • Lost in Blue 3 screenshots?

  OT: Lijkt me niet veel ivm Phoenix Wright.

 • Woow deze game moet echt Zuigen als je in de trein zit, volgens mij kijk je liever naar buiten dan in de 8 bit Nintendo Ds

 • Waar is Waldo?X) dat was altijd geweldig om te doen:P

 • Waar is Waldo is leuk als je niets te doen hebt, en omdat het gratis is.

  Om hier nou 30/40 euro voor te lappen gaat mij net iets te ver…

 • ik luister op dit moment naar bruce springsteen-radio nowhere.  was getekend,  countdooku


 • mooi cijfer

  maar…niet kopen.

 • Ik houd het nu toch nog maar even bij Zelda, want die moet ik nog uitspelen.

 • Dit lijkt me niks, had er ook nog nooit van gehoord.

 • Hmm.. deze leek me wel leuk aangezien Professor Layton mij in positieve zin bijzonder verrast heeft. Maar deze laat ik aan me voorbij gaan..

 • Ik had nog nooit van die game gehoord xD

 • heb ik uitgespeeld al is er niks aan dus niet kopen =]

 • Ik vind de seek and find games op de pc altijd wel leuk als tussendoortje, misschien dat ik deze ook even ga downlo…. kopen.

 • Nee

 • Leuk voor even…is maar een korte game…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren