1. Boiling Point: Road to Hell (PC)

Boiling Point: Road to Hell (PC)

Boiling Piont: Road to Hell is de eerste titel van Deep Shadows die probeert mainstream te gaan en dat was ook wel te merken want de bugs die erin zaten waren niet van de poes. Dingen zoals, door de grond heen vallen, desktop crashes en opdrachten die niet goed eindigden waren aan de orde van de dag. Na een jaartje zijn er diverse patches uitgekomen en heb ik wat zwaardere munitie in mijn geheugen bank gezet. Tijd voor een re-test!

Favoriete spel van de Govenator

Met dat mainstream gaan bedoelde Deep Shadows vast het verhaal: Saul Meyer is ex-military....Saul Meyer's daughter has gone missing....Saul Meyer is going to hit boiling piont! Dat was het verhaal dus, Saul Meyer, degene die je speelt, moet zijn dochter redden uit de jungle van Realia, een fictieve provincie van Bolivia. Dit verhaal deed mij meteen denken aan de film Commando uit 1994 waar Govenator Arnold Swartzenegger ook een ex militair is en ook zijn dochter uit de handen van een drugsbaron moet redden, toeval of kopie, we zullen het nooit weten. Maar aangezien dit verhaal nog nooit bij games is voorgekomen is het toch wel origineel. Boiling Piont is niet een spel waar het verhaal een hoofdrol in speelt maar waar de wereld waarin je rondloopt de hoofdrol heeft. En wat voor wereld! De kaart van Boiling Point is 25 bij 25 kilometer waar verschillend dorpjes tussen liggen, twee grote steden en natuurlijk een hoop jungle met tijgers en andere lieve dieren.

Pesos, pesos, waar krijg ik meer pesos?

In Boiling Piont gaat het er vooral om je dochter weer terug te vinden. Om haar weer terug te vinden zal je toch over een ruime hoeveelheid aan pesos moeten komen en dat doe je door verschillende opdrachten aan te nemen van opdrachtgevers die bij verschillende facties horen. Hier komen we aan bij een zeer origineel punt van Boiling Point wat ik tot dus ver alleen nog maar bij Deus Ex heb gezien. Als je bijvoorbeeld een opdracht voltooid voor de overheid zal je relatie met de Mafia afnemen maar dit kan je weer goed maken door een paar soldaten af te knallen waardoor je weer bij de Don op theevisite mag. Hierdoor kan je elke keer als je het spel speelt een andere factie kiezen om mee te werken. Goed voor de herspeelbaarheid want ik heb na twee maanden nog steeds niet de mainquest uitgespeeld. Langer dan Oblivion dus!

Natuurlijk hoef je niet altijd te lopen want je hebt een ruim aanbod aan voertuigen tot je beschikking. Van auto's tot vliegtuigen tanks en speedboats, het zit er allemaal in. Voordat je al deze voertuigen kan besturen zal je eerst een rijbewijs moeten halen bij de lokale instructeur en natuurlijk wil hij ook weer een paar honderd pesos van je krijgen. Tot dusver is Boiling Piont erg realistisch want zo gaat het ook echt in Zuid-Amerika.

Me and my little friend

Omdat je in een soort actiefilm zit in Boiling Point heb je een wapen arsenaal waar een dictator het warm van krijgt. Pistols, uzi's, machine geweren, tanks, bazooka, noem het maar op en het zit erin. Maar er zitten ook andere wapens in die door een zeer origineel iemand zijn bedacht zoals de honing pot die je kapot kan gooien bij een vijand waarna er een zwerm killer bijen op hem afkomt, hehe. Al deze geweren zijn ook aan te passen (behalve de honing pot natuurlijk!) waardoor een simpel pistooltje verandert in een "weapon of mass destruction" Gelukkig hoeven de vijanden niet bang te zijn voor je want ze zijn zelf ook goed uitgerust met de eerder genoemde wapens. De kracht van de vijanden komt niet naar voren in zijn kwaliteit maar meer in kwantiteit. De met veel poeha aangekondigde AI is nu niet echt revolutionair te noemen. Oke ze duiken wel weg maar af en toe blijven ze gewoon voor je staan. Ook zitten er foutjes in de AI van de burgers. Ze rijden bijvoorbeeld elkaar aan en ze rijden met hun auto's tegen een paal waardoor er een file ontstaat. Sommige burgers hebben ook wapens bij zich en die zijn waarschijnlijk helderziend. Ten minste, dat is de enigste verklaring die ik heb als je een kilometer verder op een bandiet neerschiet en ze naar je toe komen rennen. Dit komt gelukkig niet al te vaak meer voor na de laatste patch maar het blijft zich af en toe voordoen(Daggerfall anyone?)waardoor je af en toe zelf het kookpunt bereikt!

Ga niet naar het reisbureau!

Boiling Point heeft ook mooie graphics aan boord. De jungle ziet er zeer mooi uit en is af en toe net echt. En wat nog beter is, er zijn totaal geen laadschermen om deze pracht weer te geven! Alleen het inladen aan het begin(dat overigens korter is dan de laadtijd bij Battlefield 2)en je kan gaan knallen. De jungle zelf is echt gigantisch groot en zelfs met een auto zal je er zo'n drie kwatier voor moeten uittrekken om van oost naar west te rijden. De steden dan, die zien er erg Cubaans uit zoals allemaal Spaanse uithangborden die overal hangen en auto's die in Europa al lang naar de schoophoop zouden zijn verwezen. Helaas zien de interieurs er een beetje gedateerd uit en doen af en toe aan Half-Life 1 denken. Dit komt vast doordat er geen laadschermen in het spel zitten waardoor er bij het interieur concessie gedaan moesten worden om het nog een beetje speelbaar te houden. Het geluid dan. Dat is best wel goed want alle teksten werden ingesproken en je kunt het wat dat betreft als de voorloper van Oblivion zien. Saul Meyer is ingesproken door Arnold Vosloo (nog een Arnold!) en heeft ook zijn gezicht gekregen. Hij spreekt zijn teksten redelijk in maar het lijkt erop dat, naarmate de sound recording langer duurde, hij er steeds minder zin in kreeg. De spraak is dus redelijk maar bereikt niet het niveau van Oblivion. Om de vergelijking met Oblivion even door te trekken, de systeemeisen zijn extreem en zijn zelfs zwaarder dan Oblivion. Je hebt er niet zo'n zware videokaart voor nodig maar je hebt wel een proccesor en geheugen nodig die erg sterk zijn. Je moet dit spel dan ook alleen kopen als je een 3GHZ en 1024MB geheugen in je computer hebt zitten anders kan je het wel vergeten.

Conclusie en beoordeling

None

Boiling Point Road to Hell is een leuk spel geworden dat erg originele ideeën en veel vrijheid in spelen bied. Helaas worden al deze positieve ideeën een beetje overschaduwt door de minpunten zoals veel bugs en de binnenomgevingen die er niet uit zien. Hierdoor is Boiling Point net geen topper en daardoor ligt het nu ook in de budgetbak voor 10 tot 15 euro. Het mag dan wel de prijs van een budget spel hebben, de systeemeisen zijn dat niet. Maar als je een krachtige PC hebt en je hebt Oblivion grijs gespeeld en zoekt naar iets anders dan moet je Boiling Point zeker eens proberen.
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Origineel ideeën
 • Grafisch
 • Vrijheid
 • Minpunten
 • maar veel bugs
 • maar het intrieur ziet er niet uit.
 • Extreme systeemeisen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • w00t!

 • splitcreen ook voor ps3 nu. dat werd eens tijd

 • echt dope :D split-screen maakt het uitstoffen waardig :P

 • free ?

  jeuj

  thx epic

  eindelijk had er al wat van opgenomen maar de release wist ik niet

  echt een pracht uitbreiding

  die gratis is dan nog ^^

 • binnenkort, een C&C Renegade mod voor UT III (Renegade X)  www.renegade-x.com

 • Heb deze game altijd al eens willen kopen, maar nu komt Killzone 2 al… AH shit! :<

 • De community is al dood en toch brengen ze nieuwe dingen uit…

 • gratis en splitscreen!!! yeej…

 • Jammr. XBOX HAHA

 • Ze moeten het wel gratis doen Atari en Epic hebben helaas met UT3 best een boel verkloot helaas.

 • Nou volgens mij valt dat wel mee MaNiAc, tis een prima spel, en nu al helemaal. Het heeft een 9 gekregen van IG…

 • Vraag me ook af wat ze er aan verkloot hebben? Vind het heerlijk spelen, alleen ik speel het nooit helaas

 • niet mijn game

 • best wel laat toch?

 • GRATIS???

  Das eigenlijk best wel ernstig nice!

  Gelijk downloaden zodra die uit is!

 • splitscreen hell yeah, I LOVE EPIC. was echt het grootste gemis voor mij bij de ps3 versie.

 • Volgens mij wordt het al lang niet meer gespeeld. Ik weet nog dat UT 2004 kapot werd gespeeld, maar dit deel spelen echt erg weinig spellen. Dat is iig op de PC het geval. Volgens mij gaan alleen de echte Die-Hards nog door met deze game. Ik vind het persoonlijk wel jammer, aangezien ik het best een vet spel vind.  Jammer :(

 • W00T! :D

 • @igamer/arthurw

  Hij bedoelt dat het spel slecht verkocht werd, dumbfucks.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren