1. Tekken 4 (PS2)

Tekken 4 (PS2)

Na 3 mooie delen op de PSX, was de Playstation 2 aan de beurt. Tekken Tag Tournament werd echter niet zo goed onthaald als verwacht. Om dit goed te maken, besloten de makers verder te gaan met de gewone Tekkenserie. Zo kwam na even te hebben gewacht eindelijk Tekken 4 uit. Of deze game de mislukking van Tekken Tag Tournament goed maakt, lees je deze recensie. Welkom bij The King of Iron Fist Tournament 4, met commentaar van -Shadow- en mede-commentator Fred.

Een slag in de buik

Het gevoel teruggeven van de eerdere delen bleek moeilijker dan het lijkt. Mensen dachten na het mislukte Tekken Tag Tournament niet echt meer een goede Tekkengame te kunnen verwachten. Tekken 4 brengt hier verschil in. Alle characters die je kent uit vorige delen zoals Yoshimitsu en Lau zijn er weer. Ook zal een verloren gewaand figuur terug op het toneel verschijnen. Maar maakt het dan de flop weer goed? Dat moest nodig getest worden. Na een paar testgevechten, kwamen ik en Fred tot de conclusie dat de strijdvelden beter afgewerkt waren en dingen dit keer wel breekte als je je tegenstander er in slaat of schopt. Qua special effects en graphics valt er dus weinig op aan te merken. Maar vechten alleen vult de gemiddelde gamer zijn maag niet.

Een schop tegen het gezicht

Hallo, ik ben Fred, commentator en tester van Tekken 4. Op zich zag ik er niet veel in. Precies een spel dat je bij je krant kreeg voor 5 euro extra. Dankzij -Shadow- werd ik toch overgehaald het eens te spelen en het bleek beter dan verwacht. Zoals -Shadow- al zegt, is er niks op te merken aan special effects en graphics. Maar net als -Shadow-, vond ik dat er maar weinig muziek in zat, vooral bij Arcade mode. Telkens maar hetzelfde muziekje bij een gevecht, dat verveelt zo dat je direct de Muteknop indrukt. Het werd wel beter gemaakt door elke speler een unieke verhaallijn te bieden. Meeste van de verhalen versmolten tot 1 groot verhaal. Rare combinaties zoals een japanse agent, een huurmoordenares en een bokser zijn zeker niet uitgesloten. Je wilt gewoon weten wat, hoe en waarom? Een doel had ik voor ogen. Ik verklap dit natuurlijk niet, want anders bederf ik andere mensen hun pret.

We shall claim victory!

De story mode is volgens Fred dus een goeie Gameplay-versterker? Wel, daar geef ik 'm gelijk maar ook niet gelijk in. Door dat je je bij Training kon specialiseren op 1 bepaalde vechter, was deze goed voor bij die bepaalde vechter zijn story. Als je je teveel ging concentreren op die vechter, gaf je de andere vechters geen kans en dat moet je toch doen. Anders is er maar een kleine kans dat je met de andere vechters hun story in 1 keer uitspeelt. Maar de Multiplayer maakte veel goed. Het was heerlijk om je vrienden uit te dagen voor een gezellig partijtj knokken, zonder de bijkomende verwondingen. Dit vond ik wel jammer, dat je niet kan zien hoe slecht je tegenstander eruit ziet na een fikse slag of schop combo. Alleen een Healthbar toonde dit. Maar het bederft de pret zeker niet.

Fred, het was erg gezellig dat je me hielp door deze recensie heen. Ik hoop in de toekomst binnenkort nog eens te kunnen samenwerken. Wij hopen dat u heeft genoten en tot binnenkort.

Conclusie en beoordeling

None

Dit is eigenlijk de vierde Tekkengame uit de originele Tekkenserie, maar wel de vijfde Tekken die er in totaal zijn gemaakt en de tweede voor de Playstation 2.
7,7
Score
77
Score: 75
  • Pluspunten
  • Special effects
  • Graphics
  • Story Mode
  • Multiplayer
  • Training Mode
  • Minpunten
  • Muziekjes
  • Tegenstrijdige gameplay
  • Geen verwondingen zichtbaar

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren