1. Mario Kart: Double Dash!! (NGC)

Mario Kart: Double Dash!! (NGC)

Eerst beloonde ik een feestelijke Mario Spin-Off met een 9,5 en men zei nog wel dat die spin-offs uitmelkerij waren! Anyway, dé Mario Spin-Off, ja een nieuw begrip, begon allemaal op de SNES in 1992. Super Mario Kart heette het spel, hierdoor volgden Mario Kart 64 en een aantal andere Mario Spin-Offs zoals Mario Golf. Na het succes van Mario Kart 64 kwam Nintendo met Mario Kart Double Dash!! op de proppen, tot dus ver was Mario Kart de enige spin-off van de Italiaanse loodgieter waarvan de games zich toppers mochten noemen. Die grote eer moest Mario Kart Double Dash!! in stand weten te houden.

Mario Kart Underground!

Natuurlijk weten de meeste mensen wel wat voor franchise Mario Kart is, of niet soms? Ja, ja........ ! Uhhh, nou ik eigenlijk niet. Speciaal voor jou dan, dat ene ventje daar achterin met die rode pet en die blauwe overall! Mario Kart is een racegame met verschillende figuren uit het Mario universum, waaronder jij dus snorremans. De grootste en hipste toevoeging die deze franchise kent komt in dit deeltje voor, ditmaal zitten er maar liefst twee personen op elke racewagen. Mij bevalt het wel want de gameplay lijdt er niet onder. De gameplay vind ik zoals altijd weer lekker soepel en het geeft mij een voldaan gevoel, uit mijn ervaring blijkt dat zelfs ouderen mee kunnen komen in strijd zoals mijn opa. Dit komt omdat het vrij simpel is opgebouwd; geen ingewikkelde schakelingen of dergelijke zaken. Het allermoeilijkste is nog wel het driften, driften is het door de bocht glijden met je kart. Maar simpelweg omdat we met Nintendo als ontwikkelaar te maken hebben en dit een Mario-game is kan het niet bij glijden blijven, want wanneer je je joystick heen en weer haalt onstaan er vonken rond je banden. Als die vonken blauw zijn moet je de drift-knop loslaten op het moment dat je goed door de bocht bent, dan krijg je een extra snelheidsboost. Ik denk dat de meesten dat best snel kunnen oppikken, zie mijn opa maar eens gaan over de banen! Eigenlijk is Mario Kart niets aan als je geen broertjes, zusjes, vrienden of fanatieke opa's hebt. Ik heb me best weten te vermaken met de singleplayer, maar ik kocht het toch echt voor de multiplayer. Ik had immers zo'n eenzaam gevoel wanneer ik alleen over zo'n lege baan moest rijden nadat ik klaar was met de toernooien, dat overigens in een wip gebeurd was.

Ik vind dat die banen piekfijn zijn opgebouwd, ze leiden ons langs allerlei bekende locaties die te vinden zijn in Mario's avonturen. Die bekende locaties zijn naar mijn mening goed omgetoverd in racebanen, de circuits hebben daarnaast allerlei vallen en dat soort dingen. Het unieke aan die zaken is dat ze ook weer op gebouwd zijn uit alles wat er in het Mario-wereldje voorkomt: Chain Chomps, Bomb-Ombs en meer! De eerste twee bevinden zich in het arsenaal aan items en wat is Mario Kart zonder items? Chain Chomps en Bomb-Ombs zijn echter niet de gewone items, het zijn speciale power-ups die maar door een aantal characters gebruikt kunnen worden. Aangezien er veel characters, meer dan genoeg vind ik, zijn er ook veel verschillende krachtige spullen. Omdat er twee karakters op de kart zitten moet de "co-piloot" ook wat te doen hebben, hij gooit namelijk de verkregen items en kan verwisselen van plek met de andere coureur. Sommigen vinden het hierdoor een beetje chaotisch wordt, ik daarentegen heb daar geen last van.

Pompen!

Ik houd namelijk wel van zo'n chaotische sfeer. Chaos FTW! Ughemm, geen MSN of straattaal s.v.p. O sorry. Hoe dan ook, die sfeer wordt mede gecreëerd door de lekkere muziek. Dat aspect geeft mij altijd de kriebels, het zijn namelijk van die heerlijk pompende deuntjes. Daarnaast zijn ze tevens toonaangevend om wat voor soort circuit het gaat, een vrolijke, een duistere of een neutrale? Het maakt niet uit, de muziek laat het grafische thema goed tot zijn recht komen.

Ik kan

me de eerste reactie van één van mijn vrienden over het grafische deel van spel nog wel herrineren, "Wie is die babe?". Peach is inderdaad lekker, zoals je al zei in je vorige recensie! Nou eigenlijk had hij het over Daisy, hij deelde kenbaar de mening over de graphics met mij. Wij vonden beide dat de game er grafisch fantastisch uitzag, helemaal voor de tweede generatie GameCube-titels. Natuurlijk zagen Mario, Luigi, Toad en al die andere makkers er ook goed uit, maar niet in dezelfde zin als Peach en haar zusje Daisy. Grafisch is het gewoon één groot festijn, net zoals het overgrote deel van deze game.

Conclusie en beoordeling

None

Mario Kart Double Dash!! is helaas niet lang leuk als je een eenzaam persoon bent, daarentegen is het met vrienden één en al feest. De soepele gameplay, vele characters, leuke items, oogstrelende graphics en een goed deuntje kunnen mij uren lang vermaken. Zolang ik maar vrienden en familie heb! De eer wordt in stand gehouden...
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Twee personages op één kart gaat goed gepaard met soepele gameplay;
 • Piekfijne banen;
 • Vele characters;
 • Chaotische sfeer;
 • Pompend, toonaangevend geluid;
 • Mooie graphics.
 • Minpunten
 • Niet lang boeiend voor in je eentje.

Dit artikel delen

Over de auteur

VIP

Reacties

 • Ik vind wel dat jullie de juiste mensen hebben uitgenodigd, lees; Snake NL, Null, Cerandox, dat zijn echte PS fans in mijn ogen. Tof gedaan.

 • vet game

 • CerandoX: Killzone 2 Multiplayer Recensie  Vet item geworden, en ben ook heel erg blij dat ik dit heb mogen doen, fantastisch gewoon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • The_Owner!

 • Kan niet wachten om hem te spelen!

 • Waaaazzzzaaa :D  Was echt awesome :D Die Guerrilla gastje waren best wel irritant bezig met hun rocket launchers XD

 • echt zwaar vet dit :P

  in de clantag he? xD

  stelletje pubers (A)

 • Vetjes! :D

 • Ik ben jaloers. :P

 • @ dominating  Was ook mijn eerste reactie :] Maar staat voor Millitair Fans XD

 • Gaan er vaker van dit soort events komen?

 • Kijk zelf weleens rond in het Killzone 2 forum, Dit zijn de echte die-hards.  Goed gedaan IG, een enorm toffe actie. That's What IG is for !!!

 • Mijn awesome recensie!

 • Wat The_Owner zegt klopt inderdaad, maar origineel stamt de naam af van MILF WEED (check de TV-serie WEEDS maar eens).

  JT_NL

 • Haha is een vet filmpje geworden ^^

 • Ik had Jelle eerst nog een PM ingestuurd waarin ik heel twijfelachtig \"ja\" zei (overal gebruikte ik woorden als 'misschien','ik zou' en 'eventueel'), omdat ik niet zeker wist of het allemaal wel klopte. Maar het klopte dus wel, en het eindresultaat is echt geweldig geworden! Vooral het lol-filmpje. Het was enorm melig om dit te maken, en we hebben nu bovendien Killzone 2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Leuke filmpjes :P, Mensen die dit mochten doen zijn de grootste bofkonten die er bestaan :p. Erg tof (Y)

 • Ziet er vet lauw uit jonge:)

 • echt dope dudes :D lijkt me geweldig om dan te zien krijgen dat je uitgekozen ben !! en de filmpjes waren ook vet ;) die gasten van Guerilla zijn overal :P wat voor game-site je ook zoek, overal killzone 2 het maakt mij een trotse nederlander :D  de sfeer was te proeven bij deze special! heerlijk :D  wel even een vraagje: zijn die bazooka's overpowerd? want ik heb er al meer over gelezen bij beta impressies… dat mensen die dingen aldoor gebruiken ofzo :S  keep up the good work insidegamers!
 • Rocket launchers zijn niet echt overpowerd. Het herladen gaat natuurlijk daarna ook iets langzamer, waardoor de tegenstander nog kans heeft om terug te schieten. Balans van dit wapen is dus prima in orde!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren