1. Mario Kart DS (NDS)

Mario Kart DS (NDS)

Mario Kart DS is alweer het vijfde deel in zijn reeks. Het begon allemaal met Super Mario Kart, Mario Kart 64 volgde. Toen moest de GBA het waar maken, wat overigens aardig gelukt is. Mario Kart: Double Dash!! Volgde. Maar kan Mario Kart DS, een net zo hoog niveau halen als bijvoorbeeld Mario Kart 64? Of kan hij zelfs het niveau halen van Super Mario Kart? Je leest dit allemaal in mijn recensie over Mario Kart DS!

Singleplayer is eindelijk langer!

De Mario Kart reeks stond er jaren om bekend, dat ze een hele korte singleplayer hadden. Nintendo probeerde het wel langer te maken, maar als je een beetje goed bent heb je de vorige Mario Kart games zo uitgespeeld. Gelukkig is dat in Mario Kart DS veranderd. Nu heb je bijvoorbeeld er nog 4 cups bij, die samen de Retro-mode vormen. Maar als je een cup uitspeelt, is er meestal nog wel plaats voor verbetering, want je hebt namelijk verschillende klasses; Class: 3, Class: 2, Class: 1, 1 Ster, 2 Sterren en 3 Sterren. Je raad het al; je moet heel erg goed rijden wil je je eerste keer al 3 sterren pakken, dit is mij overigens 1 keer gelukt. Naast het traditionele Grand Prix is er nu ook een gehele nieuwe mode bijgekomen, genaamd Missions. In Missions moet je opdrachten doen, deze zijn in het begin vrij simpel, maar als je verder komt in de mode Missions zullen ze steeds lastiger worden. Maar je kan natuurlijk ook tegen je zelf rijden. Tegen me zelf rijden? Ja, met Time Trials, hier is het de bedoeling om records neer te zetten en dan je geest te verslaan. Als je een uitstekende tijd hebt neergezet, heb je ook nog de kans dat er een Nintendo geest ontstaat.

Multiplayer, yay!

De multiplayer is altijd uitstekend geweest in de serie van Mario Kart. Bij elke game van Mario Kart, lag de kracht in de multiplayer. Maar in Mario Kart DS, is de singleplayer ook al een enorme kracht. Maar gelukkig de multiplayer mode is nog altijd uitstekend. Naast dat je tegen je vrienden kan racen, is er nu ook een nieuwe mode beschikbaar gesteld. Je raad het al: de Nintendo Wi-Fi mode. Hier kan je online tegen de hele wereld racen. Maar je kan natuurlijk ook friendcodes toevoegen, van je vrienden of familie. Je kan dus zelf kiezen, mijn uber-goede vrienden inmaken? Of gewoon wat noobjes pakken, het maakt niet uit. Je kan nu ook met je vrienden je records uitwisselen met Time Trials. Dit is erg verslavend, en je stelt steeds meer eisen van je zelf (of je moet natuurlijk slechte vrienden hebben..). In Mario Kart DS ligt de kracht nog altijd in de multiplayer. De multiplayer is zelfs beter geworden dan zijn voorgangers, wat je vooraf nooit had gedacht (of durven denken). Dus in 4 woorden: de multiplayer is briljant!

Grafisch een pracht.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, Mario Kart DS heeft prachtige beelden. Alle mappen zijn goed gedetailleerd. De personages zien er hartstikke goed uit, en er zijn bijna geen blokkerige beelden. Ook zit er heel erg veel afwisseling in de banen, zo is de ene baan bedekt met sneeuw en de andere baan gaat door een stad waar de zon schijnt. Hoe dan ook, Nintendo heeft heel erg veel aandacht besteed aan de graphics. Nintendo heeft een uitstekende prestatie geleverd qua graphics. Dus, de graphics zijn vrijwel uitstekend. Ze zijn zelfs beter dan die versie van de N64!

Gameplay

Met de gameplay zit het ook wel snor. Zoals eerder gezegd, je hebt nu ook 4 nieuwe cups, die de Retro cups heten. Maar je hebt ook een aantal nieuwe power-ups. Je kan weer sliden, en daarmee een turbo forceren. Je hebt weer een nieuwe mode. Maar het allerbelangrijkste het voelt lekker. Mijn eerste zinnen toen ik Mario Kart DS voor het eerst speelde luidden:”Wat een lekkere gamplay”, “Dit spel is fantastisch’. Sliden is wél wat moeilijker geworden dan in Mario Kart: Double Dash!! Maar dat mocht ook wel. Er is duidelijk ook veel aandacht gestoken in de gameplay, dus de gameplay is ook gewoon weer goed.

Heeft het spel dan helemaal geen minpunten?

Nou eigenlijk, heb ik ze nog niet kunnen ontdekken. Maar kleine schoonheidfoutjes heb ik wel kunnen ontdekken. In sommige mappen zijn de achtergronden af en toe wat wazig. Maar hierbij wel denkend dat de game op de DS speelbaar is, en dat eigenlijk ook wel moest. Maar zoals gezegd echt grote foutjes heb ik niet kunnen ontdekken.

Conclusie en beoordeling

None

Mario Kart DS is een meer dan geslaagd spel. De game kent prachtige graphics, een redelijk lange singleplayer, en de uitstekende multiplayer. Maar iedere game kent zijn minpunten, zo ook Mario Kart DS. De minpunten zijn niet groots, want die heb ik niet kunnen ontdekken. Maar er zitten een 'paar schoonheidsfoutjes'in. Mario Kart DS het beste deel in zijn reeks. En het kan tevens meten met de beste spellen voor de DS.
9,3
Score
93
Score: 95
  • Pluspunten
  • Grafisch pracht
  • Langere singleplayer
  • Online modes
  • Multiplayer goed
  • Minpunten
  • enkele schoonheidsfoutjes

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren