1. LEGO Star Wars (PC)

LEGO Star Wars (PC)

A long time ago, in a galaxy far far away………Lego Star Wars

Er komt weer een nieuwe review aan van Dreamtheater, en met de Galactische republiek aan zijn zijde zal hij proberen de Darkside te verslaan en daarmee een goede review af te leveren. Dreamtheater ging met z’n Starcruiser dwars door deze game en leverde deze recensie af. Het lot van het sterrenstelsel hangt van hem af, ‘may the force be with him’.

What the fuck? Lego?

Dat klopt, deze Star Wars-game speel je helemaal in Legostijl. Dit zorgt voor grote bakken van plezier. Nu denk je misschien wat dat uitmaakt omdat lego eigenlijk behoorlijk achterhaald is. Maar omdat een serieuze filmtrilogie als Star Wars hier zo grappig is neergezet zorgt dit ervoor dat je de hele game met super grote smile op je gezicht aan het spelen bent.

We kennen (denk ik) allemaal het verhaal van Star Wars wel, een kleine jongen genaamd Anakin groeit op tot een man en wordt door woede en liefde omgeven tot de duistere kant en veranderd in de grootste schrik van het sterrenstelsel: Darth Vader. Wat hier allemaal omheen zit mag je zelf ontdekken. Niet dat je veel te weten komt over het verhaal in Lego Star Wars, integendeel. De legopoppetjes praten namelijk niet maar er zitten wel een hoop personages in van de eerste trilogie. Dat is de trilogie waarin de clonewars begon en eindigde en waar Anakin dan uiteindelijk in die nare sith veranderde. Het verassende aan de game is dat je geen slappe filmgame voorgeschoteld krijgt die toevallig in Lego-stijl is, maar een complete Star Wars game.

Ben jij Obi-wan? Dan ben ik Anakin.

In de singleplayer speel je dus de eerste 3 episodes na, aar kun je een heleboel personages vrij spelen (30!), je kunt de levels dan opnieuw spelen met de door jou vrijgespeelde personages. Dit zijn niet alleen jedi’s en clonetroopers, maar droids als R2-D2 en C3-PO zijn van de partij. Soms moet je ook personages vrij kopen, Dit zijn over het algemeen de bad-guys zoals general Grievous en the Darth Maul. Lego Star Wars kun je trouwens ook met zijn tweeën doen, waardoor de levensduur van de game hevig omhoog schiet. Je kan allebei een ander personage zijn maar allebei hetzelfde personage. Ik heb hier erg veel leuke momenten mee beleefd. Maar jammer genoeg is niet alles in deze game rozengeur en maneschijn, het kent jammer genoeg ook nog een paar zwakke punten. Zo is de veel te kort, je kunt dit makkelijk in een uurtje of 4 uitspelen. Maar ook de camera is af en toe wat irritant, zo zie je soms je personage van voren en kun je geen vijanden zien maar dit is helemaal niet erg aangezien je oneindige levens hebt.

In elk level zit ook een voertuig-gedeelte. Zo speel je in episode 1

(jawel) de bekende Boonta Eve Race, in episode 2 de clonewars ga je met je Republic Gunship de vlakten van Geonosis onveilig maken en tot slot in episode 3 raak je verzeild in een enorm gevecht in de ruimte waar jij als nietig legopoppetje in je Jedi-starfighter tussen alle grote Cruisers heen vliegt op zoek naar het ruimteschip van general Grievous. Ikzelf vond deze levels altijd een van de leukste in deze game. Een ander soort level wat ik altijd wel leuk vond waren (net als in de films) de lightsaber gevechten, met name de laatste Anakin vs. Obi-wan (onder Star Wars fans beter bekend als battle of the heroes).

Graphics in lego-stijl, sound in lego-stijl?

Ik denk dat we kunnen zeggen dat de graphics erg geslaagd zijn maar geld dat dan ook voor de sound? Wat is dat dan weer voor vraag? Als ik zeg dat de muziek bestaat uit de originele tunes van John Williams, zeg dan nog eens dat de muziek niet deugt in dit spel. De geluidseffecten zelf zijn ook geslaagd, van lightsabers tot blasters en ruimteschepen. Alles klinkt precies hetzelfde als in de films, waardoor er een bepaalde sfeer ontstaat die menig Star Wars liefhebber zou kunnen waarderen. De Lego stijl kon in deze game verkeerd uitpakken, gelukkig doet het dat niet en maakt het de game juist beter.

Conclusie en beoordeling

None

Lego-starwars is een erg unieke game die ik veel Star Wars-fans kan aanraden, voor hard-core gamers zal hij waarschijnlijk minder leuk zijn omdat de game daarvoor gewoon te makkelijk is. Dit komt natuurlijk ook omdat de game eigenlijk op kinderen is gebasseerd. Maar door de grappige graphics, geweldige sound en de meesterlijke 2 speler modus is dit een titel die lang in je cd-rom drive kan blijven zitten. De allerbeste lego-game tot nu toe, misschien dat Lego Star Wars 2 deze kan overtreffen.......
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • je speelt constant met een big smile op je gezicht
 • lego-stijl erg geslaagd
 • sound
 • multiplayer co-op
 • veel personages om vrij te spelen
 • Minpunten
 • de camera
 • te) makkelijk

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Lol

 • Winter Games? Dat spel heeft ons vroeger 3 joysticks gekost… maar hulde dat het weer beschikbaar is.

 • Wintergames! Frustratie alom met die game, tenminste bij mij! :)

 • Commando: Wolf of the Battlefield 3, die van de PSS, is dat de opvolger van deze WOTB?

 • ik zie liever donkey kong van de N64

 • Donkey kong doet het wel goed hoor alles het uit komt voor de Wii

 • Rick65 een broertje van Lildinges? :|  Anyway, geen boeiende week voor mij.

 • @swiep, mag toch hopen van niet.

 • Leuk voor de fans…

 • @Hermanske: Dat geldt voor elke game op de vc..

 • Ga ik niet kopen, en verder weet ik niet wat ik ervan moet denken.

 • leuk!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren