1. Sly Raccoon 2: Band of Thieves

Sly Raccoon 2: Band of Thieves

Begin 2003 werden we verrast met een zeer aardig platformtitel voor de PlayStation 2. Ontwikkelaar Sucker Punch bracht ons toen namelijk een ouderwets fijne platformtitel met de naam Sly Raccoon. Het spel speelde niet alleen erg lekker weg, het zag er ook allemaal nog eens piekfijn uit. Sly Raccoon maakte ook gebruik van cell-shading waardoor de comic-achtige sfeer zeer goed tot leven kwam. Daarnaast was het spel ook erg uitdagend, zoals we dat gewend waren bij platformtitels van vroeger. Na het succes van het eerste deel komt Sucker Punch nu dus met een vervolg genaamd "Sly Raccoon 2: Band of Thieves”.

Op de afgelopen E3 beurs was dit tweede deel uitvoerig speelbaar. Maar waar gaat dit tweede deel nu precies over? Onze drie vrienden (Sly, Bentley en Murray) zijn weer terug van weggeweest. Zoals je misschien nog weet spatte de slechterik Clockwerk in verschillende stukken tegen het einde van het eerste deel. Sly en Co. zijn nu op zoek naar deze stukken, maar helaas zijn zij niet enige die zoeken naar de stukken van Clockwerk. Er is een nieuwe slechterik opgestaan, namelijk Klaww. Sly en Co. moeten er alles aan doen om te voorkomen dat Klaww en zijn bende deze stukken in handen krijgen, omdat zij anders Clockwerk wel eens tot leven zouden kunnen brengen.

In dit vervolg is het nu mogelijk om naast Sly ook met Bentley en Murray te spelen. In Sly 2 komt het echt op teamwerk aan. Ieder personage kent namelijk zijn sterke en zwakke punten. Bentley is niet zo groot, maar wel slim. Bentley kan namelijk explosieven plaatsen en de vijand verdoven met verdoofpijltjes. Murray kun je bijvoorbeeld inzetten om meerdere vijanden tegelijkertijd te verslaan. Murray is immers toch erg groot. Kortom, je dient in Sly 2 echt te werken als een team.

Hoe speelt en ziet Sly Raccoon 2: Band of Thieves er uit? Visueel voelt het allemaal erg vertrouwd aan. Net als het eerste deel maakt ook dit tweede deel gebruik van de cell-shading techniek. Dit zorgt ervoor dat het allemaal weer aanvoelt als een heus stripboek. Het geluid is ten opzichte van het eerste deel verbeterd. Zo heb je deze keer echt te maken met een heuse soundtrack (geen midi-achtige muziek) en veranderd de muziek naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens het spelen. Daarnaast speelt het spel erg goed. De besturing voelt net als bij het vorige deel weer goed aan. Veel verbeteringen ten opzichte van het eerste deel waren er niet nodig, want het spel speelde gewoon al goed. Daarnaast is, zoals eerder aangegeven, het spelelement waarin je moet werken als een team uiteraard een erg goede verbetering. En voor de spelers die de slimheid (of domheid) van de vijand niet zo goed vonden, de vijand is in dit tweede deel toch een tikkeltje slimmer.

Sly Raccoon 2: Band of Thieves is één van de drie exclusieve platformspellen voor de PlayStation 2 die we dit jaar tegemoet zullen zien. Jammer genoeg is er geen online modus aanwezig, wat wel weer het geval is bij de nieuwste Ratchet and Clank. Je kunt er in ieder geval weer vanuit gaan dat ontwikkelaar Sucker Punch weer een zeer degelijke platformtitel zal afleveren. Wij zien het eindresultaat uiteraard met spanning tegemoet. Eén ding staat in ieder geval al vast: de PlayStation 2 platformliefhebbers zullen zich de aankomende maanden niet vervelen. Het leven van een platformliefhebber was nog nooit zo leuk!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • ik zat hier al 1 hele tijd op te w8en deel een vond ik best wel goed.

 • ziet er wel aardig uit

 • Deel 1 was echt vet :)

  Alleen qua stijl is het dus nog helemaal hetzelfde.

 • De besturing voelde toch okk vertrouwd aan,

  het zal wel een goede platformer worden maar echte vernieuwing zie ik niet

  (teamwork?? Sonic Heroes, Ratchet&clank etc. )

 • deel 1 was dope dan wordt deel 2 de bom

 • Deel 1 was super, vooral toen je die ninja skills kreeg. Ik kijk ook uit naar dit deel :)

 • www.lepel.nl
 • Beetje een kinder game…

 • leer je woorden goed spellen, maar ik vind het ook een topgame

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren