1. Star Wars Battlefront 2 (Xbox)

Star Wars Battlefront 2 (Xbox)

Wie zou er nou nog nooit gehoord hebben van de Star wars saga? Nou als je die niet kent moet je maar gauw de films kijken. Om te weten waar we het over gaan hebben. Wij, Dark lord en RivaheNL gaan het hebben over: Star wars battlefront 2. Het vervolg van het best verkochte Star wars spel. Dark lord en RivaheNL zijn echte Star wars fans. En natuurlijk hebben wij alle twee dit spel. Waar we op dit moment weer veel mee bezig zijn. Wij vinden het leuk om aan jullie te vertellen wat wij van dit spel vinden. Zou het echt saai zijn en niet eens op de film lijken? Maar één ding is zeker je moet Star wars gezien hebben om dit spel te kunnen begrijpen. Maar ja, we zullen kijken.

Dark lord: RivaheNL wat vond jij van de gameplay?

RivaheNL: Nou ik vind het een zeer goede gameplay hebben. De controlles heb je snel onder de knie. Dus dat is makkelijk in de ruimte en gewoon op de grond.

Dark lord: Ik ben het helemaal mee eens. Alleen in de ruimte is het erg moeilijk voor beginners. Als je bijv. Uit een hanger moet vliegen en je maakt één verkeerde beweging. Kan je al gelijk tegen de grond aan vliegen (AU!). Omdat die hanger veel te ondiep is.

RivaheNL: Ja dat klopt, maar in de ruimte heb je al de “ruimte”. Maar je moet wel oppassen natuurlijk voor de vijandige schepen. En voor meteorieten die je om de oren vliegen. En dat vind ik wel goed gedaan van de makers.

Dark lord: Eén nadeel is: Als je te ver weg vliegt krijg je een waarschuwing voor je. En dan moet je terug gaan. Want anders wordt je door je eigen troepen uit de lucht geschoten (alweer AU!).

RivaheNL: En Dark lord wat vindt jij van de nieuwtjes in het spel?

Dark lord: Nou eigenlijk zijn er maar 3 belangrijkste nieuwtjes. Die zijn: vechten als jedi, vechten in de ruimte en op de locaties vechten die in de films voor komen. Als eerst de jedi’s. Ik vind het heel erg vet dat je met veel verschillende jedi’s kan spelen. Van Joda tot darth vader. En je kunt ook op Tatooine: De Jedi tegen Sith laten vechten. Dus eigenlijk een gevecht waar de laser zwaarden om de oren vliegen.

RivaheNL: Ja dat vind ik het leukste nieuwtje. Maar ik ga het hebben over de space battle’s. De space battle’s zijn erg mooi gemaakt, vooral als je in het midden van de lasers van de schepen vliegt. En ook mooi is dat je mooi de planeet onder je ziet waar je aan het vechten bent. Je doel is gewoon om de vijandelijke schepen te mollen. En zien te overleven.

Dark lord: Het laatste nieuwtje: Dat je op de planeten kunt vechten die in de films voor komen. Zoals Mustafar, Endor, Hoth en vele andere. Je hebt op elke planeet wel een ander klimaat. En dat is erg mooi om te zien. En je moet goed op passen dat je niet in de lava of naar beneden valt of zo.

Dark lord: En RivaheNL wat vindt jij van de graphic’s?

RivaheNL: Nou ik vind ze niet echt geweldig. Je ziet haast geen verbetering met de vorige battlefront. Ik dacht toen ik het spel zag:”Het zal er toch wel beter uitzien?” Maar nee hoor. Het is gewoon het zelfde. En wat vindt jij ervan Dark lord?

Dark lord: Op zich heb je wel gelijk. Ze zijn niet slecht maar ook niet geweldig. Als je dood gaat wordt je lichaam net van hout. Je glijdt bijv. Van een huisje af, maar je lichaam blijft recht liggen. En nog zoiets, je vliegt in de ruimte en je hebt net een Fregat vernietigd. Je denkt je knalt er tegen aan. Maar dat is niet zo. Je vliegt er gewoon door heen. Denk je van hé? Dus daar hadden de makers meer aandacht aan moeten besteden.

RivaheNL: Daar heb je gelijk in dat ziet er erg vreemd uit. Maar ja geen enkel spel is perfect. De planeten, voertuigen, wapens en personages zijn erg mooi gemaakt. Net als op Kashyyyk dan zie je overal explosies om je heen. Maar vreemd is je ziet niet wie er dan schiet. En ze komen wel altijd op de zelfde plaats.

RivaheNL: Dark lord wat vindt jij van de muziek en sound van het spel?

Dark lord: De sound van de personages hebben te weinig zinnen om te zeggen. Ze zeggen niet 50 verschillende zinnen of zo. Ze zeggen er maar 5. Maar het zijn wel leuke zinnen. Maar de rest van het geluid zoals wapens en zo. Hebben erg mooi geluid. Maar wat vind jij van de muziek.

RivaheNL: De muziek is gewoon de film muziek. Van alle films, en die muziek zijn echt heel goed. Tenminste, dat is mijn mening. En het leuke is als je bijv. Anakin bent. Krijg je het nummer te horen als Obi-Wan tegen Anakin vechten. En dat is echt een vet nummer.

Wat is onze mening over het spel?

Dark lord: Ik vind het een goed en leuk spel om te spelen. Maar de graphic’s zijn wel wat minder. Maar als je daar niet op let is het een erg leuk spel. Voldoende nieuwtjes, die ook nog erg leuk zijn. En vooral dat je jedi kunt zijn en dat je in de ruimte kunt vechten. De rest mag RivaheNL zeggen. Eindcijfer 8.

RivaheNL: Je hebt bijna alles gezegd wat ik wou zeggen. Maar ik heb er nog een paar dingen om aan toe te voegen. Ik vond de space battle’s erg leuk gemaakt. Maar toch één van de grootste tegenvaller was dat het er nog bijna het zelfde uitzag. Dat haast geen enkele verandering in was. Maar voor de rest zag het er wel goed uit. Eindcijfer 7.

Conclusie en beoordeling

None

Het spel is erg leuk om te spelen. Ook de nieuwe mogelijkheden zijn erg leuk. Maar er is niet echt veel veranderd met het eerste deel. Mar je krijgt er wel leuke nieuwe dingen voor terug. Zoals een jedi en in de ruimte vechten. Je moet dit spel zeker spelen als je een star wars fan bent. Of je dit spel leuk lijkt.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • veel speel ruimte
 • Jedi's zijn
 • space battle's
 • Mooie nieuwe slag velden
 • Mooie campagne
 • Mooie sound en muziek.
 • Minpunten
 • Korte campagne
 • Grapic's zij minder
 • Niet echt veel verandering met het eerste deel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren