1. Mario Kart DS (NDS)

Mario Kart DS (NDS)

De man met de snor is er weer en zoals gewoonlijk is hij er weer helemaal klaar voor. Is hij alleen, nee hoor. Deze keer loopt Luigi niet achter Mario aan, hij rijdt! Het is de nieuwe Mario kart voor de DS! Maar daar heb je natuurlijk meer personages voor nodig, maar wie? Nintendo heeft hopen figuurtjes die om de 1 of andere reden met de dappere loodgieter verwant zijn. Wat een mysterie, toch maar even op onderzoek gaan, wie weet wat voor schokkende feiten ik te weten kom!

DK, idioot! Je hebt mijn kart vernield!

Ja hoor, Mario zijn dag begon weer zoals gewoonlijk slecht. DK was weer eens zo dom geweest om het stuur van Mario zijn kart te trekken. Niet moeilijk als je hersens zo groot zijn als een walnoot en wat het nog erger maakt, hij is blut! Daarom roept Mario de hulp in van Peach. Zij wil hem het geld wel lenen om zijn kart te herstellen, maar er is wel 1 voorwaarde. Peach wil tegen hem racen in 8 verschillende toernooien en heb ook nog eens proberen te verslaan tijdens battle's. Natuurlijk zegt Mario nooit nee tegen een uitdaging, dus begint Peach uitnodigingen te versturen naar verschillende vrienden. Het enige dat Peach wil hebben als voorwaarde om deel te nemen zijn cadeaus. Een paar dagen later komen de gasten aan, Yoshi bracht een hard gekookt eitje mee, DK een grote banaan, maar Toad had niks, dus die moest zich te pletter slijmen. De laatste controles werden uitgevoerd bij de karts, er mochten geen gepimpte wagentjes bijzitten, dat was tegen de regels. Een paar uur later was het een feit, de toernooien gingen beginnen. Wie zal zichzelf kronen als beste racer van het toernooi? Dat valt nog af te wachten.

Welke race is mijn snor waardig?

Veel van de bekende Nintendo personages zijn alweer van de partij zoals ik eerder al aangaf, maar zijn er ook bekende parcours van de vorige versies bij? Ja hoor, een heleboel zelfs. Wie kent er nou Banshee Boardwalk niet of Moo Moo Farm. De game combineert de oude en nieuwe races in groepjes van vier, hierdoor worden 8 verschillende grand prix gevormd. En om ervoor te zorgen dat het niet saai wordt, zijn er ook nog eens 3 moeilijkheidsniveaus, plus nog één extra toegevoegd. Het is wel niet nieuw, maar zorgt er toch voor dat de ervaren gamers zich niet vervelen. De oude races zijn natuurlijk niet helemaal hetzelfde gebleven, ze zijn op grafisch en muzikaal vlak helemaal opgeknapt. Het ziet er nu allemaal nog net iets beter uit en dat komt de gameplay ten goede. Ook de muziek is wat zuiverder dan zijn voorgangers en dat geeft het vrolijke sfeertje dan weer een duwtje. Over gameplay gesproken, die is beter dan ooit. Je hebt nu een nog groter arsenaal wapens tot je beschikking, waaronder een aantal gloednieuwe. Maar de leukste wapens blijven de ouwe vertrouwde schilden, sterren, bananen enz... . Ook kan je naarmate je vordert in de game, steeds meer karts, personages enz... , vrijspelen. Dat maakt het natuurlijk wel de moeite waard om de game proberen uit te spelen. Dat wordt dus racen geblazen!

I will own you! Wait and see!

Nu even over een mode praten die ik persoonlijk heel leuk vond, Time Trail Ik heb vele zoete uurtjes beleefd bij het scherper zetten van mijn tijden bij de verschillende parcours. Natuurlijk wordt het wel wat eentonig als er geen uitdaging achter zit, daarom hebben ze een staffghost bij de races gestopt. De staff is best goed moet ik toegeven, maar als je het parcour goed genoeg kent, dan kan je hen wel verslaan. Ook een leuke mode is de Battle mode. Hier kan je zoals gewoonlijk leuke balloon battle's doen en de computer de grond in boren. Natuurlijk kan je deze game ook online spelen tegen andere mensen. Je kan dan racen tegen hen of battle's doen, als je wil kan je zelfs in team racen. Maar als je helemaal uniek wil zijn, dan moet je jouw eigen logo op je kart zetten en daar biedt de game je de mogelijkheid voor. Eigenlijk ben ik niet helemaal tevreden over de game, er wordt namelijk bijna geen gebruik gemaakt van het touchscreen. En dat is juist de grote troef van de DS. Ook vind ik dat het weer meer van hetzelfde is, maar dat neemt niet weg dat de game van een hoog niveau is. Al had er iets bij moeten zijn dat de game zou onderscheiden van de rest. Daar is dus jammer genoeg geen sprake van in deze game. Hierdoor zullen dus sommige mensen afhaken en dat heeft deze game dus niet verdiend. Begrijp me dus niet verkeerd, het is en blijft een topper.

Luigi, kijk uit, een banaan! Haha, die trapt ook overal in!

Ja hoor, de loodgieter met de grote snor heeft weer eens gewonnen. Hij won op het nippertje door Luigi af te leiden en daardoor ervoor te zorgen dat hij een banaan niet zag liggen. Luigi heeft er alleen een paar snorharen door verloren. Na de verpletterende overwinning van Mario, werd er een groot feest gegeven in Peach haar kasteel. Ze hebben tot in de vroege uurtjes fun gehad en zelfs nog even wat golf, voetbal tennis, enz... gedaan. Raar maar waar, Mario won de hele tijd. Is hij dan overal de beste in? Bowser kon er in ieder geval niet mee lachen. Ach, al bij al was het een leuke ervaring voor alle deelnemers. Ze gaan nu allemaal tevreden naar huis, behalve Luigi. Hij treurt nog altijd om zijn verloren snorharen. The end.

Conclusie en beoordeling

None

Het is een heel leuke game die oud en nieuw weet te combineren. Daarom is dit een game die veel gamers zal kunnen boeien. Ook de vele extra's maken de game leuk om te spelen. Maar geen enkele game is perfect. De game maakt namelijk geen gebruik van de stylus en het touchscreen en dat is juist de grote troef van de DS. Ook is het weer meer van hetzelfde, gelukkig zorgt dat er niet voor dat de game saai wordt. De game is integendeel zelfs boeiend. Een echte aanrader voor de kart fans.
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Veel races.
 • Groot aantal personages.
 • Vette battle's.
 • Veel wapens.
 • Leuke extra's.
 • Online mogelijkheid.
 • Veel wagens.
 • Minpunten
 • Touchscreen wordt amper gebruikt.
 • Meer van hetzelfde.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren