1. New Super Mario Bros. (NDS)

New Super Mario Bros. (NDS)

’Oke, daar gaan we!’ ‘Ik ga jou zo hard Ownen hiermee!’ ‘Jij wel….hahahaha!’ ‘Wacht maar af!‘ ‘Begin nou maar!’ –Ready!- ‘Hahaha, ik heb al een ster!’ ‘So? Ik kan vuurballen schieten!’ ‘Oh shit….Nee mijn ster! Ik pak jou nog wel maar dan 10 keer zo erg!’ ‘Hahaha, ga nou maar sterren jatten, anders win je nooit! Ha, ik ben lekker Mini Mario!’ ‘Wat jij wilt…..Maar ik heb een Mega Mushroom!!’ ‘Oh fuck…..Nooooooooo, zoek iemand van je eigen grote!’ ‘Minder kletsen, meer rennen jij!’

Je begrijpt nu wel dat het een Duo recensie is van: The_Owner en BloodPrince.

BloodPrince: Ok The_Owner, mijn eerste ervaring met New Super Mario Bros (NSMB) was gelijk een succes hey?

The_Owner: Ja vindt je het gek? Ik heb verloren…Je had gewoon geluk dat je die Mega Mushroom had! Maar laten we eens vertellen over die nieuwe Power-ups.

BloodPrince: Oke, mmmh. Oh ja, mijn persoonlijke favoriet: de Mega Mushroom! Die ervoor zorgt dat je bijna het hele beeldscherm in beslag neemt als Mega Mario!

The_Owner: Daar wil ik liever niet aan herinnerd worden. Maar hij is ook zeker effectief in de singleplayer mode. Je krijgt dan boven aan je beeldscherm een meter. Als je die op bepaalde punten vol hebt krijg je extra levens. Erg handig als je dringend levens nodig hebt. Je ramt je letterlijk een weg door het level. Niets houd je tegen behalve natuurlijk de grond. (Gelukkig maar anders viel je telkens door het level.) Er is ook nog een nieuwe Power-up genaamd Mini Mushroom.

BloodPrince: Oh ja, daardoor veranderde in Mini Mario. Voordeel van Mini Mario is dat hoger kan springen en dat je in geheime gangen kunt komen waarvoor je normaal veel te groot voor bent. Welke had je nog meer? Oh ja, het Koopa schild!

The_Owner: Ja, dat is echt mijn favorieten Power-up. Je krijgt dan een blauw schild op je rug. Als je dan gaat rennen trek je je terug in je schild en kets je je een weg door blokken of vijanden. Dankzij deze hoef je niet altijd een schildpad te zoeken maar je gebruikt dan gewoon je eigen schild. Ik vind deze ook erg leuk in de multiplayer mode. Je laat je tegenstander dan gewoon rennen voor zijn leven.

BloodPrince: Ja, dat heb ik maar vaak genoeg mee gemaakt. Ik ergerde me er gek aan. Je kets wel overal tegenaan waardoor je heel vaak van richting verandert. Maar voor de singleplayer had je ook nog nieuwe moves, zoals muur sprong toch?

BloodPrince: Dat een 2D/3D spel is. Je loopt 2D, maar het meest is 3D. Zoals poppetjes en voorwerpen. Dit geeft een hele nieuwe/plezierige look. Het ziet stuk mooier uit dan de oudere versies, vooral bij de DS Lite. Dankzij zijn helderheid. Maar ook standaard Mario geluidjes zijn van goede kwaliteit, zoals het oude, vertrouwde liedje als je dood gaat. Ook als je in huisje van Toad komt, hoor je weer het oude vertrouwde liedje waar allemaal mee begonnen is. [p]The_Owner: Ok, nu wil ik het hebben over de multiplayer modes. Je kan met zijn tweeën (Mario Vs. Luigi) of met zijn vieren spelen bij de Minigames. Ik moet zeggen dat ik Mario Vs. Luigi erg leuk vond. Je krijgt een lekker spanning bv. toen jij die Mega Mushroom had en ik moest rennen voor mijn leven (En mijn sterren…) Ik zat gewoon gillend op mijn stoel omdat ik niet hard genoeg rende. (Tip: als iemand Mega Mushroom heeft, is het erg fijn als je het Koopa schild hebt. Daardoor ga je veel sneller. Heeft mij ook vaak gered.) [p]BloodPrince: Ook de Minigames zorgen voor een leuke ervaring. Met keus uit groot aantal Minigames, zoals pokeren, eenentwintigen, sneeuwballengevecht en nog veel meer! Via ‘Shuffle’ kan je samen wedstrijdje doen wie de meeste sterren haalt. Of je kiest voor Free play om ombeperkt iemand af te maken met bv. Sneeuwballengevecht.[p]The_Owner: Minigames vond ik erg leuk met zijn vieren. Het zorgt voor een grote spanning en sensatie. Hoewel sommige Minigames ook uit Super Mario 64 DS komen zijn ze toch leuk, vooral met zijn vieren.[p]">

[p]BloodPrince: Dat een 2D/3D spel is. Je loopt 2D, maar het meest is 3D. Zoals poppetjes en voorwerpen. Dit geeft een hele nieuwe/plezierige look. Het ziet stuk mooier uit dan de oudere versies, vooral bij de DS Lite. Dankzij zijn helderheid. Maar ook standaard Mario geluidjes zijn van goede kwaliteit, zoals het oude, vertrouwde liedje als je dood gaat. Ook als je in huisje van Toad komt, hoor je weer het oude vertrouwde liedje waar allemaal mee begonnen is. [p]The_Owner: Ok, nu wil ik het hebben over de multiplayer modes. Je kan met zijn tweeën (Mario Vs. Luigi) of met zijn vieren spelen bij de Minigames. Ik moet zeggen dat ik Mario Vs. Luigi erg leuk vond. Je krijgt een lekker spanning bv. toen jij die Mega Mushroom had en ik moest rennen voor mijn leven (En mijn sterren…) Ik zat gewoon gillend op mijn stoel omdat ik niet hard genoeg rende. (Tip: als iemand Mega Mushroom heeft, is het erg fijn als je het Koopa schild hebt. Daardoor ga je veel sneller. Heeft mij ook vaak gered.) [p]BloodPrince: Ook de Minigames zorgen voor een leuke ervaring. Met keus uit groot aantal Minigames, zoals pokeren, eenentwintigen, sneeuwballengevecht en nog veel meer! Via ‘Shuffle’ kan je samen wedstrijdje doen wie de meeste sterren haalt. Of je kiest voor Free play om ombeperkt iemand af te maken met bv. Sneeuwballengevecht.[p]The_Owner: Minigames vond ik erg leuk met zijn vieren. Het zorgt voor een grote spanning en sensatie. Hoewel sommige Minigames ook uit Super Mario 64 DS komen zijn ze toch leuk, vooral met zijn vieren.[p]">

Conclusie en beoordeling

The_Owner: Wat vindt je ervan? BloodPrince: 13 jaar hebben ik en de rest van de wereld moeten wachten op weer een klassieke 2D Mario game. Ik denk dat ik niet de enige ben die dit als een hemels geschenk ziet. Mario is weer helemaal terug in een 2D maar toch ook 3D avontuur. En als dit uitmelken heet, mogen ze dat best vaker doen. Het is oud maar toch nieuw. The_Owner:Ik vond dit ook een geweldige ervaring en het is zeker een spel wat elke DS gamer wel MOET hebben! (Maar dat mogen jullie zelf weten;)
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Nieuwe 2D/3D Mario!
 • Levels om je helemaal gek aan te ergeren op een leuke manier.
 • Multiplayer
 • Graphics
 • Sound
 • Klassieke Gameplay
 • Minpunten
 • Geen WiFi mogelijkheid.
 • Soms zit je gewoon helemaal vast in 1 level.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ghehe, misschien verkoopt het wel voor geen kont xD

 • ik heb het ook gehaald wel vet en leuk en mooi beeld 2D beeld  wat jammer van deze game is Combo is moelijk zeg

  eerst de game uit gespeelt dan trug gebracht heb ik nog een COD5 gehaald van nu heb ik er 2 COD 5 lol • toe maar!!!

 • En terecht.

 • Wed maar dat ze alle 2 miljoen over de toonbank gaan!

 • Ik heb mijn exemplaar ook al. Voorbije weekend al een game avond gedaan met vrienden waar we onder andere natuurlijk potjes Street Fighter hebben gespeeld. Good times, good times.

 • Ik heb er al 1 van!!!

  Super game alleen heb ik er last van dat bij de eindfilmpjes het beeld soms wat schokt. iemand anders dit ook?

  Ook vind ik de ultra combo's vaak niet goed reageren.

  Neem Ryu als voorbeeld: die doet meestal zijn dragon punch wanneer ik toch echt zijn ultracombinatie invoer.

  Te dikke vingers waarschijnlijk ;-D


 • dat is veel. :)

 • @ Paultje 81: Je kunt de game op je ps3 zetten dan heb je bijna geen laadtijden meer en ik heb ook geen last van haperende beelden. Kun je ergens in het options meno doen, of pak even het boekje erbij.

 • Nu nog de pc versie

 • Ik zal eens overwegen die game te kopen …

 • @ laatste zin van Mc.lovin

  *Zucht*

 • Da's wel veel.

 • Ik had nooit gedacht dat SFIV zo populair zou zijn. Je zou denken dat na zoveel jaar de hype rond deze serie alweer wat weggeëbd is.

 • Fighters blijven alteen een grote trouwe fanbase houden

 • Nice!

  Ik hoop mijn exemplaar vandaag op te kunnen halen, en anders morgen wel. :)

 • mooi werk

 • ik dacht eerst dat ie al 2 miljoen keer was verkocht!!

 • 2 miljoen keer verkocht aan particulieren gaat ook nog wel lukken.

  Deze game is echt goed.

 • Zeer netjes, maar ik zit daar niet bij, want ik wacht op tekken 6 :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren