1. Resident Evil 4 (NGC)

Resident Evil 4 (NGC)

Bewo.... Huh? Wat wou ik nou ook alweer zeggen.... ? Is dit een voorbode voor wat nog komen gaat, mag ik dit pas later vertellen van een bovennatuurlijke kracht of begin ik gewoon vergeetachtig te worden? Anyway, ik val even terug op het bespreekpunt van de dag; Resident Evil 4. Capcom werd ooit geprezen met het ozo revolutionaire Resident Evil, daarna bleef er weinig over van de serie, toch werd er na de details rondom het nieuwste deel een nieuwe hype gevormd. Zo'n grote hype als het nieuwe Resident Evil 4 was, met zoveel zelfvertrouwen kocht ik deze game. Dat kon geen miskoop zijn, toch? Toch..... ?!

Gaap!

Hé NintendoVIP, vertel is, wat is Resident Evil voor een game; actie, avontuur? Nou, het genre waar dit spel eigenlijk toe behoort kent maar een select groepje games, waaronder dus deze. Het heet 'Survival Horror', in dit genre is de sfeer misschien wel typerender dan de gameplay. Iets specifieker graag.... Oké omdat jullie zo aandringen zal ik zou vrij zijn meer te vertellen, zoals over het woord 'Horror', daar hebben jullie allemaal wel van gehoord lijkt mij zo... Ja, net zoiets als met Halloween. Bijna goed, het moet in zo'n Survival Horror-game erg eng zijn. Vaak komen er monsters en zombies in voor, maar daar komt een ontwikkelaar er nog niet mee. Ze moeten er echte schrikmomenten in zien te verwerken, daarnaast is een goede gameplay een vereiste. Ikzelf heb eigenlijk weinig met het genre maar ja ik speel wel meer spellen waar ik niet specifiek een klik mee heb.

Even over die gameplay, NintendoVIP, zit dat wel lekker bij deeltje 4 alweer in deze reeks? Even ter verbetering, de reeks heeft al meer dan 4 delen achter de rug. Maar goed, bij Resident Evil 4 is de besturing, wat bij andere delen niet het geval was, naar mijn mening enigszins acceptabel. Ik zeg enigszins ja, simpelweg omdat de besturing mij soms wat te langzaam is. Dit komt door het richten, het verplaatsen van je wapen gaat erg sloom, te sloom vind ik. Waardoor je minder snel je doelwit kan raken, zo was ik bij een eindbaas, Krauser genaamd. Hij was heel erg snel en ik was heel erg langzaam met mijn pistooltje, ik irriteerde me mateloos aan wat Capcom altijd al fout deed in Resident Evil; de besturing was houterig naar mijn mening, once again. Daar kwam nog bij dat onze hoofdrolspeler Leon niet zo heel erg snel loopt of rent, en wat mij betreft is dit nog een minpunt. Misschien is dit een poging tot het vergroten van de moeilijksgraad, nou die is wat mij betreft goed genoeg zonder die langzame actie. Over het moeilijksheidsaspect ben ik dan wel weer positief.

Daarentegen zijn er van die momenten dat een vijand een aanval uitvoert, waarna er een knoppencombinatie in beeld verschijnt die moet dan worden ingedrukt om de aanval te ontwijken of te counteren. Dit zorgt voor zo'n lekker snel moment van interactie tussen mij in en de knoppen, waar ik zo zielsveel van houd. Het geeft mij altijd een kik omdat het best spannend kan zijn, hier ben ik zeer tevreden mee, net zo als ik tevreden ben over het assortiment in wapens.

Tientallen wapens staan tot de beschikking van de speler, onderverdeeld in een aantal types van Magnum tot Handgun. Met de munitie van deze wapens dient uiterst voorzichtig te worden omgegaan, een beetje in het rond knallen zit er niet bij. Niet al te onrealistisch naar mijn mening, maar sommigen vinden het jammer omdat zij meer van die hersenloze shooters houden. Gelukkig kom je die niet zo vaak tegen want ik heb er een verschrikkelijke hekel aan.

Die realiteit is niet echt terug te vinden in de sfeer. Is die niet goed dan? Nee, begrijp me niet verkeerd, dat is juist positief. Er wordt gelopen in onheilspellende omgevingen en wanneer er is iets gebeurd is meestal onbekend, dat veroorzaakt grote schrikmomenten. Ik, zo bang als ik soms ben, ben altijd zeer op mijn hoede, alhoewel die momenten er in blijven zitten. Sommigen krijgen hier een enorme kick van, anderen vinden het vervelend. Voor het laatste groepje is Resident Evil eigenlijk geen pretje, gelukkig zijn de meesten die echt games spelen echte bikkels! Die sfeer wordt mede gecreëerd door een naar mijn mening mooie grafische kwaliteit en geweldige onheilspellende geluiden. De geluiden zijn allemaal vrij simpel maar op een goede manier gebruikt. Vooral de voice act is erg goed, net echt en zeer overtuigend neergezet! Grafisch gezien ziet alles er goed uit, tot in de kleinste details zijn er dingen zichtbaar.

Op de pracht van alles wat is wordt nog een schep bovenop gedaan door het uitmuntende design, het is mooi en angstaanjagend. De bazen zien er echt uit als bazen uit en verschillen stuk voor stuk. De omgevingen zijn mooi en letterlijk moddervet, op heel wat plaatsen is het namelijk behoorlijk vies!

Naar mijn mening is het verhaal niet spannend genoeg, het is niet diepgaand of episch. Het kan mij enigszins boeien, maar ik spring er geen gat in de lucht van. Vertel eens hoe het gaat. Nou het gaat dus over de eerder genoemde Leon, hij wordt op een missie gezet in Europa om de dochter van de Amerikaanse president te redden. Leon raakt verwikkelt in een avontuur waar hij allerlei duistere figuren ontmoet, de dochter Ashley wordt keer op keer ontvoerd door die engerds. Klinkt toch best interessant, waarom vind je het niets? Dat zeg ik niet, het is alleen niet diepgaand genoeg voor mij. Ik vind het oké maar

meer ook niet, geen kritiekpunt hoor. Nou NintendoVIP. Tot nu toe ben je vrijwel alleen maar positief geweest, afgezien van de besturing dan. Als we vragen mogen, bij jij ergens anders niet tevreden over? Nee dat mogen jullie niet vragen.

Revolutionair..... ?

Nu mag dat wel, ik moest me even mentaal voorbereiden. Grappenmaker dat je bent! En ja, ik ben nog ergens ontevreden over, foei ooh foei Capcom. Capcom beloofte namelijk dat het revolutionair zou worden, omdat ze de zombies weggelaten hadden. Wat een dom inzicht van Capcom zeg. Nou dat is het probleem niet hoor, want hun idee heeft veel potentie. Je weet wel die zombies die lopen met hun armen vooruitwijzend naar je toe zonder dat ze eigenlijk kunstmatige intelligentie hebben, daarnaast zijn ze erg langzaam. De ontwikkelaar dacht slim te zijn en die langzame vijanden achterwege te laten, echter zijn de vijanden in deze Resident Evil mij nog steeds te zombie-achtig. De vijanden zijn gewone mensen die gemuteerd zijn door een bepaald virus en gewone mensen hebben hersenen, dat was het idee van Capcom. Maar op den duur merk je gewoon dat het zombies zijn in een ander jasje, ik vind het zeer jammer.

Eigenlijk zou dit officieel het einde moeten zijn van mijn recensie, alhoewel ik nog wel een leeg gevoel heb. Hmmm... Wat was het nou ook alweer? Ik weet het NintendoVIP! Herinner je je nog dat je op het begin wou zeggen? Misschien weet je het nu wel, en geeft dat je dat lege gevoel. Ooh ja, ik herinner het me weer, bedankt!

Translate!

Wat ik wou zeggen was: Bewoner Kwaad 4. Dat is de vertaling van Resident Evil 4, stom klinkt dat hè? Ja, dat klinkt niet echt stoer. Stel nou dat je al die namen van games vertaalt naar het Nederlands dan krijg je allemaal van die aparte dingen. Zullen die mensen die Engels als moedertaal hebben, circa 350 miljoen, die titels niet vreselijk zat zijn na een tijdje, want ik denk dat de naam toch wel belangrijk is? Of zijn die mensen zo arrogant dat ze hun eigen taal geweldig vinden of is de taal gewoon top? Anyway, dat moest er gewoon even uit. Wat denken jullie hier nou van.... ? Vertel mij dat in een reactie s.v.p.

Conclusie en beoordeling

None

Herinneren jullie die vraag nog die ik op het begin stelde? Het antwoord: Nee, het was geen miskoop. Daarentegen was het ook niet dé game van de generatie wat mij betreft, ik deel deze mening met een klein groepje mensen. Ik ben eerlijk gezegd wat teleurgesteld door sommige zaken, de besturing is vrij houterig. Maar het blijft een goed spel, je kunt hem pas als beste prijzen als je alleen de games in zijn eigen genre zou meetellen.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Een deel van de gameplay;
 • Wapen aspect;
 • Sublieme sfeer;
 • Uitmuntend design.
 • Minpunten
 • Het andere deel van de gameplay;
 • Toch te zombie-achtig.

Dit artikel delen

Over de auteur

VIP

Reacties

 • Jammer dat ik geen Xbox heb.. :(

 • Jammer dat ik een Xbox heb zonder Fable II. Maar ik heb wel The Lost and Damned voor GTA IV die de PS3 niet heeft! :)

 • Twijfelachtig, dit is toch een van de weinige reviews die echt enthousiast is over de DLC. 800 punten zijn wat mij betreft veel beter te besteden. Bijvoorbeeld aan Braid deze week. ;)

 • Vind je het gek met die Fable-fanboy Jules… ;)  Tis dat ik persoonlijk achteraf niet helemaal weg was van Fable 2, anders had ik hem misschien wel gehaald.

 • Ook grappig: soortgelijke games vindt IG bijvoorbeeld Mafia 2, Ghostbusters en GI Joe The Game… kan me wel wat beters bedenken wat bij Fable 2 aansluit. :P

 • volgens mij zijn het 400 punten toch?

 • Vet! :D

 • lol vet gooei shit

 • een beetje laat die impressie…..was al weer bijna vergeten dat ik deze al gespeeld had, ieg een must voor elke fable liefhebber

 • rensxbox het zijn 800 ms points

 • Ik heb Fable 2 kapot gespeeld inclusief DLC. Maar wat heeft dat spel veel bugs en oogt het ook niet helemaal geweldig. Trillende letters etc. Maar je kan natuurlijk niet alles hebben.

 • Als ik Fable II uitgespeeld heb, wil ik hem toch nog even halen :)

 • is wel vet alleen ik mis de armor die in Fable 1 zat dan kon je echt een brute evil character maken :)

 • Misschien ook maar eens aanschaffen.

 • Voor 800 punten beidt de DLC vrij weinig als je t mij vraagt. 3x mag je op herhaling om een quest te voltooien in saaie dungeons zonder echt boeiende nieuwe vijanden. Het enige goede aan de DLC zijn de extra items die er te vinden zijn.

 • Vond fable 2 tegenvallen. Echt te simplistisch. Wel leuk sfeertje. Misschien als ie een keer in de uitverkoop gaat.

 • Wat Kratos zegt. 3x een saaie missie met puzzels die niet moeilijk, maar irritant zijn. Toch is het het wel waard voor de items en om een andere reden die ik hier niet ga spoilen :P.

 • vond het eiland leuk, maar de vijanden waren erg simpel en de missie`s nogal hetzelfde

 • Ik ga toch voor de DLC voor Halo en GTA 4. Ik laat deze liggen.

 • Mijn personage is aardig dik geworden, dus dat drankje komt heel mooi uit!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren