1. Battalion Wars (NGC)

Battalion Wars (NGC)

battalion wars

Het is 17 februari ik ben jarig en heb net het spel batallion wars gekregen, Ik stop het in mijn gamecube en dan....

Het verhaal.

Het spel begint met een korte uitleg van het verhaal en ik dus ook.

Het gaat over de toendran territories en de western frontier die al jaren mot met elkaar hebben, alleen is er niet zo lang geleden een wapenstilstand afgesproken. Dat komt omdat troon van toendra is overgegaan naar de zoon van de tsaar en hij wil niet meer vechten.

Maar op een verkennings missie langs de grens (je eerste missie) kom je opeens een spion tegen van toendra en het leger van de oude tsaar. Onmiddelijk val jij als reactie hierop toendra binnen. en krijgt de zoon van de tsaar te horen dat de western frontier de wapenstilstand hebben overtreden en toendra roept de hulp in van xylvanie (spreek uit exilvenia).Maar zij hebben hele andere ideeen en beginnen een oorlog met beide landen. Om dit te kunnen overleven sluiten toendra en de western frontier vrede en proberen samen tegen xylvania te vechten....

Wat me in de eerste levels opviel was dat de leercurve behoorlijk stijl was en dat als je begint er van tactiek totaal geen sprake is.Het is meer met alle mannen erop afrennen en gewoon roekeloos aanvallen.

Het vreemde hieraan is dat je er nog aardig ver mee komt.Maar na de vijfde missie word je wel gedwongen tactiek te gaan gebruiken ook blijft het spel altijd behoorlijk makkelijk.

Graphics

Dat is jammer want het spel is voor de rest perfect. Het tekenfilm achtige stijltje is geniaal en ook de legers zijn leuk om te zien.

Wat vooral leuk is dat alle landen gebasseerd zijn op een land dat echt bestaat dat kun je vooral goed horen aan hun accent. De western frontier is gebasseerd op amerika, toendra op rusland, xylvania (het land en de mensen niet hoor alleen het accent) op duitsland, en het solar empire op china.

Bonusmissies.

Je vecht voornamelijk met de western fronier maar in de bonusmissies vecht je ook met de andere legers. In de eerste bonusmissie met toendra, de tweede met xylvania, de derde met de sols ( bijnaam van het solar empire) en de vierde met een later bekent gemaakt leger.Deze bonusmissies zijn een leuke variatie maar zelf vond ik de tweede krankzinng. Je moet namelijk transport copters van toendra uit de lucht halen. het probleem is alleen dat zodra je in de buurt komt van een helicopter stijgt ie op en vliegt hij weg voordat je ook maar een kans hebt een schot te lossen.Wat ook vervelend is in de bonusmissies is dat de eenheden radicaal verandert zijn en je ze dus vaak niet goed herkent. Dat is irritant want je kan geen helicopter uit de lucht halen met rocket veterans.

Nooit hetzelfde.

Wat ook een goed punt is is de diversiteit in missies. De ene keer verdedig je een fort de andere keer val je het aan. Daarna moet je air cover geven enje moet zelfs een keer slechts twee mannetjes bevrijden en er mee ontsnappen.

Kortom een superspel maar de moelijkheidsgraad gooit roet in het eten...

Conclusie en beoordeling

None

Een goed spel maar te kort en te makkelijk en dat is heel erg jammer.
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • tekenfilmachtige stijl
 • diversiteit in missies
 • Minpunten
 • maar 24 misies
 • te makkelijk
 • geen multiplayer

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Alsof Nintendo zoveel WiiWare spellen heeft… WiiWare is juist gemaakt voor de kleinere third parties (en het geld natuurlijk)  EDIT:

  Ze hebben trouwens al aangegeven dat ze SD support gaan toevoegen deze lente…


 • Nou een goede oplossing zou wel eens tijd worden!

 • Nice! Wiiware is dan ook een toffe service!

 • Opslag ruimte zou geen probleem moeten zijn als Nintendo gewoon eens fatsoenlijk support geeft en gewoon alle save games naar de SDkaart laat kopieren….

 • dat is goed new

 • Nice hoor!

 • Het is jammer dat de opslagruimte van de Wii een drempel is in dit gebeuren. Ik denk dat met nog wat ontwikkeling online-storage toch een oplossing hiervoor kan bieden.

 • WiiWare is zeker een toffe service, alleen maak ik er niet zoveel gebruik van. :P

  Temeer omdat mijn geheugen vol zit, en ik geen zin heb om spellen opnieuw te gaan downloaden op het moment dat ik ze wil spelen.

  Trouwens, hoeveel titels heeft Nintendo uitgebracht voor WiiWare, en hoeveel heeft de 3rd party uitgebracht?

  En wat zijn de absolute getallen, wordt er (veel) winst mee gemaakt?

  Dat zou ik nog wel willen weten. • Idd, extra opslagruimte moet er snel aankomen.

 • http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_WiiWare_games  Lijst van de Wiiware games.

  12 games zijn van Nintendo zelf.

  149 zijn van Third Party. Let wel op dat nog niet alles uitgegeven is. • Dus er zijn straks al 161 WiiWare spellen? Ik wist niet dat het er nu al zo verrekte veel waren o_o.

 • geen reactie!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren