1. Project Gotham Racing 3 (X360)

Project Gotham Racing 3 (X360)

Race spellen zijn er in overvloed, echter zijn de spellen die je ook daadwerkelijk helemaal tot het einde gek maken op één hand te tellen. De project gotham racing serie kwam al eerder op de X-box uit. Daar op was de serie direct een succes, vervolgen konden dus niet uitblijven. En kwamen er ook. Na de deel 2 wat ook voor de X-box uitkwam is er nu deel 3 voor de X-box 360. Toen de X-box360 uitkwam besloot ik dit spel te nemen als eerste spel, ik sloot thuis me X-box aan en genoot van het spektakel. Ik hoopte dat alles zou mooi zou worden, de straten alles was flitsend. Een geweldig spel en ook direct een knaller, dat beloofd veel goeds voor de toekomst.

De stukken vliegen ervan af

Toen ik voor het eerst een reclame van dit spel zag, zag je de stukken van de auto afvliegen als hij de muur raakte. Destijds dacht ik hé dat is gewoon nep, zo mooi kan niet. Nou het kon dus wel, de straten zagen er geweldig uit. De auto’s waren fantastisch, als je de muur raakte vlogen er inderdaad stukjes auto weg. Dit gaf mij het gevoel van hé dit is echt waar. Ik begon toen maar wat te proberen, en alles ging net als in het echt, het zag er zo mooi uit dat ik af en toe per ongeluk tegen een muur reed. Gewoon omdat ik verbaast was over de prachtige zee, of de prachtige gebouwen. Ook het details niveau is lekker hoog. De auto’s kloppen tot in details, en ook de snelheden kloppen aardig. Het gaf mij een ongekend gevoel van realisme.

Het geluid klonk ook erg goed. Het horen kraken van je remmen klinkt zo goed dat je er kippenvel van krijgt. Ook de geluiden van je auto kloppen goed. Het trillen van de banden tot in het slippen, alles klopt precies. Je kan je banden horen blokkeren. Je merkt gewoon dat alles klopt. Het geeft het gevoel dat je erin zit. Je wil er in zitten, je wilt niet meer stoppen. Waarom vroeg remmen, zo te horen kan die auto nog wel wat toeren maken. Je wil die auto op zijn toppen krijgen, je wilt minimaal één keer de top halen. Gewoon om het te horen.

Het besturen van een ferrari F40 is in het echt misschien geen haalbaar doel voor ons. Aan de auto hangt een te groot prijskaartje. In het spel is het wel mogelijk. Het gevoel komt heel realistisch over. Het snelle en vooral unieke gevoel krijg je goed mee. Het sturen door de bochten voelt altijd fantastisch. Elke auto is anders. Voor elke auto zul je het opnieuw moeten aanwennen, en zal je niet direct die wereldse tijden rijden. Ook klopt het als je harder gaat, dat je meer controle verliest. Zeker on-line is het héél belangrijk dat je je auto perfect weet te balanceren. Het kleine beetje overstuur kan je de race kosten. Het gameplay gedeelte van dit spel is geweldig, alles is realistisch.

zo rijk!?

Zodra je races wint krijg je geld, logisch dat is in meer spellen zo. Echter in de meeste spellen krijg je niet zo veel geld dat je zo alles kunt kopen. Of de auto’s zijn dan duur, of je krijgt weinig geld. In dit spel kloppen die verhoudingen niet helemaal. De auto’s zijn op zich best duur, maar de hoeveelheid geld die je voor een overwinning krijgt is ook hel hoog. Zo krijg je algauw situaties dat je alle snelle auto’s hebt. Dit haalt de uitdaging er een beetje uit. De auto’s die je dan koopt worden neergezet in een parkeergarage. Als je een garage vol hebt krijg je een nieuwe. Ook dat vullen gaat aardig rap, wie echt speelt voor meer auto’s is zo klaar.

Wat wel leuk is zijn de mogelijkheden die je hebt. Je kan kiezen tussen gewoon een race, of een carrière. In de carrière krijg je alle soorten races voor je kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld de snelle races, gewoon zo snel mogelijk rijden en zorgen dat je eerste word. Ook heb je tijdritten, je moet dan binnen de bepaalde tijd van punt naar punt. Maar je hebt ook races dat je telkens tussen pionnen door moet, daar krijg je dan punten voor. Als je aan het einde genoeg punten heb krijg je weer wat geld.

De moeilijkheid van dit spel is moeilijk te zeggen. Voor de doorgewinterde racer zal het niet zo moeilijk zijn. Maar voor mensen zoals ik die gewoon af en toe een potje racen is het uitdagend genoeg. Dit komt doordat als je op het hoogste niveau één fout maakt, je alles direct kan verliezen. En die af en toe foutjes maak je best vaak.

Met elkaar en tegen elkaar

Dit spel beschikt ook over multi-player opties. Als eerst heb je de mogelijkheid tot het spelen tegen elkaar op één X-box. Dit is leuk, als je een avondje met vrienden bent ofzo. Het bied als je tegen iemand speelt die ook aardig kan racen, een geweldige ervaring. Ook is het goed voor je ontwikkeling als coureur, met zijn tweeën is het veel rustiger. Je hebt meer interactie met elkaar, en je bent minder gestresst bezig met winnen.

De echte klapper is natuurlijk de X-box live optie. Hiermee kan je tegen iedereen ter wereld racen. En dat is echt leuk, het is vele malen spannender dan tegen een computer. Het bied je een gevoel van vrijheid, het gevoel dat je tegenstander ook maar een mens is. Het is héél leuk om te winnen. En ook met verliezen heb ik niet veel moeite gehad. De on-line duels zijn prachtig, in het voorveld is het vaak spannend. Maar in het achterveld gebeurt meestal meer, je wilt niet oneervol laatste worden. Je wilt op zijn minst 14de worden of zo. En door dat gevoel gedreven wil het je vaak wel lukken. Maar vergeet niet, de ander heet dat gevoel natuurlijk ook. Je moet gewoon proberen telkens op de limiet te remmen, tot het uiterste gaan. Als je dat doet dan ben je een echte winaar.

Conclusie en beoordeling

None

Project Gotham Racing 3 is in mijn ogen de beste X-box 360 launchtitel. Het spel bied een ongekend gevoel van realisme, en heeft prachtige graphics. De on-line functie is helemaal het einde. En op enkele minpunten na is dit gewoon een fantastisch spel.
89
Score
890
Score: 890
 • Pluspunten
 • On-line optie
 • Verschillende soorten races
 • Geweldige graphics
 • Practig uitgebalanceerde auto's
 • Gevoel van realisme
 • Minpunten
 • Misschien voor de ervaren racer te makkelijk
 • Je wint teveel geld om de uitdaging erin te houden

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • KILLZONE 2, daar kijk ik naar uit!!

 • Enkele magistrale zeven dagen voor alle consolebezitters.

 • Een magistrale zevendaagse voor ons allemaal. Zelf kijk ik het meeste uit naar Killzone 2, wat raar is aangezien ik geen PS3 heb. Maar ik speel het wel bij bovenstaande thuis.

 • dit is een prachtweek

  kz2

 • Hele mooie week met veel toptitels, ben nu al benieuwd naar de recensie van Shellshock 2 :D  Voor mij Killzone 2 deze week.

 • Vette week wordt het zeker! :)

 • Killzone 2 gooie shit

 • Ik ben benieuwd naar Castlevania Judgement, IGN is gematigd positief in ieder geval, hoewel hun mening nooit gelijk loopt met de mijne dus ik hou m'n hart vast. Als niet-Killzone liefhebber maar een zo-zo week…

 • omg killzone word leip!!

 • jammer dat Halo Wars volgens de recentie een niet al te hoge cijfer krijgt, had van de game wat meer verwacht, veel hype rond de game , verder wel een okay-week leuk voor de killzone fans.

 • Killzone 2 en Empire: Total War! xD

 • Dead Rising: Chop Till You Drop!

 • Ik val uit de toon; maar niets voor mij deze week. Na SF IV is het wachten op RE5.

 • halo wars:D die demo was zeer vet!

 • Kilzone 2 :D

 • Killzone 2 ;)

 • Killzone 2, duidelijk.

 • Cool weekje! :D

 • Erg vette week!!!

 • Errug mooie week

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren