1. The Lord of the Rings: The Third Age (Xbox)

The Lord of the Rings: The Third Age (Xbox)

Lord of the Rings… Haast iedere gamer heeft wel eens een game van Lord of the Rings gespeeld. Na de drie delen die met de film mee gingen, vond EA het tijd voor een nieuwe game die zich in de wereld van Lord of the Rings afspeelde. Dit keer was het The Lord of the Rings: The Third Age. In deze recensie ga ik jullie meer vertellen over de game.

Deze game zou een RPG in het universum van The Lord of the Rings moeten worden. Menig gamer verwachte hier veel van, en met name de Lord of the Rings fans. Daar hoorde ik dus bij. Toen ik de game kocht, kon ik niet wachten om hem te spelen. Rondrennen met een eigen personage, die je naar eigen smaak kan aanpassen. Toen ik de game eenmaal opstartte, kwam ik in een bos terecht. Je loopt wat rond, maar je kan maar 1 pad volgen. Ik dacht dat het later wel beter zou worden, dus zette ik door en ging verder. In een later stadium kon je al verschillende kanten op. Dat wordt beter, dacht ik. Nee dus, het blijft meestal maar bij 1 of 2 paden. Af en toe heb je dwaalpaden, en die eindigen meestal met een kistje, waar je medicijnen of wapens kan vinden.

De reden dat ik hiermee begin, is omdat het me gewoon zwaar teleurstelt, en dat wil ik met jullie delen. EA had belooft dat het een goeie RPG zou worden, maar maakt dat niet waar. En dat vind ik jammer, want het doet me meer denken aan een vader die zich altijd aan beloftes houdt, maar niet bij de kampioenswedstrijd Basketbal komt kijken, wat jij zo graag wou en wat hij belooft heeft.

Maar laten we nu eens bij een positief punt beginnen. Een groot pluspunt is dat je zowat het hele reisgenootschap tegen komt, en nog allemaal andere karakters. Daarbij komt nog dat je ze vaak tegen komt op plekken die je in de film ook ziet. Maar je komt niet alleen bij plekken van de film, je komt ook op plaatsen die alleen in de boeken voorkomen. Zo kom je bijvoorbeeld bij Ruines van Doriath, de oude stad van de elfen. ( Mensen die The Silmarillion hebben gelezen, zullen de plaats herkennen ) Of je komt bij de plek waar Gandalf in The Hobbit, de trollen versteende. Hierdoor kom je in sommige hele mooie plekken waar ik toch wel een tijdje naar heb staan kijken. Maar het spijt me, dan moet ik toch weer met een negatief punt komen. Als je in een mooie omgeving bent, zul je toch wel een beetje door de lelijke graphics moeten kijken, voor je ziet hoe mooi het is. Mensen zullen hierbij denken: Zien de personages er dan wel goed uit ?. Nou dan moet ik ze teleurstellen, het antwoord is namelijk nee. Veel personages, vooral de vijanden, zien er niet uit. Je hebt sommige personages die er goed uit zien, zoals Aragorn en Legolas, en dat zijn twee van de misschien tien mooie personages. Verder zien de meeste personages er niet uit.

Dus het spel ziet er eigenlijk niet uit ? Nou dat ook weer niet, sommige dingen zien er wel mooi uit. Zoals ik vertelde zien sommige personages er zeer goed uit, maar wat ik vergeten te vertellen ben, is dat de equipement spullen er ook mooi uit zien. Neem bijvoorbeeld een maliënkolder, dan zie je echt alle kleine stukjes. Dat ziet er dan ook zeer mooi uit.

Dan komen we bij het gameplay gedeelte. Zoals sommige mensen weten is dit spel turn-based, net zoals bijvoorbeeld Final Fantasy. Mij leek turn-based gameplay nooit echt leuk, maar ik gaf het het voordeel van de twijfel. In het begin van het spel ging het vrij snel maar daarna ging het steeds langzamer en langzamer. Ik ben een gamer die voor veel dingen de tijd neemt, maar hier begon het me toch een beetje te irriteren. Redenen doordat het langzamer gaat is bijvoorbeeld dat je heel vaak mist. En dan raken de vijanden je constant. Zulk soort dingen kom je vrij vaak tegen en dat is niet leuk. Ook is het af en toe dat je drie aanvallen achter elkaar mag doen. Die moet je dan goed benutten, want dan kun je de vijand veel schade toebrengen. Maar daarna is het soms dat de vijand je met 8(!) aanvallen even flink je machtsgevoel de grond in boort. En dat is gewoon niet fijn, want dan kun je de controller weer 2 minuten neerleggen. Wat wel weer mooi is aan de gameplay, is dat je veel aanvallen hebt, en dat je ook items kunt vinden en meenemen. Ook loopt het in de omgeving wel lekker, maar heb je niet echt veel ruimte. Er is gewoon een pad voor je uitgestippeld, en het heeft bij wijze van spreken, muren van lijken of bomen aan de zijkanten. Natuurlijk heb je ook muziek, en hier heb je de officiële LotR muziek dan ook. Als je rondloopt, hoor je gewoon een zacht deuntje, maar in een gevecht begint het weer wat drukker te worden.

De gameplay kun je dus vergelijken met Final Fantasy, want dat is ook turnbased. Ik kan niets vergelijken over de snelheid, maar ik denk dat Final Fantasy toch wel wat sneller is. Jammer is dat je niet echt veel ruimte hebt om te lopen. Mooi is dan wel weer dat je lekker in de omgeving kan lopen en dat je veel items kan meenemen. De muziek mag er natuurlijk ook wezen, het geeft namelijk een bepaalde sfeer aan de game.

Nu ga ik het nog even hebben over andere dingen. Je kan bijvoorbeeld met de kwade zijde spelen. Wat ik dacht, was dat je een compleet andere verhaallijn had. Dat was dus fout, je speelt gewoon een paar belangrijke gevechten tegen de goede spelers. Als je dan hebt gewonnen, krijg je items, bijvoorbeeld een elfensteen of een zwaard. Dat is een leuk extraatje, maar het geeft verder geen waarde aan het spel. Af en toe heb je ook gevechten die je in de film niet ziet, je moet bijvoorbeeld op een gegeven moment tegen Sauron vechten. Wat ik toen dacht was: WTF, waar is Frodo, waar is Sam? Wat is dit in vredesnaam? Vooral over dit stukje was ik niet te spreken, want het was toch Frodo die Sauron versloeg ?

Dus wat is mijn reactie over de game ? Nou, ik had er veel van verwacht. Maar niets is minder waar. Het spel heeft een aantal sterke punten, bijvoorbeeld de omgevingen en de muziek. Je komt ook veel personages uit de film tegen en de muziek brengt daar zijn steentje bij. Maar dan komen we bij een aantal minpunten. Het vechten gaat bijvoorbeeld voor geen meter en het gaat heel langzaam. Ook kunnen vijanden soms 8 aanvallen achter elkaar doen, en dan is de lol er snel van af. Daarbij kun je eigenlijk ook maar 1 of 2 kanten op en heb je weinig ruimte om te lopen. Dus dit is zeker niet de RPG die EA had beloofd, maar misschien maakt LotR: The White Council het goed.

Conclusie en beoordeling

None

LotR: The Third Age had de potentie om een goeie game te worden, maar jammer genoeg is dat niet gebeurd. Als EA alle bovengenoemde minpunten verbeterd in The White Council, dan word het zeker een topper
6,3
Score
63
Score: 65
 • Pluspunten
 • Omgevingen, karakters en items zien er vaak mooi uit.
 • Je kan veel meenemen
 • Minpunten
 • Weinig ruimte om te lopen
 • Als je een mooie omgeving ziet, moet je door de lelijke graphics kijken.
 • Vechten gaat voor geen meter.
 • Soms niet eerlijk

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Co-op is wel cool alleen was deeltje één te makkelijk en te kort :(

 • lol,
  deel een was niet echt spectaculair,,
  hoop dat deel 2 dat wel wordt!

 • PS3, anyone?

 • Zozo, in 10 jaar van sneeuwlandschap naar de jungle?

  Als we het over klimaatsverandering hebben…. :P  Anyway, goed nieuws!

 • Eerste vond ik maar matig spul algemeen bekeken.

  Al zag het er na die dx10 patch wel slick uit.

 • Eerste beelden zien er wel interessant uit. Misschien het eerste deel maar eens een keertje ergens vandaan gaan halen, kijken of het wat is.

 • Ben benieuwd hoe de verandering zal gaan uitpakken. Lost Planet is bij mij toch een beeld van sneeuw.

 • 10 jaar? Is dat niet een beetje overdreven weinig? xD

  Ben ook wel benieuwd hoe die jungle eruit komt te zien.

 • deel 1 was super, kan niet wachten

 • hij komt ook wel naar ps3 denk ..alles die uit komt gelijk haal die game

 • Lost planet was vet, wel ontiegelijk moeilijk

 • Erg vet hoor!

 • alleen was deeltje één te makkelijk en te kort :(

  Lost Planet was veel dingen, maar makkelijk? Nee  Over de aankondiging zelf: Lost Planet was erg gaaf, ik kijk ook zeker uit naar het tweede deel.

 • Ik hoop dat ie naar de ps3 komt…

 • Deel één op de PC was verschrikkelijk geoptimaliseerd, controls waren naar mijn mening ook niet al te best. Kan niet echt zeggen dat ik er naar uit kijk dus.

 • Xboxu Marketuplacu _O_

 • Yess!!!

 • Gewoon te vet filmpje, weer een mooie titel voor de 360 die ik niet ga halen.

 • heb deeltje 1 nog niet zo lang geleden gespeeld en ik vond het toch een erg vermakelijke game, geen topper maar wel erg vermakelijk.

  je kunt deze game op ebay al voor 5 a 6 euro aanschaffen.

 • Hopelijk komt deze ook weer naar de PC, heb goed kunnen genieten van deel 1.  @Rau the Legendary - Wat bedoel je nou, verschikkelijk goed of verschikkelijk slecht geoptimaliseerd? Bij mij vrienden van me (met een niet al te nieuwe PC) draaide hij best goed, zelfs beter als andere titels met vergelijkbare graphics. En ook de controls vond ik niets mis mee (hoewel ze niet perfect waren).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren