1. Pokémon Ruby & Sapphire (GBA)

Pokémon Ruby & Sapphire (GBA)

Na pokémon red,blue,silver,gold en Cystal. Zijn er weer 2 nieuwe pokémon spellen uitgekomen. Nou ik weet niet of je dolblij moet zijn. Of dat je denkt:"alweer een pokémon". Wanneer houd het nou is op. Zo ver ik weet helemaal niet. Maar even terug naar het spel. Zal dit spel enorme verbeteringen hebben. Of zal het weer precies hetzelfde zijn. En is het niet te kinderachtig, of is het een nieuw avontuur. Wie weet, we zullen het zien.

Weer het zelfde liedje

Telkens als je begint aan je grote avontuur, moet je met één of andere professor praten. Hetzelfde gebeurt ook weer in Saphire en Ruby. Waar je Professor Birch moet helpen, die wordt aangevallen door een pokémon. Je moet dan kiezen uit 3 pokémon: Mudkip, Torchik of Treeko. Later kun je kiezen of je deze pokémon wil houden. Of dat je voor een andere kiest. Dus dit gaat ong. hetzelfde als in het vorige spellen. En dat begint toch wel saai te worden. Later kun je dan pokémon vangen die je kunt trainen, en kunt laten vechten tegen andere pokémon. En dat je later in de pokémon league moet vechten om een pokémon meester te worden. Weer dezelfde gameplay als in de andere spellen. Ik begin er echt een beetje moe van te worden. Ik noem nu even belangrijke punten op, wat ik over het spel vind.

Gameplay

De gameplay van dit spel verschilt helemaal niet veel dan van de andere spellen. Het heeft bijna hetzelfde begin, doel en einde. Het begin had ik al hierboven opgenoemd is bijna hetzelfde. Maar wel nieuw is dat je kunt kiezen of dat je een jongen of een meisje bent. Dus dat is wel een leuke variatie. Je doel is precies weer hetzelfde zoveel mogelijk pokémon vangen, en de pokémon league te verslaan. Je kunt altijd weer verder spelen op het einde nadat de credits zijn afgelopen. Dus weer hetzelfde. Natuurlijk had je in pokémon red, bleu enz. Team rocket die je dwarsboomde op een paar momenten. Hier heb je team aqua en team magma die je telken op de vervelendste momenten in de weg komen. Maar dat ligt er aan welk van de 2 spellen je hebt. conclusie: Gameplay is bijna alweer hetzelfde. En begint behoorlijk saai te worden.

Graphics

De graphics zijn enorm verbeterd, in verschil met de vorige pokémon spellen. Alles is nu beter afgewerkt, en ook alle huizen en gebouwen in 3D. Waaronder de pokémon zelf. En dat is niet het enige ook de omgeving en alles en iedereen. Ook het stilstaande water is mooi gemaakt. Ook de aanvallen van de pokémon zijn eigenlijk best mooi om te zien. Maar als je het over die grasveldjes gaat hebben. Die waren in de eerste spellen lelijk maar nu ook nog even lelijk. En je hebt ook gevechten die je met 2 pokémon tegelijk kan doen. En alles blijft dan gewoon hetzelfde. Niet dat de graphics achteruit gaan. Omdat er meer pokémon meedoen. Dus dat is wel goed. Maar er zit niet al te veel variatie in de omgeving. Behalve dan de grotten die zijn allemaal anders. Conclusie: Graphics zijn vooruit gegaan op een paar dingen na dan. Het gras waarin je pokémon tegen komt is nog altijd even lelijk. En er zit nooit zo vaak een variatie van omgeving in.

Sound

Ruby en Saphire hebben erg goede sound en muziek. Of ja, in verschil met de andere pokémon spellen. Er zijn bijv. meer liedjes als je trainers en pokémon tegen komt. Bijna iedere soort trainer heeft zijn eigen soort muziekje en stijl. Er zit ook allemaal verschil als je met gym leaders aan het vechten bent. Bijna allemaal. Ook mooi is het verschil van de muziek als je op een andere route komt. En natuurlijk ook in de grotten. Conclusie: Er is niet veel te vertellen over het geluid van deze spellen. Wel dat het een hele verbetering is. Met verschil van de andere pokémon spellen. Maar de sound van deze spellen is erg goed. Voor de SP en de advance.

Nieuwtjes

Natuurlijk heb je in elk spel weer nieuwtjes net als in Ruby en Saphire. Waardoor het spel leuker wordt om te spelen. Of toch ook weer niet? Ik noem nu 3 Nieuwtjes op die in het spel voor komen.

2vs2: Als eerst de mogelijkheid dat je met twee pokémon tegelijk kan vechten. Tegen 2 andere. Dit geeft een erg leuke draai aan het spel. Het zijn meestal de pokémon trainers die naast elkaar staan. Het zijn niet alleen pokémon trainers maar ook gym leaders. Of ja het is ook maar één gym waar je een gevecht twee tegen twee doet. Dus dat is wel een leuk nieuwtje aan het spel.

Pokémon contest: Ook weer iets nieuws is pokémon contest. Hier je moet je de aanvallen en vaardigen laten zien. Maar aan wie? Aan een jury en de toeschouwers. Die beoordelen of de aanval leuk, cool, mooi enz. vinden. Als je de wedstrijd wint krijg je zowaar één heel lintje. Nou of je daar trots op moet zijn? Ik weet het niet. Dus een prijs van niks vind ik maar.

Secret base: Het derde en laatste nieuwtje waar ik over ga vertellen is Secret base. Deze secret bases komen niet zomaar te voorschijn. Je moet als eerst een speciale aanval hebben. Die je dan op een grote boom, struik of rots moet gebruiken. Later kun je allemaal meubels kopen en in de base doen. Ik snap eigenlijk het doel er niet van. Je stopt er een paar meubels in en dan? Maar ja, het is eigenlijk wel leuk.Conclusie: De nieuwtjes zijn leuk vooral de 2 tegen 2 gevechten. Maar van die andere twee zie ik het doel er niet van in.

Eigen mening

Mijn eigen mening van dit is: Dat het een erg leuk spel is. Maar eigenlijk meer tot 12 jaar, of als je niks te doen hebt. De verhaallijn en het doel van dit spel verschilt niet veel van de andere. Na een paar uur spelen dacht ik:”Lijkt veel op de vorige pokémon spellen”. Ik vind de sound en de graphics heel erg goed van dit spel. Vooral in de pokémon gevechten bouwt het een sfeer op. Eén van de zovele nieuwtjes vind ik het best. Dat is de 2 tegen 2 gevechten. Maar van de rest zie ik geen doel in. Een lintje winnen als je pokémon zijn aanvallen laat zien. Nou en, wat heb je eraan. En een paar meubels in een boom of een rots doen. Daar zie ik ook het doel helemaal niet van in. Misschien jullie wel maar ik in ieder geval niet. Doordat er nog steeds niet echt veel verschil in zit. Als ook in de andere spellen. En ook omdat sommige nieuwtjes nergens op slaan. Krijgt het spel van mij: 7-

Conclusie en beoordeling

None

Dit is een erg leuk spel voor op de Gba en de Sp. Maar toch is de verhaalijn niet veel veranderd. Maar er zijn veel nieuwe verbeteringen aan het spel en vooral de 2 tegen 2 gevechten zijn erg leuk. Niet alleen tegen trainers maar ook tegen vrienden of zo. De graphics en sound zijn ook goed. Het spel is ook erg leuk voor op vakantie. Als je niks te doen hebt.
6,7
Score
67
Score: 65
 • Pluspunten
 • grpahics
 • sound
 • tegen 2 gevechten
 • veel verbeteringen
 • weer veel nieuwe pokémon
 • Minpunten
 • zelfde gameplay
 • een paar saaie nieuwtjes

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Als het die op dat plaatje zou zijn zal ik gillend naar de winkel sprinten maar helaas zo gaat hij er natuurlijk niet uitzien!!! dat plaatje is ondertussen al jaren oud!!!  maar ben benieuwd ik heb helaas zelfs nog geen eens 33n psp:(

 • Kvind het design mooi maar ik ben wat bang voor de stevigheid ervan als het zoiets wordt.  edit : idd ja, het kwam me al bekend over, maar we zien wel.

 • Ik dacht dat dit de PSP 2 was, maar hij ziet er wel echt bruut uit.

 • ga er maar niet van uit dat dit de nieuwe PSP word.

 • HALEN!

 • ziet er best vet uit

  en ze kun je ook twee analoge sticks hebben

 • bloody briljant, maar ik kan me niet voorstellen dat dit de psp4000 is. Omdat er een tweede pookje op zit. En dat zullen (als wat ik gelezen heb klopt) niet ondersteunen.

 • OMG wat een scherm, voor draagbare films is dit toch wel HET apparaat dan hoor. Hopelijk krijgen we op de E3 meer officieel nieuws van dit dingetje.

 • Mensen deze is fake.. dit plaatje werd al getoont voor dat de eerste psp uit was

 • Wat begint deze site af te takelen… zoals velen zal beweren, is dat plaatje al eeuwenoud. De PSP-4000, indien deze uitkomt, zal niet veel anders uitzien dan de huidige PSP-3000.  Eventuele toevoegingen/modificaties zijn mogelijk, maar zo'n drastische modelverandering is zeer onwaarschijnlijk.

 • Wat ds-fan zegt :D

 • Mobieltjes haal je toch sneller tevoorschijn dan handhelds, ook al lijkt deze op een mobiel.

 • ziet er erg strak uit.. ik zo het design bewaren voor de psp2:P

 • Vooral geinig dat dit plaatje al een kleine 3 a 4 jaar oud is. ^^

 • Edit:

  Op vg247 staat ook dat dit al een oud plaatje is, en dat de psp 4000 wel eens iets weg kan hebben van deze photoshop. Lekker duidelijk gemaakt IG

 • Damn dat is wel heel nice.

 • Ziet er wel goed uit. :)

 • gruwwwwelijk!!!

 • gelukkig is dit een oud photoshop plaatje want wat is dat onhandig gebouwd zeg. de knoppen zitten te dicht op het scherm als je aparte knoppen combo's moet maken zit het scherm in de weg.  Ik hoop dat de psp 2 of 4000 meer iets weg heeft van de orginele psp.

 • Wohohohoho! Té vet! Daar dump ik mijn Slim & Lite graag voor

  xD  Volgens mij kan dit wel eens het ontwerp van de Psp 2 zijn…


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren