1. Super Mario 64 DS (NDS)

Super Mario 64 DS (NDS)

Ik ben geen mario fan maar ik moet zegen dat dit spel mijn hart heeft gestolen tijdens het spelen van dit spel .Dit toffe spel heeft meer inpetto dan al die andere spelletjes van mario

verhaal

Op uitnodiging van prinses Peach gaat mario,verzegeld door luigi en wario , naar het musroom Castle.

Maar als ze lange tijd niet meer uit het kasteel vandaan komen,besluit Yoshi ze op te zoeken.

Als Yoshi bij het kasteel is aangekomen ,ontdekt hij dat er niemand te vinden is.Toad verteld hem dat Bowser de krachtsterren heeft gestolen die het kasteel bewaken,en dat hij Prinses Peach heeft opgesloten in de muren en schilderijen.Misschien zitten Mario en zijn vrienden ook wel opgesloten in de schilderijen!

Het is nu aan Yoshi om Prinses Peach , mario, luigi en wario te bevrijden uit de schilderijen en muren van het kasteel.

Mario en zijn vrienden

Jep, dat is waar. Je speelt deze keer niet alleen met Mario, ook Yoshi, Luigi en Wario zijn van de partij. Eerst moet je ze natuurlijk allemaal vrijspelen. Ieder karakter heeft zijn eigen specifieke trekjes, zo is Wario supersterk, kan Luigi heel hoog springen en kan Yoshi zijn tong uitsteken naar vijanden. Ook is het spel gemakkelijker geworden. Kan je niet aan een ster die aan de overkant zit, ver van jou ?? Wel gebruik Luigi, de springer die de ster in no time pakt. Je kan van karakter veranderen. Kies gewoon de deur met het logo van het karaktertje en je bent deze. Om yoshi te zijn (dit is je beginpersonage) moet je met bijvoorbeeld Wario in je eigen deur stappen.

de graphics

Het spel heeft hele goeie graphics,en mooie kleuren aleen zie je hun handen als ronde ballen in het spel. Verder is het wel heel gedetailleerd. Iedereen kent misschien Mario 64, deze game was ook zeer tof. Maar op de DS is het allemaal een beetje opgekuist. Zo zijn de bomen bijvoorbeeld veel mooier dan op de nintendo 64.

sfeer

De sfeer in het spel is subliem. De levels zijn zo gevarieerd. Zo heb je sneeuwlevels, vuurlevels, waterlevels, heb je levels in de natuur, in de bergen en nog veel meer.

Bowser

De eindbaas is natuurlijk de grote draak: Bowser. Aan de gameplay om hem te verslaan is eigenlijk niets veranderd. en dat vind ik wel jammer, ze zouden iets extra moeten toevoegen, maar ja dat hebben de makers dus maar zo gelaten. De levels van de grote draak zijn ook sfeervol en zijn telkens anders, en op sommige momenten ook moeilijk.

mini games

Tijdens de levels kom je vaak een konijn tegen, als je die vangt krijg je een mini game .Deze mini games zijn verschillend. En dit is waarom ik dit spel zo leuk vind. De minigames zijn zeer tof en leuk. Ieder karakter (Yoshi, Luigi, Mario, Wario) heeft zijn eigen minigames. Deze minigames moet je natuurlijk vrijspelen, want je moet er meerdere konijnen voor vangen. Zo heb je wanted, een spelletje waarin je de character moet zoeken die op je bovenste scherm staat afgebeeld.

VS battles

Als je met meerdere wilt spelen ,dan kun je VS kiezen . De bedoeling is dat je alle 5 sterren moet vinden in 30 seconden .Wie de meeste sterren heeft wint het spel .Als ze gelijk staan dan gaat het om de munten ,je kunt op elkaar boxen voor 1 ster af te pakken .Als je een pet van mario,luigi of wario vind dan kun je in die veranderen .

Nog nieuwe veranderingen

Natuurlijk zijn er nog meer dingen veranderd aan het spel, anders zou je het spel toch niet kopen. Zo zijn er nu meer opdrachten en moet je dus ook meer sterren vangen dan in de nintendo 64. Zo zijn er ook nieuwe bazen, die ergens in het kasteel verborgen zijn. Ook zijn er voorwerpen die je groter maken, die je doen vliegen en zo voort... Dit hangt natuurlijk af van het personage dat je bent.

Conclusie en beoordeling

None

Super Mario 64 DS is een zeer goed spel. Ik heb er urenlang op gespeeld, en ik moet altijd nog alle sterren verzamelen. Met deze game ben je wel een tijdje zoet.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Graphics opgekuist
 • Multiplayer
 • Niet alleen Mario
 • Minigames
 • Minpunten
 • Misschien net niet zo revolutionair als Mario 64.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • De demo neem ik aan? Wel nette cijfers, nu is het de vraag nog of al die mensen de game ook gaan kopen. ;)

 • De demo ja.. :P was niet gelijk duidelijk maar oke, 4 miljoen is veel!

  Ga er vanuit dat veel mensen die game ook kopen.

 • Het is niet de besturing die mij zorgen baart, maar de hinder die je (volgens de reviews dan) ondervindt van die chick die je regelmatig in de weg loopt. Hoezo racistisch? Je schiet de tegenstanders toch niet neer omdat ze zwart zijn, maar omdat ze geïnfecteerd zijn en zij het op jouw leven hebben gemunt. Ik twijfel nog steeds of ik deze game koop en dat komt alleen maar door die Sheva die in de weg loopt. Die Sheva lijkt mij alleen leuk als je de co-op mode online speelt met een vriend of vriendin, of je oma of opa, of een buurman of buurvrouw, of een neefje of nichtje, of een broer of zus, of een zoon of een dochter, of een collega, of een kennis of iemand die je niet kent.

 • Vind dat punt over racistisch ook een beetje vreemd… Een resident evel hebben altijd \"blanke\" zombies gelopen maar omdat de game nu afrika afspeelt is dat natuurlijk een beetje raar. Vind het wel logisch dat ze een kleur hebben nu…  edit: dan zou GTA ook racistisch zijn….

 • VETT, nog paar weekjes en dan kan het beginnen. Ik kan niet wachten de demo was ubervet……

 • Mooie getallen

 • Leuk, dus sowieso is er een groot deel van deze 4 miljoen die dit spel niet zal halen, vanwege de besturing.

  Ik wilde hem eerst graag halen, alleen vind ik de besturing werkelijk te traag en stroef en dus sluit ik me aan bij de meerderheid; niet kopen.  edit: Er zijn wel genoeg mensen die dit spel halen, dus da's wel ok.


 • Mooie getallen, maar ze zeggen niet zo veel. Ik heb de demo gespeeld, maar ik ga de game niet kopen..

 • wat denk jij RS5 Groot Titel

 • Ik twijfel heel erg om dit spel te cancelen!

 • Ik was ervan overtuigd dat ik deze game zou halen. Tot ik de demo speelde.  Dat gezeik over racisme altijd. Nog even en Porche gaat klagen dat ze gediscrimineerd worden omdat er geen Porche in Ferrari Challenge rondrijdt.

 • ik kan hem nog steeds niet vinden op psn de demo..:S

 • vind je het gek?

  het is toch ook een top game?!

 • Super irritante besturing.

 • Mooie cijfers, heb de demo maar paar keer gespeeld.

 • Ik vond hem helemaal niet zo leuk ….. :(

 • Toch zullen veel mensen het niet gaan kopen om het feit dat het besturing moeilijk is..

  Greetz


 • Da's wel veel.

 • hij is wel moeiluk te besturen mja als je hem ff heb gespeelt dan gaat het steeds makkeluker en dan word die ok steeds leuker omdat je er een handigheid in krijg gewn ff door zeten jongens :D :P + als je online samen gaat spelen is moet je echt samen werke om veder te komen ik vind het een vet spel hoe het in elkaar is gezet :)

 • Ik heb de demo gisteren gedownload, ben ik nu bij die 4 miljoen mensen ?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren