1. MotoGP '06 (X360)

MotoGP '06 (X360)

Altijd al tegen Valentino Rossi, of tegen Louis Capirossi willen racen? Dit is je kans in Moto GP’06 zitten alle echte coureurs namen en de echte motoren van de seizoenen 05 en 06 verwerkt. Dus stap op en voel de adrenaline door je lijf heen gieren, voel de spanning van de laatste paar seconden voordat de lichten uitgaan. Voel je blij als je wint, en voel je teleurgesteld als je verliest. Dat heeft het spel ook bij mij gedaan, gevoelens losgemaakt.

Pats!

Dat was de klap die ik kreeg zodra ik in het hoofdmenu kwam. Je zit meteen volop in die motor rij sfeer. Je ziet op de achtergrond beelden voorbijkomen, de kleuren zijn mooi en de opties die je hebt mooi weergeven in een rij. Ik had de keuze uit Singleplayer of Multiplayer de keuze leek mij niet zo moeilijk. Ik had het spel net gekocht en besloot Singleplayer te proberen. Daarna moest ik een coureur maken, je had een paar keuzes, niet super uitgebreid maar gewoon een leuke toevoeging. Daarna moest ik een team naam voor mijn team bedenken, ik koos voor A1 racing (ik weet nog steeds niet waarom). En mocht vervolgens mijn motor versieren en een startnummer kiezen.

Toen kwam ik eindelijk in het race-menu. Daar had ik de keuze of ik Challenges van dat parcour wou doen, of met de kwalificatie aan de slag wou gaan, of gewoon wou gaan racen. Ik besloot voor de kwalificatie te kiezen. Ik leerde het parcours goed kennen en wat me opviel was dat het er prachtig uitzag. De wegen waren prachtig, de motoren goed gebalanceerd en het rijden ging heel realistisch. Ga je te ver naar de grond, dan val je, te veel over de curbs, dan ga je ook onderuit. Wat ook heel goed is, is dat als je iemand raakt je ook al snel onderuit gaat. Het klinkt misschien raar maar het geeft een geweldig gevoel van realisme.

Vroem, Vroem

Over de moeilijkheidsgraad van dit spel is wel wat te klagen. Op het niveau beginner is het makkelijk eigenlijk te makkelijk voor beginner, want me eerste race won ik met 30 seconden. Op het niveau professional was het iets moeilijker, in het begin dan. Want na 3 races kwam ik ook op professional al snel als verreweg de beste over de streep. Nou dacht ik dan maar Champion proberen, dat vond ik de eerste paar races erg zwaar. Maar na een paar races kreeg ik toch weer dat gevoel van hé dit gaat best simpel. Het hoogste niveau is Legend, maar dat moet je eerst vrijspelen.[p]Verder heb je de mogelijkheid om je eigen motor beter, sneller en behendiger te maken. Telkens als je een race wint krijg je 4 punten, deze mag je op een bepaald punt van je motor zetten. Hierdoor word je motor sneller en ook handiger om mee te rijden. Met die motor kan je dan ook weer on-line gaan rijden, en dat geeft soms echt veel voordeel. Wat wel jammer is, is dat aangezien de Singleplayer niet super veel uitdaging bied. Je toch lang bezig bent om alles vol te krijgen.[p]Ook heb je in dit spel de zogenaamde: extreme tracks. Je rijd dan met hele snelle motors door parkoersen dwars door de stad heen, die stad ziet er gewoon zo prachtig uit. Je hebt echt het gevoel dat het allemaal echt is. En door dat gevoel wil je harder zul je harder en ga je uiteindelijk ook harder. Je zult moeten beginnen met een 600cc motor, maar als je goed presteert krijg je al snel de echte kilometervreters, om mee te racen. Met als klap op de vuurpijl de 1200cc motoren, die dingen gaan zo hard. Ze geven zo’n prachtig gevoel om in te rijden, je wilt nooit meer anders die extreme tracks geven je de kick van je leven.[p] 16 mensen 16 x-boxen [p][screen id=75954] Ook beschikt dit spel over een x-box live modus, hiermee kan je on-line spelen. Je hebt dan de keuze uit 2 manieren. De eerste is player match, je speelt dan gewoon voor de lol niet voor de ranglijsten of voor je niveau, gewoon voor de lol. De 2de manier is ranked match, zoals de naam al zegt speel je met deze optie een wedstrijd die wel meetelt. De spanning in die wedstrijden is veel hoger, omdat er ook veel meer op het spel. Ik heb nog geen 1 keer meegemaakt dat x-box live uitviel of vast bleef hangen, en ik heb er al aardig wat tijd opzitten. Ook de online extreme tracks zijn geweldig, ze geven hetzelfde snelle gevoel en dezelfde adrenaline stoot, ook ziet het er allemaal heel soepel en scherp uit. De on-line functie is gewoon geweldig.[p]">

[p]Over de moeilijkheidsgraad van dit spel is wel wat te klagen. Op het niveau beginner is het makkelijk eigenlijk te makkelijk voor beginner, want me eerste race won ik met 30 seconden. Op het niveau professional was het iets moeilijker, in het begin dan. Want na 3 races kwam ik ook op professional al snel als verreweg de beste over de streep. Nou dacht ik dan maar Champion proberen, dat vond ik de eerste paar races erg zwaar. Maar na een paar races kreeg ik toch weer dat gevoel van hé dit gaat best simpel. Het hoogste niveau is Legend, maar dat moet je eerst vrijspelen.[p]Verder heb je de mogelijkheid om je eigen motor beter, sneller en behendiger te maken. Telkens als je een race wint krijg je 4 punten, deze mag je op een bepaald punt van je motor zetten. Hierdoor word je motor sneller en ook handiger om mee te rijden. Met die motor kan je dan ook weer on-line gaan rijden, en dat geeft soms echt veel voordeel. Wat wel jammer is, is dat aangezien de Singleplayer niet super veel uitdaging bied. Je toch lang bezig bent om alles vol te krijgen.[p]Ook heb je in dit spel de zogenaamde: extreme tracks. Je rijd dan met hele snelle motors door parkoersen dwars door de stad heen, die stad ziet er gewoon zo prachtig uit. Je hebt echt het gevoel dat het allemaal echt is. En door dat gevoel wil je harder zul je harder en ga je uiteindelijk ook harder. Je zult moeten beginnen met een 600cc motor, maar als je goed presteert krijg je al snel de echte kilometervreters, om mee te racen. Met als klap op de vuurpijl de 1200cc motoren, die dingen gaan zo hard. Ze geven zo’n prachtig gevoel om in te rijden, je wilt nooit meer anders die extreme tracks geven je de kick van je leven.[p] 16 mensen 16 x-boxen [p][screen id=75954] Ook beschikt dit spel over een x-box live modus, hiermee kan je on-line spelen. Je hebt dan de keuze uit 2 manieren. De eerste is player match, je speelt dan gewoon voor de lol niet voor de ranglijsten of voor je niveau, gewoon voor de lol. De 2de manier is ranked match, zoals de naam al zegt speel je met deze optie een wedstrijd die wel meetelt. De spanning in die wedstrijden is veel hoger, omdat er ook veel meer op het spel. Ik heb nog geen 1 keer meegemaakt dat x-box live uitviel of vast bleef hangen, en ik heb er al aardig wat tijd opzitten. Ook de online extreme tracks zijn geweldig, ze geven hetzelfde snelle gevoel en dezelfde adrenaline stoot, ook ziet het er allemaal heel soepel en scherp uit. De on-line functie is gewoon geweldig.[p]">

Conclusie en beoordeling

Dit is zeker één van de beste x-box 360 spellen tot nu toe, het spel geeft je een geweldig gevoel. De on-line functie is helemaal het einde, dankzij de extreme tracks is het ook on-line altijd snel en spannend. Enige nadeel is de lage moelijkheidsgraad van de Singleplayer, maar wie daar om heen kan kijken, heeft een van de beste spellen van de 360 voor zijn ogen
86
Score
860
Score: 860
 • Pluspunten
 • Ziet er geweldig uit
 • De extreme tracks
 • Het gevoel wat dit spel je geeft
 • De geweldge on-line functie
 • Het geluid, alle motoren klinken geweldig
 • Minpunten
 • Moeilijkheidsgraad van de singleplayer

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • wat leuk

 • Ik had ook een Gold-abbonement, maar dat kreeg ik een maandje gratis bij aanschaf van mijn 360… Hmm.

 • moeit je Live maar niet gratis maaken voor Game's for Windows Live

  en k had ook 2 acounts in 2008 met Gold en nu silver  @Gemini

  en waarom zou dat er niet bij geteld worden >>> ? denk het tog echt wel hoor


 • @ Kid : dat krijgt iedereen, die worden niet bijgeteld.

 • Maar 56%!!:S Ik had wel meer verwacht  Zou een beetje loos zijn als je geen Gold hebt online gamen daar gaat het toch wel tegenwoordig een beetje om.  Correct me if i am wrong :)


 • Moet echt weer online!!

 • @ MocroMo : ik vermoed dat behoorlijk wat mensen hun Live enkel gebruiken voor demo's, trailers, arcadegames en expansion packs en daar heb je geen gold voor nodig.

 • @gemini: Idd, Doe zelf ook, elke maand die ik gratis bij een game krijg die activeer ik maar ik weiger om zelf bij te kopen.

 • Dat zijn toch best veel mensen die Xbox LIVE Gold gebruiken. :)

 • Ja ik heb ook Gold. Maandje gratis van reparatie, toen maandje gratis van GTA IV. En straks ff weer jaartje Gold kopen. :)

 • Live gold is super, wat is nou 5 euro per maand?  Naast de ruim 400 miljoen van abonnenten verdienen ze nog ongeveer dat bedrag met downloads denk ik.

 • Ik moet binnekort weer een nieuw kaartje kopen!

 • @ Stefan v.s. : hoeveel procent van alle XBL-gebruikers is iedereen? Eens je dat sommetje hebt gemaakt en niet op 56% uitkomt weet je waarom ik vermoed dat ze de gratis maanden er niet bijtellen.

  Gratis maandjes zijn geen abonnement.

 • maar ik heb ook een keer een offline account aangemaakt met silver, telt die dan ook mee voor de mensen die geen gold hebbe?

 • 60 euro per jaar?

  Jullie bedoelen zeker 36 euro per 13 maanden. :)

 • Als je met die cijfers doorrekend, betekend dat dat Microsoft van ongeveer 8,5 miljoen mensen vijftig dollar(zestig euro)gevangen heeft, wat in totaal 425 miljoen dollar (332 miljoen euro) is.  8,5 miljoen x 50 dollar = 425 miljoen dollar  8,5 miljoen x 60 euro = 510 miljoen euro  Als je met die cijfers doorrekend moet je het wel goed doen..
 • @ Froggle: Of zelfs minder. En dan heb je nog de gratis maandkaartjes en trial kaarten. Tenzij die 56% echt heel 2008 een gold abbo hadden, is het vaak maar een beetje spelen met cijfers.

 • daarom heb ik een ps3 :P Gratis Game en beter Consol

 • Dat is nog best aardig aangezien je er voor moet betalen, maar het is dan ook een fantastische service.

 • @ Mc.lovin: Alle mensen die ik ken via Xbox Live die ook een PS3 hebben zijn over 1 ding positief bij die Playstation en dat is de Blueray. Dat Online van Playstation zou 10x niets zijn in vergelijking met Xbox Live.  Nou ik heb wel een game over om fatsoenlijk online te kunnen gamen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren