1. 2006 FIFA World Cup Germany (X360)

2006 FIFA World Cup Germany (X360)

Voetbalgames zijn er ondertussen al wel genoeg, maar echt goede voetbalgames zijn er nog niet genoeg, als je de Pro Evolution serie uitsluit hou je bijna niks over, Fifa maakt al heel lang voetbalgames maar 9 van de 10 keer zijn het spellen met als stempel net niet gelukt, voor EA is dit misschien nu een makkelijkere opgave, omdat een spel als Fifa world cup nou niet geweldig hoeft te zijn als het maar een beetje een voetbalsfeertje oproept, het hoeft niet de perfectie te hebben van een spel wat minstens een jaar mee moet zoals fifa07. Maar na het floppen van Fifa road to the worldcup, wat gewoon een stront spel was komt er wel wat meer druk op dit spel te liggen, het moet kwalitatief gewoon een stuk beter zijn, en dat moet in mijn ogen zeker mogelijk zijn.

Wereldse entree

Zodra je het spel opstart kom je in een op zich best mooi menu, gewoon lekker simpel met als achtergrond een wereldbol (hoe komen ze erop), ik begon met het spelen van een vriendschappelijke wedstrijd, ik ben namelijk geen geweldige gamer. Toen ik me team had geselecteerd en me tegenstander aan een flut team had geholpen (Nederland-Duitsland), kon het spektakel beginnen, en hoe ik kwam de catacombe uit en overal barste het stadion zowat uit elkaar van het publiek, overal vloog confetti en het werd gezongen, het zag er mooi uit de spelers echter leken er niets van te merken, wat wel jammer is, toen begon met wedstrijd ik]kwam omdat ik er niks van snapte al snel een paar keer goed weg (wat niet zo verwonderlijk is tegen Duitsland), daarna kreeg ik Die Manshaft pas echt goed onder druk, ik creëerde zowaar een aantal goede kansen en de ruststand was 0-0. In de 2de helft kreeg ik steeds meer grip op de wedstrijd en kwam 1-0 voor door een penalty (ja ik schrok zelf ook toen de eerste penalty van Nederland er direct in zat), de einduitslag was ook 1-0, en na me overwinning klonk ineens het Wilhelmus uit me X-box dit vond ik zo’n prachtig gevoel dat het me zelfs nu nog ontroerd als het gebeurt.

Het WK voetbal

Toen ik na die oefenwedstrijd aan het WK begon (ook met Nederland) viel me Eén ding direct op, ik kon kiezen of ik het WK zou spelen met de echte poules of dat ik een mix wou maken van de huidige poules, ik besloot met het echte WK aan de slag te gaan, en speelde me eerste wedstrijd tegen Servie en Montenegro, ik besloot eens op te letten of de gezichten van onze Oranje helden een beetje klopten en dat had ik beter niet kunnen doen, want de gezichten kloppen nou niet bepaald alleen de vorm, ik kreeg echt het gevoel dat ik naar de zelfde mannetjes alleen met totaal andere gezichten zat te kijken, ik stoorde me er niet echt aan maar vond het wel heel erg jammer. Maar goed ik begon en had door dat ik het al aardig onder de knie had, ik versloeg Servié met 3-0, iets wat ik erg vreemd vond omdat het pas me 2de wedstrijd was. Dus ik begon te twijfelen was ik nou zo goed of was de moeilijkheidsgraad nou zo belachelijk? Helaas bleek het maar al te snel dat de moeilijkheidsgraad gewoon zo laag lag, ik vond dat persoonlijk echt een heel groot minpunt.

Na die wedstrijd sloot ik meteen het WK af, ik besloot de challenges te proberen, je komt dan in scenario’s terecht en moet het laten aflopen volgens de doelstelling, zo kwam je bijvoorbeeld in de 79ste minuut in een wedstrijd en stond je 1-0 achter, de doelstelling was toen probeer met 2-1 of meer te winnen voor de 90ste minuut, de meeste challenges vielen wel mee, maar op sommige heb ik me echt helemaal de leguanenschurft gewerkt om ze te voltooien, het is wel goed dat die challenges er bij zaten anders was de Single player wel erg slecht en onder de maat geweest.

Natuurlijk is het ook mogelijk om te trainen, maar dit gaat zo vervelen je hebt maar heel weinig invloed op de dingen die je wilt doen of waar je de bal wilt hebben, best zonde want een beetje een leuk systeem is natuurlijk nooit weg, hoe goed je en spel ook kan een leuke training is nooit weg, helaas gaat dat hier niet op want de training is niet leuk.

Ik wil scoren!

Als er Eén ding is waar Fifa om bekend staat is het wel de grote mate waarin de computer je helpt, helaas is dat ook bij dit spel weer het geval, voorbeeld: ik stond op zo’n 20meter afstand van de goal en besloot uit te halen ik schoot alleen recht maar om de Eén of andere reden, zat er zomaar ineens effect aan, dit belemmerd toch het goede gevoel wat je zou moeten hebben als je scoort je denkt dan zoiets van: nou best leuk maar zonder dat effect zou de bal er nooit in zijn gegaan, ook hierdoor wordt het spel erg makkelijk.

Een ander iets is het verschil tussen de doelpunten, dat is er namelijk bijna niet, ik heb al wel een keer of twintig hetzelfde doelpunt voorbij zien komen, en dat geeft ook een heel erg stom gevoel, ook doet het afbraak aan de manier waarop je het spel beleefd. het allergrootste minpunt is dat het soms gewoon niet klopt, ik schoot de bal in het doel de keeper ligt half in het doel half door de paal me bal ligt achter hem in het net, maar ik krijg geen doelpunt toegewezen, dat zijn echt hele erge fouten EA schaam je dat soort dingen moeten nu niet meer in games zitten.

Nationale helden

Wat ik persoonlijk ook nog een hele leuk toevoeging vind, is dat als je een toernooi wint, of een kwalificatie foutloos doorloopt je punten krijgt, met deze punten kan je dan legendarische spelers kopen, bij Nederland zijn dit: Dennis Bergkamp en Ronald Koeman, wel vind ik het jammer dat je geen van Basten of Cruijf kan kopen, het is geen gigantisch gemis en ook geen minpunt, maar het is wel jammer overigens merk je wel dat je met echt goede spelers speelt, ze zijn veel sneller dan andere spelers en soepeler in het passeren, en allemaal van dat soort voordelen, ze hebben voor mij zeker on-line een extreem belangrijke rol gespeeld.

Voetbal over de hele wereld

Ook dit spel beschikt over een X-box live modus en kan online gespeeld worden, ook on-line kan ik niet zeggen dat ik dit spel denderend vind, soms als de bal tot een corner word geschopt valt alles uit, dat gebeurt zo 3 of 4 keer achter elkaar dan kan je dus weer overnieuw beginnen, en soms valt ie zomaar weg en ben je alles kwijt, en als het op een penalty serie aankomt valt ook vaak de server uit, nog een nadeel is dat de EA servers ook heel vaak gewoon van het net afliggen, de hoeveelheid waarin dit gebeurt slaat helemaal nergens op, zeker 1keer per dag een uur. Maar toch heb ik on-line best wel plezier beleefd met Fifa world cup ik heb een tijdje bovenin de Wereldranglijsten gestaan, en vind het allemaal wel oké, maar dat is ook eigenlijk het hele spel, niet meer dan oké.

Conclusie en beoordeling

None

Uiteindelijk is Fifa world cup zeker geen slecht spel, het doet eigenlijk alleen wat het moet doen de WK sfeer oproepen, maar voor mensen die graag on-line spelen is dit een afrader, die kunnen beter wachten op Pro Evolution Soccer voor de 360.
72
Score
720
Score: 720
 • Pluspunten
 • Roept de echte WK sfeer op
 • De toevoegingen van helden
 • Om de eén of andere reden toch verslavend
 • Challenges
 • Minpunten
 • Het hele X-box live systeem werkt niet optimaal
 • Lage moeilijkheidsgraad
 • Computer helpt je teveel
 • Weinig verschil tussen de doelpunten die je maakt
 • Als je scoort telt het soms niet

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Motorstorm 1 verkocht prima op de PS3 (3.83m), vanwaar deze terugval op de PS2 en PSP?

 • Cool filmpje en dat ijs is weer iets anders :)

  Waarom staat dit bij Ps2 terwijl het beter bij PsP kan staan kwa het filmpje?

 • jammer had gehoopt op een nieuw deel voor de ps3

 • PSP snap ik nog wel maar PS2…

 • Hahahaha! Dat einde! Je verwacht net als bij de allereerste Motorstorm (crashende auto) en Motorstorm2 (Monstertruck) trailers dat die kerel geplet wordt, maar hier loopt het net iets anders.. :')
  Als ze al die elementen zoals brekende ijsbanen en lawines er goed in verwerken, wordt dit zeker vet. Zou zelfs als PS3 titel interessant zijn!

 • Origineel dat ze deze game zowel op de PSp en PStwo uitbrengen.

  Ik vind het niet jammer dat hij voor deze consoles komt ipv de PS3, die heb ik namelijk niet.

  Deze komt zeker weten in mijn collectie :)

 • In het begin van het filmpje zie je dat het spel niet door Evolution gemaakt wordt. (de makers van MS1 en 2) Het kan dus best zijn dat Evolution, bezig is met MS3.

 • Leuk dat ze de PS2 blijven ondersteunen. Kunnen ze wat mij betreft vaker doen, games van de PSP porten naar de PS2, zo blijft de PS2 leven.

 • deze zouden ze eigenlijk ook op de ps3 moeten uitbrengen want met nog mooiere graphics zou deze setting nog 'cooler' zijn!!

 • @ Lord  Ik zie het niet als een terugval, ik zie het meer als extra titel van deze serie. Zie het als de Resistance Retribution voor de PSP. Het is gewoon een spin-off voor de PSP en vanuit daar makkelijk te porten naar de PS2. Er zal vast wel weer een PS3-versie in het vooruitzicht liggen.  Trouwens, ik vind een PSP-versie totaal niet erg. Deze game lijkt me namelijk perfect voor een handheld. • ps2 is raar psp niet

 • Deze game lijkt me ook vet! Ik hoop alleen dat de graphics goed verzorgd zijn.

 • Misschien eindelijk weer eens een toppertje op de PSP.

 • mooi mooi mooi! The Hives op de achtergrond:)

 • ziet er heel goed uit voor de PSP

 • Voor de psp snap ik wel, maar waarom ook nog naar de ps2? Wordt in ieder geval een vette game.

 • Oke PSP kan ik begrijpen dat ze daarop ook een MotorStorm willen uitbrengen, maar waarom ook nog op de PS2?

 • Juist wel cool, dat is goed nieuws voor de PS2….:)

 • Eindelijk wat meer goede games voor m'n PSP. (:

  Tof tof.

 • moterstorm twwe klingt lagge

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren