1. Star Wars Battlefront (PC)

Star Wars Battlefront (PC)

Er was eens een medewerker van LucasArts helemaal verslaafd aan Battlefield 1942. Zijn baas had al vaak geklaagd.“Je bent steeds te laat en slaapt vaak op je werk, omdat je tot midden in de nacht Battlefield speelt. Je bent er gewoon verslaafd aan (…)!” Het enige wat die werknemer verstond van die preken was:“…gamen…Battlefield…verslaving”. Na de zoveelste preek begon hij na te denken en kwam hij op het idee om zijn favoriete game te mixen met Star Wars en zo een compleet nieuwe Star Wars game te maken. De rest van LucasArts vonden het een gouden idee, maar is het wel zo leuk om zonder light saber een Star Wars game te spelen?

Inderdaad, in Star Wars Battlefront vecht je zonder light saber in je handen. Sterker nog, je bent helemaal geen bekend personage, maar een gewone rebel, cloon of droid. In Battlefront speel je bekende oorlogen uit de films na, en bezoek je veel bekende planeten uit de films. Dit zorgt voor een heel andere game ervaring, en is ontzettend leuk. Dit is niet het enige wat je kunt doen, je kan namelijk ook gewoon met jouw leger planeten gaan veroveren. Hierbij verdien je verschillende bonussen die je in latere gevechten kan gebruiken, zoals bijvoorbeeld een Jedi die je helpt.

A normal Clone Trooper, you are

In Battlefront ben je dus een gewone soldaat, en speel je de verschillende oorlogen uit de films na. Je kunt dit spel op twee manieren spelen, namelijk 1st person en 3rd person. Dit vond ik zelf heel erg goed uitgewerkt, omdat ik als sniper het liefst 1st person speel en voor de rest 3rd person. Wel valt op dat je als 3d person veel minder goed hoeft te richten. Je geeft een tegenstander dan veel sneller een headshot dan wanneer je dat 1st person probeert. Het doel van het spel is erg simpel, je kunt op 2 manieren winnen. Elk team begint met 200 respawn punten. Elke keer als iemand sterft kan hij weer opnieuw tot leven komen op bepaalde respawn plekken. Als hij weer terug komt gaat er 1 respawn punt vanaf. De andere manier is om al die respawn plekken eigen te maken van jouw team. Dit doe je door er een bepaalde tijd naast te staan. Dan loopt er een metertje vol, en als die vol is heb je een respawn plek eigen van jouw team gemaakt. Heb je al die plekken in beslag, dan kan de vijand niet terug komen als die sterft. Dit maakt het spel heel erg makkelijk, maar ik vind het niet storend. Je speelt het spel hierdoor snel uit, maar doordat het zo leuk is is de replaywaarde erg hoog.

Kashyyk? Rechtdoor, bij de tweede maan links, en dan zie je het aan je rechterkant

In Star Wars battlefront bezoek je allerlei bekende locaties uit de Star Wars films. Je bezoekt onder andere het dorp van het zandvolk op Tatooine en de tempel in de bossen van Yavin. De locaties zien er allemaal goed uit en geven mij het echte Star Wars gevoel. Ik kan over de locaties maar een minpunt vinden, en dat is dat ze nogal klein zijn. Vaak kan je vanaf een plek het hele slagveld overzien, en dit zorgt ervoor dat Sniperen erg makkelijk is, en je heel veel snipers in het spel vind. Niet alleen de locaties zien er goed uit, ook de personages en voertuigen zijn net echt en herkenbaar uit de films. Van die voertuigen zitten er veel in het spel, van Tie-fighters tot X-wings, ze zitten er allemaal in. In tegenstelling tot Battlefield, zijn in Battlefront de voertuigen in de lucht niet zo moeilijk te besturen. Je hebt het al vrij snel onder de knie, en ik ben ook vaak de lucht in gegaan, omdat dit erg leuk is. Nog iets wat die echte Star Wars gevoel in dit spel helpt zijn de gevechten zelf. De laserstralen vliegen je om de oren, en de geluiden die de wapens en voertuigen maken zorgen ervoor dat je er echt binnenin zit. Zelfs de bekende deuntjes uit de films zitten erin, en er zijn ook bepaalde scènes uit de films als tussenfilmpjes in het spel gestopt. Het is allemaal precies zoals het moet zijn en ik ben blij dat ze kosten noch moeite hebben bespaard door het zo echt mogelijk te maken.

hè, er zit nog een droideka op het Internet

Ondanks dat ik me wel vermaakt heb met de singleplayer, ligt de kracht van dit spel toch bij het online gedeelte. Je kunt met 24 man online een gevecht aangaan en dit is erg vermakelijk. Vele uren heb ik online gesleten. Online biedt alles wat je offline ook heb, alleen dan speel je tegen echte gamers. Die zijn gelukkig wat slimmer dan de computer, want de computer is vrij makkelijk te verslaan. Online heb je dit probleem gelukkig minder, en is de uitdaging dus veel groter.

Star Wars is perfect…toch?

Zoals je wel gemerkt hebt heb ik erg tevreden over dit spel. De locaties zijn geweldig, alleen wat te klein, en de voertuigen, laserstralen en geluiden maken het zaakje af. De multiplayer is in 1 woord subliem. Is het dan perfect? Helaas niet. De locaties zelf zien er goed uit, maar toen ik voor het eerst de horizon in keek schrok ik wel. Die zien er leeg en eentonig uit, en er is daar geen teken van leven. Nergens zie je bomen of golven op het water. Bijna nergens zie je rotsen in de woestijn. Ook is het jammer dat je zelf geen Jedi kan zijn. Als ze er dan toch Jedi’s als bonussen in stoppen, wil ik het wel zelf zijn. Ook is de AI van de computer gewoonweg slecht. Ze zijn veel te makkelijk te verslaan en lopen vaak als domme zombies maar wat in de rondte te schieten.

Conclusie en beoordeling

None

Star Wars Battlefront is een hele andere soort Star Wars game dan die we kennen, maar toch een van de beste. De herkenbare locaties, oorlogen, voertuigen en geluiden zorgen dat het Star Wars gevoel weer terug is, en zorgen voor een geweldige game ervaring. Online is dit een geweldige game, en een echte aanrader voor Star Wars fans, die graag online de grootschalige oorlogen uit de films naspelen
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • st en 3rd person
 • locaties
 • voertuigen
 • geluiden
 • Star Wars gevoel
 • multiplayer
 • Minpunten
 • locaties wat te klein
 • horizon
 • je kan geen Jedi zijn
 • Ai van de computer

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Leuk zo'n artikel. De acties om eerder een game te mogen spelen bij jullie op kantoor zijn inderdaad leuk. Ze komen voor mij alleen nooit handig uit.

 • Ik vind RTS op een console sowieso niet echt intersant… Maar vele andere mensen denken daar anders over, dus zou Halo Wars een perfecte RTS zijn voor beginnende RTS gamers onder ons.  (Net zoals Halo voor beginnende shooters was)  Maar ik speel toch liever RA3 op m'n pc :D


 • denk dat inside gamer een 8 geeft.

 • Lijkt me echt een top game om te spelen.

 • Ik vind voor deze game echte rts diepgang niet echt nodig, zolang ik maar iets heb wat Halo is vind ik het al best!

 • Leuk stukje. :)  \"Dit is een zeer gelaagde game\", hoeveel lagen dan? :P

 • leuk!

 • Vond het zeer leuk om deze game bij de redactie te spelen. Wel weer vervelend da er weer teveel games nu uitkomen maar deze game ga ik zekker kopen. samen met resident evil 5 ben ik wel effe zoet…ja dan moet ik street fighter 4 toch maar effe later kopen…  Het was wel leuk dat ik een privesessie kreeg maar was ook leuk gewest als die andere insidegamer lid er was… beetje over de game lullen enl ol hebben maar was niet zo heel erg…Jelle hield me gezelschap en kon zijn mening en ervaring over de game horen…  Nog bedankt insidegamer voor de prijs….


 • Halo-fanatiekelingen zoals ik mogen er logischerwijs best een half puntje bij tellen.

  Uhhhh 10,5 ??? :P

 • Een leuk idee dit zo en goed geschreven van mindgame!

 • goede recensie Mindgame!!

  als je nog benieuwd bent naar degene die je gezelschap moest houden als tweede lid, dan ben je bij mij aan het juiste adres. sorry dat ik er niet kon zijn, maar zo te lezen heb jij je wel vermaakt ;)

  Ik vond het wel jammer dat ik er niet kon zijn en nu ik lees dat je ook houd van game soundtracks is het helemaal bale!! ik ben dol op de muziek die bij halo zit!! luister nu de cd van halowars :P  echt een goede recensie joh! ik kan echt niet zo veel vertellen over een game (misschin ook wel) meestal heb ik zo van: wow dit is cool! zonder te vertellen waarom het zo cool is (zal wel de muziek zijn)


 • leuk!!

 • @nelisTo

  Dank je, heb geprobeerd zo kort en krachtig de game weer te geven.  @BJvW13

  Dank je, ik moest wat over mijn ervaring vertellen en dacht waarom niet als een soort minirecensie.

  Wel jammer dat je er niet was…was leuk…vooral op die super grote Sony TV. Ja Halo wars op de 360 op een Sony TV…ja best lache als ik er nu aan denk. Had toch wel een Samsung verwacht Jelle lol.Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren