1. SingStar Rocks! TMF (PS2)

SingStar Rocks! TMF (PS2)

Doorgaan met s(w)ingen:

Sinds de eerste aanraking met de blauwe microfoon van mijn neef, was ik veroverd. Net zo hard zingen dat de buren van pure ellende in tranen uitbarstte! Ik gierde naar de dichtstbijzijnde speelgoedzaak, griste het spel met microfoons uit de schappen, en rende met mijn PIN pas in de hand naar de kassa. Sindsdien heb ik alle nieuwe delen gekocht. En het is weer zover, er is weer een nieuw deel: Singstar Rocks! TMF is uit! Natuurlijk lag hij binnen de kortste op de toonbank. Maar is dit spel wel €35,- waard???

Eerste aanraking met Singstar Rocks!:

Na het aanschouwen van het schijfje, stopte ik hem in de speler. En daar ging hij! Het bekende laadcirkeltje kwam in beeld, gevolgd door het leuke introfilmpje naar het hoofdmenu. Eerst maar is kijken of er nog leuke nummers opstaan. Want daar had ik nog helemaal geen tijd voor gehad maarja, ik MOEST gewoon dit spel hebben, of er nou leuke nummers opstaan of niet. De nummers vallen mee. Sterker nog, dit zou nog wel is de leukste Singstar kunnen zijn tot nu toe! Singstar Rocks! TMF telt 30 nieuwe nummers, zowel engelse als Nederlandse nummers. Onder andere Keane, Anouk, The Rolling Stones, Queen, de Kreuners en nog een hoop rock nummers staan centraal in deze Singstar. Veel meer bekendere nummers dan in de vorige Singstar's.

Wat is er nog meer?

Toch zijn er, naast de nieuwe nummers, geen veranderingen of extra’s bijgekomen. In het eerste spel had je nog een acceptabele carrièrestand, maar die viel in het tweede deel al af. Alle andere delen waren min of meer hetzelfde. Okee, in Singstar Pop deed de medley-mode zijn intrede, en in Singstar 80’s kwam de mini game Sing-Song om de hoek kijken, maar dat kun je ook niet echt vernieuwend noemen. Toch is het spel, op de een of andere manier, erg verslavend. Je zult het spel eerder spelen, dan een ander spel dat al een half jaar stof staat te happen. Simpelweg omdat het gewoon leuk is om een nummertje mee te zingen op zijn tijd. Toch is het een slimme zet van Sony geweest om dit spel op de markt te brengen. Er zijn altijd mensen die het spel MOETEN hebben, zoals ik, omdat ze er gewoon verslaafd aan zijn. Maar toch zullen sommige van die mensen maar eventjes moeten nadenken, voordat ze het geld ophoesten voor weer een aanvulling van hun Singstar collectie.

Laat het feest maar beginnen:

Je merkt het na elke party: Na een potje Singstar met 6 man, en een pot bier, is de avond weer geslaagd. Met zijn alle in een microfoon schreeuwen heeft toch wel wat. Het is een feit: Singstar is gewoon veel leuker met een stel vrienden dan alleen. En omdat er op Singstar Rocks! Over het algemeen hardere nummers staan dan op de vorige versies, gaat het dak er bij elk feest wel af. Toch is het meer de multi-player stand die het hem maakt. Voor de single-player hoef je het namelijk niet te doen. En om nou €35,- voor een uitgebreide multi-player stand betalen, is ook weer niet alles.

(Dit is mijn eerste recensie die ik schrijf, laat even weten wat jullie er van vinden)

Conclusie en beoordeling

Singstar Rocks! TMF is op het gebied van nummers erg goed. Veel bekende nummers zoals Keane, Anouk en Queen zitten erin. Ondanks dat is het spel op geen een punt vernieuwend. Singstar Rocks! moet het echt hebben van de multi-player, single-player is het niks. En het spel is erg verslavend, erg leuk dat je hem blijft spelen, maar wat minder voor je portomonnee.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Veel bekende nummers
 • Multi-player
 • Werkt verslavend
 • Minpunten
 • Niet vernieuwend
 • Single-player
 • Werkt verslavend

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wolfenstein-on-rails op de Wii? Yes please :D

 • Beter maken ze ff een leuke game!

 • id's nieuwste game, Rage, is niet echt een 'familiespel', maar het bedrijf ziet nu wel meer potentie in de Wii

  Potentie ja? Geld zul je bedoelen:O Maaaar geef ze eens ongelijk he

 • Carmack slikt zijn woorden wel in nu de Wii zowat 50% van de markt in handen heeft.

 • Hopelijk wordt het een beetje een goede game.

 • Khoop dat hun goede games gaan maken voor de wii, dat zal een hoop mensen veel goed doen :).

 • Beter!

  De wii, kan nog wel wat goeie games gebruiken.

  Hopelijk kan id-software dat waarmaken.

 • En ze zoveelste developer is besmet met het Wii virus :-(



  Zeggen dat men meer speelt op de Wii, terwijl het gewoon om de centen is te doen.



  Een game als Wolfenstein e.d. zal nooit een succes worden op de Wii.

  De Wii heeft als doelgroep Kinderen, Huisvrouwen en Ouderen en;



  - Kinderen mogen een geweldadige game niet kopen

  - Huismoeders komen een dergelijke game ook niet.

  - Ouderen natuurlijk al helemaal niet.



  Daarom hebben de games zoals Brain Training, Wii Fit en Laura's passie: Dierenartsassistent ook zon succes.



  Dus of ID software maakt een hardcore game voor de Wii (en zal niet zoveel verkopen) of men maakt een casual game voor iedereen. (en het verkoop zoals alle andere crap als een trein)











 • Koppa, je mag best eens opflikkeren met je negatieve kutfanboy reacties op alles wat met de Wii te maken heeft hoor ;)



  Een shooter kan zo makkelijk een succes worden op de Wii, door de besturing is hij op de Wii ook het leukst… Een Wolfenstein zal op de Wii een groter succes kunnen worden dan jij in je grootste nachtmerries durft te dromen. En dat gezeik met je huisvrouwen en bejaarden slaat al helemaal nergens op. Als bejaarden geen shooters of wat spelen, spelen ze volgens jouw dus alleen casual crap, het is voor het grootste deel ook keiharde crap natuurlijk maar NIET alles zoals jij meteen beweert, en ik zie ze ook niet op de Wii Fit mat sprinten zoals dat in je voorbeelden staat.



  De Wii heeft verreweg het grootste deel van de markt in handen dus als jij slechte verkopen verwacht moet je je laten checken. Want nee, niet iedereen houdt alleen van casual crap op de Wii, er zijn fucking veel hardcore gamers. Haast allen teleurgesteld door het slechte spellenaanbod, inderdaad, maar dat zorgt er juist voor dat een Wolfenstein door hun allemaal meteen binnen wordt gehaald.



  Als je alleen irritant negatief over Wii dingen kan praten tieft je op naar je Microsoft of PS items, dat gezeik werkt me al tijden op m'n zenuwen.




 • @Koppa : Kom op man, zet effe je vooroordelen opzij!



  OT: goed nieuws! ID zie ik nog wel iets tofs en verrassends op de Wii maken

 • @ Koppa, veel mensen die ik ken hebben een Wii maar behoren niet tot 1 van de doelgroepen die jij benoemd. Dus je fanboy reactie klopt ( zoals meestal) NIET.

 • Mooi toch; als er maar goede games uitkomen

 • hopelijk wordt het een goede game!!

 • Nice.

 • Misschien hebben we weer een leuke minigame-collectie! Dat kennen we nog niet!

 • @7threst / Trace



  Even een lijstje met akelige feiten uit december dan;



  Kijk even naar deze lijst; (verkopen usa 12-2008)



  1. Wii Play w/ remote - Wii – Nintendo – 1.46 miljoen

  2. Call of Duty: World at War - Xbox 360 – Activision – 1.33 miljoen

  3. Wii Fit w/ balance board – Wii – Nintendo – 999K

  4. Mario Kart Wii w/ wheel – Wii – Nintendo – 979K

  5. Guitar Hero: World Tour - Wii – Activision – 850K

  6. Gears of War 2 - Xbox 360 – Microsoft – 745K

  7. Left 4 Dead - Xbox 360 – Electronic Arts – 629K

  8. Mario Kart - DS – Nintendo – 540K

  9. Call of Duty: World at War - PS3 – Activision – 533K

  10. Animal Crossing: City Folk - Wii – Nintendo – 497K



  (bron NPD Group)



  Dit is de top verkoop lijst in de drukste maand van het jaar, en wat zien we voor de Wii ??????? , alleen maar casual games.



  Call of Duty is ook voor de Wii beschikbaar, maar niemand die deze koopt blijkbaar !



  In de feestmaand van 2008 zijn er wederom heel erg veel Wii's verkocht in de USA, maar waarom kopen deze mensen dan geen actiegames ?



  Er is gewoon geen vraag naar dit soort games op de Wii anders zag dit lijstje er wel anders uit !



  Natuurlijk zijn er ook hardcore gamers die een Wii hebben (en bezoeken ook deze site), maar de doelgroep van nintendo zijn niet deze hardcore gamers (dat zegt Nintendo zelf) maar de non-gamer.



  En dat is goed te zien aan de beschikbare titels.

  ID software heeft dit lijstje ook, en zal zijn games daarom aanpassen aan de doelgroep. (het gaat toch om de centjes)

  ID games geeft het ook al aan \"met zijn 4 jarige zoon\" PRECIES DE DOELGROEP ;-)



  Ik wil niemand beledigen, (ik heb ook zon Wii)

  Maar 95% van de games zijn casual en voor een hardcore gamer niet interessant.



  Wii is voor de doelgroep, kinderen, huismoeders en ouderen (de voorheen non-gamers) en is daar heel succesvol in ! Zeker een positief punt voor Nintendo.



  Dus niet negatiefs over de Wii, maar wel over de games die er voor uitkomen. Zo komt de Wii nooit uit het casual hoekje.




































 • CoD is ook voor Wii beschikbaar… maar waarom zou je hem voor de Wii kopen als je ook een 360 of ps3 hebt?



  Mijn punt is dat er maar zat hardcore gamers zijn met een Wii + 360/ps3. Tuurlijk koop je dan de ultieme versie van het spel en dat ultieme tov de andere versie ligt voor velen bij de graphics. Maaaaaaaaaaaaaar. Wat nu als er een GOED hardcore game verschijnt, exclusief voor Wii?



  Precies, dan kopen een heleboel van de hardcore gamers die over een Wii beschikken, dat spel.



  Niet dat ik 100 % zeker weet dat het zo gaat gebeuren. Buiten id en vast wat Nintendo mensen weet waarschijnlijk niemand dit. Maar probeer voor de gein ook eens situaties te belichten vanuit hoeken die je liever niet bezoekt, Koppa, en je komt erachter dat er meer is in deze wereld dan een potentiële casual game gaan afzeiken nog voordat deze zelfs maar is aangekondigd.




 • @ Wexxle



  Dat is ongeveer wat ik bedoelde :/



  @ Koppa



  Je had als voorbeeld Wolfenstein die niet zou verkopen op de Wii maar als id gewoon geen hardcore game als dat uitbrengt maar ook casual troep gaat maken en het verkoopt weer als een speer hebben ze nog winst… Dan is er niks ergs voor hun aan, dus ook geen gezeur met een ''Wii virus''. Nee nee de Wii is zeker niet alleen slecht voor de ontwikkelaar :|




Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren