1. Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi (PS2)

Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi (PS2)

Dragonball Z: Budokai Tenkaichi is de 5e Dragonball Z game op de PS2.

Eerst waren het nog de 3 Dragonball Z: Budokai's deel 1, 2 en 3, en DBZ Saga's, maar die is niet uitgekomen in Europa.

Als je die Dragonball Z Games vergelijkt met deze zijn er héél wat verschillen, positief én negatief.

Gameplay

Vergeleken met de andere DBZ Games, is deze gameplay heel apart.

Zover ik me kan herrineren is dit de eerste DBZ Game waarvan je uit een Third-person camera kijkt.Je kan wel kiezen of je dichtbij of iets verder af wilt hebben.Qua snelheid is de gameplay een beetje veranderd.

Zo kan je nu ook tijdens het slaan teleporteren om iemand heen met O.

Daardoor worden de gevechten heel wat instenser, leuker.

De level's zijn ook heel wat gedetaileerder gemaakt, en meer verwoestbaar (bijna alles).Wel vind ik jammer dat slaan VEEL minder damage doet dan Energyblasts. Nu kan je trouwens ook onder water vechten, ook een leuke toepassing :). Je speelt nu ook voor 2P in een Split-screen .

Nieuwe Personages

Net als in elke DBZ Game, komen er altijd wel wat nieuwe personages in voor dan als in het voorgaande deel. Volgens mij zitten er in Dragonball Z : Budokai Tenkaichi 55 personages als ik me niet vergis. Terwijl Dragonball Z: Budokai 3 er maar rond de 40 had. Er zijn nu ook allerlei personages uit de DBZ Movie's bijgekomen zoals Bojack en Janemba. Verder zijn er ook personages weggelaten die er in de vorige delen wel in zaten zoals Omega Shenron en Uub, dat vind ik een groot minpunt.

Helaas zijn de In-game Transformations uit de game gehaald, je moet dus nu voor de match je vormen kiezen.

Gamemodes

In Dragonball Z: Budokai Tenkaichi zijn er 7 modes: Z Battle Gate, Dueling, Evolution Z, Practice, Ultiamte Battle, World Tournament en Character Illustration. In de Z Battle Gate modevolg je het verhaal van Dragonball Z vanaf de Saiyan Saga+ je gaat door bijna alle movie's.

In Dueling kan je het tegen je vrienden/ de computer opnemen, of COM Vs COM/ Password mode.

In Evolution Z kan je de Items die je ontvangt fuseren en je personages bewerken (qua krachten etc). In Practice mode kan je oefenen, en training sessies doen, dingen leren over de game. Ultimate Battle is een soort Ranking Systeem. Je begint op plaats 100 en je moet je weg vinden naar de nummer 1. Als je eindelijk nummer 1 bent win je een speciale Z-Item.

In de World Tournament mode kan je een toernooi spelen tegen de computer ook om Z-Itms te krijgen. In de Character Illustration mode kan je wat informatie over alle personages zien.

Muziek

In elke DBZ Game is er vaak andere muziek. In dit geval ook, maar er is ook veel muziek uit de vorige Budokai Games gehaald. Verder passen de liedjes goed bij de style van de game, een beetje snel etc.

Conclusie en beoordeling

None

In mijn mening een geslaagde game. Veel personages, best snelle gameplay, kortom, de beste DBZ Game tot nu toe! Alleen jammer dat ze In-Game Transformations eruit hebben gehaald! :(
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • Snelle Gameplay
 • Heel Veel personages
 • Goede Storymode
 • Mooie graphics
 • Minpunten
 • Geen In-Game Transformations
 • Personages uitgehaald

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nou, dat is dan een van de weinige games die exclusief zijn voor de 360.

 • Tom, onder een rots gezeten de afgelopen jaren zo te merken? Vooral op het gebied van RPG's heeft de Xbox vele exclusives, maar ook voor andere game genres.  Niet dat ik er warm of koud van kan worden. Eerder koud trouwens, want exclusives vind ik altijd een beetje lame. Hoe meer mensen van een game kunnen genieten hoe beter en je moet niet verplicht worden alle consoles te moeten kopen om alles te spelen (wat ik overigens wel doe). Maar dat eeuwige pro-xbox of pro-PS3 gezeur… zou prettig zijn als er eens een website vrij van was.

 • Wat was de Strategie ook alweer van Capcom.. ? Om tegenwoordig alle games multiplatform te maken, right? ''Om meer geld te verdienen, vooral in deze crisis'' het zelfde wat jullie met Devil May Cry 4 deden (wat nog voor de crisis was btw)  Kiss my ass capcom, wees nu dan ook niet zo fucking arrogant en zeg gewoon eerlijk dat jullie een halfe miljoen van MS hebben gekregen…

 • Tom van someren zei :Nou, dat is dan een van de weinige games die exclusief zijn voor de 360  hahahaha blijkbaar heb jij een ps3

  xbox 360 heb meer exclusives dan ps3 -_-

  ik had een lijst willen maken maar ik heb geen zin meer….


 • Dat zeiden ze met Lost Planet ook… En die is ook naar de PS3 geport.  @Tom van Someren: Jij weet half niet hoeveel exclusives de 360 meer heeft dan de PS3. En jij hebt zelf een PS3 heb ik gezien in dat magazine, waar je een recensie schrijft over o.a. Brothers in Arms, waar je aan het eind zegt: \"hij loopt af en toe vast\". Ja dan moet je hem ook niet op de PS3 spelen… Die heeft af en toe framedrops.

 • Ik had dit nieuws al gesubmit op 3 uur, maar credit nee hoor.

  Maak de kat wijs dat er 2 uur werk zit in zo'n nieuwsberichtje.  Ontopic:

  Yea! Dit had ik al gehoopt. Hopelijk blijft het ook een exclusive, en komt hij niet later nog eens op de PS3 uit.


 • Het boeit me echt niks op welke andere platformen het uitkomt maar hopelijk komt de game hierdoor ook sneller uit

 • @ Ldawg  Does it matter?? (voor beide punten die jij beschrijft.)

 • @broodje_kroket,

  Nee, maar het is een principe kwestie. Wat is dan het doel van de nieuwssubmit?

 • Ik had hier vandaag nog een discussie over op het werk. Lost Planet vond ik persoonlijk helemaal geweldig, en nu komt deel 2 opeens niet voor de pc uit?! Ik ben echt pissed op Capcom atm…  Aan de andere kant, misschien is dit misleidend en zijn ze in de tussentijd gewoon WEL bezig met de pc versie :) Time will tell.  Grmbl.


 • Netjes, was wel een beetje te verwachten dat het een Xbox 360 Exclusive werd, maar persoonlijk denk ik dat ook dit deel voor de PC en Playstation 3 zullen verschijnen.

 • Ach, Microsoft mag 1000 exclusives hebben van mij. Hoeveel hebben ze er al die je geld waard zijn? Sony heeft dan minder maar ze zijn ook beter. Dus, doe wat je niet laten kan.  Microsoft: Kwantiteit boven kwaliteit.

  Sony: Andersom

 • Hmm eerst 360 en later voor de ps3 dus…  Vond deel 1 zowieso maar matig, verwacht niet veel van dit deel, heb het zowieso te druk met Killzone 2 momenteel ^^

 • Dit jaar Exclusief voor X360, één jaar later voor de PC (Games For Windows) dat is tenminste wat ik denk dat zal ook wel het geval zijn met de exclusieve DLC voor GTA IV op de X360.

 • Whahaha! Durf te wedden dat geen 1 ps3-eigenaar hier mee zou zitten! Vond het eerste deel werkelijk geen zak aan alleen de online was ff leuk om een uurtje te spelen maar daarna gooide ik mijn controller weg.

 • Eerst deel was prut. Als het tweede deel vergelijkbaar wordt, hoef ik geen exclusieve prut.

 • de screens zien er veelbelovend uit ,maarja alleen voor de xdoos ,ach dan ga ik maar verder met killzone2 nu ,een ps3 exclusive,gheghe

 • @asior: Ja je gooide je controller weg, want je had genoeg van dat veel te kleine ding. En toen kocht je een betere controller en ging je weer verder Lost Planet spelen! :clown:

 • Whaha de PS3 gebruikers beginnne het spel opeens af te kraken, en zodra er wordt vermeld dat hij later ook nog op de PS3 komt is het ineens weer een topgame.  En van die zielige verhalen van: Ik ga ondertussen Killzone 2 spelen, pffffrt. Tegen de tijd dat Lost Planet 2 uit is, vind niemand meer wat aan Killzone 2.

 • De game ziet er goed uit, maar kan er verder niet mee zitten als PS3-bezitter…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren