1. The Elder Scrolls IV: Oblivion (X360)

The Elder Scrolls IV: Oblivion (X360)

The Elder Scrolls IV: Oblivion.

Het begin

Als je met Oblivion begint zul je eerst je eigen personage moeten maken.

Dit is heel erg uitgebreid. Je kunt bijvoorbeeld de vorm van je kin veranderen een ras kiezen en daarna je huidskleur paars maken.

Als je een personage in elkaar hebt geknutseld zie je dat je in een gevangenis zit. Na een minuutje of twee rond gekeken te hebben en even wat botjes in de lucht hebt laten zweven liep ik naar de gevangenis deur.

Daar zag en hoorde ik aan de overkant een andere gevangene mij

een beetje bang proberen te maken. Kort daarna hoor je mensen een trap aflopen en geloof het of niet het is de koning. Nadat jouw is uitgelegd

waarom de koning hier is (er is een geheime gang verstopt in jou cel) en hij vertelde dat hij jouw in een droom had gezien vertrokken jullie door de geheime gang het riool in. Na een tijdje lopen kom je een paar vijanden van de Mythic Dawn tegen (een groep die de koning wil vermoorden) en beginnen de Blades (bewakers van de koning) met ze te vechten. De Blades winnen gemakkelijk en jullie lopen door. Na een tijdje wordt je gescheiden van de anderen en sta je er alleen voor. Na wat ratten te hebben verslagen en wat spullen te hebben verzameld kom je een paar goblins tegen (die ook geen probleem vormen) en vernietig je ze.

Als je later de Blades en de koning tijdens een gevecht weer tegen komt lopen jullie samen weer door.

Als je een stukje verder bent zul je in een groot gevecht belanden en wordt er naar je geroepen Guard the Emperor en ga je de koning beschermen (duh). Maar je poging mislukt want de koning sterft. Hij is vermoordt door en lid van de Mythic Dawn. Vlak voor hij sterft geeft hij jouw zijn amulet wat er voor zorgt dat de porten naar de hel (Oblivion) gesloten blijven maar nu hij gestorven is gaan de porten open.

Het is nu aan jouw om de zoon van de koning te vinden en dat is niet makkelijk want zijn zoon is helemaal niet bekend omdat veel mensen niet weten dat hij bestaat. Na door het riool gelopen te hebben en wat ratten vermoord te hebben kom je (eindelijk) bij de uitgang. Nu je een vrij man bent en de wereld voor je open ligt kun je met een zware last op je schouders de wereld gaan redden. Door onder andere Oblivion Gates te sluiten en zo de wereld te behoeden voor de kwaadaardige Deadra wezens.

Mijn eerste indruk

Toen ik Oblivion voor het eerst speelde merkte ik meteen bij het hoofd menu de mooie muziek op.

In het begin was het niet al te moeilijk alleen een .

paar ratten en goblins vermoorden. Bij mijn eerste Oblivion gate merkte ik dat ik veel te weinig getraind had en dat ze dat wel beter hadden kunnen doen in het begin door de Main Quest nog iets uit te brijden met bijv. nog een trainings veld als je uit her riool komt. Al snel kwam ik er ook achter dat je hier meer verschil hebt in de sterkte van wapens of van een harnas dan bij andere spellen die ik tot nu toe gespeeld heb. Zo werd ik eerst de hele tijd verslagen door twee monster die ik later gemakkelijk kon verslaan omdat ik een Steel Harnas gekocht had.

Graphics

De graphics zijn schitterend al hebben ze het interieur mooier gemaakt dan het exterieur. Je kunt zo ver kijken als je in het echt ook kunt. Het enige o zo bekende minpunt is de frame rate drop (die mij niet ergert maar anderen misschien wel).

Omgeving

De speel wereld is mooi in elkaar gezet.

Van bossen tot grote steden tot aan besneeuwde bergen.

Natuurlijk zijn er ook dungeons in alle vormen en maten.

Van een klein ondergronds gangenstelsel tot een reusachtig doolhof vol valstrikken en monsters.

Het leven in Tamriel

Net als in het echt is er in Tamriel een dag en een nacht.

Als je een thief of een vampier bent is de nacht jouw favo tijd. Maar als je een gewoon personage hebt is de dag jouw favo tijd (omdat je dan gewoon meer kunt zien).

Natuurlijk zijn er ook weer guilds namelijk: de Fighters guild, de Mages guild en de Thieves guild. Wat ik zelf erg interresant vindt is dat elke NPC zijn eigen dag taken heeft bijvoorbeeld: Opstaan, eten, naar de wapen winkel, werken, iemand ontmoeten, avond eten, lezen, slapen.

Je kunt ook bevriend met iemand raken door veel met ze te praten en aardig tegen ze te doen. Je hoeft natuurlijk niet altijd braaf voor iets te sparen je kunt het ook gewoon stelen met als risico dat je in de gevangenis terecht komt of je moet een boete betalen.Als je vlucht en de volgende keer weer een boete moet betalen zal die boete nog hoger zijn dan de eerste keer.Als je in de Thieves guild zit kun je iemand anders jouw schulden laten betalen.

Cijfers:

Graphics 8

Gameplay 9½

Speelwereld 8½

Muziek 9½

Conclusie en beoordeling

None

TES IV:Ovlivion is gewoon een fantastisch spel deze moet je zeker kopen als je een 360 bezit.
9,7
Score
97
Score: 95
 • Pluspunten
 • Gameplay
 • Sfeer
 • Vrijheid
 • Grote speelwereld
 • Muziek
 • Minpunten
 • Framerate drops
 • Laadtijd(erger ik niet aan maar andere misschien wel)
 • Iets te veel vrijheid soms
 • Niet altijd duidelijk

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Als er geen maandelijkse kosten opkomt dan koop ik hem zeker!

 • rofl minder dan 100000. hf with ur 360 mmo which noone will play.

 • het combat systeem voelde ook aan alsof het voor een console gemaakt was, dus dat zal wel goed komen.

  nu nog genoeg gekken met een 360 die erin trappen ;)

 • Mooi dat Funcom en Eidos het blijven volhouden. :)

 • Ik vind Age of Conan echt een leuk spel. Speel hem nog steeds vaak op de PC. Alleen jammer dat er veel tijd in gaat zitten met de raids en zo. Ik ben erg benieuwd hoe hij word op de 360. Als ie beter word, ga ik hem zeker op de 360 halen. Ik hoop alleen dat ze dan nog gamecards hebben…..

 • kan wel leuk worden!!

 • Als je dan ook nog maandelijks moet betalen bovenop het gold abonnement, mooi niet

 • Zijn er nog wel geinteresseerden bij de tijd dat de 360 versie uit is en het belangrijkste voor Funcom, kunnen ze dat verlies omzetten in winst?  Edit:

  @GeoDrake, nah, AoC kan je ook per Gamecard doen.

 • eer dat de game uitkomt komen ze weer met een nieuwe xbox =P

 • Ik zou hem vet vinden zonder dat er maandelijkse betalingen hoeven te komen. Als dat zo is wordt het waarschijnlijk een grote flop, zeker als je dan ook nog gold nodig hebt …

 • Hou het maar erop met CC moet je betalen dat is bij alle MMO games voor de 360 wel dusja.

 • Mja, laatste hoop he, ze kunnen niet veel anders.

 • Als er een miljoen mensen dit spel kopen, dan wil ik best wel de 1.000.001e koper zijn. Het gaat immers wel om een GOEIE community…

 • was toch geflopt op pc???

 • Geflopt of niet, ik vond hem in het begin (op de pc) steengoed; geweldig battle systeem, prachtige wereld, leuke quests… Als het uiteindelijke product zo goed was geweest als de eerste 20 speeluren dan was het een echte WOW killer geworden!!! Maar helaas werd het spel getergt door teveel bugs, waar ik in het begin nog wel doorheen kon kijken maar vanaf lvl50 gaat het wel heel héél erg bergafwaarts met de game, waarom? Nou omdat er gewoon bijna geen gebieden meer zijn om te exploreren en er een totaal gebrek is aan quests waardoor nog alleen maar grinden overblijft (voor 30 lvls). Tot op de dag van vandaag heeft funcom volgens mij zijn zaakjes nog niet in orde wat spijtig is!!!!!! Een half jaartje meer ontwikkeltijd en dit was de topper geworden die het had moeten zijn een jaar geleden, jammer…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren