1. Battalion Wars (NGC)

Battalion Wars (NGC)

In battalion wars moet je als een commandant een battalion leiden naar de overwinning. Jou battalion kan uit allerlei soorten voertuigen en manschappen bestaan. Ook zit er een verhaallijn in, waardoor het niet zinloos door een level knallen is. Je moet je manschappen ook goed en slim gebruiken. Het leuke is dat je ook in de lucht je operatie kan doen. Zo kun je vanaf een heli een tank zonder moeite naar z'n grootje knallen.

Ook vliegtuigen worden gebruikt, maar ook zulk soort dingen als een tank, jeeps, afweergeschut en niet te vergeten alle mannen die ook strijden op leven en dood.

manschappen:

Er 6 soorten manschappen: riffle(geweer), assault(beter geweer), flame(vlammenwerper), bazooka(goed tegen tanks), missile(goed tegen luchtvoertuigen) en mortar(mortieren).

riffle, assault en flame zijn goed tegen andere manschappen. maar pas op! assaults en flames kunnen oververhit raken zodat je tijdelijk niet kan shieten.

bazooka's zijn goed tegen langzame grondvoertuigen zoals tanks.

missiles vind ik persoonlijk de aller beste manschappen, omdat je luchtvoertuigen ermee naar beneden kunt halen, maar als je dichtbij gaan staan kan hij ook makkelijk tanks en andere manschappen aan.

mortars zijn ook wel handig tegen veel, maar tegen lucht maken ze geen kans.

voertuigen:

grondvoetuigen:

light en heavy tanks(spreekt voorzich), light en heavy recons(jeeps.snel, maar niet effectief), anti-air vehicle(dag-dag luchtvoertuigen), artillery(goed voor een verre afstand), battlestation(meester van de grond)

tanks zijn handig tegen voortuigen en mannschappen

recons zijn snel en goed voor een snelle, verrassende aanval

anti-air vehicles zijn extreem goed tegen heli's en vliegtuigen.

artillery is een handig ding voor lange afstanden, maar is erg kwetsbaar.

battlestations zijn langzaam sterk op de grong maar is zo neer vanuit de lucht.

luchtvoertuigen:

T-copter(mannen of voertuigen vervoeren), Bomber(laat bommen vallen), fighter(heel snel met hittezoekende raketten),Gunship(heli met raketten tegen grondeenheden),strato destroyer(veel hittezoekende raketten en vallende bommen, maar achter is zijn zwakke punt.

landen:

De Western Frontier: hiermee speel jij, een leger onder leidig van General Herman,Brigadier Betty en colonel Austin. dit leger is in het groen.

De Toendraanse troepen: In het rood en uit de kou en onder leiding van: Tsar Gorgi, Marsal Nova en Major Nelly. Hiermee kun je strijden in het eerste Bonuslevel.

Xylvania: Een kwaad leger ooit vergaan in de oorlog tegen de Solar Empire. Een nieuw leger komt weer opgang om de wereld te veroveren. Maar in de loop van het spel komt ook het vergane leger weer opgang om te vernietigen. Zij gaan strijden onder leiding van: Kaisar Vlad, Kommander Ubel en Countess Ingrid(zij brengt het oud leger opgang en word hun leider). Met Xylvania speel in het 2e bonus level en het oude leger in het 4e bonus level.

Solar Empire: een leger met hoge technologieën in het wit en onder leiding van Empress Lei-Qo. Zij waren lang geleden in oorlog met Xylvania.

met hen speel je in het 3e bunus level

fouje gemaak en nu staat hij er 3 keer deze miet eigenlijk weg (maar hoe?)

Conclusie en beoordeling

None

een goede game, leuk verhaal en er mag nog wel zo'n game komen. P.S:komt ook, op de wii.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • de muziek, goed denken, de eenheden en het verhaal is helemaal fantastisch
 • Minpunten
 • soms raak je een eenheid kwijt en dan kom je er pas later achter dat hij bezig is met verdrinken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik snap er niets van. Bij bijna elk spel is een klein tikje met de Wii-Mote genoeg om de gewilde beweging uit te voeren en daarvan zou je dan armklachten krijgen?

 • \"In dezelfde maand stelde het Landelijk Platform Recreatiegezondheid in Nederland ook al voor een voorlichtingscampagne te starten over de gevaren van de Wii.\"  I lol'd

 • Het helpt natuurlijk ook niet dat de wiimote zo ergonomisch is ontworpen als een baksteen…….

 • Ik wist vanaf het begin al dat dit apparaat voor problemen ging zorgen.

  En meent die serieus dat iemand eerst een warming-up gaat doen voordat ze met de Wii gaan spelen?

 • En morgen komt de MS controller in het nieuws vanwege klachten :'D  Allemaal netjes afgaan…

 • Ja ik zag het al op het RTL nieuws.

 • Dan vraag ik me toch serieus af hoe de mensen uit Groningen en omstreken op de Wii spelen…  Het gaat hier (blijkbaar) om vooral jonge kinderen. Ik vind het daarom ook de verantwoordelijkheid van de ouders, niet van Nintendo.

 • Haha, wat een grap zeg. Dit is ook een vorm van marketing :)

  Een tennisarm krijgen door Wii Sports te spelen :)

  Zoiets als blaren van guitar hero?  Haha, ik vind het in ieder geval de verantwoordelijk van het product. Als het echt op sporten begint te lijken, maar het wordt neit als zodanig gepresenteerd of verkocht, dan moeten ze eens nadenken over een waarschuwing of de Wii in sportwinkels gaan verkopen ipv de speelgoedzaak. • Morgen: RROD zorgt voor psychische klachten bij fanatieke gamers.

  Weekend: PC-monitoren kunnen je ogen vermoeien als je 48 uur achter elkaar gamed.  Zielig gedoe.


 • dan moet je wel een hele slappe arm hebben

  wel een goeie een 'Wii arm'

 • Kan men dan tegenwoordig nergens meer tegen? Is het dan al zo'n kwelling om een paar uurtjes te gamen? Ze kunnen tegenwoordig ook nergens meer tegen.

 • Zo'n omzin om met je controller als een idioot om je heen te slaan, terwijl als je de beweging klein houd je hetzelfde resultaat hebt.  Vooral het skischans springen op het balance board is krankzinnig, je hoeft echt niet als een idioot te gaan staan als een skispringer. gewoon ff op en neer springen is voldoende. Zitten op de bank en met je hak erop stampen is ook voldoende ;-)

 • De gevaren van de Wii? Het moet niet veel gekker worden. Men stopt met spelen als men pijn krijgt, zo moeilijk lijkt me dat toch niet.

 • een warming-up??!!

  Ik zie het al voor me……

 • en geen warming-up doen.

  Wooo! Dit gaat echt veelstefur! Een warming om met de Wii te spelen!?

 • Slaat echt nergens op

 • Lol, wat gaan we nog allemaal krijgen.

 • Het is maar net hoe je het speelt he.

 • hoeveel heft ninetendo hun betaalt……

  slechte marketing stunt -.-

 • sommige kinderen gaan er gewoon te wild mee om denk ik.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren