1. The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth (PC)

The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth (PC)

Ik weet het, jullie houden niet zo van mijn memberrecensies. Ik wil hie nu eindelijk eens verrandering in brengen! Ik wil met iets origineels komen: een recensie, waarbij we het eerste deel van een game vergelijken met het tweede deel van een game. Deze keer heb ik gekozen voor een vergelijking tussen de games Lord of the Rings: The Battle For Middle-Earth en Lord of the Rings: The Battle for Middle Earth II. Nou, we gaan maar eens kijken wat het resultaat gaat worden van dit waanzinnig, bizarre idee.

Wat is er zo goed en vernieuwend aan LOTR: BFME?

Het eerste deel kwam uit toen Lord of the Rings nog helemaal in was. Iedereen wist wat Lord of the Rings was (zelfs mijn ouders). Ik had me al helemaal op deze game verheugd. Ik kreeg deze game in bezit en ik was er helemaal verliefd op, wat een top game. Het sterke aan de game vond ik de Multiplayer optie, de gameplay, het verhaal van de Singleplayer en dat je kon vechten met alle helden en personages uit de films. Helaas vond ik de game wel een paar minpuntjes hebben.

Wat is er zo goed en vernieuwend aan LOTR: BFME II?

EA nam heel veel risico door nog een game te maken van Lord of the Rings. Lord of the Rings was al helemaal uit toen deze game in de winkels verscheen. Is het EA gelukt om nog een originele en goede LOTR game te maken? Nou en of! De game speelt heel anders dan het eerste deel en er is veel gekeken naar de minpuntjes, die het eerste deel had.

Wat is er vernieuwend aan LOTR: BFME II, ten opzichte van LOTR: BFME?

Niet zo veel eigenlijk, alleen de kleine minpuntjes die je bij LOTR:BFME had. Eén van de grootste minpuntjes was, dat je maar op één plek een basis kon bouwen. Dit heeft EA verranderd in het tweede deel. In het tweede deel kan je nu gewoon overal waar je maar wil een basis bouwen. Er zijn nu 6 rassen i.p.v. 4 rassen. Je had eerst alleen maar de grote legers, dus: Rohan, Gondor, Isengard en Mordor. Het tweede deel is meer gericht op de boeken. De rassen zijn nu: Mensen van het Westen, Elfen, Dwergen, Isengard, Mordor en Aardmannen. Nieuw zijn ook sommige helden, de zeeslagen, helden creëren en het speltype: de strijd om de ring. Nieuwe helden zijn: Glorfindel, Thranduil, Elrond, Haldir, Gloin, Koning Dain, Sharku, Wormtong, Mond van Sauron, De tovenaar Koning, Aardmannen koning, Drogoth, Shelob, Galadriel en Sauron.

De Zeeslagen. – Je kan nu ook zeeslagen voeren. Wanneer je een werf veroverd hebt, kan je schepen gaan bouwen. De Goede en De Kwade kant hebben allebei vier verschillende schepen. Het Goede heeft het Elfen-oorlogschip, het Elfen-bombardeerschip, het Elfen-stormschip en het Elfen-transportschip. Het Kwade heeft het Zwart Kaper-schip, het bombardeerschip, het Doemschip en het transportschip.

Elk schip heeft zijn eigen functie. Bombardeerschepen schieten bommen en transportschepen transporteren weer alleen troepen.

Helden creëren. – Hiermee kan je je eigen helden creëren, waarmee je ook kan spelen. Zo kan je zelf je eigen krachten kiezen, de uitstraling kiezen en kiezen of je held snel loopt, veel energie heeft of bijv. je eigen wapens kiezen. Ik vind dit de leukste toevoeging van het tweede deel.

De strijd om de Ring. – EA nam een risico door nog een LOTR game te maken. Ze moesten daarom wel iets nieuws verzinnen om het spel niet te veel op het eerste deel te laten lijken. Deze speltype is een vorm van Risk. Je moet zo veel mogelijk territorium veroveren. Je kiest je eigen ras en probeert je tegenstander te verslaan, door hun land te veroveren. Het is een tactisch speltype, waarbij je land van je tegenstander moet veroveren, maar je moet je eigen land ook weer verdedigen. Je moet dus aan meerdere dingen denken, als je dit speltype speelt. Dit is een leuke toevoeging, maar ik vind het een beetje onnodig. Als je van dat speltype houdt, moet je maar Risk kopen op de pc of gewoon het bordspel.

Welk deel vind je beter, LOTR: BFME of LOTR: BFME II?

Ik was een grote fan in de tijd dat LOTR: BFME uitkwam. Dit deel heb ik ook meer gespeeld dan het tweede deel. Toch vind ik deel twee beter, omdat bij dit deel de minpuntjes zijn aangepakt. Lord of the Rings was allang geen hype meer, maar het spel mag er toch nog wezen! Ik vind beide delen goed, maar LOTR: BFME II is net iets meer verbeterd en meer uitgewerkt.

Conclusie en beoordeling

None

The Battle for Middle Earth serie is goed gelukt en het zijn goede games. Ik geef het eerste deel een 8-, omdat het spel goed was maar toch veel kleine minpuntjes had. Het tweede deel is goed uitgewerkt door EA en er is veel gedaan aan de minpuntjes. Het tweede deel heeft dus weinig minpuntjes meer, waardoor ik het spel een 9 geeft. We komen hierdoor gemiddeld uit op een 8 ½.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • LOTR: BFME
 • Multiplayer
 • Gameplay
 • LOTR sfeer
 • LOTR: BFME II
 • Singleplayer verhaal
 • Multiplayer
 • Helden Creëren
 • Minpuntjes verbeterd.
 • De Sound
 • LOTR sfeer
 • Minpunten
 • LOTR: BFME
 • Veel minpuntjes
 • Singleplayer is kort
 • LOTR: BFME II
 • Weinig verschil met het eerste deel, behalve dat de minpuntjes veranderd zijn.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren