1. Driv3r

Driv3r

Jaren geleden kwam het bijzondere Driver uit op de PlayStation. Het spel werd ontworpen door Reflections, dat vóór Driver eigenlijk helemaal geen bekende spellen gemaakt heeft. Driver werd een klassieker omdat je ontzettend veel vrijheid had met het rondrijden door de stad, en door de flinke hoeveelheid missies die je moest voltooien, met ook daarin de nodige vrijheid. Hierna maakte Reflections nog Driver 2 op de PlayStation en Stuntman op de PlayStation 2. Een tijd later kwam Grand Theft Auto 3 uit op diezelfde spelcomputer. Veel mensen waren van mening dat GTA 3 een soort Driver was, maar met als grootste verschil dat je in Grand Theft Auto veel meer bewgingsvrijheid had. Nu is er Driv3r en heeft diezelfde bewegingsvrijheid doorgevoerd. Je kunt door de hele stad rondlopen, je kunt voertuigen van anderen afpakken en je kunt je dus ook uren vermaken met alleen maar het rondrijden door de stad.

Driv3r vertelt het verhaal van de politieagent Tanner. In het beginfilmpje zien we Tanner in een Turks ziekenhuis waar hij terecht is gekomen na een schietpartij. Hierna gaat het filmpje zes maanden terug in de tijd, naar Miami, en hier begint het gedeelde waar je zelf invloed op hebt. Je zult in Driv3r dus al spelende ontdekken hoe Tanner zes maanden later in het ziekenhuis terechtkomt. In de voorgaande Driver spellen was Tanner vooral nog een chauffeur, maar in Driv3r zal Tanner alles doen om zijn doel te bereiken. Dat betekent dus niet alleen mensen rondrijden door de stad, maar ook winkels overhoop halen, mensen bedreigen en vermoorden en ontsnappen uit allerlei penibele situaties.

Om dit allemaal voor elkaar te krijgen zal Tanner zijn weg moeten vinden in Miami, Nice en Istanbul. Deze steden zijn erg mooi en realistisch weergegeven, hoewel ze in sommige gevallen qua infrastructuur erg op elkaar lijken. Helaas hebben de makers wel iets op moeten geven in ruil voor de mooie beelden, want als het erg druk wordt op bepaalde stukken heb je nogal vaak last van een kleine verlaging van de framerate. Het moet gezegd worden dat Driv3r er visueel goed uitziet, maar de steden lijken qua lay-out erg op elkaar en je hebt te vaak last van een framedrop.

Naast de Undercover optie zijn er nog een paar andere opties waar je je mee kunt vermaken. In “Take A Ride” kan je doen wat je wil. Je kunt met verschillende voertuigen de stad gaan verkennen (per boot, auto of motor) en je kan tussendoor nog andere auto’s stelen en de politie uit gaan dagen. In “Driving Games” heb je verschillende dingen die je kan doen. Je kunt een andere auto achterna gaan zitten om hem zo snel mogelijk kapot te maken. Je kunt proberen de politie zo snel mogelijk kwijt te raken of je kunt proberen een met pylonnen afgezet parcours zo snel mogelijk proberen af te werken. Dit alles kan op verschillende parcoursen en in verschillende steden, dus Reflections heeft weldegelijk aandacht besteed aan verschillende speelopties buiten de Undercover optie om.

Je kunt letterlijk elk stuk uit het spel opnemen. Als je tijdens het spelen een mooie actie maakt of als je de politie op een spectaculaire manier van je af weet te schudden, kan je dat opnemen en opslaan. Op de Xbox ondersteunt Driv3r de Xbox Live optie. Helaas kan je niet met meerdere spelers in een stad rondrijden of elkaar achtervolgen, maar je kan wel de stukjes die je opgenomen hebt insturen zodat andere Driv3rs via Xbox Live jouw opgenomen filmpje kunnen zien.

Conclusie en beoordeling

Het gevoel wat ik aan deze game overhield, was dat ik een spel speelde dat ontzettend uitgebreid is, maar dat je erg je best moet doen om het onderste uit de kan te halen. Eén van de grote punten van kritiek is toch wel dat de Undercover optie uiteindelijk te lineair is. De missies zelf zijn soms erg uitgebreid en leuk om te spelen, maar zodra je een missie uitgespeeld hebt moet je direct door naar de andere. Je hebt hier dus verder geen inspraak in, waar je bij Grand Theft Auto dus wel alle vrijheid hebt.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Take a Ride optie
 • Meerdere interessante spelopties
 • Minpunten
 • Te vaak last van framedrops
 • Undercover optie te lineair

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Toen ik hoorde dat ie niet op de cube kwam was het wel jammer maar toen kwamen allemaal slechte indrukken van de game.

  Misschien als ze nog ff zouden finetunen….. te laat

 • Ik hoorde ook dat hij nogal vaak vast liep… Hadden ze ook nog wel wat tijd aan mogen besteden…

 • volgens mij ook….volgens mij zijn mensen alleen teleurgesteld omdat het niet is wat men verwachte…

 • best mooi spel qua de grapischs enzow… maar je raakt er snel op uit gekeken… :(

 • Trust me, hij is echt slecht. Kut camera etc. , daarnaast is de Politie soms ook helderziend :S en us de besturing echt slecht.

 • fuck driver. gimme gta. heb driver nooit wat gevonden. gta daarentegen zeer zeker wel.

 • weer een stomme hype

 • Goede review.

 • Toen ik het spel voor het eerst speelde vond ik het er zwaar lelijk uit zien en voelde het ook niet lekker aan. Ik speel het nu wat langer en ben nog steeds van mening dat het grafisch niet zo mooi is, maar dat de missies opzich best leuk zijn. Het is gewoon zo dat iedereen er meer van verwacht had denk ik. Maar als ik soms zie hoe dingen zijn uitgewerkt, dat zwemmen bijvoorbeeld, dat is echt triest. 6 had meer op z'n plaats geweest naar mijn idee.

 • ik ben het met MagicMark eens een 6 is een mooi cijfer voor DRIV3R

 • Een spel als dit moet grafisch natuurlijk wel wat inleveren, je krijgt daar behoorlijk wat vrijheid voor terug.  Driv3r is voor mij helaas niets meer dan een huurgame. Ben een van die mensen die er veel van verwacht had. :(

 • best een nice game eigenlijk :) speeld althans lekker driver style

 • Ach de Undercover optie was in Driver 1 en 2 ook niet geweldig. Het wat ik nou echt super vond aan Driver was Take A Ride en die is weer van de partij, dus dat is mooi.  Ik vind een 7 ook een mooi cijfer =]

 • dit is duidelijk: dit cijfer is niet juist  insidegamer was te enthousiast in de previews dat ze zich nu dom voelen om het spel af te kraken in de review….

 • @ Anakin

  Dus omdat jij het een slecht spel vind is het cijfer niet juist. De review is een mening van een persoon, hij vind het dus een 7 waard, jij niet en ik vind het een 8 waard.

 • Wat een bullshit Anakin… Deze recensie is door iemand geschreven die niks met de impressies te maken had.  Let wel op dat de Xbox versie hier is getest, schijnt dat die net wat minder bugs heeft als de PS2 versie…

 • Daar heb je een punt, Glutinous. Maar wees eerlijk, het spel is gewoon nog niet af, er zitten nog te veel bugs in. Op zich is het een goed spel, als het beter uitgewerkt zou zijn. Een 6 vind ik iets te laag, en een 7 weer te hoog, voor mij is deze game een magere 6.5 waard.

  Deze game wordt weer heel snel vergeten met de komst van San Andreas, gelukkig maar, want Atari mag zich best schamen.

 • anakin wat een onzin….  7 is een mooi cijfer, jammer dat het spel niet is geworden wat het kon worden..

 • @ glutinous ik ben het helemaal mat je eens ik vind het spel

  ook zeker wel een 8 waard en je kan hem lekker blijven spelen

  totdat we eind van dit jaar gta sa kunnen spelen. Ik heb hem net gekocht en ik kan hem iedereen ten zeerste aan bevelen alleen moet

  je hem gewoon niet vergelijken met gta want dat is het gewoonweg niet.

 • Nee, idd. Driv3r is gewoon een Driver, niks GTA ofzo. Vind de vergelijking ook een beetje ver gaan, want de spellen verschillen totaal van elkaar.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren