1. Full Auto (X360)

Full Auto (X360)

Aan racespellen geen gebrek op de Xbox 360. En ook het vrij onbekende Pseudo Interactive waagt zijn kans met Full Auto. Een combinatie van arcade racen en wapens. Je moet het spel hard spelen wil je als eerste over de finish komen. Is Full Auto een smakelijke cocktail of een mix met een vies nasmaakje?

Cocktail!

Zo kan je de wagens steeds uitrusten met twee verschillende wapens. Je start met gewone machinegeweren maar door goed te presteren in de hoofdmode kan je nieuwe wapensets vrijspelen zoals shotguns, granaten en meer. Die je dan weer naar hartelust kan gebruiken op de tegenstanders in de vele races. De verschillende racevormen heb je wel al eens een keer gezien, circuit is de bekendste vorm van racen waarin je een aantal rondjes moet afleggen. Verder heb je nog Point-To-Point waarin je een afstand moet afleggen van A naar B, Lap Knockout waar de laatst geplaatste na elke ronde genadeloos uit de race moet. Voor Need for Speed fans is dit allemaal heel bekend. Ook Down-And-Back is het vermelden waart , zo is het hier de bedoeling om naar een bepaald punt te rijden, eens je daar bent moet je rechtsomkeer maken zodat je hetzelfde circuit nog een keer doet in de andere richting. En dan kan je meteen genieten van alle schade die jij hebt aangericht. Het is de bedoeling om in elke race een Full Auto waardering te krijgen. Hiervoor moet je goud pakken en dat doe je door het juiste aantal wreckpoints te verzamelen en natuurlijk als eerste te eindigen. Ondanks dit is het toch al vrij snel een saaie bedoeling en als je de vergelijking gaat maken met Burnout bijvoorbeeld dan merk je ook meteen op dat dit spel heel wat minder races heeft om af te werken wat natuurlijk meteen te koste gaat van de speelduur.

Prince of Persia Auto

Tijdens het racen probeer je zoveel mogelijk tegenstanders te vernietigen. Maar zij laten jou ook niet met rust en proberen je ook zoveel mogelijk te belagen met alle wapens die ze tot hun beschikking hebben. Wanneer ze jou vernietigen op een slecht moment of wanneer je een foutje maakt kan je meteen een erg originele toevoeging in racegames gebruiken. Zo kan je net als in Prince of Persia de tijd terugspoelen en zo kan je die ene raket ontwijken of die ene paal vermijden waar je net nutteloos een aantal seconden aan had verloren. Naast de unwreck-meter heb je ook een boostmetertje dat zich vult wanneer jij met een mooie drift door de bocht gaat. Wanneer de meter vol is kan je met een druk op de knop een handige snelheidsboost activeren.

Explosief Racen

Ook deze toevoegingen kunnen het racen niet echt boeiend maken. Reken daar ook nog is bij dat het spel regelmatig last heeft van framedrops wanneer er enorm veel actie op je scherm te zien is. Actie is er zeker, zo race je constant tussen de ontploffingen door, vallen er brokstukken op de weg , sloop je de auto‘s van je tegenstanders en ga zo maar door. De framedrops brengen de single player naar een nog lager niveau en dan kan je wel stellen dat we hier niet met een nieuwe Burnout te maken hebben. Ook het snelheidsgevoel uit Burnout is in deze game niet aanwezig.

Xbox Live

De online optie is vrijwel hetzelfde als de single player ervaring alleen dat je hier te maken hebt met tegenstanders van vlees en bloed en dat geeft meestal een mooiere strijd maar ook online zijn de nodige problemen aanwezig. Zo zakt de framerate ook in online wedstrijden regelmatig in en ook het fenomeen lag is in vele wedstrijden aanwezig. Ondanks deze problemen blijft Full Auto het leukste in multiplayer. Naast de Live mogelijkheden kan je ook in splitscreen tegen je vrienden racen maar ook dat is niet zonder problemen. Zo is het soms te onoverzichtelijk door de vele explosies en meestal duurt het niet lang voor je iets anders gaat proberen. Ze hadden veel meer mogelijkheden met deze vorm van racen maar die hebben ze niet benut en dat is jammer. Want bijvoorbeeld een deathmatch mode in een arena had heel leuk kunnen zijn.

Genot voor ogen en oren?

Grafisch ziet Full Auto er aardig uit maar dat echte next-gen gevoel is zelden te zien. Op sommige momenten zit je met je mond open naar je scherm te staren. Vooral de explosies zien er goed uit maar op andere momenten heb je helemaal niet het gevoel dat je op de nieuwste console aan het spelen bent. De auto’s zien er best goed uit maar als je dit alles gaat vergelijken met PGR3 dan weet je genoeg. Grafisch is dit één van de minst indrukwekkende titels voor de 360, het kon allemaal net wat beter en dat kan je eigenlijk van het hele spel zeggen. Ook de geluidseffecten en muziek zijn nergens indrukwekkend te noemen.

Magere Ontploffing

Full Auto is duidelijk de minst goede racegame die je kan verkrijgen op de Xbox 360. Een single player die je snel beu bent en ook de framerate die regelmatig inzakt zorgt voor heel wat problemen. In de multiplayer is het allemaal net wat leuker maar ook hier zijn de nodige problemen aanwezig waardoor je ook deze mode niet echt lang zult spelen. Ook grafisch zijn er mooiere titels te vinden op de 360 en dan kan je meteen stellen dat deze Full Auto een ideaal spel is om een dagje te huren. Kopen kan ik zeker afraden want met dat geld kan je veel betere spellen kopen.

Conclusie en beoordeling

Er zijn heel wat betere titels te vinden voor de 360. Laat deze game maar lekker in de rekken liggen. Ben jij echter een racefan dan kan je dit spel natuurlijk altijd een keertje huren want daar is het spel echt ideaal voor.
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Unwreck
 • Explosies zijn best mooi
 • Multiplayer is een leuke extra
 • Minpunten
 • Snel saai
 • Framerate
 • Geluid
 • Regelmatig Lag op Xbox Live

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ze kunnen beter het D-pad aanpakken. Die werkt niet al te soepel als je t mij vraagt..

 • Leuk voor de 360 bezitters.

 • Idd leuk voor de 360 bezitters, geef mij maar gewoon dualshock controllers :)

 • @Kratos87  het d-pad hebben ze al aangepast op de controllers die nu in de winkels liggen zit een verbeterd D-pad.  @on-topic  Met de analoge sticks heb ik geen probleem dus ik snap niet dat ze die willen gaan veranderen  Sony moet met nieuwe analoge sticks komen niet microsoft


 • super lijp :D ik verhuug me erop

 • Microsoft weet dus dat hun \"casual-games\" project heeft gefaalt, en gaat zich weer richten op ons, de gamers! Jipeeee!

 • @metroid: die is nog steeds slecht.

 • zeker omdat street fighter 4 niet te spelen is met die controller

 • positie van d-pad is vooral een probleem, de analoge stick vind ik beter werken dan op mijn ps3

 • dat is wel beter want ik vond de D-pad soms echt iritant… dacht eerst dat het aan me eige controller lach:P

 • Geen problemen met eender welke controller hier.

 • Kan wel leuk worden.

 • laten ze eerst wat aan de gehele vorm doen, dat ding ligt toch niet in je hand

 • Me analoog stick is toevallig niet zo soepel meer, kan ik hiermee mooi vervangen : )

 • Hopelijk doen ze wat aan het slijte rond de stickjes ik heb elke keer wit stof aan me stickjes :(

 • @Thiarrow

  WHAAAAT?!! Volgens mij heb je nog nooit een xbox 360 controller vast gehad want dat de 360 controller is super fijn.

 • Zo'n nauwkeurige rechter analoge stick komt heel goed van pas bij online shooters, maar zal de prijs er ook aan meewerken?

 • het d pad verbeteren, en de connectie voor de headset. Dat zijn volgens mij de grootste ergernissen.

 • Het d-pad kan stukken beter op de huidige controller in ieder geval.

 • nou de D-pad is nog steeds niet gefixed ik had zo green pad gehaald en d-pad is nog steeds f#$% up het is allemaal gimick zo dat strx iedereen naar de winkel rent om een nieuwe joypad tekopen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren