1. Animal Crossing: Wild World (NDS)

Animal Crossing: Wild World (NDS)

Na een ongelooflijk succes van Animal Crossing op de Gamecube kon je natuurlijk verwachten dat daar een vervolg versie op zou komen, dat is Animal Crossing: Wild World voor de DS. Wellicht weer een knaller van Nintendo?

Geen doel!

Deze Animal Crossing heeft geen doel wat sommige mensen vervelend vinden. Maar de echte Animal Crossing kenners vinden het dan helemaal niet erg dat er geen doel in zit. In het spel wordt je gevraagd als hulpje voor allerlei soort klussen zoals brieven rondbrengen pakjes ophalen en dingen bezorgen. Echter had ik liever wel wat meer uitdaging gezien. En natuurlijk doe je het niet voor niets, voor alles wat je voor een bewoner doet krijg je iets, zoals: vloerbedekking, behang, interieur, meubels, maar ook...

...Geld!!

Geld moet je gebruiken om meubels van te betalen, planten mee te kopen, gereedschappen mee te kopen zoals: slingshot, schep, vangnet, hengel en gieter, maar dat niet alleen hiermee moet je ook je huur afbetalen die je voor het huis gebruikt want een huis krijg je ook niet voor niks!! De munt eenheid zijn Bells deze eenheid werd ook al gebruikt bij eerdere versies van Animal Crossing. Je kunt geld verdienen door vissen te vangen en te verkopen, hetzelfde geld voor insecten, je kan ook schelpen oprapen bij het strand en fruit uit bomen schudden. Je kan ook geld uit een lege boom schudden (niet alle lege bomen bevatten geld).

Gereedschappen...

In het spel zitten allemaal verschillende soorten gereedschappen die allemaal voor verschillende doeleinden bedoeld zijn!! In het spel zit o.a.: een hengel om allemaal verschillende soorten exotische vissen te vangen, een vangnet om kleine en grote insecten te vangen zoals vlinders, een slingshot (katapult) om vliegende pakjes die aan een ballon hangen neer te halen!, een schep om voorwerpen te begraven of op te graven, en een gieter om de plantjes water te geven of bomen te kweken.

WI-FI buren!!

Door de draadloze internet mogelijkheden van de DS is het mogelijk om iemand anders zijn dorp te bezoeken. Als je een vriend op school hebt kan je rechtstreeks verbinding maken met 2 DS’en maar als je een vriend in Rusland hebt kan je via het “WI-FI”netwerk elkaar bezoeken. Alleen moet je wel elkaars “friend-code” hebben, dit is een speciale code die maar een persoon kan hebben, je pikt elkaar makkelijk tussen alle andere DS’en uit, wat ikzelf wel heel erg handig vind. Anders zit je zo bij een vreemdeling in het dorp!

Museum in je dorp

In elk dorp staat een museum. Als je het museum binnenkomt word je warm onthaald door een vriendelijke uil genaamd: Blathers, deze uil geeft je informatie over alles wat je aan informatie moet weten. Hij zegt ook dat hij alleen tijd heeft gehad om dit mooie museum te bouwen maar nog geen tijd heeft gehad om de dieren, schilderijen, en fossielen erin te stoppen. Jouw wordt gevraagd om dat te doen. Zo kan je fossielen opgraven, vissen vangen, insecten vangen, en schilderijen kopen. Van de schilderijen moet je eerst maar eens afwachten of het echt is want je koopt namelijk ook wel eens een neppe!

Gameplay

Het spel zelf speelt eigenlijk best lekker vind ik zelf, het is makkelijk om je poppetje alle gewenste richtingen op te sturen. De teksten zijn ook niet al te moeilijk engels. Het vissen vangen gaat op zich best makkelijk je ziet een schim van een vis onder water en probeert je dobber voor zijn neus te gooien zodat hij het ziet, het is alleen wel een kwestie van op tijd je dobber binnenhalen!! Het vangnet bedienen is ook een fluitje van een cent als je een insect ziet vliegen of zitten loop je er langzaam op af en druk je op de knop en………hopakee weer een insect erbij!! De slingshot bedienen eist immers wel enige ervaring want jij loopt op het onderste scherm maar het pakje vliegt door de lucht op het bovenste scherm, je moet zelf een beetje voelen wanneer je denkt dat je recht onder het pakje staat en dan BANG, schiet je! Je moet het alleen wel op tijd doen want anders vliegt het pakje weg en kan je weer opnieuw beginnen met richten. Nou de bloemetjes water geven is echt het moeilijkst! Grapje!! Dat is gewoon een kwestie van bij de bloem gaan staan en de knop indrukken.

.... En zie ik er goed uit vandaag?

De graphics zijn voor de NDS zeker niet onder de maat, alles in het gehele spel ziet er wonderbaarlijk mooi uit!

Het figuurtje dat je bent ziet er ook goed. Je kan je poppetje aankleden met leuke kleren, petjes op doen, brillen dragen, en bloemen op je hoofd zetten. De personages die in je dorp wonen zijn perfect gedetailleerd je ziet al vanaf een flink afstandje wie of wat hij/zij is!

Hé K.K. hebbie nog een liedje?!

Het geluid is van hoge kwaliteit en dat komt mede door de 2 surround-sound speakertjes van de DS zelf. Maar vooralsnog is de muziek ook niet missen in het spel. Op verschillende tijdstippen hoor je verschillende muziek, ook zijn er in het spel liedjes gemaakt die je zelf kan hebben, deze kan je op je radio afspelen, tenminste… als je een radio in huis hebt!! De muziekjes hebben allemaal hetzelfde voorzetsel gekregen namelijk: “K.K.” omdat ze “zogenaamd” door een hondje in het spel zijn gemaakt, genaamd: “K.K. slider”.

Conclusie en beoordeling

None

De gameplay, de graphics en de sound werken goed met elkaar samen en creëren zo een fantastisch spel!! Er zit dan wel geen doel in het spel maar dat maakt mij niet zoveel uit want het blijft altijd wel leuk, toch had ik liever ietsje meer uitdaging gezien. Het spel heeft leuke personages die in je dorp kunnen wonen en die hebben allemaal hun eigen karakter!! dat is er zo leuk aan, ze vinden verschillende dingen leuk en praten ook over verschillende dingen!! Het WI-FI gedeelte van het spel is best wel leuk, maar het is wel jammer dat je echt een vriend nodig hebt om mee te spelen. Maar verder vind ik het een fantastische game en ik kan hem jou ook aanraden!!
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Alle gereedschappen en accessoires;
  • Gameplay;
  • Muziek en graphics.
  • Minpunten
  • Toch mist enkele uitdaging.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren