1. The Getaway: Black Monday

The Getaway: Black Monday

Na een succesvol eerste deel komt Sony dit jaar nog met het vervolg op The Getaway. In The Getaway: Black Monday staat heel Londen weer op zijn kop. Ontwikkelaar Team Soho haalt met dit exclusieve PlayStation 2 spel opnieuw alles uit de kast. Op de afgelopen E3 beurs namen wij dit vervolg eens goed onder handen.

The Getaway werd, voor het spel uitkwam, enorm gehyped door Sony en sommige media. De eerste screenshots van The Getaway zagen er adembenemend uit. Al gauw zagen we in dat dit geen beelden vanuit het spel zelf waren, de latere screenshots zagen er namelijk veel minder uit dan de eerste. Daarnaast duurde het ontzettend lang voordat het spel eindelijk in de schappen lag. Wat begon als een PSone spel werd uiteindelijk een PlayStation 2 spel met aardig wat mankementen. Dankzij de enorme marketing van Sony werd The Getaway toch een enorm succes. Het is daarom helemaal niet vreemd te noemen dat ontwikkelaar Team Soho nu met een vervolg komt. Met The Getaway: Black Monday hoopt Team Soho te laten zien dat ze echt wel spellen kunnen maken. En wat we op de E3 beurs te zien kregen, zag er allemaal zeer aardig uit.

In dit tweede deel speelt ook de wereldstad Londen weer een belangrijke hoofdrol. Net als in het eerste deel kun je weer door vele vierkante kilometers van deze stad rijden en lopen. Daarnaast wordt er in dit tweede deel ook extra aandacht geschonken aan de binnenlocaties. Zo kwamen we in de E3 demo terecht in een echte Engelse bar. De gehele bar zag er erg sfeervol uit en ook de textures en lichteffecten waren zeer goed te noemen. Naast deze bar kom je onder andere ook terecht bij de metro en de rivier de Thames.

Maar waar gaat dit tweede deel nu precies over? In de eerste plaats heeft het niets te maken met het vorige deel. Mocht je het eerste deel dus niet gespeeld hebben, geen nood, je kunt zonder problemen aan Black Monday beginnen. Waar je in het eerste deel te maken kreeg met twee speelbare personages, zijn dat er in Black Monday maar liefst drie. Je bekijkt de verhaallijn door de ogen van deze drie personages, genaamd Eddie, Mitch en Sam. Je bekijkt het spel dus vanuit drie perspectieven en langzamerhand wordt duidelijk waar het verhaal nu precies om draait.

Ook Black Monday kent weer een groot aantal missies, in dit geval zijn het er 22. De variatie tussen de verschillende missies zal weer erg groot zijn. In één van de speelbare missies op de E3 moest je bijvoorbeeld als agent een crimineel achtervolgen, niet via een auto maar via het dak. Al springend en rennend moest je achter deze crimineel aanrennen en dit werd allemaal erg filmisch in beeld gebracht. In Black Monday hebben de verschillende speelbare personages weer hun eigen speciale vaardigheden. Zo is één van de personages een echte vechterbaas en kan deze zeer goed vechten. Dit kwam in de missie in de bar erg goed van pas. Ook kun je als speler gebruik maken van verschillende voorwerpen die her en der verspreid liggen.

The Getaway: Black Monday is een enorme verbetering ten opzichte van het eerste deel. De unieke spelelementen uit het eerste deel zijn weer meegenomen, denk hierbij aan het niet gebruiken van levensmeters enzovoort, en daarnaast zijn de problemen die het in het eerste deel had, weggewerkt. Denk hierbij aan de soms erg moeilijke en irritante missies. Team Soho legt op dit moment de laatste hand aan het spel en nog voor het einde van het jaar zal het uiteindelijke product in de winkels liggen. Van wat wij op de E3 gezien hebben kan Black Monday zeker een interessante titel worden, maar waarschijnlijk krijgt Black Monday het wel moeilijk tegen de nieuwe Grand Theft Auto dat ook exclusief voor de PlayStation 2 zal verschijnen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • ziet er strak uit jammer dat ie alleen voor de ps2 komt, laat ik nou geen ps2 hebben:'(

 • @ da_fixer dit kan de ps2 makkelijk aan hoor!

  ik denk dat ik deze wel ga kopen.

 • ik heb deel 1 en die vond ik redelijk ik hoop dat dit deel beter wordt.

  :)

 • Ik vond de besturing van deel 1 zo ongelofelijk kut, ik hoop dat ze daar iets aan gedaan hebben. Weet iemand hier misschien antwoord op?

 • mwah, ik heb het ff gespeeld in LA, en besturing was weinig aan veranderd, camera deed nog steeds kut soms. maar de versie daar was nog verre van af, zo zat ik op gegeven moment op een motor, kwam er een 'motor' naast me rijden, althans, je zag het character zitten, de motor zelf was onzichtbaar :P

 • ik vind het er niet zo heel cool uitzien, vond deel 1 redelijk, maar een vervolg erop zie ik niet zitten

 • Deel 1 was wel aardig, geen topper maar wel vermakelijk. Ik hoop dat dit tweede deel het eerste weet te overtreffen.

 • deel 1 had wel een vet sfeertje beetje net als in die engelse films snatch en lock stock enzo

 • Ik ga deze game denk ik niet kopen, want er komen in november zoveel dope games uit en dit is niet de absolute top. GTA SA, HALO2, en Half Life 2 ga ik eers halen en dan kijk ik hoeveel geld ik nog over heb.

 • Ja idd.

 • Ik had t eerste deel ook gespeeld en vond het een topgame, prachtig verhaal en een grappig einde. Ben dol op dit soort spellen , lekker geweldadig, voordeel als je al jaren op je zelf woont. Kan niet wachten op Gta san adreaz en the getaway 2.

 • vet spel…ik wete niet op deze beter word dan deel 1…mar goed word ie zeker

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren