1. The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth II (X360)

The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth II (X360)

Lord of the Rings is een immense trilogie. Over de hele wereld kent men deze trilogie en dat is niet zo gek ook. Lord of the rings heeft een goed verhaal, met daarin de juiste elementen van drama en actie verwerkt. In Lord of the Rings gaat het voor een grootst gedeelte over de “Battle for Middle Earth” en daarom ga ik vandaag het spel Lord of the Rings: The Battle for Middle Earth II recenseren. Eerder kwam er al een Lord of the Rings: The Battle for Middle earth uit op de pc, dit keer kunnen ook Xbox 360 houders genieten van een sterk staaltje gevechten op Middle Earth. Werkt dit wel op een console? Dat was mijn grootste vraag toen ik het spel kocht en daar zullen wij in mijn recensie uitgebreid op terug komen.

In de single player kun je kiezen uit drie opties, Skirmish, Good Campain en Evil campain. Bij de Good Campain ga je met de elven en dwergen de strijd aan tegen het slechte leger van Sauron. Elke keer moet je een basis zien te bouwen en met die basis een leger zien te creëren. Gelukkig zit er vrij veel variatie in de gebieden waardoor het nooit hetzelfde is. Met de Good campain zit je de ene keer in een grot, waar je een enorme draak moet verslaan. De andere keer speel je in een prachtig haventje om via de haven boten te bouwen en over zee aan te vallen. Dit maakt de gevechten des te beter. Het leuke is dan ook dat je in kunt zoomen en daardoor de gevechten van dichtbij kunt volgen. Het is gewoon super vet!

Slimdavy: Wat is er dan vet? Ik zie niet meer dan enkele debiele poppetjes die op elkaar hakken op een idiote manier. De actie is uber debiel, het ziet er niet uit en het is gewoon één en al saai gedoe. Je maakt dit, je doet dat. Ik heb het allemaal al eerder gezien en het boeit me na al die jaren nog steeds geen ene flikker.

Tjah, je moet stategisch spelen en niet zo negatief naar de grafische kracht kijken, want er is nogal veel kracht nodig om qua in en uitzoomen de juiste graphics te creëren. Dat kan nou eenmaal niet zo makkelijk.

Slimdavy: Wat versta jij onder strategisch dan? Ik bekijk het niet negatief. Het spel straalt gewoon één en al lelijkheid uit. Dat is een feit

Jij bent gek dat komt gewoon, omdat je niet van het genre houd.

Slimdavy: Dat klopt, het genre heeft mij nooit kunnen boeien maar op aanraden van jou ging ik het spel toch testen. Wat een miskoop. Al bij de tutorial vond ik er niets aan, die tutorial leert je de basis en dat is voor een rts leek als mij wel nodig. In ieder geval ging ik even later met het echte spel van start, om na 1 minuut het schijfje als frisbee te gebruiken.

Dat is dus jou probleem, tijdens mijn heerlijke potje Orcs afslachten, werd ik door jou gestoord. Jij beweerde na 1 minuut spelen al dat het om een duidelijke miskoop ging en dat jij met het schijfje aan het frisbeen was. Ben je gek ofzo? Omdat je niet van het genre houdt probeer je deze game meteen af te kraken, amateur, je kunt niet eens frisbeen!

Slimdavy: De graphics zijn lelijk en helemaal niet in een next gen vakje te plaatsen.. zelfs men antieke snes kan nog betere graphics op mijn scherm toveren, maar ik wil niet altijd negatief zijn. Uit de kleine speelsessie kon ik duidelijk stellen dat de besturing voor het eerst goed is uitgewerkt op een console rts.

Helaas wil ik actie, grote gevechten waar ik de held mag zijn en niet zo één of ander stom spel waar ik een groepje klote soldaten moet leiden naar een andere plek waar ze wat orcs in elkaar slaan, het is gewoon nep

Actie, grote gevechten, waarbij jij de held mag zijn. Jij bent de held die een immens leger bestuurd. Jij hebt de macht in handen, jij kunt alles doen wat god ooit verboden heeft

Slimdavy: Ik ben geen held die een leger bestuurd, mijn personage zit niet in de actie. Ik klik maar wat op het scherm en bekijk het allemaal van een topdown view.. als ik de zoom functie gebruik zie ik ook nog eens duidelijk dat we hier te maken hebben met een B titel. Het feit dat we het hier hebben over een vervolg wil ook zeggen dat er genoeg gekken op de wereld zijn zoals jou die deze game wel leuk vinden.

Je bestuurd bij deze game meer dan 1 held, je bestuurd gewoon één heel leger

dat is gewoon super tof. Je bent gewoon een Generaal die vanuit zijn post alle soldaten bepaalde richtingen op stuurt en zo de tegenstander uitschakelt. Alleen nu met een jasje van Lord of the Rings vetter kan toch niet

Slimdavy: Haha. Je zegt het zelf. Het is oude gameplay enkel in een jasje van één van de meest neppen licenties ooit

Laten we naar de sound gaan Slimdavy. Ik vind de sound persoonlijn heel vet. De officiële Lord of the Rings deuntjes komen er in voor. De gevechts geluiden klinken net als gevechten met echte zwaarden, elke hero heeft zijn eigen krachten en spreken die ook uit met hun eigen stem. De sound van het spel zit goed in elkaar.

Slimdavy: Hier moet ik je volledig gelijk geven, het geluid is goed gedaan en past perfect bij het hele Lord of the Rings sfeertje. Geluid is belangrijk maar het mag natuurlijk niet de overmacht nemen op de gameplay. Want je koopt nog steeds een game voor de gameplay en niet voor het geluid. Dan kan ik beter een soundtrack kopen, dan heb je ook de prachtige sound en moet ik nog minder betalen ook.

Op de pc ben ik als een rts fan wel gewend om online te gamen, maar op een console voelt dat toch anders. Na wat geoefend te hebben met de singel player ben ik maar meteen begonnen met een potje unranked gamen. Je hebt online namelijk twee soorten, ranked en unranked, wat uiteraard voor zich spreekt. Om nog even dieper de details in te kruipen heb je bij beide soorten vijf modes die je kunt doen. Zo heb je King of the hill, waarbij je een stuk land bezet moet houden of gewoon versus waarbij je het tegen elkaar opneemt zoals je dat vroeger bij Age of Empires ook deed. Online zit dit spel dus ook goed in elkaar, helaas hebben we wel te maken met EA servers, die mij soms mateloos irriteren. Soms kun je namelijk niet connecten en dan ligt het dus aan die irritante Ea servers die er uitliggen, dan kun je online gewoon helemaal niks. Dat is heel jammer. Al met al is online gewoon super tof!

Slimdavy:Een goede online optie is natuurlijk altijd leuk. Zelfs als een spel mij totaal niet kan boeien, echte tegenstanders kunnen toch net dat andere gevoel geven. EA zorgt voor genoeg afwisseling door de nodige variatie . Modes die ik ken uit de wereld van shooters en dus ook mijn voorkeur krijgen in dat genre. Maar EA doet hier toch goede zaken voor diegene die niet genoeg krijgen en hun krachten online willen meten. Het verbinden met de servers wil af en toe niet echt lukken maar ondanks dat is dit duidelijk een meerwaarde voor de fans van het spel. Ik ben er helemaal niet goed in en ook de onlinemode laat ik vrij snel links liggen.

Slimdavy’s Conlclusie

Ik heb het niet zo voor RTS spellen en al helemaal niet voor het hele Lord of the Rings sfeertje. Dat is wel duidelijk. Daarom laat ik dit spel maar stof verzamelen in de kast. Maar ik kan moeilijk ontkennen dat EA zorgt voor een degelijke afwerking. Vooral de besturing is top en maakt duidelijk dat dit genre zeker tot zijn recht komt op een console waardoor de fans onder ons nog heel wat titels mogen verwachten in de toekomst. Echte fans kunnen deze titel ook blind aanschaffen. Ben jij echter iemand zoals ik, neem dan niet dezelfde beslissing. Uit nieuwsgierigheid ging ik deze game ook is proberen en het is een dikke tegenvaller.

Slimdavy's Cijfer: 6+

Pluspunten:

-Online

-Besturing

-Geluid

Minpunten:

-Grafisch niet in orde

-Gevechten zien er gewoon beroerd uit

-Kan een rts leek als mij niet echt overhalen om rts games wel te gaan spelen

Dutch Blackr’s conclusie en plus- en minpunten staan op de normale plaats

Conclusie en beoordeling

Hoewel Slimdavy beweerd dat Lord of the Rings: The Battle for Middle Earth II een niet al te sterk spel is, vermaak ik mij toch zeer met dit spel. Grafisch is het gewoon goed, want het is een rts en bij een rts gaat het vooral om het aanzicht van gebouwen en kastelen. En die zien er in dit spel werkelijk fantastisch uit. Slimdavy en ik zijn het beide eens dat EA een knap staaltje werk heeft neergezet qua besturing. Er is werkelijk geen moment dat ik me erger aan de besturing en daarom heeft deze game vanaf nu een voorbeeld functie voor opkomende rts games op consoles. Zo kun je heel makkelijk een paar groepen soldaten selecteren en gebouwen bouwen. Online steekt ook alles goed in elkaar en het werkt gewoon allemaal!
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Online opties
  • Sound
  • Besturing
  • Teams Goed gebalanceerd
  • Minpunten
  • Ea Servers
  • Grafisch niet verpletterend

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren