1. American McGee's Alice (PC)

American McGee's Alice (PC)

Het is laat, je stapt langzaam je bed in en valt vervolgens als een blok in slaap. Je droomt over een wereld die al je fantasieën te boven gaan. een wereld vol met vrolijkheden en vrienden die variëren van een pratende kat tot een konijn met een zakhorloge. Alles is vredig en ontspannen...

Todat er een geluid van kapot vallend glas klinkt. Je schrikt wakker en ziet dat de kat een nog brandende olielamp heeft omver heeft laten vallen. Vervolgens zie je het tapijt verschroeien en de vlammen steeds hoger op wakkeren. Uit paniek ren je de kamer uit en stopt niet totdat je de buitendeur hebt geopend en met je neus de koele avond lucht inademd.

Plots hoor je het geschreeuw van je ouders uit het huis klinken. Je rent terug naar binnen om vervolgens te zien dat de hele boven verdieping in lichter laaie staat.De slaapkamer van je ouders is niet te bereiken omdat het omgeven is door vlammen. Je staat machteloos en genageld aan de grond te staren naar de vlammen terwijl je het geschreeuw van je omkomende ouders langzaam hoort wegvagen...

Een tragische gebeurtenis, een gebeurtenis die jij samen met alice zult moeten gaan beleven in deze game.

Je voelt niets meer,het voelt leeg van binnen.... Je hoort twee mensen met elkaar praten,en kort daarna klinkt het geluid van een dichtslaande deur. Vervolgens hoor je een stilte die af en toe doorbroken word door vage kreunen die klinken uit het gebouw waar jij je nu bevindt. Het maakt ook niet meer uit, niets doet er meer toe, en langzaam krijg je een diepe inzinking... je lijkt te vallen.

Je komt terrecht in het fantasie land waarover je de vorige avond voor de ramp nog droomde. Alleen is het ooit zo mooie land veranderd in een grote grauwe woesternij. Je kijkt rond en aanschouwt de grote verandering die jouw wereld is aangedaan.

een bekende glimlach doemd op uit de duisternis. De pratende kat met de glimlach verschijnt en is blijkbaar ook aangetast door de veranderingen die de wereld is ondergaan. Hij is extreem mager en heeft meer weg van een lijk dan van een levend wezen.

Het begint te praten en langzaam word je duidelijk dat alleen jij de wereld, en daarmee je eigen ziel, weer terug kan brengen naar de oude staat door de harte konigin te verslaan. Maar voor dat alles zul je eerst nog heel wat beproevingen vijanden op je pad vinden.

Mcgee's alice is een game die draait om het sprookje alice in wonderland. Mcgee heeft het verhaal op een grimmige wijze veranderd in een soort duistere drama.

Je speelt het meisje genaamd alice dat als taak heeft haar zelf gecreërde wereld terug te brengen naar de oude staat. Dit doe je door de magische wereld van wonderland te door kruisen en op zoek te gaan naar de harten konigin. Dit gaat niet zonder tegenslagen dus je zult je goed moeten voor bereiden.

Alice speelt als een platvormer/adventure en je zult dan ook veel dingen in dat genre moeten doen. Je zult bijv. moeten springen van platvorm naar platvorm, zwemmen in riviertjes en diepe wateren,vechten met een redelijk afwisselend arsenaal aan wapens en af en toe een puzzel moeten oplossen. De game heeft soms ook wel wat weg van een shooter, dit komt mede doordat de game op een shooter engine draait. Niet dat dit de game belemmert maar het valt wel op.

Grafisch is het spel voor zijn tijd een pareltje. Het is gewoon een soort kunstwerkje. Veel dingen die de makers erin hebben gestopt zijn erg sfeervol en passen precies in de game. Sommige dingen zijn zelfs zo orgineel bedacht dat je met het gevoel zit dat je echt in wonderland bent. Zo zul je vaak de meest rare voorwerpen door de lucht zien vliegen van deuren tot klokken en zelfs wereld bollen. ook kruipen overal rare huidskleur vormige slangen uit de muren, "the roots of evil" zal ik maar zeggen.

Veel vijanden zijn orgineel bedacht en komen goed tot hun recht in de game, van kaartmannen met anorexia tot mieren die denken dat ze napoleon zijn. De ai is goed genoeg. Af en toe komen ze ergens vast te zitten tijdens het lopen, maar over het algemeen zijn ze slim genoeg.

De eindbazen die je tegenkomt zijn meestal groot en moeilijk te verslaan. Omdat bijna elke eindbaas een zwakke plek heeft is het dus eerst even zoeken voordat je hem dan werkelijk billenkoek kan geven.

De muziek van de game vind ik erg goed. Oke, het zijn maar een paar themes maar ze zijn stuk voor stuk prima verzorgt en passen uitstekend bij de game. Om je een soort indruk te geven : het nummer "they" van "JEM" past een beetje bij de stijl van de muziek die je in alice hoort.

De sounds van vijanden en voorwerpen zijn trouwens ook gewoon van geode kwaliteit, niet super maar ook niet slecht.

De gameplay vind ik zelf erg goed en het verhaal is erg onderhoudend. Je rent, springt en klimt om je zo door de levels heen te banen. Doordat de werelden zo verschillend zijn, raak je niet snel uitgekeken op de game. of je nu aan en liaan klimt in het bos of een robot afmaakt in de spiegel wereld, het is en blijft afwisselend.

Ook heb je een groot arsenaal aan wapens. Deze wisselen af van een slagersmes tot een dobbelspel dat monsters oproept. Ook zul je metalen kaarten en de chabawoks eyestaf hanteren. Je zult later in het spel vanzelf merken welk wapen je het beste bij je vind passen. Je kunt het ook heel goed afwisselen als je dat leuker vind.

Over het verhaal, het is zo orgineel en meeslepent dat je het spel gewoon wilt uitspelen door het verhaal. Het word erg beoeiend verteld door de vele personages die je tegen zult komen in deze game ,en je zult dus niet stoppen totdat je het einde hebt genaderd.

Zijn er helemaal geen fouten dan? tuurlijk zijn er fouten. Soms zak je door de grond terwijl je gewoon ergens op springt en er zijn enkele schoonheidsfoutjes. Ook werkt de camera soms nogal tegen, je hebt wel eens de neiging de computer uitteschelden als een schreeuwend viswijf.

Alice, een geslaagde game vol inspiratie volle elementen. Er zijn ook veel plekken en momenten in de game die je lang bij zullen blijven. door de verschillende werelden,spelelementen,vijanden,wapens en natuurlijk het verhaal is dit een spel om niet te missen. Hij is al oud maar ik denk dat hij nog wel ergens in een Bbak te vinden is. Het is geen makkelijk spel, maar het is wel de moeite waard van begin tot eind.

toppetje!!

En of alice wonderland zal redden? tja, dat zul zelf moeten ervaren. oftewel kopuh die shit!!!!

Conclusie en beoordeling

None

alice is een prima game voor mensen die houden van goede vermakelijke gameplay, een gehele eigen grafische stijl, zit bomvol goede ideeën en heeft een op en top verhaal. het is wel een moeilijk spel en het heeft wat fouten, maar kijk je daar doorheen dan is dit best een game om een keer te proberen.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • het verhaal!!
 • grafische pracht
 • goede ideeën
 • wapens
 • afwisselende werelden en gameplay
 • Minpunten
 • camera
 • enkele bugs

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dit spel ga ik kopen! echt geweldig!

 • Haha geldt voor mij ook. Vanaf maart lekker Total War spelen. Goede recensie! Heb er echt zin in.

 • Leuk, voor de mensen die van dit soort games houden.

 • Giiiiive, NOW >:)

 • En hoe is de multiplayer?

 • De Gouden Eeuw? Haal eens heel snel je geschiedenis boek van onder het stof vandaan!  Van Wikipedia: Deze periode komt ruwweg overeen met de 17e eeuw. Sommigen houden als beginpunt het jaar 1602 aan, het jaar waarin de VOC opgericht werd; anderen kiezen hiervoor het jaar 1609, het beginjaar van het Twaalfjarig Bestand. Na het rampjaar 1672 begon een periode van relatieve economische neergang en was de Gouden Eeuw over haar hoogtepunt heen.  Aangezien E:TW in 1700 begint hebben we hier te maken met De Zilveren Eeuw voor Nederland. Foei. Afgezien van die enorme fout, goede recensie.  En de Multiplayer wordt nog niet besproken aangezien het spel nog niet uit is en er dus ook geen servers of andere spelers beschikbaar zijn behalve de gamebladen en websites.

 • Net de demo gespeeld.. Fcuking lange laadtijden… Slaat nergens op. En, besturing is helemaal klote, loopt veel te slecht… Cba om nog eens zo lang te wachten om dit spel op te starten.. 5 min voordat ik begon….

 • Mooi cijfer hoor.

 • Do want!

 • gewledig cijfer voor een geweldig spel =)

 • Dit had ik echt zien aankomen! Zo'n goede score! :D

  Must-have game voor mij :D

 • Awesome, in de zomervakantie maar even aanschaffen.

 • Oei, moet nu toch een nieuwe PC halen :P

 • Net de demo gespeeld.. Fcuking lange laadtijden… Slaat nergens op. En, besturing is helemaal klote, loopt veel te slecht… Cba om nog eens zo lang te wachten om dit spel op te starten.. 5 min voordat ik begon….

  Koop dan een nieuwe PC :')

 • @ ^Trace  Ik heb dual core processor 2,6ghz 2gb ram, radeon 3870 en bij mij doet ie ook fucking lange laadtijden. Alleen al als de game start!

 • Enorm vet spel. En er blijkt enorm veel content uit de demo zijn uitgehaald dus nie zijken en kijk eerst naar het origoneel. BTW, geen last van lange laadtijden hier  Intel Core i7 920

  1TB HD

  260 GTX OC'd

  6GB DDRIII 1333Mhz RAM

  enz…

 • Wat zit ie eigenlijk te zeiken over het afvuren van die kanonnen… je kan dat helemaal overlaten aan de bemanning zelf.

 • @ Stefantjuh  In een game als Empire: Total War wil je toch alles zelf kunnen doen? Zelf een succesvol schot lossen met je schip voelt toch wat lekkerder, maar ja, dat is dus erg lastig met een tiental schepen die overal en nergens varen vind ik. :)

 • @ Trace

  aan mijn pc ligt het niet.

 • leuk spel :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren