1. Fable: The Lost Chapters (Xbox)

Fable: The Lost Chapters (Xbox)

Wie zou er nou geen held willen zijn om te vechten tegen het kwade? Maar wie zegt dat je al tegen het kwade moet vechten, als je ook tegen het goede kan vechten? Dit is wel een leuk idee van Microsoft en Lionhead. Om te kiezen of je gaat strijden voor het goede, of ga je iedereen kapot meppen en wordt je slecht. Is kijken of deze RPG geweldig goed is of zeer slecht.

Het zijn jouw keuzes

Fable the Lost Chapters gaat alleen over de juiste keuzes maken. Maar dat licht er aan of je goed of slecht bent. Al van af het begin kun je kiezen of je de mensen in je dorp wel of niet helpt, als klein jongetje. Na dat je je zus hebt geholpen valt een groep bandieten je dorp Oakvale aan. Nadat je wordt opgepikt door de held Maze, kom je er achter dat je de enige overlevende bent van het dorp. Wat later niet waar blijkt te zijn. Je wordt door Maze naar de Heroes Guild gebracht. Waar je tot een grote sterke held wordt gemaakt. Later kun je allemaal Quests gaan doen die ook een groot deel uitmaken van het verhaal en je leven. Zoals je goed of slecht wordt en hoe beroemd je wordt. Je moet ook later in het spel keuzes maken die een heel erg groot deel uitmaken van het verhaal. Zoals nadat je Jack of Blades hebt vermoordt heb je de keuze: Vermoordt je je eigen zusje om een sterk zwaard te krijgen meer macht. Of laat je haar leven en gooi je het zwaard weg. Hmm wat een lastige keuze. Maar dat is niet het einde. Je komt Jack of Blades nog een keer tegen maar dan als draak. Als je hem dan hebt verslagen. Kun je kiezen of je gooit zijn masker weg en wordt heel erg goed of je doet hem op en wordt heel slecht. Weer een moeilijke keuze, dat is dan het einde van het spel. Behalve als je de credits helemaal door laat gaan tot het einde. Dan kun je weer verder spelen.

Het Goede

Als je goed bent aanbid iedereen je en zijn alle meiden stapel verliefd op je. Want dat merk want ze zeggen het, en ze hebben dan allemaal hartjes boven hun hoofd staan. En willen allemaal met je trouwen maar dan moet je natuurlijk wel een trouwring hebben. Ook een voordeel is dat iedereen je aardig vindt. Iedereen is aardig tegen je van de kleine kleuters tot de bewakers. Hoe zie je er uit als je goed bent? Nou, je hebt wit haar en hebt een kringetje boven je hoofd, en je hebt allemaal blije vlindertjes om je heen. Maar het goede brengt niet alleen zijn voordelen maar ook nadelen. Zoals dat ook sommige mannen je aardig vinden en dat iedereen je aardig vindt. Nou als je dat gaat vervelen kun je nog altijd slecht worden, dan rennen ze allemaal weg.

Het Kwade

Als je ziek wordt van al die vrouwen en mannen kun je ook slecht worden. En hoe doe je dat? Nou sla ze allemaal kapot met je wapens dan rennen en schreeuwen ze wel weg. Hoe slechter je wordt hoe meer mensen je gaan haten. Zelfs de slechtste van de slechtste. Een voordeel is ook, dat de homo’s die je eerst achter na gingen nu van je weg rennen. Maar natuurlijk is er ook een nadeel is dat de vrouwen nu ook wegrennen. En ook de traders en de kleuters. Maar je personage gaat er ook anders uitzien. Hoe slechter je wordt hoe meer je verandert, zoals dat je hoorns krijgt die groter worden als je slechter wordt. Maar ook dat je ogen rood gloeien en je rook en vliegen om je heen krijgt. Er is wel één nadeel de vrouwen rennen ook van je weg die ook eerst zoveel van je houden.

Je kunt goed of slecht worden door de keuzes, gevolgen en de quests die je maakt in het spel. Niet alle keuzes zijn even belangrijk maar maken toch een deel uit van je leven op Albion(het land waar het spel zich afspeelt). Of je wilt aanbeden worden als een god omdat je goed bent. Of wordt je uitgefloten en uitgescholden omdat je slecht. Daarom vind ik dit goed verzonnen door de makers. Maar wel raar is dat iedereen je meteen kent, ook al ben je pas begonnen met je rijs. Ook belangrijk is hoe populair je bent en hoe goed iedereen je kent. Bijvoorbeeld dat mensen hel erg vriendelijk tegen je doen. Of dat ze je aanspreken als Heer en Meester van allen en iedereen als ze bang voor je zijn, maar dat is als je slecht bent. Ook één van de dingen die ik niet goed vond, was dat de mensen je beoordelen op je missies en andere activiteiten. Zoals in de Arena als je Wisper(een andere held) hebt vermoordt zegt iedereen “waarom heb je haar vermoordt.” Maar als je ze laat leven vragen ze “waarom heb je haar laten leven.” Dus dat vind ik erg jammer.

De verschillen…

De verschillen in Fable en in Fable the Lost Chapters zijn niet erg groot. Ze zeggen dat er meer quests, wapen en meer keuzes zijn. Maar dat valt wel erg mee. Het valt wel op dat er meer quests zijn, dat zijn er een stuk of 6. Het zijn ook niet echt moeilijke en lange missies. Maar het is wel handig dat je als je het spel hebt uitgespeeld gewoon verder kan spelen. Maar dan moet je wel de credits door laten gaan tot het einde. En dan kun je die missies gewoon door laten gaan. Maar van die wapens klopt niet echt want ik heb maar eigenlijk maar één soort nieuw wapen gevonden. En natuurlijk ook een paar nieuwe vijanden erbij, die eigenlijk wel pittig zijn om te verslaan. Maar je hebt wel meer keuzes, je kunt bijv. Kiezen of je de Guild master(een oude vent die baas over de Heroes guild is) laat leven, of vermoordt je hem. Of doe je Jack of Blades zijn masker op zodat je de slechtste held van allen wordt. Of gooi je het masker weg zodat je goed en iedereen je aardig vindt. En de wereld is ook uitgebreider maar ook weer niet te groot. Waardoor het spel wel een beetje klein is.

wat is er wel en niet goed aan het spel?

Er is niks mis met het geluid en de muziek van het spel. De muziek vind ik nog het mooiste aan het spel. Maar als het spannend wordt dan hoor je altijd het zelfde deuntje wat na een tijdje toch wel begint te vervelen. Maar voor de rest is de muziek echt goed. Maar het geluid van de personages in het spel konden beter. Zoals je eigen personage die heeft als hij 70 is nog steeds de zelfde kreun als hij wordt geraakt, Toen hij 20 was. Dus dat is wel raar maar dat is maar iets kleins. Maar verder weet ik niks slecht meer over het geluid. Maar als je het over de graphics gaat hebben, is Fable the Lost Chapters niet echt geweldig. Want als je een baard hebt of zo komt het door je pantser heen. En dat ziet er niet uit. Maar voor de rest is het wel goed.

Wat jammer aan het spel is zijn de laattijden. Die zijn zo lang en komen veel te vaak voor als. Vooral als je van de ene plaats naar de ander wilt gaan dan duurt het zo lang. En zo gaat het, het hele spel door. Je wordt er soms gewoon niet goed van. Ook jammer is hoe klein de wereld is waarin je speelt. De makers hadden die wereld gewoon wat groter moet maken. Zodat je meer speel ruimte had.

Conclusie en beoordeling

None

Het spel is leuk om te spelen dat komt door de mogelijkheden die je in het spel voorkomen. Er had wel wat meer aan de graphics en nog een paar andere kleine dingetje maar voor de rest is het een goed spel
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Veel keuzes.
 • leuke wapens en amour.
 • je kunt zelf weten hoe je er uit ziet.
 • Hoe iedereen over je denkt.
 • Er is altijd wat gaan in die wereld
 • Minpunten
 • Kleine speel wereld.
 • lange laadtijden.
 • je weet bijna altijd wat er gaat gebeuren.
 • Ook dat er meer opdrachten mochten zijn voor de goeien en de slechten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Geweldige recensie ;)

 • Goede recensie! Ik mis alleen een deel over de co-op modus.  Ik MOET deze game hebben!

 • vet mooie recensie!

 • Goede recensie, minder goede game.

 • @Dead_End

  Vertel eens wat de mindere dingen aan de game zijn ?

 • Hele mooi recensie Sadist. De game vind ik wat minder, maar zo heb ik wel weer een goede kijk gekregen op de game.

 • Misschien ga ik maar weer eens een Wii game halen, de recensies van deze game zijn zo positief! :O

 • Moet deze game echt gaan halen na MadWorld, dat grindhouse stijltje is zo gruwelijk. Doet me weer herinneren aan Pulp Fiction en Resevoir Dogs, ongeveer de beste films ooit gemaakt!

 • Time Cop? That's a movie :p  Ik denk dat je Virtua Cop bedoelt.

 • goed spel toch kopen:)

 • mooie recensie Sadist..

  zeer vette game ook. zou hem misschien nog wel hoger geven dan een 8+

 • Als ik een Wii had dan ging ik hem wel halen! :D

 • Ik weet het nog niet hoor. Hoe zeer ik ook mijn best doe, ik kan maar niet wennen aan die crappy visuals van de Wii. Ik snap best dat het een must have is voor mensen met alleen een Wii, maar ik heb alle drie de consoles. Waaom zou ik deze kopen als ik me kan vermaken met Killzone2 etc? Dan wacht ik liever op the Conduit.

 • goeie recensie

 • Toffe recensie! Must-have game!

 • maakt een diepe buiging.

 • Heeerlijk zeg…_O_

  Leest zo lkkr…

 • Huh hoezo posten ze dit hier? Omdat het z'n 80ste is?

 • Heerlijke recensie om te lezen!

 • Waarom staat Sadist z'n naam niet onderaan + avatar?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren