1. Midnight Club II (PS2)

Midnight Club II (PS2)

Midnight Club kon zich de eerste street-racer op de PS2 noemen. Midnight Club kan zich de eerste online racer op de PS2 noemen. 2 primeuren waar Rockstar toch wel trots op mag zijn. Doordat Midnight Club geen superieure game was, moet deze game haast wel beter zijn. Lees verder of dat ook zo is.

De game speelt zich af in 3 steden: Los Angeles, Parijs en Tokyo. Geen exacte replica’s, maar je zult bekende dingen tegenkomen. In deze game draait het allemaal om de ‘Midnight Club’, een groep mysterieuze straatracers. Hier wil ‘jij’ deel van uit maken, en om jezelf te bewijzen moet je eerst een race van Moses winnen. Door races te winnen verdien je respect, en klim je steeds een treetje hoger. Zoals ik al zei begin je bij Moses die je de kneepjes van het vak leert, en na een aantal races is zijn auto van jou. Want zo werkt het in de Midnight Club, als je van je tegenstander wint, dan is zijn auto van jou. Na elke tegenstander wordt je in de stad geplaatst om een nieuwe tegenstander te zoeken. Door achter iemand te gaan rijden en te knipperen met je lichten daag je hem/haar uit. Als je hem bij houdt tot de start van een race kan je racen. Er zijn geen vaste wegen, dus je kan de hele stad bezichtigen. Echter zijn er natuurlijk wel checkpoints, maar doordat er geen vaste weg is, zijn er genoeg afsnijwegen.

Terwijl je de game speelt worden je een aantal truukjes aangeleerd. Zo leer je een ‘Burnout’, ‘two weel driving’ en ‘slipstream turbo’. Bij dat laatste vul je een metertje door achter je voorligger te gaan rijden, waardoor je met een raketsnelheid over de weg sjacet. Ook beschik je na een tijdje over nitro, wat de snelheid ook erg bevordert. Na een tijdje beschik je ook over een motor. Hiermee rijdt je de auto’s zo voorbij, maar nadeel is dan weer dat je kwetsbaarder bent. Er zijn ongeveer 32 voertuigen te unlocken waaronder 3 motors. Maar voordat je die allemaal hebt moet je wel veel moeilijke races winnen. Moeilijk zijn ze zeker, want 1 foutje kan soms het verschil maken tussen winst en verlies. Dan moet je op het eind van elke stad nog tegen de kampioen van die stad. En op het eind van het spel nog eens tegen de kampioen van de wereld. De game is af en toe wat aan de saaie kant, en de races waarbij je zelf bepaalt welke route je neemt doen daar niet erg veel aan.

Dan heb je ook nog de multiplayer stand. Behalve de races kan je ook ‘Capture the Flag’ en ‘Detonate’ met zijn tweeën spelen. Bij ‘Capture the flag’, is het de bedoeling om een vlag op te halen en naar een ander punt te brengen. ‘Detonate’ is soortgelijk, maar dan met een bom en minder leuk. Grafisch is de game niet hoogstaand, maar best te doen. MC2 bevat een schadesysteem en er zijn redelijk veel dingen kapot te rijden. De auto’s lijken wel van plastic en voelen nogal licht aan. De auto’s kan je overigens niet tunen, maar voelen wel allemaal verschillend aan. De muziek bestaat meestal uit tranceachtige deuntjes die een beetje te hip doen. Vervolgens heb je ook nog een mode waarbij je je eigen race kan maken door middel van checkpoints plaatsen.

Het leukste aan dit spel is dat er geen vaste wegen zijn. Er staan een paar checkpoints, en de ene keer moet je die in een bepaalde volgorde afleggen, en een andere keer mag je helemaal zelf weten welke route je neemt. Hierdoor zijn er veel verschillende wegen, en is een race nooit helemaal hetzelfde. Er is ook bijna nooit een stuk waar alle racers vlak bij elkaar rijden. MC2 mag zichzelf ook nog eens de eerste online racer noemen. Hoe je het ook wend of keert, er zijn betere games in dit genre. Maar evengoed is MC2 een leuke arcaderacer, en met zijn originele aanpak zeker eens het proberen waard. Kortom, een aardig spel dat wat afwerking mist, maar wat je toch nog heel wat uurtjes speelplezier kan opleveren. Hiermee bewijst Rockstar wel degelijk dat ze ook met andere genres kunnen scoren.

Conclusie en beoordeling

None

Met Midnight Club II bewijst Rockstar dat ze meer kunnen dan scoren met games als Grand Theft Auto. Midnight Club is geen perfecte game, maar een leuke arcade racer waar je genoeg lol aan kan beleven.
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • Geen vaste wegen
 • Snelheid
 • Street racing is hot
 • Minpunten
 • Soms wat eentonig
 • Geen tuningmogelijkheden

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Het idee van harvest moon is best geinig, maar het kan wel beter uitgewerkt worden, als ze er meer tijd in zouden steken zouden er ook niet zoveel sequels zijn.

 • Niet echt de man die daar een opmerking zou mogen over maken :-p

 • Geen sequels? En al 15 jaar FIFA'94 spelen zeker!!!?? ;o)

 • Betekent het dat als er 19 sequels zijn geweest, dat hij met alle sequels te maken heeft gehad?

 • Wat een kneus

 • Beter een goed vervolg dan een nieuwe poep game.

 • Ik heb niets liever dan sequels.  HM zijn volgens mij bijna nooit sequels tho, altijd weer andere personage en ander verhaal.

 • Sequels zijn goed, zeker als het een sequel is van een goede game.

  Maar ik vind HM persoonlijk niet zo leuk.

 • Agrees met Takari.

  Harvest Moon games zijn bijna nooit sequels.

  Altijd losstaand.

  Met een nieuwe twist.

  Harvest Moon games vind ik altijd wel lekker weg spelen, dus ik kan niet wachten op de PSP variant. (Eindelijk een echte Harvest Moon op PSP) • Geen sequels, dan zou Jak en Daxter nooit zo goed zijn geweest, of Ratchet and Clank, of God of War, of GTA. sequels zorgen er in mijn ogen voor dat je langer van een mooi (als het goed is) verhaal kunt genieten. helemaal met een cliffhanger (hoewel je dan weer lang moet wachten…) Speel je een goede game, dan wil je toch meer van die game of niet?

 • Niet echt de man die daar een opmerking zou mogen over maken :-p

  Niks mis met sequels wat mij betreft, vaak worden de games sterker en sterker naarmate de serie ouder wordt. Zolang er genoeg originele franchises uitkomen zoals ook het geval is tegenwoordig is het toch goed.

 • Sequels zijn wat mij betreft geen probleem, zolang de game fris blijft en er niet te snel een opvolger komt vind ik het prima.

 • en sequels zijn ??? :o

 • Ik vind het maar een beetje een rare uitspraak… Ik bedoel geen Modern Warfare 2 zou verschrikkelijk zijn.  @ MASTERKENLEY

  Dat zijn vervolg-games. Bijvoorbeeld: Call of Duty 1 kreeg als sequel Call of Duty 2.

  Correct me if i'm wrong! • link211 je bent juist!!  waarom geen sequels!?

  beter goede vervolgen dan een slechte nieuwe game!!


 • Wada zegt dat consumenten verveeld zijn door alle vervolgen en enthousiast worden door variatie te bieden. Overigens zijn er al negentien Harvest Moon-games geproduceerd.  I Lol'd here :D

 • En stuk voor stuk zijn al die harvest moon games uber verslavend.

  Deze beste man heeft wel voor een gedeelte gelijk.  Echte topgames ala Mario en Zelda zullen nooit vervelen. Maar een sequal als 50cent kan van mij opdonderen.


 • dat spel voor de wii is het zelfde als mysims dan moet je ook een dorpje maken

 • Dan moet hij niet veel zeggen denk ik.

  Bovendien als het een goede sequel is, waarom dan niet?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren