1. Super Mario 64 DS (NDS)

Super Mario 64 DS (NDS)

Een goeie klassieker als Super mario 64 op de N64 vergeet je niet snel. Leuke gameplay, goed verhaal en genoeg werelden om je in uit te leven. Daarom besliste Nintendo om Super mario 64 nog een uit te brengen op de Dual Screen. Het werd een van de launchgames voor de Dual screen en werd een groot succes. Wat maakte het zo'n groot succes? Lees deze recensie om erachter te komen.

Wat doet die dino hier?

In de eerste versie van Super Mario 64 op de N64, begon je het spel normaal met onze lollige loodgieter Mario. In plaats daarvan start je in deze versie met onze groene dino Yoshi. Hoe komt dit? Was het een fout van de makers? Nee, dit is gewoon een aangepaste verhaallijn. Omdat Mario, Luigi en Wario al in het kasteel waren en er niet meer uitkwamen, ging Yoshi ze achterna om ze te zoeken. Eenmaal het kasteel binnengekomen, hoort hij via een Toad dat Bowser ze heeft gevangen genomen. Yoshi begint direct met het verzamelen van sterren die nodig zijn om werelden vrij te spelen. Dit is buiten dat je nu met een groene dino speelt, niet zo'n groot verschil dan de normale N64 versie van dit spel. De makers hebben de verhaallijn zo aangepast dat alles op z'n plaats valt. De mogelijk om af te wissellen van figuur maakt het toch wat leuker. Natuurlijk moet je Mario, Luigi en Wario vrijspelen om met hun te kunnen spelen en sterren te verzamelen.

Iedereen zijn specialiteit

Gedurende het spel zul je merken dat iedereen zijn voor- en nadelen heeft. Zo heeft Yoshi de mogelijkheid om de meeste van zijn tegenstanders op te eten en te veranderen in een ei. Wel grappig is dat als Yoshi een doos opeet, het ei de vorm van de doos aanneemt. Mario is zoals altijd het gemiddelde figuur. Hij heeft de mogelijkheid om te vliegen met een flying cap. Luigi heeft de mogelijkheid om doorzichtbaar te worden. Hierdoor kan hij door tralies gaan en bereikt hij meer plaatsen dan de andere figuren zouden kunnen bereiken. Om te eindigen, hebben we ook nog Mario's tegenpool, Wario. Wario zijn specialiteit is de mogelijkheid om van staal te worden. Hierdoor kan hij onder water rondlopen vanwege de zwaarte van het staal. Dit betekent niet dat Wario eindeloos onder het water kan lopen. Zijn ademmeter zal op hetzelfde niveau dalen. Mocht de meter op nul komen te staan, is het dus game over voor Wario. Deze mogelijkheden zullen nodig zijn om bepaalde sterren te bereiken.

Een sprookkasteel met schilderijen

De schilderijen uit de N64 versie zijn zoals normaal terug aanwezig. Het beginlevel is dus zoals normaal Bomb-omb Battlefield. Je eerste eindbaas zal dus vanzelf sprekend King Bomb-omb zijn. Hij is perfect overgezet vanuit de N64 versie. Eveneens de werelden zijn zeer goed overgezet. De prachtige kleuren en structuur zijn door de Dual Screen nog eens extra geaccentueerd. Dat maakt de werelden nog prachtiger dan ze waren in de originele versie.

Zin in een spelletje?

Iets dat nog is toegevoegd aan deze versie van Super Mario 64, is een extra kamer. Deze word gebruikt om te wissellen van figuur. Buiten dat is er ook de mogelijkheid om spelletjes te spelen. Deze verschillen van figuur tot figuur. Yoshi zijn spelletjes zijn meestal om ergens achter te komen. Zo is er het alom bekende spelletje...wel wat je een spelletje kunt noemen. Een van Yoshi zijn spelletjes bestaat er namelijk uit een bloem van zijn blaadjes te ontdoen. Er komt dan per blaadje “She loves me”, “She loves me not”. Dus een spelletje om erachter te komen of iemand van je houdt of niet. Mario zijn spelletjes bestaan dan meer uit lijntjes trekken met de stylus naar een ster en niet naar een Piranha Plant. Of het verdedigen van het Mushroom Kingdom. Luigi is dan weer meer een gokker. Hij bied kaartspelletjes aan zoals paren en dergelijke kaartspellen. En uiteindelijk Wario. Zijn spelletjes bestaan voor een groot deel uit flipperkasten en kansspelletjes die je als retro versie ook kunt vinden. Die zijn natuurlijk in de Mario stijl gegoten. Ook is er de mogelijkheid om via Multicard play tegen menselijke tegenstanders te spelen. Deze bestaan voorral uit het verzamelen van sterren op een map. dat maakt het er natuurlijk niet minder leuk op, je speelt tenminste niet tegen een hersenloze CPU.

Ik ga nog wat sterren verzamelen, tot straks.

Conclusie en beoordeling

None

Een van de weinige N64 klassiekers die zullen overgezet worden naar de Dual Screen. Deze game geeft de ervaring van Super Mario 64 opnieuw op een mooie manier weer. Zeker proberen.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Goede gameplay
  • Goede overzetting van N64 naar Dual Screen
  • Afwisseling van figuren
  • Minigames
  • Minpunten
  • Soms hersenloze CPU

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren