1. Devil May Cry 3: Dante's Awakening (PS2)

Devil May Cry 3: Dante's Awakening (PS2)

Wat voor **** is dat nu weer, noemen ze dat een vervolg op het legendarische origineel? ! Zielig hoor. Dat waren de reacties op de game Devil May Cry 2. Veel gamers hadden veel meer van deze game verwacht en zij waren daardoor diep teleurgesteld. Dat wisten de makers ook, dus moesten ze met een goed vervolg komen opdraven. Maar is het wel een vervolg? Ik denk het niet! De game speelt zich af voor Devil May Cry 1, dus is het een prequel. Wat moet je daar nu van denken? Ach, erger als Devil May Cry 2 kan het niet worden. Daarom gaf ik de game een kans en stopte de CD in mijn Playstation 2. Werd mijn goedheid beloond, of werd mijn hoop op het herstel van een veelbelovende reeks weer de grond in geboord? Er is maar 1 manier om daar achter te komen!

Sparda en zijn kroost, daarmee heb je niets dan last!

Er was eens een tweeling, de één heet Dante en de ander heet Vergil. Wat gebeurt er wel eens als broers te lang met elkaar moeten optrekken,... juist, ze gaan een robbertje vechten. Maar natuurlijk is dat niet stoer genoeg voor de twee broers, dus besluiten te elkaar maar met zwaarden te lijf te gaan. Beide overleven het gevecht en ze horen niets meer van elkaar, tot na een jaar een mysterieuze kale man hem een briefje komt brengen. Dat kan Dante natuurlijk geen barst schelen en de kale man, stampt tegen Dante's bureau. Daardoor moet Dante een vette move uitvoeren om zijn bureau te ontwijken. Maar wat hij dan ziet, kan hij bijna niet geloven. Hij ziet totaal niets... , de kale man is gewoon verdwenen. Dit is wat je te zien krijgt bij het intro filmpje van de game. Oh ja, er is ook nog een torentje dat uit tevoorschijn komt uit de

grond en een hele stad vernietigt. Toevallig staat op die toren dan ook nog eens Vergil en daardoor steken de eerste vragen al de kop op. Maar goed, laten we verder gaan. Even later sta je een robbertje te vechten in je eigen zaak en na het gevecht ga je naar buiten. Dan komt Dante ineens met de nodige humor aanstormen. Hij wordt woest omdat zijn zaak vernield is en niemand het kan vergoeden. De demonen die buiten op hem stonden te wachten kijken hem verbaasd aan en ineens moet Dante niezen. Raar maar waar, zijn hele zaak stort nu helemaal in en er is maar 1 manier om daar wraak voor te nemen. Ja, jij weet het, ik weet het, iedereen weet het,... afmaken die demonen! Nadat dat allemaal gebeurd is, baant hij zich een weg naar de toren, maar het lot zorgt voor een climax. Dante is de beste demonenjager van de wereld en Vergil is de heerser van de demonen in de hel. Tja, dan zit er niks anders op. Ze moeten elkaar confronteren in een strijd vol actie en bloedvergieten. Maar eerst moet hij Vergil kunnen bereiken en dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Als je een grote hond hebt die op een Cerberus lijkt, noem hem dan Fido.

Dante zal de nodige problemen moeten overwinnen om tot bij zijn broer te kunnen komen en dat weet hij. Het eerste probleem dat hij tegenkomt is al direct na het binnengaan van de gigantische toren. Er staat daar een bevroren Cerberus die miraculeus tot leven komt. Dante is natuurlijk niet onder de indruk en stelt voor om met hem te gaan wandelen en geeft hem zelfs een troetelnaam, namelijk Fido. Schattig, sarcasme op zijn best. De Cerberus voelt zich natuurlijk beledigt en valt Dante aan. Bij dit gevecht heb ik echt met volle teugen genoten. De actie, de snelheid, de wapens, alles was gewoon aanwezig en dat al in het begin van de game. Dat zegt toch al genoeg, zo moet een game zijn. Je kan zelfs je eigen vechtstijl bepalen. Daarbij heb je keuze uit vier stijlen en die zal ik nu eens haarfijn uitleggen. Trickster(bedrieger): Je kan met deze

stijl aanvallen ontwijken en je vijanden misleiden met vette trucs. Swormaster(zwaardmeester): De kracht van wapens die je kan gebruiken in man-tegen-mangevechten wordt gemaximaliseerd. Gunslinger(revolverheld): Deze heerlijke stijl zorgt ervoor dat je de schietijzers die je hebt maximaal kan benutten. Royal Guard(Koninklijke wacht): Met deze heerlijke stijl kan je vijandige aanvalleen blokkeren en tegen hen gebruiken. Aan jou de keuze dus welke stijl je kiest. Je hebt ook nog verschillende vechttechnieken die je handig van pas kunnen komen. Maar deze worden tijdens de game uitgelegd, dus daar kom je dan zelf maar achter. Je kan wel die technieken uitbreiden door upgrades te kopen met red orbs. Red orbs vind je in speciale stenen, of krijg je na het verslaan van vijanden. Dit is ook mogelijk bij wapens maar daar vertel ik straks meer over. Gelukkig moet je voor die orbs wel wat moeite doen, want de vijanden zijn geen doetjes. Ze zien er allemaal geweldig uit en er zit veel variatie bij de soorten monsters. Hierdoor gaat de game niet snel vervelen.

Sta je er dan helemaal alleen voor?

Je staat er gelukkig niet alleen voor. Je hebt je schietijzers en handwapens nog. deze kan je wisselen tijdens het spelen van de game, dankzij de schouderknoppen. Het upgraden van die wapens is de moeite waard, want je zal de extra kracht die je daardoor krijgt hard nodig hebben. Maar wees gerust, er is ook nog hulp uit onverwachte hoek. Je krijgt namelijk hulp van een meisje die op zoek is naar een kale man, maar ze wil niet zeggen waarom. Ze heeft ook een ontzettend grote mond en gelukkig is ze ook handig met haar schietijzers. Maar wat is nu het verband met dat meisje en die kale man genaamd Arkham? Daar kom je tijdens het spelen wel achter. Nu vertel ik jullie nog wat over de grafische pracht en praal die deze game in petto heeft. Je kijkt hier naar een grafisch sterke game, met mooi verzorgde tussenfilmpjes en geweldige special effects.

Ook op muzikaal vlak is de game van een hoog niveau en zal de fans laten wegdromen tijdens het spelen van de game. Is dan echt alles perfect? Nee hoor, iedere game heeft zijn minpuntjes, dus ook deze. Het camerastandpunt kan soms heel vervelend en irritant zijn. Daardoor kan je soms niet vlotjes van plaats naar plaats lopen. Verder zijn de laadtijden bij deze game soms van lange duur en word het tempo een beetje uit de game gehaald. Het moeilijkste heb ik tot het laatste bewaard, de puzzels! De puzzels in de game zijn soms enorm makkelijk en soms weer frustrerend moeilijk. Hierdoor krijg je de nodige uitdagingen en afwisseling die de game soms nodig heeft. Dat hebben de makers dus slim gezien. Oh ja, er is natuurlijk de nodige dosis bloed en grof taalgebruik, dat hoort nu eenmaal bij deze game. Dus laat ik jullie even in shock achter en ga ik nog even een paar demonen vol met lood pompen, see ya.

Conclusie en beoordeling

None

Dante is er weer en hoe! Eindelijk krijgt de reeks een waardig vervolg en dat was nodig na de teleurstellende game: Devil May Cry 2. Maar dat is nu allemaal vergeven en vergeten. Deze game is gewoon op vele vlakken beter dan zijn voorgangers en dat zegt veel. Grafisch is de game gewoon van enorm goede kwaliteit en ook op muzikaal vlak valt er niets op aan te merken. Ook de nodige vernieuwingen zijn een aangename aanvulling voor de game. De actie is nu nog soepeler en het aantal verschillende vijanden is ook drastisch toegenomen. Kortom, er is genoeg moeite aan besteed om een waardig vervolg te zijn. Dit is zelfs meer dan een vervolg, dit is een topgame!
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Vette actie.
 • Heerlijke eindbazen.
 • Massa's vijanden.
 • Grafische pracht en praal.
 • Geweldige muziek.
 • Aantalwapens.
 • Gevechtstechnieken.
 • Stijlen.
 • Uitdagende puzzels.
 • Minpunten
 • Soms doet het camerastandpunt heel vervelend.
 • Soms halen de lange laadtijden het tempo uit de game.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Handgetekende achtergronden? Lijkt me niet echt passen bij high def.

 • High def sprites bestaan ook gewoon hoor…

 • SFIV:D

 • Ja! deze ga ik echt aanschaffen!  T-force check de trailer eerst! KOF is nog steeds heer en meester deze game wordt vet helaas zijn er maar 20vechters :(

  Normaal zijn dat er tussen de 40 a 50.


 • mua….
  vind m niet zo

 • Stijltje is wel leuk, maar dan moet de animatie ook tekenfilmkwaliteit zijn. Nu pas lijkt DragonballZ Burst Limit op de serie uit 1995.

 • Ik zie wel wat er van komt!

 • Denk dat deze ook wel in mijn collectie komt

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren