1. Close Combat: First to Fight (PC)

Close Combat: First to Fight (PC)

Close Combat, First to Fight

Na jaren van 2D is de Close Combat serie overgestapt naar 3D, met deze overstap was veel gemoeit. Take2 heeft met behulp van het United States Marine Corpes game zo realistisch mogelijk proberen te maken. Als lid van het US marine corps moeten je de orde herstellen in Beirut, waar terroristen de overhand hebben gekregen(wat een toeval). Of Take2 de verwachtingen waar heeft kunnen gemaakt kun je hier lezen:

- Hello I'm .... for NNI news

Door middel van korte tussen filmpjes met nieuws berichten, wordt er geprobeert om een verhaal te creeëren. Uit eindelijk komt het er keer op keer op neer dat er ergens terroristen zitten eventueel met gijzelaar of object dat moet worden veiliggesteld. En jij, als leider van je squad moet het maar zien op te lossen. Wellis waar hebben de game makers de route al uitgestippelt en kun je slechts sporadies een keuze maken. De "Human Will" zou een grote rol in de game krijgen. Oke, ik zie boven mijn squad hun "Willpower" staan en ook krijg ik na elke missie in de debriefing te horen of ze nog wel blij met me zijn. Maar ik heb niet gemerkt dat dit effect had in de game zelf. Ook de human will van de tegenstanders twijfel ik aan, of ze moeten allemaal zeer suicidaal aan gelegen zijn.

-Semper Fi, always faithfull

RFTA, Ready, Fire, Team&Assist.; De vier onderdelen van jouw team, elk met hun eigen taak. Zij voeren hun taak naar behoren uit maar blinken er niet in uit. Hun tegenstanders daar in tegen hebben heel wat meer moeite met denken. Af en toe komt er een terrorist voor bij rennen, zonder een idee te hebben waar hij op afloopt, de ongewisse dood voor hem dus. De commando infrastructuur is degelijk en sober. Het grootste gedeelte van de tijd luisteren je mannen goed. Maar ook hier heeft TAKE2 een steekje laten vallen. Het beloofde realisme is eigenlijk weinig van terug te zien, je kan inderdaad orders geven. Maar tactisch inzicht heb je toch zeker niet nodig. Meestal is het genoeg om het commando "Fallow" te geven, naar binnen te stormen en iedereen af te maken. Echt hoogstaand is het niet. Een enkele keer wordt je opgehouden door een BMP of een mount machine gun. Dan komt MAGTF in beeld, met je communicatie apparatuur kun je steun van Apache's, tanks, mortieren en snipers inroepen. Heel realistisch is dat je maar een beperkt aantal van deze hulp troepen tot je beschikking heb. De muis is nog een ander vervelend aspect, met je normale wapen (M16) kun je amper kills maken, dit door dat de gevoeligheid van de muis niet is te weizigen. Hier door heb je meer aan een hele lading kogels, dan aan een schot. Uiteraard met uitzondering van de head shots gemaakt met je scope.

-Lekker koppie knul

Zeker met die uitpuilende ogen, dit denk ik elke keer als ik een terrorist zie. Waar het moddeling werk van de mariniers bijna perfect is, zijn de terroristen, ik moet terrorist zeggen want ze lijken allemaal op elkaar, in een half uurtje gemaakt. De rest van graphische aspect is redelijk. Degelijke textures en alles ziet er netjes uit. Als je dicht bij komt wordt het wel iets minder maar het is goed te doen. Maar verder geen speciale effecten en de omgeving is statisch, niks kan kapot, om ver, je ziet geen zand opvliegen of kogel gaten. Het level-design is vrij afwisselend en redelijk mooi, je vecht in kelders, rijtjes huizen, een vila, en in een ghetto. Deze variatie is zeer gewenst en brengt nog iets van spanning in de game.

- Dit keer samen de terroristen pakken

Het multiplayer bestaat uit een co-op gedeelte, een team deathmatch en een deathmatch gedeelte. De coperatieve modus is de moeite waard om hier verder te beschrijven. Hier kun je met je vriendin (max3) de terroristen te lijf gaan. Door dat je hier samen kunt werken met mensen kun je het geheel veel beter op elkaar afstemmen(niet dat AI zo slecht is, maar een computer is nog lang geen mens). Het geeft het gewoon een kick om van kamer tot kamer te gaan en elkaar dekking te geven. Dan krijg ik een gevoel of ik een marier ben en samen met mijn maten vecht. Gelukkig kun je hier wel je eigen wapens kiezen en ben je dus niet afhankelijk van je M16.

Conclusie en beoordeling

None

Al met al, is de game toch niet geworden wat we er gehoopt van hadden. Met name het realisme is niet van het niveau waarmee gepronkt werd. Als de US marines het zo makkelijk haden in Irak waren ze allang terug geweest. De graphics zijn degelijk, maar het detail mist. En wat tegenwoordig toch wel van een game verwacht wordt, dat je keuzes moet maken, viel erg tegen. De co-op maakt daar in tegen veel goed, omdat je hier echt met elkaar vecht.
7,3
Score
73
Score: 75
 • Pluspunten
 • Multiplayer
 • AI (squad leden)
 • Degelijke graphics
 • Minpunten
 • De muis(sensitivity)
 • Grafisch detail
 • Lineair
 • Niet realistisch

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • wat een nieuws ik ga verder met RE5

 • Balen voor de mensen die gehecht zijn aan het oude systeem. Ik heb namelijk van betrouwbare bronnen gehoord dat NXE heeft onhandig is.

 • Waarom mogen de Xbox gebruiks niet zelf kiezen wat voor Dashboard ze gebruiken?

 • Het NXE is het beste wat de Xbox 360 overkomen is. Dus ik kan me haast niet voorstellen dat je dit niet zou willen!

 • Het NXE is het beste wat de Xbox 360 overkomen is. Dus ik kan me haast niet voorstellen dat je dit niet zou willen!  Hopelijk heb je je sarcasme modus weer aan.

 • Balen voor de mensen die aan het oude dashboard gehecht zijn.

 • Waarom mogen de Xbox gebruiks niet zelf kiezen wat voor Dashboard ze gebruiken?

  Omdat het oude dashboard er écht niet meer uitzag :')

  Dit dashboard kan er nog wel mee door, maar echt geweldig is het nou ook weer niet.

 • Wat zijn er voor klachten dan over de NXE?

  Het is volgens mij op alle fronten een verbetering.

 • @Weslii

  Dat het totaal geen verbetering is op het oude. De vorige was bijvoorbeeld veel overzichtelijker volgens vele gebruikers en dat avatar principe is gewoon gejat van de Mii. Dat MS verdedigd op de stomste manier ooit, namelijk deze:  We hadden het idee om deze avatars te maken al lang voordat de Mii's bekend werden.  Voor het dan ook uit stelletje mongolen!
 • @Ralphieboy: Nee, het NXE vind ik echt een verademing!

 • Ik snap het gemeut over het dashboard ook niet. Oude zit er nog steeds in eigenlijk. Je hebt het nieuwe dashboard voor je neus, maar als je op je Guide knop drukt krijg je weer net van die tabbladen als in het oude dashboard.  + het feit dat partymode gewoon goud is :D eindelijk private chats met meerdere mensen (party chat dus) :D

 • De vorige was bijvoorbeeld veel overzichtelijker volgens vele gebruikers

  Heb je ook een eigen mening of ga je voor de rest van de dag blijven verder lullen over iets dat je hoorde vertellen maar blijkbaar geen zak van afweet?  Transfixer snapt het tenminste. Iemand die duidelijk wel weet hoe hij z'n toestel moet of kan gebruiken.


 • In het begin was de NXE wel even wennen maar inmiddels ben ik er wel aan gewend. De party mode is ideaal en gebruik ik eigenlijk altijd als ik op live zit. Private chat was gewoon erg karig. Dat je 0GS games van je profiel kan verwijderen is ook tof (denk aan de trials van de arcade spellen van een tijdje terug).  Het grootste nadeel, voor mij, is nog altijd dat de Marketplace erg langzaam is geworden. Zelf heb ik een groot profiel en het laden duurt dan ook erg lang. Bij mijn Amerikaanse account, die echt een stuk kleiner is, gaat dit veel sneller.

 • @Gemini

  Ikzelf bezit geen 360, maar ik weet wel dat er ongelofelijk veel kritiek was toen de NXE update er was.

 • @Ralphieboy: kritiek is er altijd. Bovendien hebben mensen de nare gewoonte om niets te zeggen als ze tevreden zijn. Je hoort ze alleen wanneer er reden tot geklaag is.  De NXE werkt exact hetzelfde als het XMB op de PS3. Alleen ga je omhoog/omlaag om door de categorieën heen te gaan. In plaats van links/rechts.

 • Ik vind de NXE update een hele verbetering.

 • Wat een zinloos gebash hier weer op het NXE. Als nou alleen de mensen met een Xbox 360 eens kritiek zouden leveren…

 • Ik vind de NXE update een hele verbetering.

 • Nieuwe dashboard is gewoon wennen.

  Vind er zelf ook nog genoeg minpunten aan zitten, maar ook genoeg plus punten.

 • @Weslii

  Dat het totaal geen verbetering is op het oude. De vorige was bijvoorbeeld veel overzichtelijker volgens vele gebruikers en dat avatar principe is gewoon gejat van de Mii. Dat MS verdedigd op de stomste manier ooit, namelijk deze:

  Ooo en wat vind je er zelf van? Of ga je altijd af op wat anderen zeggen?  Ik vind de NXE namelijk wel veel overzichtelijker, en er zijn ook veel meer features. en ik denk dat het overgrote deel dat met mij eens is.  Ik moet zeggen dat ik je kritiek niet erg overtuigend vind overkomen.Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren