1. The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth (PC)

The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth (PC)

Er zijn verschillende soorten spellen van Lord of the Rings maar toch één van de beste is Battle for middle Earth. Het spel gaat over de over de oorlog tegen de Duistere heer Sauron die probeert Midden-aarde over te nemen. Dus daar moeten de mensen wat aan zien te doen. Dus verzamelen ze een leger van mensen en elven die de strijd aan gaan tegen Sauron en zijn ork leger. Maar Sauron krijgt ook hulp van Saruman en Urk-Hai’s. Maar wat is een spel zonder helden die mee helpen om het kwade te vernietigen. Dus hoe zal het allemaal aflopen…

Er was eens…

In Mordor wil een Duistere Heer genaamd Sauron de wereld van Mdden-aarde overnemen. Met behulp van zijn leger van ork’s en huurlingen. Maar hij krijgt ook hulp van de eens goeie tovenaar Sauroman met zijn leger van Urk-hai’s. Terwijl Sauron als eerst Gondor aanvalt. Richt Saruman zich op Rohan. Jouw doel is om legers te maken om de andere legers tegen te houden en ze te verslaan. Je krijgt hulp van helden die vast en zeker wel kent van de films. Maar de rollen kunnen ook omgedraaid worden waardoor jij de vijand kan worden en de leges en de landen van het goeden aanvalt. Hoe meer gevechten hoe meer ervaring voor je troepen. De bedoeling is om legers te maken natuurlijk maar daarvoor heb je kampen en forten nodig. Waardoor je de legers pas kunt gaan maken en ten strijden kan trekken.

Facties

Gondor:Gondor is een land geregeerd zonder een koning. Gondor is heeft sterke legers maar als je ze verkeerd gebruikt heb je minder kans op overwinning. Ze hebben vooral sterke boogschutters als je ze helemaal zijn upgegrade. Voor de rest hebben ze ook sterke manschappen.

Rohan:Rohan wordt geleid door Koning Théoden. Rohan is vooral goed met mannen op paarden, niet alleen speermannen maar ook boogschutters op paard. Ze hebben ook standaard manschappen dat zijn gewone boeren,mannen en vrouwen. Het zijn ook de zwakste manschappen maar door een kracht upgrade je ze en worden ze sterker. Rohan maakt ook gebruik van Elven. Deze elven zijn goed met boog maar ook met zwaarden. Rohan beschikt ook over enten die speciaal met een Entmoet moeten worden gemaakt. Ze zijn heel sterk maar zijn zeer zwak tegen vuur.

Isengard:Isengard wordt geleid door Saruman. Saruman was eerst een goede tovenaar maar nadat hij ziet dat ze niet meer kunnen winnen is hij maar overgestapt. Sauroman beschikt over één van de sterkste manschappen Urk-hai’s. Dat zijn net mensen gekruist met ork’s alleen 3 keer zo sterk. Isengard beschikt ook over warg’s dat zijn ork’s opeen paar gemuteerde wolven.

Mordor:Als je het gaat hebben over Mordor hebt. Heb je het over een leger van een stel hersenloze okren die er alleen maar op uit zijn om de mensheid te vernietigen. Maar daar heeft Sauron aan gedacht hij heeft voor huurlingen gezorgd. Haradrim uit het zuiden en Soldaten van Rhûn uit het zuiden. Kortom hij heeft een leger naar zijn hart.

Nog een held? Waar waar…

Wat is een strategie spel zonder een held, Nou in dit spel heb je er zat.Iedere factie heeft wel zijn eigen helden. Natuurlijk hebben de goede er meer maar meer is niet altijd goed. De goede hebben natuurlijk ook goede helden, maar de slechte hebben sterkere. De goede hebben bijv. Pepijn maar de slechte hebben Nazgûl op een draak die binnen 2 aanval pepijn dood hebben. Elke held heeft zo zijn eigen vaardigheden. Zoals Lurtz(isengard) heeft er bijv. de mogelijkheid om te keizen tussen boog en zwaard. De helden hebben ook vaardigheden waardoor de omringende troepen meer pantser of verdediging krijgen. Of gewoon aanvallende vaardigheden. Naar mate je helden levels omhoog gaan krijgen ze meer en betere vaardigheden. Maar natuurlijk ook meer levenspunten en sterkere aanvallen. Als je held dood gaat kun je hem voor een prijs terug kopen. Maar dat ligt er aan in welk level de held zit. Als je held in level 7 zit bijv. is de prijs hoger als toen je hem kocht. Rohan kan de meeste helden kopen en dat is ook een groot deel van de hoofdrolspelers van de film.

Krachten

Bij dit spel gaat het niet om een groot fort te maken en een groot en sterk leger te maken. Maar ook om krachten te sparen die je later kan gebruiken in een gevecht. De krachten spaar je door vijanden te vermoorden. Dan moet een rondje helemaal vol zijn voordat je een punt krijgt waardoor je een kracht kan kopen. Sommige krachten geven voordeel voor je leger zoals: vervuilde grond waardoor het pantser sterker word voor jouw leger. Maar je hebt ook krachten zoals de Balrog die je leger helpt de balrog heeft heel sterke aanvallen maar hij blijft niet de hele tijd. Naar een tijdje gaat de balrog weer weg en moet die kracht weer een paar minuten laden. Voordat je hem weer kan gebruiken. Sommige maken je helden sterker zoals de kracht Gandalf de Witte. Die kracht veranderd Gandalf in Gandalf de Witte waardoor hij sterker wordt en zijn spreuken sneller laden en krachtiger worden. De ene kracht kost meer dan ook meer dan de ander.

Forten,Kampen en nederzettingen

Forten:De forten zijn de nederzettingen waar je het meeste kunt neerzetten aan gebouwen. Bij de goede hebben muren maar het Kwade die hebben geen muren. De goed beschermen hun fort door katapulten en torens neer te zetten die gewone manschappen niet kunnen vernietigen. Alleen maar door siege materiaal als je door de muur of de poort wil komen. De kwade manschappen hebben kleine en zwakke wacht torens die gewone manschappen wel kunnen slopen.

kampen:Kampen zijn ongeveer hetzelfde maar hebben geen poort en ook geen sterke muur en ook hebben ook minder bouw ruimte. De goede hebben wel een muur maar een hele zwakke en een paar verdediging torens. Maar de kwade manschappen hebben wel geen muur maar wel meer verdediging torens.

nederzettingen:Nederzettingen hebben geen muur geen verdediging torens en kunnen ook maar drie gebouwen maken. Die zijn altijd handig voor het gebruik van boerderijen of smeltovens.

Graphics en muziek

de muziek is gewoon de film muziek dus de muziek is is heel erg mooi net als de achtergrond geluiden van het spel.Maar het is ook wel te veel de zelfde muziek had er nog gewoon een paar andere nummers tussen gedouwd. Misschien had je dan wel wat afwisseling. Maar als je het over de graphics hebt is het een ander verhaal. Het is toch niet goed als je op iemand inzoomt dat het hoofd vierkant is? of wel dan. Of ligt het aan mij. Er mocht ook wel wat alfwisseling in de manschappen zitten niet dat ze precies op elkaar leken. Maar voor de rest is het wel goed...

Conclusie en beoordeling

Het is een leuk spel maar strategisch is het niet echt. Graphics konden beter. En ook de gezichten van de helden en manschappen misschien iets ronder dan vierkant. Maar voor de rest is het wel oké
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Veel mogelijkheden
 • je kunt kiezen of je goed of slecht bent.
 • de muziek
 • goeie uitgebreide campange
 • Minpunten
 • graphics konden beter
 • als je de hoofden van de manschappen van dicht bij bekeek waren ze vierkant
 • meer verschil in de vrijgevechten gebieden

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wat een onzin, komop met die game mensen…

 • Heb Home reeds verwijderd van m'n PS3, dus dit ga ik niet meemaken…

 • Ziet er best vet uit! De grootste 'map' van home tot nu toe.

 • Heeel erg vet!

  Deze manier van community-vorming is zo ontzettend goed bedacht!

  Bravo Sony!

 • Is ook voor het eerst dat het gratis is.  Maar wel vet.

 • @Srebseig  cynisch?? Ik hoop het……..  Ik snap niet dat iemand meer dan 5 minuten in Home kan doorbrengen….ik trek nog liever 5 minuten lang mijn nagels uit mijn tenen….


 • @srebseig,  volgens mij is er niemand die zijn tijd verspilt in Home?

 • nice. Misschien toch weer een kleine reden om ff te gaan kijken in Home

 • Dat vind ik dan wel weer cool aan Home, is de Far Cry 2 kamer er al eigenlijk?

 • Home is zonde van je tijd.  Als je na een lange dag werken 2 uurtjes tijd hebt om te gamen, dan ga je toch niet home zitten spelen?  Dan pak je een vette game en benut je die tijd goed.


 • Home is gaaf,als je tenminste van een beetje socializen houdt.Btw,die kleding is nog niet verkrijgbaar.Far cry space is er trouwens ook,maar niet echt boeiend.

 • …snurk snurk… o joepiee… snurk

 • Wel leuk dat het gratis is,maar het blijft uiteindelijk doelloos rondlopen in het dorpje toch???

 • dubbelpost

 • echt cool, ziet er stoer uit!

 • Lijkt leuk, maar ik hou me niet zo bezig met home… ik game liever xD

 • @ Srebseig

  Krijg hier het stereotype \"gamers don't get the chicks\" gevoel bij…

  én… 'k weet echt niet waarom? :p

 • nog meer Afrika, eerst Farcry 2 en nu dit, komop zeg, ze zeiden dat de Warhawk space al 2 dagen geleden online zou staan maar 'k kan em echt nergens vinden

 • Heb de Special editie gekocht in Asia best leuk!

 • Je kan alleen maar rondlopen en van de omgeving genieten. Saai??

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren