1. Spider-Man 2 (PS2)

Spider-Man 2 (PS2)

Als ik een spin zie gil ik. Ik hou niet van spinnen met hun 8 harige poten brrr krijg kippenvel. Maar gek genoeg ben ik heel erg fan van spider-man. Maarja die zit er niet zo eng uit, eerder stoer. En ook leuk is dat er geen spinnenweb uit zijn kont komt. Dat zou veel te raar zijn.

Sinds ik negen ben probeerde ik al op de muur te klimmen lukt niet maar bleef het wel proberen. En probeerde ook spinnenwebben te schieten (tja ik was nog jong toen). Maar zodra er een spider-man spel uitkomt koop ik hem. 1 had ik al en stelde me teleur maar 2 kon dat wel veranderen.

Film + game = hetzelfde

Het verhaal loopt weer gelijk met de gelijkmakende film. Dus veel uitleg heeft dat niet nodig maar hier in het kort. Peter Parker aka spiderman had sinds deel 1 niet veel gedaan. Hij heeft nog steeds niet zijn gevoelens voor Mj verteld en Harry Osborn wil wraak nemen op spiderman omdat spiderman zijn vader had “vermoord”.

En Peter moet dat steeds uithoren en dat zou ik ook niet leuk vinden. Er zijn dan ook veel gelijknissen al hebben ze soms er wel wat bij verzonnen om extra missies te geven anders heb je het te snel uitgespeeld. En dat willen we niet.

Weeeeeeeeeeee!!!!

Als spiderman moet je natuurlijk rond zwaaien aan dingen blijven plakken, en boefjes pakken! In tegenstelling tot deel 1 die alleen maar missies gaf, kun je nu gewoon rond zwaaien waar en wanneer je maar wilt (niet tijdens een tijd gedreven missie duh). Je hebt dus alle vrijheid om te staan en doen wat je wilt. Nouja je kunt niet veel doen op de straten alleen missies aanvaarden (daarover later meer) en in sommige winkels gaan. Het leukste is ook om gewoon te zwaaien en genieten.

Alhoewel je wel veel last heb van pop-ups van flatgebouwen maar als je aan het slingeren ben merk je daar weinig van. Het slingeren zelf is veel beter uitgewerkt dan in deeltje 1 waarmee je net leek op tarzan. Nu heb je echt het gevoel dat je spiderman bent door de manier waarop hij zwaait met zijn benen. Ik wou gelijk weer uit mijn raam springen en gaan slingeren. Maar ik moest verder spelen.

I am gonna kick your ass

Als je geen zin hebt om het gewone verhaal te volgen kun je altijd sidequests doen. De eerste paar keren zijn die nog leuk. Maar op een geven moment komen ze je strot uit. Waarom? omdat ze elke keer het zelfde zijn. Red dit Pak die ballon Stop die auto etc…. Het zijn maar iets van 8 verschillende missies. En dat is erg jammer want kijk maar naar GTA die doet het wel goed. Wat je ook veel moet doen is vechten. Het vechten zelf vind ik erg goed uitgewerkt door de vele combo’s webcombo’s etc. Maar het stoerste was toch de slowmotion skill want als je dat deed en een vijand je net wil slaan dan zie je spidermans hoofd oplichten, en dan druk je op rondje en dan ontwijkt hij hem en countered hij terug. Dat is echt iets voor spiderman en dat vind ik een hele leuke toevoeging.

Geen A en B diploma

Als je geen zin hebt in het gewone verhaal of in de zelfde side quests. Dan kun je als nog even wat doen in de wereld van de spin. Je kunt dingen verzamelen. Ok dat klinkt niet echt spannend maar het is wel degelijk leuk. Je kunt van embleempjes verzamelen zoals van die geheimen of op hoge gebouwen embleempjes. Wat ze daar doen moet je mij niet vragen maar het zijn leuke tijd verdoenings dingen. Één van die embleempjes groepen degene die in het water ligt. Die zijn irritant te halen omdat hij niet kan zwemmen. Maar ik bedoel hij is best oud maar heeft geen A of B diploma. Tja, vind je het gek dat iedereen hem een nerd vond.

Zijn al die burgers soms familie?

De graphics vind ik middelmatig. Het is ook moeilijk om een hele stad te maken op de ps2. Maar sommige gebouwen lijken wel hutten van de prehistorie. En de burgers zijn allemaal tweelingen drielingen of zelfs honderlingen. Spiderman zelf ziet er wel mooi uit maar als je het omkleed naar peter dan denk je ook van ‘wat een lelijke oerbewoner!’. Dat hadden ze wel beter mogen doen. De sound vond ik zelf wel goed. De stemacteurs zijn door de film acteurs gedaan en doet drukt je naar de sfeer van spiderman toe. Qua replay verschilt dat per persoon sommige denken na het uitspelen, die gooi ik in de kast en speel ik nooit meer. Maar je kunt ook verder spelen om alle extra’s te unlocken. Als spiderman 3 uitkomt (vastwel) hoop ik hetzelfde als deze maar dan met next gen grahpics en wat betere controls. Deze zou ik kopen als je gek bent van spiderman en je hebt altijd al willen slingeren en op de muur blijven plakken.

Conclusie en beoordeling

None

Het is een beter spel dan deeltje 1 mede dankzij de nieuwe slinger controls en de vrijheidmaar het is nog niet helemaal perfect het rammelt nog te veel de pop ups en de saaie side quets. laten we hopen dat deeltje 3 stukje beter wordt. Maar het is zekers geen slechte game
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • Het slingeren
 • De sfeer
 • Spiderman zijn!!!!
 • de sound
 • Minpunten
 • de graphics
 • pop up
 • de eentonige side quests

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Toch duur, voor 1 band.. breng dan de tracks los uit

 • Ik dacht dat ik had gelezen dat alle instrumenten van de vorige Guitar Hero en Rock Band games het deden in dit spel. In ieder geval, ik koop deze niet want één of twee muziekgames per jaar is genoeg voor mij.

 • The Beatles…..GOD

 • Nog een reden waarom Rockband > GH  Edit:

  @T-force

  het is niet zomaar een band.. Het is DE band.. • Ik zou hem graag willen hebben, maar alleen als ie te bespelen is met GH-instrumenten. Ik ga niet weer 200 euro betalen voor een muziekgame, zelfs al zijn het The Beatles.

 • Wel duur, maar het gaat hier wel over The Beatles!!!!!!

 • The Beatles!

 • A dream come true. Ik ben nu al opgewonden, want ik ga deze game helemaal kapot spelen.  Fab4 ftw!

 • Geintje zeker :|??

 • Voor mij is dit wel leuk om Rockband te kopen, dan.

 • weeral muziek games

 • Het is nog niet duidelijk of de instrumenten van Rock Band 1 en 2 en Guitar Hero ook te gebruiken zijn bij deze nieuwe game.

  Beter van wel, dan is dit nog een game die ik ook kan halen.

 • ik hoop ook dat de GH WT instrumenten compatible zijn. ik zie die beatles game wel zitten !  mocht dit niet het geval zijn, dan kan ik altijd nog met mijn eigen na gemaakte beatles songs mee drummen via het vrij drummen in GH WT studio mode :-) alleen krijg ik er dan geen score voor (wel buren die op de muren kloppen dat het zachter moet ;-) hahaha)

 • Dit is zo fucking amazing eh. Ik kan niet wachten ot ik deze game kan spelen. Gelijk in mijn wenslijst natuurlijk.

 • prijzig maar denk toch dat als het echt wat is dat ik het wel ga halen

 • The beatles waar ik best best wel fan van ben!

  ben alleen niet zo'n rock band liefhebber :P

 • check de rockband forums ( http://www.rockband.com/forums/showthread.php?t=96065voor meer info.)

  Of http://www.thebeatlesrockband.com/ voor een teaser.  Schijnt toch veel meer te zijn dan een rockband game alleen.

  Game schijnt Beatles te volgen vanaf Cavern Club in Liverpool tot het befaamde rooftop concert. Harmonix heeft de keuze uit meer dan 300 tracks. Zal geen DLC komen die te exporteren is naar RB 1 en 2, i.v.m. licentieproblemen etc. Alle RB instrumenten zijn te gebruiken met de game.  Verdere weetjes:

  Will have new instrument models based on instruments used by John Lennon, Paul McCartney, George Harrison and Ringo Starr throughout their career.  USA Pricing:

  • The Beatles: Rock Band Software - Xbox 360, PLAYSTATION 3, Wii: $59.99 MSRP

  • The Beatles: Rock Band Standalone Guitars - Xbox 360, PLAYSTATION 3, Wii: $99.99 MSRP

  • The Beatles: Rock Band Limited Edition Premium Bundle: Xbox 360, PLAYSTATION 3, Wii: $249.99 MSRP  Exclusive content created by Apple Corps, MTV Games and Harmonix will be made available to fans over the next few months who participate in a pre-order campaign through major retailers. Official Press Release  Dispelled Rumors from this press release: Keyboards  Confirmation of previous notes:

  1) The Beatles extraordinary catalogue of music through gameplay that takes players on a journey through the legacy and evolution of the band’s legendary career.

  2) The game will be compatible with all Rock Band instrument controllers and other current music-based video game peripherals. • other current music-based video game peripherals.  Guitar Hero WT?

 • yeah geweldig ik ga deze game helemaal kapot spelen al kost hij 500 euro haal ik hem nog!!!!!!

 • Hoe veel rock bands en guitar heroes gaan ze nog uitbrengen :O

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren