1. Batman Begins (PS2)

Batman Begins (PS2)

Batman aka The dark knight wie kent hem niet? De nieuwe film Batman Begins was een topper vond ik zelf en zoals bij elke film hoort een game. En meestal zuigt die game hard.

Maar ik als de marvel fan die ik ben kocht ik hem zodra hij uit kwam. En vooral na de film gezien te hebben wou ik in de huid kruipen van de duistere ridder om het kwaad te bestrijden.

Wat ik er van vond om in een zwart pak met cape slechteriken aan te pakken hoor je nu.

Oefenen? Nee, joh ik ben Batman

Het verhaal is hetzelfde als de film en ik zal het kort uitleggen, je pa en ma worden vermoord en jij reist dan af om het te vergeten. Je komt in de gevangenis in een of ander land en je wordt gevonden door een ninja achtig clan. Zij trainen jou (die trainingen speel je ook) om hun te helpen. Maar later kom je er achter dat zij doden om een punt te maken. En dat wil Bruce niet. En keert hij terug naar zijn huis gotham. En dan word hij de beroemde Batman.

Het verhaal is zelfde als de film dus daar is niks apart aan. Tja, wat konden ze dan doen niet zoals rpg’s zelf een ingewikkeld verhaal want bij elke film hoort een passende game.

Aaaah hij is eng!

Je taak in het spel is bang maken van je tegenstander en dat vind ik erg goed gelukt want je ziet echt dat ze bijna in hun broek poepen van de angst als jij wat laat vallen of laat ontploffen. De gameplay opzet is het zelfde als splinter cell dus sneaken stealth camera’s uitschakelen en boeven van achter pakken. Ik had zelf ook splinter cell gespeelt en vond het qua de opzet toch wat beter. Je hebt daar meer uitbreidingen en mogelijkheden maar over die mogelijkheden later meer.

Verder over het bang maken van de tegenstander. Ik vind dat een erg leuke en originele optie omdat het nergens nog is gebruikt. De gameplay word ook veels groter daardoor als ze het tenminste goed uitwerken en dat had ik gehoopt maar helaas.

Maar ik wil niet in die deur!

Wat ik in de vorige alinea al zei was de je ze kunt bang maken. Maar je kunt dat alleen maar op één manier doen en dat vind ik zo jammer. Want zodra je hem hebt uitgespeeld wat trouwens best snel al is, 10 uur voor de gemiddelde gamer. En je wilt hem opnieuw spelen dan is het eigenlijk gewoon herhaling. Want na ik hem uitgespeeld had dacht ik net als splinter cell. Die ga ik opnieuw spelen maar na de eerste 3 levels dacht ik hé déjà vú. Dat is hetzelfde wat ik de vorige ook heb gedaan. Heel moeilijk word het spel ook niet, de oplossing zie je altijd wel. Aangezien ik best wel wat uitdaging zoek vond ik dat gebrek wel erg storend. Ik heb het spel nog in mijn kast liggen als ik een keer zin heb om terug te kruipen in batman kijk ik de film wel.

Wow die lijkt er veel op

Is er dan niks goed? Nee het spel mag dan wel super lineair zijn. Het barst wel met mooie graphics. De characters lijken erg op hun acteurs in de film. Je ziet echt de overeenkomsten en dat is toch wel knap gedaan van EA. Maar met mooie graphics komt ook een nadeel en dat is de framerate. Die zakt teveel naar mijn gevoel en dat drukt de pret erg en vooral als je in een gevecht zit. Ook leuk is dat de stemmen door de acteurs is gedaan en dat helpt toch wel veel bij de sfeer, wat ik er belangrijk vind bij een spel omdat je je dan pas echt inleeft. De combat zijn gewoon 2 knoppen. Het is simpel gehouden want volgens mij dachten ze dat kleine kinderen dit zou kopen. Maar bij een stealth game hoor je niet te kunnen vechten meer silent but deadly maarja wat is Batman zonder een beetje skills.

Een Tank?Een stukje Film?

In afwisseling met de sluip- bang maken- en gevechten. Hebben ze een soort burnout variant met de tank van de film. Je hebt nitro en je moet politie auto’s wegbotsen. Het is een leuke extra maar niet meer. Als je het spel hebt uitgespeeld (zal niet lang duren) krijg je stukjes film van de film zelf te zien. Maar als je de film al hebt gezien kun je daar niks meer mee. Ook kun je als je het heb uitgespeeld in andere pakjes het speel opnieuw spelen jippie! Het zijn kleine dingen waarmee je niks kunt. Maar wil je één keer in de huid van batman kruipen zal ik dit spel kiezen de andere spellen zijn bagger. Maar ik stel voor dat je dit spel gewoon een keertje huurt. Tenzij je een diehard fan bent van dc comics/batman dan gewoon kopen. Het is leuk om in je collectie te hebben.

Conclusie en beoordeling

None

De sound de graphics zijn erg mooi gedaan alleen erg jammer dat de framerate te vaak zakt en het eigenlijk geen replay waarde heeft
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • de sfeer
  • de grahpics
  • de stemacteurs
  • beste batman game tot nu toe
  • Minpunten
  • framerate
  • linear
  • replay waarde te laag
  • te weining opties voor een stealth game

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren