1. Metal Gear Solid 3: Snake Eater (PS2)

Metal Gear Solid 3: Snake Eater (PS2)

De Metal Gear franchise heeft al een lange geschiedenis, die zijn oorsprong heeft in de klassieke NES (Nintendo Entertainment System). Toch kwam de grote doorbraak toen Hideo Kojima, geestelijke vader van de Metal Gear serie, Metal Gear Solid voor de Playstation 1 uitbracht. Na het grote succes van deel 1 bracht Kojima op de Playstation 2

Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty uit, jammer genoeg was dit niet zo'n groot succes, mede doordat hij de grote held Snake vervangen had door een andere hoofdrolspeler (Raiden). Nu is Kojima terug met Metal Gear Solid 3: Snake Eater, hopelijk heeft Kojima geleerd van zijn fouten die hij in deel 2 maakte en komt hij met een echte kaskraker terug.

The Story

Het verhaal van Metal Gear Solid 3 is vrij complex en het is erg moeilijk om niet te veel te vertellen, zonder het verhaal op te doeken. Het verhaal is ook vrij bijzonder, want het geeft een aparte draai aan een gebeurtenis in de geschiedenis, oké hier komt het. In de jaren 60 was de alom bekende raketcrises van Cuba tegen de USA, echter was de veroorzaking van de raketcrises, de kerngeleerde Doctor Sokolov. Hij was bezig met een top geheim kernwapen. De USA had Dr. Sokolov asiel gegeven. De Sovjet Unie zou de USA niet bombarderen mits de USA Dr. Sokolov overleverde aan Rusland. Nu de raketcrises achter de rug is, kom jij in actie, het is jouw taak om hem heelhuids terug te krijgen, voordat hij het kernwapen afmaakt. Metal Gear Solid zou Metal Gear Solid niet zijn, als er geen complot en mysterieuze wendingen plaatsvinden.

Vernieuwingen

Naast een steengoed verhaal zijn er meer nieuwe toevoegingen opgenomen in het spel, waardoor je je echt in de jungle waant. In de vorige delen moest je ratio eten dat je overal in het spel kon vinden, maar omdat je nu in de jungle bent is dat niet meer nodig want nu kan je daadwerkelijk zelf je eten vangen, zoals slangen en vis. Ook als je het te lang bewaard kan het verrotten en dan wordt de hoofdpersonage (genaamd Snake) ziek, tevens als je niet genoeg eet zal je minder accuraat kunnen schieten en zal je slomer worden. Omdat het nu in de jungle afspeelt hebben ze ook camouflage pakken geïntroduceerd, als je bijvoorbeeld midden in de jungle loopt tussen al het groen word je minder snel gezien in een groen pak als in een rood pak.

Je hebt nu ook een zogeheten EHBO mode, waarin Snake zijn wonden kan genezen. Wanneer je gewond raakt in een gevecht kan je via het EHBO mode handelingen uitvoeren waardoor je weer word opgelapt. Je kan jezelf bijvoorbeeld op Rambo-achtige wijze hechten.

Fighting

Snake moet zich op zijn zoektocht naar doctor Sokolov kunnen verdedigen tegen de vijanden. Naast een gros aan wapens, waarbij je moet denken aan: Verdovingspistolen, machinegeweren, messen, rookgranaten, flashbangs, heeft Snake samen met zijn mentor, genaamd The Boss, een speciaal gevechtsysteem ontwikkeld. Het gevechtsysteem, genaamd CQC (Close Quarters Combat), heeft allemaal moves waarmee je het de tegenstander het leven zuur kan maken. Zo kan je bijvoorbeeld je tegenstander van achteren pakken en hem met een mes eerst ondervragen, waarna je hem de keel doorsnijd. Als je wilt schieten moet je eerst R1 indrukken om de First Person view te activeren, daarna moet je L1 indrukken om het geweer op je schouder te zetten, je moet dan met de linker analoge stick mikken en dan de vierkant knop indrukken om daadwerkelijk een kogel af te vuren. Hoewel dit vrij ingewikkeld klinkt, heb je het zo onder de knie en zal dit gaande in het spel geen probleem opleveren.

De Vergelijking

Dit spel is het beste te vergelijken met Splinter Cell. Net als in Splinter Cell, ben jij een geheim agent, die gaande weg vijanden moet uitschakelen en bepaalde doelstellingen moet halen. Hetgeen waarin Metal Gear Solid 3: Snake Eater zich onderscheid van alle delen van Splinter Cell is het verhaal, het verhaal is van Metal Gear Solid is wel driemaal beter als dat van Splinter Cell. In MGS heb je bijvoorbeeld een verhaal met vele plotwendingen, Cut-Scenes waarbij je je vingers bijna afbijt van de spanning en als je speelt waan jij je echt als Snake in de jungle. In Splinter Cell is het verhaal echter nogal rechttoe rechtaan en is het allemaal vrij makkelijk te voorspellen. Jammer genoeg heeft MGS3 ook wat minpuntjes tegenover Splinter Cell, in MGS blijft bijvoorbeeld de camera in een vast positie staan waardoor je niet het gehele overzicht hebt over de hele omgeving. Gelukkig heb je de First Person View waardoor je toch nog in die hoekjes kan kijken waar het de camera niet toelaat, echter kan het wel eens zo zijn dat je tegen een vijand opbotst ondanks de First Person View.

Conclusie en beoordeling

None

Metal Gear Solid 3: Snake Eater is een kaskraker van formaat, Hideo Kojima heeft van zijn fouten geleerd en heeft misschien wel de game van het decennia gecreëerd. Wie droomt er nou niet van om als geheim agent midden in de jungle te zitten en op keiharde manier de vijand uit te schakelen. Ondanks een paar vervelende, kleine minpunten blijft het een must-have voor elke PS2 bezitter. Kortom kopen, kopen, kopen!!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Nieuwe survival element, nieuwe MGS, Snake is back, etc.
 • Minpunten
 • De camera werkt niet altijd mee.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • link klopt niet helemaal ^_^'

 • Je bent lekker bezig Aron, geen enkele link is goed gegaan XD Die laatste mist een ] daarom is nu de hele zin een link.

 • Verkeerd gescript :)

 • ja, ik zie het… beetje vreemd..  heb het aangepast  mijn excuses • Ik vond de game opzich wel aardig in de beta, maar heb me er niet meer zo veel in verdiept daarna.  Misschien wel leuk om het nu weer eens een kans te geven.  Is het trouwens niet trial ipv trail? • Erg origineel! Nou ja iig leuk voor de mensen die de goblin miste in WoW

 • Leuk, even uitproberen. :)

 • Je moet wat met zo'n succesvolle rivaal als WoW

 • Lol? Heel veel MMO's hebben dat vind het een beetje laat =]. Maar neh niks voor mij WoW vond ik ook saai dus, dit waarschijnlijk ook of is dit niet zo Grind game als WoW?

 • Nee, WAR is meer gericht op PvP.

 • Lijkt beetje op de actie van wow :p

 • Beter laat dan nooit.

 • Eindelijk, ik was te laat voor de BETA en ik verrek het om een maand te betalen \"just to try it out\".

 • Mooie actie, vraag mij af hoe deze MMO het gaat doen qua members in 2009. Kwamen ze niet van 1 miljoen naar 300 000.  Anyway zal wel zelfde verhaal worden als Age of Conan vrees ik, de mmo markt is dan toch niet zo toegankelijk als eerst gedacht. Enkele jaren geleden was het nog de heilige graal van de PC Dev's, MMO was gelijk aan poen maar dat blijkt dan toch even anders uit te draaien.  Anderzijds doen de meeste MMO's wel van dit soort acties in de hoop dat er wat leden bijkomen. Deze game kreeg internationaal enorm hoge scores in de reviews, had toch even verwacht dat het succes toch een half jaartje zou doorgaan. • Warhammer is echt niet mijn ding. Ik ben niet zo van online gamen op de pc.

 • @ Debeul  Het verschil tussen Age of Conan en warhammer online lijkt me duidelijk.. Age of conan heeft zich gewoon niet gericht op actie en andere dingen die nodig zijn voor een goede Mmorpg . Zo had het weinig manieren (questen) om aan Xp te komen waardoor je toch snel weer moest gaan grinden. Dan kunnen de graphics er nog zo mooi uit zien als het gaat vervelen blijf je het niet spelen.

  Bij warhammer online hebben ze het op dit vlak wel goed gedaan zo heb je met Pvp gevechten elke keer weer wat anders .. vele malen leuker dan zo''n scripted beestje .

  En wat ook meespeeld dat WAR altijd leden blijft houden is de grote fangroep van nog bijvoorbeeld vroeger  mijn mening proberen kan geen kwaad! en het is zeker een leuke Mmo

 • Laagste prijs: € 19,00 bij:  dude WTF?

  edit: ik probeer em nu ^^
 • War blijft niet lang leven wow heeft het grootste deel en lotro heeft een hele kleine 2de plek rest is het vermelden niet waard.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren