1. TimeSplitters: Future Perfect (PS2)

TimeSplitters: Future Perfect (PS2)

Het is weer tijd om door de tijd te reizen in de wereld van Timesplitters. Als de held Cortez, bekend van de vorige delen, moet je in een race tegen de klok het ontstaan van de Timesplitters terugwinden, je raad het al, de wereld te redden van de ondergang. Hier is wel wat tijdreizen voor nodig. Het leuke van het tijdreizen is hier ook dat je jezelf kan tegenkomen en jezelf kan helpen met een missie, want de beste vriend die er is, dat ben jezelf….

It’s Time to Split!

Het verhaal begint als generaal Cortez, de gespierde (doch vaak klunzig overkomende) held van het verhaal op aarde land. In het jaar 2401 heerst er namelijk een oorlog tussen de mensheid en de TimeSplitters, een wreed monsterras dat zichzelf onzichtbaar kan maken en vervaarlijke stroomstoten uitdeelt. Cortez heeft de zogenaamde ‘time crystals’

moeten halen, waarmee men in het verleden en in de toekomst kan reizen. Aangezien dezelfde time crystals in het verleden voor het begin van de oorlog heeft gezorgd, moet Cortez in het verleden terugreizen om dit ongedaan te maken. En je raadt het al. Dat gaat niet zonder slag of stoot.

Tijdens je avontuur ga je niet zo ver terug in het verleden; het tijdreizen blijft beperkt tot de twintigste en éénentwintigste eeuw. Gelukkig maar want ik heb geen zin om even 60 miljoen terug te gaan, alleen maar om die aap te doden die ervoor gezorgd heeft dat er TimeSplitters kwamen. Het reizen gaat vlotter dan ik dacht. Zo rijd je op het ene moment nog in een truck op een oud Brits kasteel en zo word je het andere moment vergezeld door een robot in een toekomstige legerbasis. Variatie genoeg zou ik zeggen. En zeker met de wapens. Want de wapens verschillen natuurlijk tussen 1900 en 2400. Een groot wapenarsenaal krijg je dus tot je beschikking…

Time to Split! Hey ik wou dat zegen!

De singleplayer hoef je gelukkig niet alleen te doen. Nu heb ik het niet over een figuurtje dat met je meeloopt en voorgeprogrammeerd is om je te helpen. Nee ik bedoel gewoon je vrienden. Je kan namelijk ook Co-op doen

in de singleplayer, wat leid tot nog meer chaos, rond vliegende kogels en natuurlijk nog meer lachen. Je kan met of tegen elkaar tot 4 personen spelen. Dus je bent nog lang niet uitgespeelt op deze game.

Verder zijn er nog wat leuke modes als je al dat tijdreizen zat bent.

Enkele modes zijn Behead the undead (onthoofd zo veel mogelijk dode figuren), Cut-out shoot out (kartonnen borden schieten), Cat driving (racen met een kat op wieltjes) en Monkey challenges (bijvoorbeeld monkey curling, monkey melons, etc). Niet vreemd genoeg? Probeer dan maar eens te basketballen met een gravity gun of twee guns tegelijk te besturen met analoge sticks in split screen. Deze laatste is vooral leuk als je graag misselijk bent.

Humor, hahahaha….

Wat ik nou echt leuk vond aan deze game, was de humor die je af en toe tegenkwam.

Bv: je zit in een oude villa waar ze zegen dat er zombie’s rondlopen. Je komt een meisje tegen die eigelijk alleen maar foto’s wil maken van de zombie’s en samen gaan jullie in de villa. Al gauw word je belaagd door spoken, zombie’s en zelfs geslachten koeien die blijkbaar wraak willen. Op een gegeven moment moet je een diep gat in via een ladder. Er kwamen vreemde geluiden uit, dus het meisje zegt gelijk: ‘You First!’ Cortez kijkt naar haar minirokje en zegt Ok met een klein glimlachje. Zo gaat dat dus. Zoals ik al eerder zei kan je ook jezelf tegen komen. Nee niet jij in eigen persoon maar een tweede Cortez. Oftewel de Future Cortez. Hier volgt een klein gesprek als je hem voor de eerste keer tegen komt:

Future Cortez: ‘psssssssst!

Present Cortez: Huh??

Future Cortez: Up here!

Present Cortez: heey…you’re…you’re me!

Future Cortez: haha, i knew you would say that.

Here!’ Hij geeft een sleutel aan het Present Cortez.

Present Cortez: ‘A key?? But what do i need a key for??

Future Cortez: you’ll now what to do. Just don’t forget to pas it on when you’re done.

Present Cortez: Woooh, that was weird….’

In het ‘spookhuis’ kom je hem ook tegen, hij helpt je dan met het verslaan van spoken met zijn Ghost Vision en zijn Ghost Gun. Even later zal jij hetzelfde doen maar dan heb jij de Ghost Vision en de Ghost Gun. Zo zie je maar weer. De beste vriend, dat ben jezelf.

Laat die levels maar. Ik maak er zelf een!

Voor de mensen die de meegeleverde maps op een gegeven moment wel hebben gezien is er nog een werkelijk geniale map-editor. Letterlijk in no-time bouw je een enorm level met maximaal vijf verdiepingen. Is je map klaar dan kun je deze uploaden naar een online server waarna hij beschikbaar is voor anderen. Je kunt zelfs maps van anderen downloaden en tweaken naar eigen behoefte, of natuurlijk gewoon tegen elkaar spelen. Hierdoor raak je eigenlijk nooit uitgekeken op de multiplayer. Helemaal niet wanneer je ziet hoe uitgebreid de grid based map-editor is. Wanneer vloeren elkaar aanraken dan wordt de muur ertussen automatisch weggehaald. De overige randen worden

automatisch voorzien van muren zodat niemand van de kaart kan afvallen. Je kunt levels bouwen voorzien van tunnels, ramps, bunkers, glijbanen, etc. Als je de muren hebt gebouwd en je map hebt voorzien van deuren en trappen kun je uiteraard tientallen extra's toevoegen als kisten, voertuigen, olievaten, radiografisch bestuurbare katten, fixed turrets, diverse wapens, spawn-plaatsen, knoppen, etc. Per item kun je een enorme diversiteit aan eigenschappen instellen. Het kan regenen of sneeuwen, je deuren kunnen open of dicht zijn, bij een fixed turret kun je instellen hoeveel graden je er mee kunt ronddraaien, etc. Bedenk het en het lijkt er in te zitten. Dus als je zegt dat je bent uitgekeken op deze game, dan heb je volgens mij niet de multiplayer en Map editor gedaan want er valt genoeg er mee te doen…

En ik kan het gewoon niet laten. Hier alvast mijn favoriet wapen met de time disruptor grenades.

Conclusie en beoordeling

None

Man, wat laat dat spel een lekker gevoel achter zeg…de singleplayer kon waarschijnlijk wel iets langer maar ik heb me uitstekend vermaakt. En dat alleen al met de singleplayer. De Map editor is gewoonweg geniale en is denk voor mij ook de rede (niet alleen dat hoor) om dit spel te kopen. Lekker naar eigen smaak je levels maken en uploaden op een server. De graphics waren voor die tijd best goed maar nu beetje afgewerkt maar dat boeit me helemaal niks. De multiplayer is erg leuk met je vrienden. De modes zijn als al je vrienden op vakantie zijn en ze jou hebben achtergelaten met TimeSplitter: Future Perfect. Van mij mogen ze dat best doen…Z'n goede game voor maar €10,-!!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Tijdreizen!
 • Groot wapenarsenaal
 • Hulp van jezelf
 • Map editor!
 • Je eigen maps uploaden en lekker online spelen!
 • De leuke modes
 • De humor.
 • Minpunten
 • Graphics
 • Bij map editor niet altijd even overzichtelijk wat je doet.

Dit artikel delen

Over de auteur

MonkeySleeve | As a finale touch, God created the Dutch |

Reacties

 • Ja is goed.

 • ..hmm ik kan een beetje photoshoppen..? Can I join? :D

 • Nieuwe MGS :D:D:D

 • Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 • Remake deel 1 verdomme!!! =P

 • Waarom een remake LowlandWarrior? :S

  Je hebt die game niet zo lang geleden nog kunnen spelen…  Anyway, ik wil wel testen of alles werkt, en ander wil ik wel kijken of de rest wel goed hun best doet. :D


 • @LowlandWarrior - Nee, Metal Gear 1 en 2 porten naar Virtual Console/Arcade/PS3 store/Mobiele telefoons (hoewel dat laatste misschien al gedaan is?).  Ik dacht trouwens dat Meneer Kojima dat de Solid verhaallijn was afgelopen? Tijd dus voor een geheel nieuwe Metal Gear reeks, maar eerst ZoE3!!!

 • Remake deel 1 verdomme!!! =P  Twin Snakes gemist???

 • Jammer alleen dat Twin Snakes een veel te over-the-top Matrix-remake was met slechtere voice acting dan in het origineel.

 • @ knifle:  Indd, dat ze eerst maar een beginnen aan ZoE3! Anders krijgt konami een pak slaag van mij… xD  OT: wel leuk dat er nog een deel komt :) • Laat ze idd eerst even gaan werken aan ZOE3. Wat waren ZOE 1/2 toch vette en mooie games!

 • Is goed nieuws, als ik tester kon zijn zou ik gelijk willen joinen. Ik let namelijk heel goed op alle details van games, en wat er nog al kan veranderen etc….

 • Hmmm, Waarom zetten ze er MGS neer als het gewoon een nieuwe metal gear is, geen SOLID want hideo had al een hele tijd terug aan gekondigt dat de SOLID reeks voorbij is.

 • Tsja, Hideo had ook een hele tijd geleden aangekondigd zich helemaal niet bezig te houden met MGS 4 en zag wat daar gebeurde.

 • Was 4 niet het laatste deel? oh wacht…. ;)

 • Wil wel, maar heb nu baantje als vakkevuller, veel leuker.

 • Wil wel, maar heb nu baantje als vakkevuller, veel leuker.

  Nee

 • @Lowlander; ga je een gamecube kopen!!!  Hopelijk wel met een nieuwe snake, verhaal deel4 was prachtig maar ben nu wel klaar met Old Snake!!! en zoals hierboven ergens stond zou een nieuwe ZOE ook niet slecht zijn!!!

 • Chill. Nieuwe MGS ^^

 • ja beter een versie voor de 360 :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren