1. Tony Hawk's Pro Skater 4 (PS2)

Tony Hawk's Pro Skater 4 (PS2)

Je kent ze vast wel: mensen met wijde broeken, grote schoenen en een T-shirt van Hawk of Spitfire. Deze mensen worden ook wel skaters genoemd. Een van die skater is Tony Hawk de beste skater van de afgelopen jaren. Hij heeft ook een eigen game die wordt gemaakt door Neversoft en uitgegeven wordt door Activision. De vorige games van Tony deden het erg goed, maar bij Tony Hawk’s pro skater 3 werd het toch allemaal een beetje het zelfde. Ondertussen zijn er al 7 delen en ik ga het hebben over deel 4 van de reeks. Zou er iets vernieuwend in de game zitten, of is het weer hetzelfde als zijn voorgangers? Dat lees je hier in mijn recensie over de game van de beste skater van de wereld.

Plat op je smoel.

Er zit weinig vernieuwing in deze game. Het enige verschil met het vorige deel is dat je nu gewoon vrij kan rond skaten en het dus niet op tijd is. Als je opdracht wilt doen dan ga je naar een gastje met een pijl boven zijn hoofd en drukt op rondje. Hij legt dan uit wat je moet doen. Als je de doelen goed doe krijg je daar geld voor en speciale punten waarmee je je skils mee kan verbeteren. Denk hierbij aan het verbeteren van je snelheid of het verbeteren van de hoogte van je sprong. Je krijgt het geld niet alleen als je opdrachten haalt, maar ook liggen de bankbiljetten ergens in de omgeving. Er zijn ook minigames, deze zijn erg leuk gedaan. Je kan bijv. een potje gaan tennissen met je skateboard, of je kan lekker gaan honkbalen. Er zijn verschillende modes: de carrière mode waar je met je skateboardheld kan skaten en allerlei verschillende opdrachten moet doen, Single Session: Hier kan je in een level naar keuze een highscore proberen te maken in een bepaalde tijd, Free Skate: Gewoon lekker vrij rond skaten, Create-A-Skater: Je kan hier helemaal naar keuzen een eigen skater maken. Je kan deze skater helemaal veranderen van oren tot ogen en zelf aankleden naar keuze. Ten slotte kan je ook je eigen park bouwen met alle dingen die daarin bij horen.

Kijk mama zonder handen. Kijk mama zonder tanden.

De graphics van dit spel zien er goed uit in vergeleken met het vorige deel. Vooral Tony ziet er veel beter uit als in deel 3 waar hij er volgens mij mening er erg mislukt uitzag. Gelukkig is dit niet zo en ziet hij er top uit net zoals de andere pro skaters. De andere mensen (waar je opdrachten doet) zien er echt niet uit. Je kan zien dat er weinig aandacht aan besteed is, want de gezichten zien er niet uit, hun kleren lijken wel een beetje blokkerig en hun benen zien er niet natuurlijk uit. Gelukkig zien de omgevingen waarin je kan skaten er een heel stuk beter uit, vooral ook het wegdek wat er goed uitziet. Het gene wat op het wegdek rijd (de auto’s enz.) zien er net zoals de personen niet uit en maken ook hele rare bochten. De soundrack daarintegen is een heel stuk beter met allerlei skatemuziek ( die je vaak in de skatewinkel hoort), maar er zijn ook een aantal hiphop nummers in de game. Mijn persoonlijke favoriet is toch wel TNT van AC/DC. Er zijn in totaal zo’n 37 nummers die allemaal in de game voorkomen. Voor de liefhebbers van deze muzieksoort is het natuurlijk het paradijs.

De 900 Indy met en Nosegrind gevolgd door een Manual en een 360 Tailgrab?

Het is dus de bedoeling in de career mode dat je je opdrachten goed uitvoert. Deze verschillen van een aantal punten halen tot de S-K-A-T-E letters verzamelen. Er zijn natuurlijk ook een aantal andere dingen, maar deze lijken veel op de andere. De besturing is zo simpel mogelijk gehouden. Met kruisje doe je springen, met rondje doe je een grabetrick, met vierkantje een fliptrick en met driehoekje kan je grinden. De combo’s worden steeds gekker en in dit deel is het nog erger als in ze voorgangers. Je kan nu hogere punten halen als ooit te voren. De besturing van je skater ( welke kant hij/zij opgaat) is iets minder ,want je knalt snel tegen iets aan. Als je het spel wat langer speelt heb je hier geen last meer van. Er zijn ook verschillende extra’s die je met je verdiende geld kan kopen. Denk hierbij aan nieuwe levels, nieuwe skaters, nieuwe filmpjes van skaters die de hele tijd vallen,( best wel grappig, maar ook pijnlijk) er zijn ook verschillende cheats die je kan kopen. Je hebt ook nog een demo van Shaun Murray. Deze is leuk, maar als je hem vaker speelt word het saai. Een groot minpunt vind ik toch wel dat het weinig vernieuwing heef. Er is dan ook echt weinig veranderd met het vorige deel.

Conclusie en beoordeling

None

Tony Hawk's pro skater 4 is een leuke game, alleen er zit weinig verschil in met zijn voorganger.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • soundtrack
  • Leuke extra's
  • de goed nagemaakte skaters
  • Minpunten
  • de lelijke voertuigen en overige personen
  • het zelfde

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren