1. Metroid Prime: Hunters (NDS)

Metroid Prime: Hunters (NDS)

Dit is Samus vanuit haar Hunters-ship: Ik ben aangekomen in de ''Alimbic Cluster''. In dit sterrenstelsel woonde vroeger een machtig volk: de Amlimbics. Het volk is nu uitgestorven maar de overblijfselen van hun rijkdommen liggen er nog steeds. Een daarvan is de sleutel tot de absolute kracht. Vele premiejagers(hunters) zijn hier op af gekomen. Mijn missie: er voor zorgen dat de absolute kracht beschermd word. En zo begint mijn avontuur in de Alimbic Cluster.

de singleplayer niks aan? hoezo?

Even ten eerste, in sommige recensies zie ik als minpunt: de singleplayer. Maar waarom toch? Die vond ik juist leuk, maar ik snap denk ik waarom die zo laag wordt beoordeeld. Ik geef zelf ook toe, hij misschien wat te liniear voor een Metroid. Toch heeft hij mij ,net als de eerste metroid prime volledig in z'n greep kunnen houden. Het is vrij jammer dat het spel zo linear is, helemaal omdat het verhaal zo goed is (zie inleiding). Wat is er dus zo slecht aan de SP? Het is een gewone first person shooter in een Metroid-jasje, en dit is leuk voor degene die eigenlijk niks met metroid hebben, maar voor de metroid-veteranen onder ons is dit dus niet het geval, Zo is bv. het locken helemaal verdwenen en ligt de nadruk in dit deel meer op het knallen dan puzzels oplossen. Dit betekent niet dat dit een totaal ander spel is, zo is het locken dus wel weg (je moet namelijk met je stylus richten wat erg goed werkt, na wat oefening tenminste) maar je kunt je nog steeds in een balletje veranderen en upgrades verzamelen, en natuurlijk is het scannen terug hoewel de nadruk toch wat meer ligt op gewoon knallen. Ik zelf vond dit erg goed werken maar elke missie is bijna hetzelfde en daar moet je maar van houden hoewel ik het best leuke missie's vond, maar het hoogtepunt vond ik de duels met de andere hunters. Dus kort samen gevat de singleplayer is eigenlijk alleen voor FPS-fanaten en niet Metroid-fanaten. Maar de multiplayer is (bijna) perfect.

Laat de strijd maar beginnen

Ik zou het hier dus graag willen gaan hebben over de multiplayer, en laten we mariokart maar gouw vergeten want die word van zijn troon gestoten door onze Samus. Laat ik maar weer meteen nagatief beginnen, wat ik een beetje teleurstellend vind is dat je maar met 4 spelers in 1 map kan. Ik (en ik denk iedereen) had liever gezien dat je er met minstens het dubbele had kunnen spelen. Helemaal omdat dan de teammatches wat interssanter waren geweest, want zeg nou zelf 4 tegen 4 is een stuk leuker als 2 tegen 2. Maar ja je kunt niet alles hebben. Maar wees niet getreurd want dit is misschien wel het enige minpuntje wat de multiplayer heeft. Om te beginnen kun je kiezen uit 7 speel standen: deze zijn natuurlijk het beroemde deathmatch of teamdeathmatch maar ook nieuwelingen zoals primehunter en survival. Die standen kun je met Samus of een van de andere 6 hunters spelen maar deze moet je vrijspelen in de singleplayer. De multiplayer in het kort: een leuk ouderwets knalfestijn voor iedereen die daar van houd.daarbij moet dan wel gezegd worden dat er naar mijn mening te weinig spelers in een server zitten. wi-fi heb ik nog niet kunnen proberen omdat ik nog niet zo'n ding heb, maar ben wel van plan het in de toekomst nog te halen.

De mooiste strijd op een ds

Het is waar, de ds laat eindelijk zien wat hij waard is. De graphics in Metroid Prime: Hunters zijn echt helemaal geweldig. Ik heb de graphics op de ds nog nooit zo mooi gezien. Echter helemaal PSP is het natuurlijk niet. Maar het komt wel erg dicht in de buurt. Ook met de muziek zit het wéér helemaal goed. Mooie mysterieuze geluidjes op de achtergrond terwijl er in de gevechten spannende snelle deuntjes

klinken. het is echter niet zo dat deze muziekjes s'morgens als je bv. naar school of het werk gaat nog even zult neuriën, maar dit is toch nooit het geval geweest bij metroid. Hoe dan ook is dit het mooiste ds-spel tot nu toe. En alleen dat al vind ik een enorme prestatie, tel daarbij op dat er gewoon goede singleplayer bij zit en een geweldige multiplayer en je hebt het beste ds-spel van dit moment in handen.

mijn eigen avonturen (pas op spoilers)

Tja...hoe heb ik het nu zelf kunnen ervaren? Nou als je de review al helemaal hebt gelezen of stiekem al naar de conclusie hebt gekeken, is het denk ik wel duidelijk. Het allerbeste ds-spel wat er op dit moment te krijgen is, kortom een aanrader dus. Zoals ik eerder in deze recensie al zei, de hunterduels zijn mij het beste bijgebleven. Mijn favoriete duel kwam eigenlijk al vrij snel in het begin. Dit was tegen het vuurmonster: Spire, hoewel dit niet mijn favoriete hunter is (die titel is weggelegd voor weavel: de spacepirate), heb ik met Spire wel mijn meest episch duel ooit gewonnen. Verder heb ik dan nog een klein stukje over de boss-fights, die zeker ook een plekje verdienen. Ik vond de eindbazen over het algemeen best moeilijk, maar het was ook niet zo dat ik afging bij de bazen. Ze waren wel te doen maar erg pittig. En als je dan eindelijk die enorme baas hebt verslagen moet je zo snel mogelijk terug naar je schip, dit gaat natuurlijk niet helemaal van een leien dakje. Ten eerste was ik altijd hartstikke verdwaald, wat me een lekker opgejaagd gevoel gaf. En of dat nog niet genoeg is krijg je net in de kamer voor je schip, nog zo'n hunter op je nek. En daar zit je dan echt niet op te wachten, maar je moet en zal het level halen om nog zo'n beleving mee te maken. Bij de multiplayer heb ik eens een keer gewoon 2 uur met maar één vriend zitten spelen. Gewoon heerlijk deathmatch spelen, kortom: de beste multiplayer op de ds.

Conclusie en beoordeling

None

Laten we het maar zo zeggen wat Goldeneye op de n64 bewees (dat FPS ook op consoles kunnen). Bewijst Metroid Prime: Hunters op nieuw maar dan op een handheld. De eerste geweldige FPS op een handheld. HULDE!!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • de singleplayer voor FPS-fans
 • de multiplayer
 • de graphics
 • het geluid
 • Minpunten
 • de singleplayer voor Metroid-fans
 • weinig spelers in een server

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Peggle is wel een grappig spelletje :)

 • Ik heb voorlopig wel genoeg van de Arcade gedownload :)

 • Peggle heb ik ook op mijn pc gehad, dat was best wel lollig, maar vooral verslavend.

 • heb sinds vanmiddag crystal defenders gedownload dat is verslavend ckr omdat het net als al die tower defense spelletjes op internet

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren