1. Pro Evolution Soccer 4 (PS2)

Pro Evolution Soccer 4 (PS2)

''MARADONAAAAA GOOAAALLLL'' hoor ik mijzelf schreeuwen na een die-hard Pro Evolution Soccer 4(PES4)wedstrijd tegen mijn broer ff snel mijn handen afvegen aan mijn broek en de controller ook want damn die is zweterig geworden'' zo reageer ik wanneer mensen vragen waarom ik voor PES heb gekozen in plaats van Fifa nee nu lieg ik zo reageer ik niet met die quote geef ik antwoord als mijn neef vraagt wat de grootste nederlaag was wat hij had gekregen doormiddel van mij.

Gameplay

De gameplay van PES4 is heel raar als je met Fifa bent opgegroeid aangezien het er gewoon stukken beter uitziet en ook beter is als kan je soms wel wat rare fouten maken door bijvoorbeeld de vierhoek toets door elkaar te halen met de rondje toets want bij Fifa was het altijd zo dat je met rondje schoot en met vierhoek voorzetten gaf en dat is aan PES4 anders niet alleen aan PES4 maar aan de hele PES reeks de basistoetsen zijn: Driehoek voor de steekpas,vierhoek voor het schieten,O voor het voorzet geven van de bal(niet altijd toepasselijk),natuurlijk X voor het passen de R1 toets voor het sprinten en meer is er eigenlijk niet nodig. Als je dit spel nieuw heb gekocht(wat loop jij achter-_-')raad ik je aan om stevig te trainen aangezien het heel wat moeilijker is dan Fifa waar je alleen maar moet drukken totdat je bij een bepaalde punt en dat hij er dan gelijk in vliegt,bij PES4 is het zo dat wanneer je je vinger voor 1 seconde al op de schiet knop druk dat hij er dan al gelijk over gaat aangezien de ''Power Bar'' heel snel omhoog gaat en het dus het beste is als je gewoon een heel klein tikje geeft aan de schiet toets en dan afwacht of je bal erin gaat. Maar bij het schieten van vrijtrappen gaat het makkelijker want het is heel simpel je hoeft R1 of R2 in te drukken(hangt af van je positie want boven de 30 meter is het beter als je R1 in drukt en onder de 30 meter de R2 toets)en dan het powerbar tot het midden brengen en doelpunt! Maar als je echt goede vrijtrappen wilt nemen die er echt mooi ingaan geef ik je toch als aanradder dat je de lekker wat traint.

Licensies!

Ja daar zijn we weer beland bij de afdeling Licensies nou ik laat jullie niet echt veel wachten dus laat ik maar beginnen.Een groot verschil tussen PES3 en PES4 is het punt dat er in PES4 meer licensies zijn dan in PES3 maar toch niet echt alles en dit is ook niet in PES5 verbeterd als ik bijvoorbeeld aan mensen die hun hele leven zou vragen welke team:''North Londen'' is zouden ze grote verbaasde gezichten trekken maar ik als kenner weet dat dat Arsenal is nooit verwacht he? De vernieuwing in dit gebied bij PES4 is dat ze de licensies van de Spaanse en Nederlandse competities erbij maar helaas is de Nederlandse nationale team er niet aangezien de KNVB te gierig was om de rechten voor het nationale elftal te verkopen.

Graphics

De graphics van dit spel is in een woord te omschrijven en dat is....ZOMG!! De graphics van PES4 zijn prachtig en zullen je altijd verbaasd laten lijken wanneer je het spel opstart en een potje speelt. Het begin filmpje is ook heel mooi gemaakt met allemaal spelers die schieten,koppen,passen en feest vieren maar ook in het begin filmpje is er een probleem en dat is het punt dat de spelersgezichten helemaal niet lijken.

Prachtige graphics he maar hoort dat nou Sjevtjenko voor te stellen?

Replay waarde

Voor de mensen onder ons die niet weten wat het replay waarde inhoudt zal ik het heel snel uitleggen aangezien ik mijn recensie met dit laatste deelonderwerp ga eindigen de replay waarde van een spel is dat het toch na een miljoen keer spelen niet verveeld en bij PES4 is dat te groot voor woorden.

Is het een 9?,is het een 10?.

Voor de mensen die een recensie graag doorlezen in plaats van alleen maar naar de cijfer te kijken zal ik alleen maar iets zeggen dit spel is niet perfect want er zit geen Online-Mode bij maar wel bij de Xbox en PC versie en in PES5 in alle consoles en op de PC voor de ongduldige mensen tussen ons hiermee eindig ik mijn recensie ik hoop dat jullie het een goede recensie vonden aangezien dit mijn alle eerste recensie is

Conclusie en beoordeling

None

Conclusie na al dat lezen van dat tekst kan je toch snappen dat mijn conclusie is:''KOPEN DIE HANDEL EN SPELEN DIE HANDEL GELOOF ME JE VERVEELT JE NOOIT
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Graphics
 • Replay waarde
 • Minpunten
 • Geen online(maar wel bij PES5)

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wahahaha, goed verhaal!

 • Hebben jullie tijd over? ;-)  Leuk bedacht, maar persoonlijk laat ik dit liever aan m'n eigen verbeelding over!

 • laat die recensie maar is komen, in plaats van all die crap voor af .:P

 • Fantastisch verhaal!

 • Heel nice… Mooi artikel

 • Heel leuk… hel leuk.  Ikzelf droom ook vaak weg bij gedachten over top games vooral bij de aankomst van een nieuwe Zelda.

 • De RE reeks heeft mij altijd geboeid. Ook nu keek ik vol verwachting naar de release van deel 5………totdat ik de demo had gespeeld. Ik baal zo ontzettend van de aanwezigheid van Sheva dat ik heb besloten om de game (vooralsnog) niet aan te schaffen.

  Doet niets af aan het leuke verhaal van Joey.

 • Lekker creatief bezig jongens. :)

 • Vet artikel ^^

 • Grappig artikel, alleen dat stukje waar die helikopter op komt dagen vind ik een beetje vaag. Kannie wachten op deze game :D

 • Leuke artikel

 • Orgineel stukje tekst. Grappig.

 • Oke, dan….

 • nice!

 • Leuk artikel, binnenkort eindelijk met de game aan de slag! :)

 • Zoals vele hier zeggen, een leuk artikel, ik hoop dat jullie dit meer zullen doen!

 • Effe kijken what ik in me portommonee heb zitten…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren