1. Soulcalibur III (PS2)

Soulcalibur III (PS2)

Welke reeks is in staat met 1 game direct bekend te worden? Soulcalibur natuurlijk! Het nu al derde deel in de reeks probeert weer alle andere fighting games tot moes te slaan. Al zal dat niet gemakkelijk zijn. Er is namelijk nog een game op de PS2 die daarvoor een stokje kan steken, Tekken 5! Beide games hebben in de loop der jaren een indrukwekkende reeks weten uit te brengen en was telkens vernieuwend. Maar welke van de twee reeksen is nu het beste? Allebei hebben ze tonnen aanhangers en fanboys, dus word het tijd dat ze worden wakkergeschud.

De strijd tussen de twee titanen!

Soulcalibur III: Als je met een nieuwe game komt, dan moet je ook met een paar nieuwe Characters komen. Daar dachten de ontwikkelaars dus hetzelfde over dus maakten ze er een paar, drie om precies te zijn. Een daarvan is Zasalamel, een zeisenman met ongelofelijke krachten en dienaar van het kwaad, hij is verruit het meest indrukwekkende

van de drie en ook de krachtigste. De andere twee zijn ook wel mooi gemaakt, maar daar moet je zelf maar achterkomen. Natuurlijk kon de game niet zonder een verhaal, dus daar is ook voor gezorgd. Je kan met 25 personages een soort miniavontuur spelen, waarbij ze een klein stukje van dat personage zijn leven uitleggen. Natuurlijk wordt er in een leuke stijl gevochten, met wapens namelijk en soms met voeten en vuisten. Wapens? Die komen amper voor in Tekken, dus dat is al een klein pluspuntje voor Soulcalibur. Na elk gevecht wordt er een nieuw stukje van dat personage uitgelegd aan de hand van een filmpje en dat met grafische pracht en praal. De graphics zien er gewoon nog beter uit dan in Soulcalibur II. Nog een leuke toevoeging aan die mode is het feit dat je wapens, armor, wapens en personages kan vrijspelen. Armor, waar heb je dat voor nodig? Daar kom ik later op terug. Kortom, het is de moeite waard om zover mogelijk te komen met elk personage.

Tekken 5: Ook de ontwikkelaars van Tekken wisten dat je met vernieuwingen moet komen. Dus hebben ze er een te gek nieuw vechtsysteem ingestoken. Alles gaat nu veel sneller en de actie druipt van je scherm af. Ook de mooie babes ontbreken niet in deze game. Maar ja, die heeft Soulcalibur III ook. Ook Tekken heeft nieuwe

personages, arena’s, moves enz... . Maar ook een story mode natuurlijk. Ook hier kan je het leven van verschillende personages beter leren begrijpen aan de hand van filmpjes. Maar die zien er minder mooi uit dan die van Soulcalibur III. Weer een vlak waar Tekken een beetje tekort schiet. Voor de rest is de story mode een interessante mode en ook hier kan je af en toe iets vrijspelen. Personages! Wat dacht je anders. Dat is nu éénmaal standaard in deze vechtgame. Maar mij hoor je niet klagen hoor. Dankzij de nieuwe moves hebben de personages nog wat extra karakter gekregen en kan nog harder op je vijanden inslaan en dat is natuurlijk heel leuk. Nu terug over die story mode. Die is over het algemeen heel interessant en zal de meeste gamers niet teleurstellen. Er zit alles in wat je nodig hebt om je niet te vervelen en op een leuke manier je tijd te verdrijven. Af en toe zal je zelfs de neiging hebben om te roepen: "Ik sla je tot moes, sukkel!".

Sla je vrienden tot moes met vette actie!

Soulcalibur III: Geen enkele vechtgame kan zonder een multiplayer mode. Dus ook daarvoor is gezorgd in deze game. Je kan dan met de normale personages of met je zelfgemaakte personages vechten. Ja je leest het goed, zelfgemaakte personages! Die kan je zelf maken in de Character Creation mode. Je kan ook eerst wat

wapens en uitrusting gaan kopen in de daarvoor ontworpen shops of gewoon in een andere mode vrijspelen. Dus hoe meer je vrijspeelt hoe vetter je zelfgemaakte personage eruit ziet. Natuurlijk moet je wel een beroep kiezen voor je krijger en welk geslacht hij/zij heeft. Denk wel goed na over het beroep, want dat beïnvloedt de vechtstijl en het soort wapens dat je gebruikt. Daarna kan je er lekker op los werken bij het bouwen van jouw ultieme krijger. Nu terug over het vechten in de multiplayer mode. Het afmaken van maten is heel leuk en er zit veel variatie in. Even met een bijl op iemand zijn hoofd slaan is altijd leuk, maar als je van bloed houdt in vechtgames, dan moet je hier niet zijn. Het leuke aan die multiplayer mode is het feit dat je altijd een rematch kan doen. Dus als je dan toch eens verliest, kan je altijd wraak nemen. Slaan op die handel! Hell Yeah! Oei, ik heb je toch geen pijn gedaan hé. De muziek van deze game is ook van grote kwaliteit en geeft het sfeertje nog een extra duwtje. Ook de vele extra's geven nog een reden om de game zover mogelijk uit proberen te spelen. Het loont dus de moeite om alles uit te spelen. Maar geen enkele game is perfect dus ook deze game niet. De soms vervelende laadtijden worden na een tijd irritant en dat is jammer. Ook de computer reageert soms oerdom en dat had niet mogen zijn. Voor de rest valt er bijna niks op aan te merken op een paar schoonheids foutjes na.

Tekken 5:Ja, ook Tekken 5 heeft een leuke Multiplayer mode, ook al kan je alleen je voeten en armen gebruiken. Maar dat is nu eenmaal de stijl van deze game en daardoor is Tekken zo beroemd geworden. Ook hier is het vette fun en kan je met alle personages tegen elkaar tekeer gaan. Je kan de personages lichtjes aanpassen maar daar blijft het dan ook bij. Je kan ook lekker veel slaan op het personage van je vriend en hem

gewoon verpulveren. Ik vond het altijd leuk om dan nog eens lekker op te scheppen nadat ik een vriend verslaan had. Ok, ik hield me natuurlijk nog wel een beetje in hé. Alleen jammer dat er niet zoveel extra's in deze game zitten als bij Soulcalibur III. Maar dat maakt niet zoveel uit en daar zal je ook niemand over horen klagen. Verder zijn de nieuwe moves en het snellere vechtsysteem een leuke toevoeging die ook de multiplayer leuker maakt. Je moet zelfs moeite doen om je tegenstander zijn bewegingen te kunnen volgen, dus hangt veel af van je concentratie en van hoe snel je bent. Ik ben snel dus ik had daar geen moeite mee. Maar je kan er natuurlijk ook je voordeel uit halen. Als je een snel personage hebt gepakt en een vriend van je een traag personage, dan kan je hem al overwinnen met je snelheid alleen al. Dus logisch denken is ook een voordeel. De muziek en sfeer van de game zijn ook van goede kwaliteit en moeten zeker niet onderdoen voor Soulcalibur III. Ook de extra's lonen de moeite, dus blijven spelen die game! De game heeft ook ongeveer dezelfde minpuntjes maar doet op sommige vlakken wel wat onder voor Soulcalibur III en daardoor is de game net iets minder leuk.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Lijkt me wel een leuke game om je eens te ontspannen. :D

 • Niks voor mij ,, xD

 • Gezonde drugs noem ik dit:p

 • Volgende week weer een PS3 en Flower is een van de eerste games die ik aanschaf :9

 • Het zier er zeker mooi uit maar ik heb niks en dan ook daadwerkelijk niks met bloemen…

 • Lol, doe dan Killzone 2

 • @Killer_gamerz: ik speel iedere game om te ontsapnnen, hoe spannend hij ook is :P  Maar even zonder grapjes, ik zou hem in een aanbieding ofzo (zoals Sony deed rond de kerst met Wipeout HD en anderePSS games) overwegen te kopen.

 • Werkelijk waar, BRIJLANTE GAME!

  Het werkt gewoon verslavend en er is wel enige replaywaarde. Helaas zijn er maar zo weinig levels :(

 • Dit is zo'n saaie game! Ik speel nog liever Pac-man, zeg… Teeering!

 • niet voor mij

 • Flower is een mooie game, maar wel een aparte. Gisteren uitgespeeld. Nu ben ik bezig met het halen van de resterende Trophies.

 • niet voor mij ik knal liever teroristen neer of nazi's

 • Zeker vet voor de verandering, over een tijd ofzo koop ik 'm wel eens

 • Pre paid kaarten NU!

 • De titel kan misschien niet stinken, maar het spel is bagger.

 • Beste psn game! ^^  Je moet het wel eerst spelen om het te kunnen waarderen, het liefst met zo min mogelijk voorkennis

 • Je moet het wel eerst spelen om het te kunnen waarderen, het liefst met zo min mogelijk voorkennis

  En dat zet je dan onder een recensie van de game… ;) :P

 • Flower is simpelweg geniaal.

  Het zal niet iedereen aanspreken, maar je kunt er niet omheen dat dit een geweldige ervaring is, die iedereen simpelweg eens geprobeerd moet hebben. De sfeer, het contrast tussen de drukke stad en de rust van de natuur, de stilheid maar ook de chaos van de wind… Het is een extreem rustgevende trip van jewelste!

  Één van DE topwerkjes uit de PSS tot dusver. Hopelijk komt thatgamecompany ooit nog eens met een patch (al dan niet tegen betaling) voor meer levels :)

 • ja je bent echt een null null maarja ik wil niet zitten zeiken maar ik wil gewoon psn-cards

 • Wie weet

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren