1. Juli

Juli

Juli wordt weer een karige maand voor liefhebbers van videospelletje. Een paar spellen zullen ongetwijfeld in aanmerking komen voor het nodige edelmetaal, maar het is niet zo uitbundig als vorige maanden. Mogelijk kunnen PC-bezitters deze maand eindelijk Doom III spelen, maar 100 procent zeker weten doe je het natuurlijk nooit.

Game Boy Advance-bezitters kunnen hun borst nat maken voor het langverwachte Fire Emblem, waar PlaySation 2-bezitters eerder zitten te wachten op Onimusha 3: Demon Siege. Xbox-fans moeten het deze maand doen zonder exclusieve titels en ook de Cube-bezitters moeten het doen met een verouderd spelletje. Maar goed, het is vakantie!Multi Platform spellen
Spider-Man 2
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2| http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_3.jpg GameCube| http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_5.jpg Game Boy Advance
Uitgever: Activision | Ontwikkelaar: Treyarch
Releasedatum: 09 juli 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1582.jpgDeze zomer komt de bioscoophit Spider-Man 2 naar de bioscoop. Tegelijk met de film zal het spel voor allerlei platformen in de winkels liggen. Het spel kent een hoop nieuwe snufjes, welk nog niet vertoond werden in vorige delen.

Spider-Man 2 zal werken met een dag- en nachtsysteem. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat sommmige levels alleen 's nachts bereikbaar zijn. Dit levert weer een hoop nieuwe mogelijkheden op.

Net als in Grand Theft Auto is er een enorme vrijheid en kan je steeds uit een aantal verschillende missies kiezen. Ook zal je je net als in het vorige deel kunnen voortbewegen door van gebouw naar gebouw te slingeren met behulp van spinrag. Het omhoog klimmen tegen de muren zit ook in deel twee. Door munten of medailles te verzamelen kan je minigames en andere onderdelen vrijspelen.

Zoals je ziet zit Spider-Man 2 weer boordevol speelelementen die je wel even zoet zullen houden.

Richard Burns Rally
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2| http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_2.jpg PC
Uitgever: SCi | Ontwikkelaar: Warthog
Releasedatum: 09 juli 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1299.jpgRichard Burns is drievoudig wereldkampioen rallyrijden en nu gaat hij dezelfde kwaliteiten op de spelcomputer tonen. Richard heeft zich niet super bemoeid met de ontwikkeling van het spel, toch had hij één eis. Dat was om het spel zo realistisch mogelijk te maken. De maker van het spel stond dus voor een pittige klus. Toch denkt men dat ze de juiste formule hebben gevonden die het authentieke rallygevoel weergeeft.

In Richard Burns Rally begin je bij de “Forest Experience Rally School” in Noord-Wales. Je krijgt les van, hoe kan het ook anders, Richard Burns en zijn co-driver Robert Reid. Deze leren je de basisbegrippen van het rallyrijden. Na de opleiding zul je bij een team worden toegelaten en begin je aan je carrière als rallyrijder.

Het spel bevat verder een realistisch publiek, de mogelijkheid om je kar kapot te rammen, en de mogelijkheid om het uiteindelijk op te nemen tegen Burns zelf.

Combat Elite: WWII Paratroopers
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox| http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2
Uitgever: Acclaim | Ontwikkelaar: BattleBorne Entertainment
Releasedatum: 23 juli 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/2272.jpgDit strategiespel speelt zich af tijdens de Tweede Wereloorlog, en zal zich voornamelijk richten op de paratroopers, die tijdens de invasie een grote rol speelden. De missies spelen zich af in Frankrijk, België en natuurlijk ons eigen Nederland. Bekende gevechten zoals Operation Marketgarden passeren de revue.

Een functie die je steeds meer tegenkomt in dit soort spellen, is een coöperatieve functie. Combat Elite: WWII Paratroopers is daar geen uitzondering op. Je kunt de gevechten samen met een vriend aangaan.

Bijzonder is het isometrische camerastandpunt. Ook wordt het spel gekenmerkt door enkele RPG-elementen, zoals het in rank stijgen na het spelen van een level, doordat er ervaring is opgedaan. In totaal moeten de paratroopers veertig missies uitspelen, waarbij ze een groot aantal wapens kunnen gebruiken. Mensen die wel van oorlogsspellen houden, moeten Combat Elite zeker in de gaten houden.


Game Boy Advance spellen
Door Jakob Dieckmann

De maand juli belooft weer een aardige maand voor de Game Boy Advance-bezitter te worden. Zo verschijnt het langverwachte Fire Emblem eindelijk op Nintendo's handheld. Met een beetje geluk krijgen we deze maand ook Kirby & the Amazing Mirror te spelen. Waar deze uitspraak op gebaseerd is, kun je verderop lezen in het stukje over het spel. Verder verschijnen er deze maand ook nog onder andere Spider-Man 2 en Hamtaro: Ham-Ham Games. Over het eerste spel is nog geen informatie verschenen en het tweede spel zal voornamelijk voor jongeren bedoeld zijn. Hoe dan ook wordt juli zeker een maand om naar toe te leven.

Fire Emblem
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo
Releasedatum: 16 juli 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/434.jpgFire Emblem wordt gemaakt door dezelfde makers als die van de Advance Wars serie. Daar kan je Fire Emblem dan ook het best mee vergelijken. Toch zitten er nog flink wat verschil tussen beide spellen. Het grootste verschil is de tijd waarin het spel afspeelt. Zo speel je in Fire Emblem met Middeleeuwse troepen, dus met zwaarden, bijlen en pijl en boog

Wat wel hetzelfde is, is dat de speler een aantal manschappen onder zich heeft, die hij strategisch moet inzetten, om zo de vijand te verslaan. Ook zijn er manschappen die de beschikking over magische krachten, die je wederom op het juiste moment moet in zetten.

Het verhaal in Fire Emblem speelt een grote rol. Voor elk gevecht zal de speler door de middel van een aantal scenes op de hoogte worden gehouden wat de manschappen bezig houden en wat de doelen voor de nieuwe veldslag zijn. Naast de geweldige single player mode, is er ook nog een mode waar bij je het tegen een vriend kunt opnemen.

Kirby & the Amazing Mirror
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo
Releasedatum: 2 juli 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1536.jpgHet koninkrijk der spiegels is aangevallen door een duistere schaduw. Kirby zal deze keer flink wat hulp nodig hebben. Deze hulp zal komen in de vorm van een mobiele telefoon. Wanneer Kirby deze inschakelt, zullen er andere kleurrijke Kirby's komen om Kirby te helpen.

In Kirby & the Amazing Mirror zal Kirby wederom beschikken over een arsenaal aan nieuwe wapens. Het spel kun je alleen spelen, maar ook met meedere vrienden. Daarvoor heb je helaas wel meerdere cartridges nodig, maar ook met één cartridge valt er nog genoeg plezier te beleven met al je vrienden. Dit spel laat je namelijk met slechts één cartridge genieten van allerlei mini-games.

Kirby & the Amazing Mirror staat dus wederom garant voor een verfrissend avontuur met je vrienden. Het spel staat gepland voor 2 juli, maar of het spel ook daadwerkelijk deze datum gaat halen is nog onduidelijk. Zo komt het spel bijvoorbeeld in Amerika pas op 18 oktober uit.


GameCube spellen
Door Robert van der Werf

Vorige maand kwamen er een paar goede titels uit voor de GameCube maar in de maand juli zijn dat er een stuk minder. Naast enkele titels, die op meerdere platformen verschijnen, komt Splinter Cell: Pandora Tomorrow eindelijk naar de GameCube toe. Mensen met een GameCube moesten maanden wachten en moeten nu ook nog de online functie missen. Deze maand kunnen de mensen met alleen een GameCube beter gebruiken om in de zon te liggen of Splinter Cell: Pandora Tomorrow te spelen want meer valt er niet te beleven op de GameCube.

Splinter Cell: Pandora Tomorrow
Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Ubisoft
Releasedatum: juli 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/197.jpgUbisoft verraste eind 2002 menig gamer met de titel die het begin van een ommekeer leek te zijn. Sinds dat Splinter Cell op de markt is gebracht, heeft de Ubisoft zich opvallend vaak in de kijker gespeeld met zo goed als allemaal topgames die zij op de markt lieten verschijnen. Ditmaal mag je wederom met Fisher aan de slag in het vervolg op Splinter Cell genaamd Pandora Tomorrow.

Splinter Cell: Pandora Tomorrow begint in Indonesië, wat het spel een heel andere sfeer meegeeft dan het grauwe Georgië. Gelukkig komt Sam Fisher ook op andere plaatsen die deze wereld rijk is.

Splinter Cell: Pandora Tomorrow belooft wederom ijzersterke gameplay, een verbeterd licht/schaduw systeem, verbeterde A.I. en connectivity met de GameBoy Advance. Gebruik je handheld om je beter op weg te helpen door de verschillende omgevingen. De GameCube versie bevat spijtig genoeg geen online mogelijkheden.


PC spellen
Door Sander Stricker

De meeste goede PC spellen komen allemaal in dezelfde maand, in het begin van het jaar of aan het einde. Het nadeel voor de gamers is daar aan dat we de ene maand geen goede spellen krijgen en de andere maand overladen worden. Kijk maar naar de maand maart van dit jaar, in die maand kwamen zowel Unreal Tournament 2004, Far Cry, Battlefield Vietnam en Painkiller uit. In de maand juli is dat echter niet het geval. Wij hopen net zoals vorige maand dat we Doom 3 in de winkels zullen vinden, dit is jammer genoeg nog niet zeker. Welke titel wel vast staat is Soldiers: Heroes of World War 2, een strategie spel van Codemaster die vooral de hardcore fans zal aanspreken.

Soldiers: Heroes of World War 2
Uitgever: Codemasters | Ontwikkelaar: Best Way
Releasedatum: 2 juli 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1649.jpgSoldiers: Heroes of World War 2 is gemaakt door een studio afkomstig uit Rusland. Terwijl de meeste spellen uit Rusland de Europese markt niet bereiken zijn er een paar spelen zoals Kreed, STALKER en Soldiers: Heroes of World War 2 die hier wel een uitgever vinden. Het was een slimme zet van Codemaster om deze titel ook in de rest van de wereld in de winkel te leggen want we hebben het hier toch om één van de betere titels in dit genre.

Soldiers: Heroes of World War 2 is een soort van mix tussen Commando’s en een doorsnee real time strategie spel. Aan het begin van elke missie zal je een groepje soldaten (vandaar de titel van het spel) toegewezen krijgen waarmee je bepaalde doelen met behalen. Hoe je dit doet is aan jouw de keuze. Er zijn vele mogelijkheden. Zo kan je er voor kiezen om eerst de omgeving te verkennen en de vijand op de meeste tactische wijze te overmeesteren of kies je voor de ruigere manier en vlieg je onverwachts naar binnen en laat je het op een groot vuurgevecht uitlopen. Alle soldaten zijn zeer getalenteerd en zijn allemaal in staat om een groot aantal voertuigen te besturen. Deze voertuigen zijn regelmatig verijst om de missies te halen maar zijn vaak een extraatje die je in je tactieken kan gebruiken. Soldiers: Heroes of World War 2 is een aanrader voor iedereen die fan is van spellen als Blitzkrieg en Commando’s. Het speelt allemaal iets iets rustiger en meer doordacht dan Blitzkrieg maar bevat wel snellere actie dan je die in Commando’s gewend bent.

Doom 3: The Legacy
Uitgever: Activision | Ontwikkelaar: Id Software
Releasedatum: juli 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/726.jpgDoom 3 is een veelbelovende titel en dat komt niet alleen door zijn legendarische achtergrond. Het eerste beeldmateriaal dat is vrijgegeven plus de schaarse informatie waren van hoog niveau. Id Software is ambitieus, want de ontwikkelaar denkt met Doom 3 de beste singleplayer ooit door hen gemaakt is. Je hebt er in ieder geval wel een zeer goede PC voor nodig. In het verhaal moet de speler strijden tegen legers die rechtstreeks uit de hel komen. Een gigantische invasie van demonen verrassen UAC's Mars Research Facility en laat een spoor van vernieling en chaos achter. De speler is één van de weinige die overleeft en moet zijn angsten wegzetten om zich een weg naar de hel en terug te vechten, in een episch gevecht tegen pure duivelse demonen.

Doom 3 is een First Person Shooter die tot op heden grafisch veel indruk maakt. De wapens die de speler gebruikt zitten vol detail, terwijl de duivelse demonen er griezelig realistisch uitzien. Tel daarbij op de claustrofobische gangen plus intense gevechten op buitenlocaties en je weet dat het singleplayer avontuur wel goed zit. Naast dit offline gedeelte kan er ook in de multiplayer online geknald worden. Hierin kunnen slechts vier spelers tegelijk een deathmatch spelen, maar het is vooral het singleplayer avontuur dat tot op heden veel indruk maakt. Een waardige opvolger van de moeder der shooters lijkt eraan te komen.


PlayStation 2 spellen
Door Remco Greeve

De PlayStation 2 kan dit voorjaar, en deze zomer, vooralsnog niet uitblinken. Toch zal in de maand juli weer genoeg leuks uitkomen. Denk hierbij aan het derde deel uit de Onimusha-reeks. De eerdere twee delen konden al veel open monden verwachten, dit derde deel zal wederom hetzelfde doen. Maar dat is nog niet alles; een oude legende keert namelijk terug in de vorm van Syphon Filter: The Omega Strain. Bovendien kunnen de anti-Schumacher personen een gokje wagen in Sony’s eigen Formula One 04, dat natuurlijk voorzien is van de officiële FIA licentie.

Onimusha 3: Demon Siege
Uitgever: Capcom | Ontwikkelaar: Capcom Production Studio 2
Releasedatum: 9 juli 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1517.jpgFans van Capcom's Onimusha reeks zullen zich zeker Samanosuke, de held uit het eerste deel, herinneren. In dit derde deel zal deze weer een hoofdrol spelen, samen met een nieuw personage: Jacques Bran. Deze Franse soldaat is gebaseerd op acteur Jean Reno, die ook in Japan vrij populair is.

Terwijl de twee vorige delen zich enkel afspeelden in het feodale Japan (rond 1582) zal je hier ook kunnen rondlopen in het Parijs van 2004. In het beginfilmpje zie je immers dat deze stad overspoeld wordt door monsters. Aan jou om ze tegen te houden.

Er is in elk geval genoeg werk besteed aan deze titel. Zo stond martial arts beoefenaar Donnie Yen, bekend van onder andere Blade 2, in voor de bewegingen van de personages. Ook over de kwaliteit van de CGI filmpjes en over de muziek hebben we zeker niet te klagen. Onimusha 3 zal waarschijnlijk het laatste deel in de reeks worden, en het ziet ernaar uit dat het een mooi afscheid wordt.

Syphon Filter: The Omega Strain
Uitgever: SCEE | Ontwikkelaar: SCEE
Releasedatum: 9 juli 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1048.jpgSyphon Filter: The Omega Strain is al weer het laatste deel in de serie. Dit nieuwe deel wordt echter zeker niet de minste, aangezien Sony er alles aan zal doen om het spel haar voorgangers te laten evenaren. Speel de game online en laat je trainen door de enige echte Gabe Logan, zodat ook jij deel uit mag gaan maken van zijn team van getrainde elite-eenheden. Meer dan honderd wapens zul je tot je beschikking hebben in het spel, en ze kunnen upgraden zoals jij ze het liefste hebt. In de zeventien missies doorkruis je de wereld van Toronto tot aan Yemen.

Een fataal virus breekt uit in alle delen van de wereld, en gevaarlijke personages ontsnappen uit hun cel. Wat hebben zij met de uitbraak van het virus te maken, en hoe is het te stoppen? Gabe en zijn team van over de hele wereld vechten in een race tegen de klok om het virus een halt toe te roepen voordat het de hele wereldpopulatie zal vernietigen. Zal het hen lukken?

Formula One 04
Uitgever: SCEE | Ontwikkelaar: SCEE
Releasedatum: 23 juli 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1980.jpgSony heeft het ook in 2004 weer voor elkaar gekregen om als enige de officiële FIA Formula One licentie te regelen. Dit vierde deel wat door Sony Computer Entertainment Europe wordt ontwikkeld zal over alle officiële namen, teams, coureurs en banen beschikken. Ook heeft Sony de twee nieuwe banen in Shanghai en Bahrain toegevoegd.

Formula One 04 beschikt over een uitgebreide career mode. In die mode ben jij een beginnende coureurs die het moet maken tot een echte formule 1 coureur. Dit doe je door races te winnen en interesse te wekken, maar als dit je niet lukt zul je al snel ontslagen worden.

In totaal zijn er achttien races verdeelt over vijf continenten met tien officiële teams en twintig coureurs. Doordat Sony de officiële licentie heeft zullen deze coureurs ook nog spreken op het echt lijken.

Formula One 04 is ook online speelbaar. Je kunt het samen met drie andere opnemen tegen elkaar of tegen de tijd.


Xbox spellen
Door Joost Vogel

Het is triest maar waar. Voor het eerst sinds lange tijd komt er voor de Xbox deze maand niets exclusiefs uit. Op zich is dit best logisch, aangezien de vakantiemaanden traditioneel weinig spellen voortbrengen. En met Sudeki in aantocht voor volgende maand, hoeven we nu ook niet echt in de pakken neer te zitten.

Bovendien komen er natuurlijk wel spellen uit, en die moeten we zeker niet negeren. We moeten blij zijn met uitgevers die toch nog een spel willen uitbrengen in een zomermaand. We noteren Spider-Man 2, Richard Burns Rally en Combat Elite: WWII Paratroopers. Misschien zit er ook wel wat voor jou bij.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • YARRRRRRRRRRRRRRRRRR DOOM 3  wel jammer dat er nix voor gamecube bij zit :(

 • Spiderman 2 en Onimusha 3 lijken me wel wat :)

 • dat betekend dat ik deze maand spiderman 2 en doom III ga kopen. als die alle 2 deze maand uitkomen.

 • k'ben ernstig aan het twijfelen of ik spidey 2 zal kopen.

  eigelijk zou activision een high-res trailer uit moeten brengen van een aantal mooie gameplay elementen.

 • Ik dacht dat sudeki deze maand uit zou komen maar dat is dus niet zo… :( naja dan maar wachten. Misschien is Spiderman 2 wat ik er iig veel vette shit over gehoord.

 • Ik wacht wel op Sudeki .

  F1 2004 lijkt me ook wel strak , alleen maar 4 man online is wel weinig .

 • Sudeki is onlangs uitgesteld tot 27 augustus…

 • fable & sudeki deze 2 staan echt op mijn verlanglijstje

 • Pfffffffffff…… niks bijzonders deze maand… alleen Soldiers: Heroes of World War 2 lijkt me wat.

 • volgens mij komt doom3 deze maand niet uit hoor

 • Onimusha 3

  Dat maakt mijn maand weer goed :)

 • Fire Emblem!!! die moet ik echt hebben. ik hoop dat ik nog genoeg geld heb… anders moet ik het nog even uithouden met advance wars

 • fire emblem heb ik inmiddels en het heeft mijn stoutste dromen waar gemaakt…erg goed spel, vooral als Advance wars fan ben ik erg tevreden over de game…doom 3 verwacht ik trouwens niet al in juli

 • spiderman is ook cool lijkt me, krijgt helaas maar een 7,2 van gamespot

 • denk wel cker spiderman 2 en richard burn's rally (doom3 koop ik voor de xbox als die uitkomt eind dit jaar hoop ik) geen slechte maand maar ik heb meer zin in de winter rond kerst enzo fable, halo 2 doom 3 voor xbox enzo:D

 • Het is triest maar waar…  komen toch genoeg andere in de hersft.. nu even zoet zijn met cor, en fpw

 • saaie maand dit keer :S

 • Onimusha 3 ga ik zeker halen. Voor de rest niet erg veel soeps. Behalve dan doom III, maar dat trekt mijn pc weer niet.

 • Jammergenoeg noppes voor de kubus, maar gelukkig heeft de GBA Fire Emblem :). Ik hou het over het algemeen wel bij GBA-titels deze maand, ga namelijk ook nog Boktai kopen :D.

 • :O Fire Emblem :O… Ik als TBS liefhebber moet die gewoon in huis halen :).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren