1. Smash Court Tennis Pro Tournament 2 (PS2)

Smash Court Tennis Pro Tournament 2 (PS2)

Tennis. Is dit nou eigenlijk wel iets om een game van te maken? Simpel balletje overslaan zo nu en dan een Smash en een beetje Aces slaan. Niet echt fun leek me. Zo simpel als snoep stelen van een klein kind. Nou dit kind leek anders de zoon van Goliath toen ik probeerde zijn lolly te pakken. Dit jochie verzette zich hevig maar na een lange strijd moest hij toch buigen voor me en man wat was die lolly lekker. Dit jochie is de game Smash Court Tennis Pro Tournament 2 en die lolly was de voldoening die ik kreeg nadat ik deze game gespeeld had. Ik kan alvast vertellen dat mijn vooraf gestelde mening over een tennisgame niet helemaal klopte met wat ik meemaakte.

Simpel? Nou om te zeggen komt er meer bij een tennis game kijken dan je op het eerste gezicht zou denken. Je begint de game door 2 characters te maken ,die jij van een amateur tennisser naar een echte Pro probeert te maken, een man en een vrouw. Dit betekend dat er dus, net zoals in het echt, 2 competities zijn. Een voor de man en een voor de vrouw. Deze characters zijn naar eigen smaak aan te passen. Het gezicht, de haren, de outfit, lengte noem het maar op. Allemaal opties om de, in jouw ogen, ideale Pro-Tennisser te creeeren. Eenmaal in de wereld van het tennis gestapt met je toekomstige Fererro en Williams ga je dus aan competities meedoen. Je begint helemaal onderaan de ladder wat wel handig is omdat het je zo langzaam bekent maakt met de controls de opties en tacktieken. De controls zelf zijn heel simpel en snel gehouden aangezien dat ook nodig is voor het spel. Je speelt niet hele matches maar slechts de belangrijke momenten in een match waardoor het niet lang duurt en actievol blijft. Het leuke aan dit spel is is dat de simpele controls het spel niet simpel maken maar daaraan zou ik toe moeten voegen: In de eerste instantie. Omdat het spel zo snel is is het essentieel dat de controls goed hanteerbaar zijn. Eén knop voor de Topspin één voor een boogballetje (als de tegenstander dicht bij het net staat) één voor de volley en één voor een brute kracht slag, om hem zo maar even te noemen. Alleen wordt de game naarmate je de controls onder de knie krijgt erg makkelijk met soms wat uitschieters.

Final Fantasy Tennis Pro Tournament 2! Je merkt dus al wel dat de game niet slechts een balletje overslaan is. Je kunt dus aan competities meedoen om zo verder omhoog te komen in de rankings van het tennis wereldje. Maar deze competities hebben ook vaak een aantal eisen gesteld aan de deelnemers. Deze eisen hebben vaak met het level waar je in zit te maken. Deze levels groeien door wedstrijden te spelen maar vooral door te trainen. Er zijn verschillende trainingen uit te voeren waarmee je dingen als je opslag, je snelheid of je kracht verbeterd. Deze trainingen zijn vergelijkbaar met mini-games uit andere games en zijn zeker niet saai om te doen. Het is dus niet zo dat je jezelf gedwongen moet vervelen omdat je anders niet verder kan. Zodra het experience balkje vol zit zul je naar een nieuw level stijgen waarin je enkele punten krijgt waarmee je je attributen kan verbeteren. Een heus RPG systeem dus. Ook verdien je door toernooien te doen geld waarmee je nieuwe outfits, kapsels, rackets en noem het maar op kan kopen op je character op te fleuren of te verbeteren. Genoeg te doen dus.

I want Names! Ook een leuk ding voor de tennis fans onder ons is dat er licenties zijn gekocht door Capcom om echte spelers in dit spel toe te voegen. Spelers als Hewit,Williams,Ferrero,Roddick en veel meer zijn niet slechts goed voor een Quick Match maar deze zul je ook tegen komen in je Pro Tour naarmate je goed genoeg presteert. Het geeft dan ook een hele kick om met jou eigen gemaakte character te winnen van een echte Pro. Maar niet alleen de namen van de spelers zitten in de game. Ook officele toernooien als Wimbledon, American Open & Rolland Garros kijken zo nu en dan om de hoek. Nu we het toch over de toernooien hebben laten we dan meteen verder gaan op de banen waar deze zich afspelen. Er zijn verschillende 'Courts' te kiezen waaronder grass(gras),gravel(grind) & clay(klei). Elk van deze speelvelden is anders en de bal zal ook anders reageren op elk veld.

Candy! Ik had het al eerder gehad over snoep afpakken van een kind maar nu gaan we het eens even hebben over een heel ander soort candy. Eye en earcandy. De game ziet er opzich prima uit aangezien alles zich afspeelt in zon kleine omgeving. Geen lelijke graphics (op het publiek na) maar vooral veel grafische foutjes. Je kunt een bal op de ballenjongen slaan zonder dat hij aan de kant gaat en zelfs nog erger, de bal gaat dwars door hem heen, knalt tegen de muur en weer terug. Dit soort dingen kunnen mij soms wel irriteren maar lang niet zo erg als het eentonige geluid. Elke keer weer hoor je hetzelfde kattengejank van het publiek als er weer punten gescoord worden. De stem van de commentator daarintegen is wel prima, al zegt hij alleen maar de score en of een bal uit is. Het geluid van de spelers zelf irriteerd niet echt. Het standaard gekreun van een echte wedstrijd is vaak nog erger om aan te horen dus gelukkig heeft Capcom het een beetje rustig gehouden.

We want Modes! Ik heb het nu eigenlijk alleen nog maar gehad over de Pro Tour mode. Er zijn ook nog andere modes te spelen als de Quick Match, Chalenge Mode, Tutorial Mode, Arcade mode en last maar zeker not least: de Exibition Mode. Hierin kun je multiplayer tot en met 4 spelers potjes tennis tegen elkaar spelen. Dit is erg leuk met elkaar maar vooral tegen elkaar. Ook wordt er eerlijk van zijdes gewisseld zodat elke speler de kans krijgt om vooraan te spelen en niet de hele tijd in spiegelbeeld hoeft te gamen. De Quick Match, Arcade & de Tutorial modes spreken wel voor zich maar de Chalenge mode en hebben nog iets uitleg nodig. In de Chalenge mode is het de bedoeling om high scores te halen in alle mini-games (training) van de Pro Tour. In de Chalenge mode kun je deze dus zolang en zo vaak spelen als je wilt zonder dat je weer aan een toernooi of wat dan ook mee hoeft te doen.

Conclusie en beoordeling

None

Tennis was nog nooit zo leuk! Leuk om lang en veel te doen. Maar ook zeer leuk om even snel een potje te spelen, alleen of met vrienden. De diepgang van de Pro Tour maakt deze game leuk voor de echte gamers en de simpele besturing legt de instap drempel goed laag voor de mainstream al hadden de graphics en de sound stukken beter gekund.
7,3
Score
73
Score: 75
 • Pluspunten
 • Licenties van zowel spelers als toernooien.
 • Simpele maar snelle gameplay
 • Bewerk je speler!
 • Multiplayer fun
 • Hoogtepunten systeem'
 • Hoge replay value
 • Minpunten
 • Irriterende sound
 • Mindere graphics
 • Misschien tè simpel

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Very nice :D

 • Ik ga toch die multiplayer niet spelen, ik ga voor de single-player.

 • hoop de game deze week binnen te krijgen :D Die maps klinken wel bijzonder droog, vooral die zandbak. Maar ga de game toch vooral voor de SP spelen eigenlijk, FEAR1 MP heeft me ook nooit lang weten te boeien.

 • Cool! Even downloaden. :)

 • Zou hem hoogstens voor de singleplayer kopen, de multiplayer was idd niet echt de moeite waard bij het eerste deeltje. Wacht wel eerst tot ie wat schappelijker van prijs is……

 • Multiplayer vindt ik niet zo, maar de single player is erg indrukwekkend

 • zien er leuke maps uit ! :)

 • game is te snel uitgespeeld en online modus heb ik niet geprobeerd

 • Gratis! Altijd welkom.

 • xD Jammer voor de PS3 gebruikers :D.

 • Gratis op Xbox????

  Die willen toch voor alles een hoop geld hebben!!!

 • schijt spel

 • weer er af gehaald?

 • Boeiend… Voor de FEAR 2 bezitters :)

 • ik ben niet echt van de horror

 • alweer alleen voor de xbox betaalt microsoft de bedrijven om het alleen uit laten komen voor xbox?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren