1. Super Smash Bros. Melee (NGC)

Super Smash Bros. Melee (NGC)

Toen ik net een gamecube had was er een spel dat ik heel graag wou hebben namelijk super smash bros melee. Ik had het vorige deel dat op de nintendo 64 verscheen veel gespeeld. Ik kon dan ook niet wachten om het spel te spelen. Toen ik het spel had was ik helemaal gelukkig. Ik schrijf dan ook mijn eerste recensie over super smash bros melee.

Hoe werkt het spel:

Het is de bedoeling bij dit spel om je tegenstander van het platform te krijgen. Iemand krijgt als je aanvallen op hem doet of items tegen hem gebruikt steeds meer schade en je kunt hem er dan makkelijker afkrijgen. Je kunt dit doen door gewone aanvallen te gebruiken, smash aanvallen, speciale aanvallen en items. Gewone aanvallen voor je uit met a. Je kunt natuurlijk ook simpele combo´s maken met de a knop. Je kunt met a ook allemaal combo´s in de lucht maken telkens dat ventje weer raken mist je hem goed raakt. De smash aanvallen zijn hele sterke aanvallen die het best te gebruiken zijn als iemand veel schade heeft zo dat hij er af gaat. Ik gebruik zelf die aanvallen het hele potje door. Je doet zo´n aanval door na voren en a, naar achteren a, naar onder a of naar boven a tegelijk in te drukken. Het zijn 3 verschillende smash aanvallen, want naar voren en naar achteren en a zijn hetzelfde. Bij elk poppetje verschilt deze aanval wel. Ik vind ze zelf heel vet om te gebruiken. De speciale aanvallen doe je met b. Je kunt deze doen door naar voren en b, naar achter en b, omhoog en b of omlaag in te drukken. Ze zorgen voor 3 verschillende aanvallen, want net zoals bij de smash aanvallen zijn naar voren en naar achteren en b dezelfde aanval. Natuurlijk kun je ook items gebruiken. Je hebt er een stuk of 30 denk ik. Je hebt 2 guns, een laser zwaard, een honkbalknuppel, mijnen, dozen, pokéballs, rondlopende bommetjes, hartjes, een sterren toverstok, vergrotende mushrooms, verkleinende mushrooms en nog veel meer. Je kunt met bepaalde items zoals: het laser zwaard en de honkbalknuppel een smash aanval uitvoeren. Als je met de honkbalknuppel iemand vol raakt met de smash aanval dan vliegt de tegenstander er altijd uit behalve als hij groot geworden is.

Nu de overige knoppen die gebruikt worden. Met y en x kan je springen en als je 2 keer y of x indrukt maak je een dubbele sprong. Met r, z en l krijg je een schild. Met de pijltoets naar rechts kun je iets grappigs doen met je poppetje. De c stick kun je gebruiken in de V.S mode voor de minder sterke maar snelle smash aanvallen. Je kunt ook aanvallen in de lucht ontwijken door dan op r te drukken erg handig.

De singleplayer modes:

De grootste minpunten aan super smash bros op de nintendo 64 vond ik het aantal poppetjes en dat je best snel op de single player was uitgekeken. In super smash bros melee is dit niet het geval. Je hebt veel meer poppetjes namelijk iets van 25. Natuurlijk de oude zoals bijv. Link, Mario, Samus, Captain falcon plus nog een heleboel nieuwe. Ook is de single player een stuk uitgebreider. Je hebt natuurlijk de classic mode waarin je gewoon verschillende poppetjes moet afmaken en tegen de hand moet vechten. Je hebt ook de adventure mode. Hierin moet je verschillende stages afleggen. Waaronder mushroom kingdom, een Zelda kerker en nog veel meer. Ik vind deze mode best wel leuk om te doen. Je hebt ook nog de event mode. Hierin moet je allemaal verschillende opdrachten voltooien. Er zitten best wel pittige opdrachten tussen sommige heb ik dan ook nog niet gehaald. Een voorbeeldje:

Je hebt ook nog brak the target, training, Home Run contest en Multi-Man Melee. Training spreekt voor zich. Bij break the Target moet je alle targets vernietigen in een zo snel mogelijke tijd en zonder er af te vallen. Bij Home run contest moet je een soort zak zoveel mogelijk schade aanbrengen en dan met de honkbal knuppel zo ver mogelijk slaan. In de Multi-Man Melee mode moet je tegen hele slappe gastjes vechten. Je kunt kiezen om er zoveel mogelijk in een bepaalde tijd te verslaan, je kan in een zo snel mogelijke tijd er zoveel mogelijk te verslaan en je kan ook kiezen voor oneindige ventjes en tijd tot je k.o. bent. Je speelt in singleplayer verschillende poppetjes, stages en trofeeën vrij. De trofeeën zijn erg leuk, omdat het allemaal Nintendo poppetjes en dingen zijn waar ook nog is informatie over wordt gegeven. Het is erg leuk om ze allemaal te verzamelen. In totaal zijn er 299 trofeeën heel veel dus. Je bent daar heel lang zoet mee. Ik heb ze zelf ook nog niet allemaal. Je kunt ook trofeeën kopen met muntjes bij een soort gokding. Hoe meer muntjes je gebruikt hoe meer kans je hebt op een nieuwe trofee.

Multiplayer mode:

Het is natuurlijk heel leuk dat de single player mode deze keer wel uitgebreid is, maar bij dit spel draait het vooral om de multiplayer. Je kunt hierbij heel veel dingen zelf regelen. Je kunt bepalen welke items er wel worden gebruikt en welke niet of gewoon helemaal zonder items. Je kunt kiezen met hoeveel levens je speelt of je speelt gewoon met tijd. Je kunt ook nog met coins doen. Ook kun je instellen met hoeveel comp´s je doet en met hoeveel player´s je speelt. Je kunt ook een team maken bijv. 2 mensen tegen 2 computergestuurde of bijv. player 1+ een comp tegen player 2 en een comp. Je kunt ook het niveau van de comp´s instellen dat gaat met cijfers van 1 t/m 9. Je kiest de gasjes een level en het is knallen. De multiplayer is echt zó ontzettend leuk en goed. Iedereen die dit spel een keer bij mij speelde vond het leuk zélfs meisjes. Het gevoel dat ik krijg als ik iemand er kei hard afsla is gewoon overweldigend. Het is al helemaal leuk als je tegen je vriend vecht en hem kei hard in maakt dat is gewoon ontzettend cool. Maar zelfs als je niet met vrienden bent kun je gewoon naar de V.S mode gaan en tegen of met alleen maar comp´s vechten dus je verveelt je nooit.

Er is ook de mogelijkheid om speciale V.S modes te spelen. Je hebt hierbij bijv. Giant melee, tiny melee, extra snel, iets van dat je foto´s kunt maken en nog veel meer. Ik vind zelf de Giant melee heel erg leuk vooral als je dan items drop op high zet en dan alleen grootmakende mushrooms en dan met bowser. Dan is iedereen groot en met die mushrooms worden ze echt mega groot. De hele multiplayer van ssbm is gewoon cool, leuk, goed, gezellig fantastisch en ruled gewoon op multiplayer. Je kan met de multiplayer, poppetjes en stages vrijspelen. Dit doe je door bijv. heel veel potjes te spelen.

Audiovisueel:

De graphics van het spel zijn voor die tijd mooi. Ik bedoel dit spel kwam uit in het 1e jaar van de gamecube dus je moet niet verwachten dat het er net zo mooi uitziet als resident evil 4. De charachters zien er goed uit en de meeste omgevingen ook. Er zijn een paar omgevingen die er niet zo goed uitzien een heel klein beetje blokkering, maar de meeste zien er goed uit. De effecten zijn zeker voor die tijd mooi: explosies, vuur kogels van wapens, aanvallen van charachters noem maar op het ziet er fantastisch uit.

De muziek van het spel van vind ik echt helemaal geweldig. De leuke, vrolijke Mario deuntjes en de mooie Zelda deuntjes en nog veel meer muziek van Nintendo spellen. Ik vind het deuntje van The Legend Zelda The Ocarina of Time echt heel mooi ik kan daar de hele tijd naar luisteren. De geluidseffecten van het spel zijn goed. Je hoort het goed als er een explosie van iets is, een schot van een wapen, een slag met een zwaard, een ander wapen dat gebruikt wordt, een doos die kapot gegooid wordt het is klinkt allemaal goed.

Minpunten&conclusie;

De enige minpuntjes van het spel zijn dat veel charachters op elkaar lijken bijv. Captain Falcon en Ganondorf, Young Link en grote Link, Mario en dokter Mario. Dat is heel klein beetje jammer. En misschien ook als minpunt dat de graphics nu niet meer zo mooi zijn maar dat is mierenneuken. Die 2 minuscule minpunten kunnen gewoon lang niet op tegen de pluspunten. Het is gewoon een heel erg leuk, cool, goed en verslavend spel zowel in singleplayer als in multiplayer. De graphics zijn goed, de sound is geweldig en de gameplay is helemaal geweldig wat wil je nog meer.

Conclusie en beoordeling

None

Een geweldig spel. iedereen moet dit leuk vinden. De gameplay zal iedereen aanspreken. De gamplay is gewoon top, graphcis zijn mooi, en de sounds geweldig. Tel daar bij op een lange singelpayer en een oneindige multiplayer en je hebt een super goed spel. Een must have.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • gameplay
 • speelduur
 • graphics
 • Multiplayer
 • singleplayer
 • sounds
 • Minpunten
 • poppetjes lijken een beetje op elkaar
 • graphics nu mischien niet meer zo mooi

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nog nooit van Splash Damage gehoord en ik ben benieuwd wat ze in de toekomst gaan doen.

 • Oeeiiii toch wel een smack in the face hoop dat dat geen negatieve invloed heeft op het team van guerilla games…

 • Leuk voor hem :)

 • Tsja, we zullen zien of er iets nieuws van terecht komt.

 • Ben benieuwd wat ie er van zal gaan bakken.

 • @Patrick19groot

  ja, hopelijk niet.

 • Splash Damage heeft geen een goed spel gemaakt volgens mij

  alles draait om geld:(

 • Een Smack in the face? Is gewoon een carriëre-stap

 • @Colonel_Kilgore dat snap ik ook wel maar het is toch iemand met blijkbaar een goede kwaliteit… en daar bedoel ik mee te zeggen dat het jammer is dat hij weg is en hopelijk komt er een goed iemand voor terug!

 • Maar lead design van wat exact? De singleplayer of de multiplayer? :'D

  (praktisch gezien verschillende spellen, imo)

 • Splash Damage heeft geen een goed spel gemaakt volgens mij

  alles draait om geld:(  Enemy Territory: Quake Wars was anders helemaal niet zo slecht hoor!


 • Toch jammer, voor onze nederlandse mederwerkers

  al zullen ze een hoop van hem geleerd hebben of andersom

 • Tsja… net als in de voetbalwereld draai het in de gamewereld ook allemaal om geld.

 • @Obiebarca: Mee eens! En niet alleen in de voetbal- of gamewereld :-)

 • neeeeeeeee, nu word killzone 3 verneukt ! :(

 • Hoezo gast? Was hij de God van de designers ofzo?

 • Hoezo gast? Was hij de God van de designers ofzo?

 • hoop dat het geen invloed heeft op de games van Guerilla Games.

  its all about the money!

 • Benieuwd wat hier uit komt rollen.

 • Ik ben ook wel benieuwd!! Als ze allemaal top ontwikkelaars verzamelen kan daar veel tofs uitkomen!!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren