1. The Legend of Zelda Collector's Edition (NGC)

The Legend of Zelda Collector's Edition (NGC)

The Legend of Zelda Collector’s Edition is een compilatie van vier Zelda games en een 20 minuten durende demo van de Windwaker. Deze bonusdisk kwam in combinatie met de Gamecube en Mario Kart Dubbel Dash. In deze recensie ga ik alle games kort beschrijven.

The legend of Zelda (NES):

Deze game kan ik wel de grondlegger van het avontuur/rpg (role playing game) genre noemen. Als je dit spel begint start je meteen in een stuk omgeving wat je wel degelijk kan vergelijken met de omgevingen in Pokémon red. Je loopt van boven naar onder van links naar rechts en andersom. Het ziet er allemaal wel leuk vormgegeven uit. ‘Hmm ik kan drie kanten op, zal ik toch maar even in de grot hierboven kijken? Cool een zwaard! Nu kan ik vijanden tegemoet gaan!’ De muziek in deze game is dik in orde we moeten er natuurlijk wel rekening mee houden dat dit een spel uit de jaren ’80 is. Dankzij de sfeermakende muziek word je tijdens het spelen weer helemaal teruggezogen naar die oude tijd wanneer het weer leuk was om een nieuw item te vinden of een geheime kamer ontdekken. De dungeons bestaan uit simpele maar leuke puzzeltjes. In tegenstelling tot de Zelda games van vandaag heeft dit spel geen sleutels en kistjes verstopt in de dungeon maar liggen voorwerpen gewoon op de grond. De vijanden zijn ook niet erg gecompliceerd: skeletjes, slijmerige balletjes mummies e.d. De o zo spannende eindbaas is in een minuutje verslagen maar het blijft toch een leuke ervaring.

Graphics: 7

Sounds: 8

Gameplay: 8

Duur: 8

Total: 7.8

The Legend of Zelda 2: The Adventure of Link (NES):

Pfff…Deze game vind ik zeker de minste van de vier…Het spel wijkt duidelijk af van de andere Zelda games, alleen grafisch gezien is het een verbetering van het vorige deel. Nu lopen we van links naar rechts en andersom, Je kunt nu alleen de zijkant van Link zien. Dit spel lijkt totaal niet op alle andere Zelda games. Je hebt geen hartjes meer maar een health bar, je hebt geen idee wat je moet doen, er zijn kleine stadjes waar allemaal dezelfde mensen in rondlopen en onzinnige dingen zeggen. Dit spel is totaal de rpg kant opgegaan. Je moet ook nog exp. Verdienen door vijanden te verslaan. Vijanden vallen je random aan, net als wanneer je bij pokémon door het gras loopt. Ik heb dit spel ook niet uitgespeeld, geen zin in.

Graphics: 8

Sounds: 7

Gameplay: 7

Duur: 7

Total: 7.3

The Legend of Zelda: Ocarina of Time (N64):

Wie kent hem niet... De grootse verbazing op het gebied van de overgang van 2d naar 3d (of niet?). Persoonlijk vind ik dit een van de meest revolutionaire games. Het verhaal draait om het verzamelen van 3 ‘stenen’ en 6 amuletten. Deze items zijn verspreid over de hele wereld van Hyrule. Diep in het woud, in een vulkaan, onderwater, in de woestijn en op de plaats van de dode. Er zijn overigens nog een hoop mini-quests te doen om jezelf te upgraden. Misschien denk je: ‘wat is er nou zo geweldig aan dit spel?’ Nou..de sfeer die er hangt is gewoon geweldig! De dungeons zijn echt briljant bedacht, De muziek is ook van enorme waarde in het spel. Een van de leukste dingen vind ik persoonlijk de eindbazen. Ze hebben allemaal een zwak punt waar je ze moet aanvallen, er zijn ook nog een hoop subbazen in dit spel. Met de vijanden is het ook dik in orde, erg gevarieerd. Ook is er een revolutionair ‘targeting systeem’ toegevoegd. Met een druk op de knop blijft link gefocust op bijvoorbeeld een personage of een vijand. De wapens en gadgets zijn ook super, je hebt bijvoorbeeld als je klein bent een katapultje, boemerang, een soort zaden waarmee je vijanden voor korte tijd kan verdoven. En als je groot bent heb je bijvoorbeeld een gigantische hamer, een boog waarmee je weer later 3 soorten pijlen mee kan afschieten. Ook heel handig is de ‘hookshot’ een soort ketting met een punt eraan die je kan afschieten zodat je jezelf naar hogere gebieden kan brengen.

Graphics: 9

Sounds: 10

Gameplay: 9

Duur: 9

Total: 9.3

The Legend of Zelda: Majora's Mask(N64):

Na een paar uur dit spel gespeeld te hebben, merkte ik al snel dat het zo veel beter had kunnen zijn. Het lijkt namelijke precies op OoT en de sfeer was weer goed. Maar wat is nu het geval, het verhaal gaat over Majora’s Mask, een masker dat wordt gedragen door skullkid. Een klein mannetje dat lijkt op een vogelverschrikker. Maar helaas, hij heeft het idee opgevat de aarde te vernietigen doormiddel van de maan tegen de aarde te laten crashen. Dit zal binnen drie dagen gebeuren, geen gewone dagen maar dagen die binnen een kwartier alweer voorbij zijn. En moet je een liedje op je instrument spelen zodat je weer terug in de tijd gaat. Onderaan in beeld wordt je tijd bijgehouden. Na het spelen van het liedje begin je weer aan het begin, al je geld, pijlen, bommen etc zijn weg. Je kunt je geld nog wel op de bank zetten. Dit sausje over de game is niet is niet geheel meegevallen. Zelf voelde ik me de hele tijd opgejaagd en kon ik de dungeons niet rustig uitspelen. Helaas, want de dungeons zijn weer fantastisch, misschien nog beter dan die uit OoT, jammer genoeg zijn er maar 4 dungeons. Wat wel weer heel erg tof is dat je aan de hand van het spelen, maskers krijgt waarmee je van gedaante kan veranderen! Zo heb je bijvoorbeeld: Zora Link, Goron Link en Deku Link. Dit levert echt hele vette gameplay elementen op.

Graphics: 9

Sounds: 9

Gameplay: 7

Duur: 8

Total: 8.3

Ook nog op de disk:

-Een 20 minuten durende demo van de Windwaker (YEAH!) je kan hierbij 3 levels 20 minuten spelen, een level op zee, een in een dungeon en een sluipgedeelte.

-Een filmpje van de Windwaker (erg vet) eigenlijk een soort van nooit vertoonde trailer.

-Als laatste staat er een filmpje van alle Zelda games die in totaal zijn uitgebracht door Nintendo. (ook erg vet)

Overall total: 8.2 + 0.5 (extra’s) = 8.7

Conclusie en beoordeling

None

The Legend of Zelda Collector’s Edition mag niet ontbreken bij een echte Zelda fan.
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • veel games
 • leuke games
 • collectors item
 • muziek
 • gameplay
 • Minpunten
 • verouderde games

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • nooit van gehoord rage

 • Daar hoeven we ons dus voorlopig niet druk om te maken.

 • @k.wesley88: Nieuwe game van ID software (makers van Wolfenstein-, Doom- en Quake-series).

  ID software staat bekend om het maken van nieuwe engines voor 3D shooters en dit is hun nieuwste project. Filmpje ziet er goed uit.

 • in Gametrailers TV zei zo'n gast dat hij dit jaar waarschijnlijk nog uit zou komen O.o

 • Op zijn vroegst in 2010. Ja natuurlijk neem de tijd jongens.

 • Jammer,zal doom 4 ook wel in 2010 uitkomen

 • De eerste trailer van Rage (7/8/2007)

  HUH en dan kunnen we hm in 2010 ver8en??

  Is dit trouwnes een race/fps game??

  Zoja dat lijkt me vett :D:D


 • lol dacht dat jullie het over de Rockstar advanced game engine hadden.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Rockstar_Advanced_Game_Engine

  OT

  maar dat is toch wel een beetje laat dan…


 • Nog een jaartje wachten dan maar.

 • Jammer…

 • Er is nog weinig bekend maar ik heb er nu al vertrouwen in! super game lijkt me dat!

 • Doom 4 Doom 4 focus on that

 • spijtig

 • Daar hoef ik dus momenteel geen geld aan verspillen …

 • Rage lijkt me wel tof.. Maar ik wil zo snel mogelijk Doom 4 hebben. xD

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren